Бъдещи майки АВГУСТ 2009-Тема 23!

• 12 684
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
A_S_Y_77 добре дошла при нас  Hug

giuli добре, че мъжа ти е бил в къщи  Shocked сега като замине да се заключваш и много да се пазиш.
А болнични мога да си взема, но искам да изкарам поне до края на месеца, че нали болничния се изплаща 80% от средния доход 6 месеца назад, а мен от декември ме осигуряват на реалната заплата, и с всеки болничен ми пада дохода за майчинство Sad
Да ви питам кога ви спря повръщането, при мен още не е и лекарката ми каза, че при някои мами продължава до края ooooh! При мен към целодневното гадене и сутрешното повръщане се прибавиха ниско кръвно, през нощта се будя и после не мога да заспя с часове, ужасна умора и почти всяка вечер си удрям по един хормонален рев. Изобщо... изгубих всякакви надежди да се чувствам като нормален човек. Сори за кофти поста, ама много ми натежаха всички тия екстри.

Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност   bouquet

# 121
благодаря bubulina!
Да ти кажа относно повръщането при мен не се появи в началото, сега от 2 дни по4нах да повръщам и да ми е гадно и то ве4ер, но незнам дали не съм поистинала и затова да е така , в на4алото имах моменти в които се 4увствах доста отпаднала,леко ми беше зле сутрин,но определено не е било за дълго,само докато стана,но пък ми се спеше много,особено първите 2 месеца непрекъснато сънена и ве4но ми се лежеше,а знам 4е не е хубаво да се залежаваме....дано скоро из4езне това гадене при теб,4е е доста гадно...
лека бременност

# 122
  • София
bubulina, аз почти не съм повръщала, но пък такова гадене имах, че не е за разправяне ooooh!  Сега ми се случва доста по-рядко, но като се случи е ужасно- цял ден ми е гадно. Обикновено е предизвикано от някаква миризма, без значение хубава  или лоша.... Даже по едно време страдах много  за парфюмите си, които много обичам, а само като ги погледнех и.... Sick
A_S_Y_77 , добре дошла! И аз съм много нова тук, ама е много приятно Simple Smile

# 123
  • София
Няма никаква болка при тези контракции. С първата бременност имах контракции от 4-5-и месец. Усещането на този етап е като много силно напрежение в областта на матката, при мен винаги е съпроводено със  сърцебиене.  Като усещане няма нищо общо с придърпване или бодежи.
При мен пък абсолютно нищо друго нямаше освен втвърдяването на корема - просто случайно ги открих - докато си пипах корема. ПО някога ми се случва да усетя леко изтръпване в областта на матката, и после втвърдяването.
Тъкмо се връщам от АГ-то - каза да пия но-шпа и Магнерич и би трябвало да намалеят. Не се знае какво ги предизвиква - при мен може да е евентуално от скорошната ми настинка.
bubulina, при мен спря края на третия че дори в началото на четвъртия. макар че сега пак по някога ми става зле от неприятни миризми.
За залежаването - и на мен доки непрекъснато ми повтаря че не е добре да се залежаваме - движението си е полезно.

# 124
Юхуууу, здравейхте и от мен. Няколко дни не съм писала и освен предната сте изписали и половината на тази тема вече Simple Smile

Сърдечен поздрав към новите майчета  Hug Много се радвам, че продължаваме да се множим  Mr. Green

Гледам пак се притесняват някои за това кой как и кога е усетил или все още не е усетил бебчето. Момичета, недейте дееее, всичко с времето си. Наистина при всеки е така индивидуално Simple Smile Нали на лекаря се вижда, че всичко не наред. Радвайте се на това, само то е от значение Simple Smile Ама тези наши нетърпеливи бременни глави все ще намерят за какво да се тревожат   bouquet

# 125
Не ми се подуват краката или поне засега не ми е направило впечатление такова нещо. Принципно имам  лек проблем  с крака /имам мъртва кост, болката от нея ми стига в последно време ама кой ме пита/, но не вярвам тя да е виновна. И преди съм имала болки в мускулите на крака - прмерно ако сутринта като се събудя рязко си мръдна крака или докато обувам/ събувам обувка понякога ми се получава нещо като схващане на мускул дето около минута - две ми предизвиква болка та чак ми притъмнява. Не знам дали има нещо общо със сегашното положение, защото както казах - тази болка се появява само ако някой има неблагоразумието съвсееееееееееем леко дори да ме докосне по крака. Ще се ходи на лекар явно, няма да ми се размине.

Според мен не е нещо за притеснение, защото и при мен има нещо подобно, а си спомням, че и при предишната бременност бях така. Даже понякога, ако си опъна крачето по-силно и ми се схваща целия мускул долу и болката е нетърпима, оправям се единствено като се изправя и с помощта на собственото си тегло стъпя на схванатия крак и болката след половин минута минава. Не можах да го обясня много-много, но е сложно  Grinning

# 126
Елексир, и аз съм като теб с втората бременност, с огрооомен корем, все едно съм в 6-тия месец.

Абе от видяното засега в конкурса "Най-голям тумбак" май съм на челно място.  Embarassed
Ама здраве да е!!! Joy

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 20:45 от stella77

# 127
честито рожденик на pepejeans!
A_S_Y_77 , добре дошла!
относно големината на корема , да ви кажа честно докато се тревожех, че не ми расте корема, от една седмица съм в чудо-щръкна изведнъж! В петък сме на ФМ отново и да видим дали и бебата baby_neutral е порастнала или само мама дебелее  Joy

# 128
Да и аз за корема - буквално през последните 10тина дни най-много вече имам видим бременен корем. до преди това си приличаше само на сланинка (която не, че нямам) И е един такъв твърд, чувствам се хипер подута изведнъж, странно чувство, но да си призная се кефя на истинско бременно коремче   Mr. Green

# 129
А аз да запитам, направлението/първичното/ един месец ли важи или 45 дни?

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 21:47 от stella77

# 130
Сънчо (да ме извинят другите мами, ама ние кьорчовците да обсъдим...  Rolling Eyes ) може ли след корекция с лазер да с еносят контактни лещи? Ако е удобно да споделиш къде работи твоята браотвчедка, за да я посетя и аз... Благодаря!
Захира, а ти до сега на фетална ходи ли? там не се ли е видяло това образувание? Дръж ни в течение, а ние ще ти стискаме палци! Биа и на теб! Кога ще ходиш да видиш има ли миома или не?
Pepejeans не се надявай някой да се смили и да ти съчувства, аз днес ходих в областната служба по земеделие и гори и изкарах 4 часа права, на цигарен дим и никой и дума не обели! Отделно и аз имам един час за  отстъпване на 26.03, при д-р Цолова, МЦ Фемина, ако решиш свиркай  Wink
Маник, а ти при кого ходи на фетална? Специални поздравления за коремчето, ти си като истинска бременна, а и си личи профеионалната снимка  Heart Eyes
Абе момичета къде се загуби и другата ни тройна мама marianka? Май беше споменала, че има някави болки, ако някой знае...
Bubolina и аз съм така с осигуровките, онзи ден счетито ме открехна за внасяне със задна дата, ако се интересуваш пиши да ти разказвам.
ASY77 добре дошла  Hug
Stella77  моето важеше 1 месец, но ако ти изтече и не си избрала пак можеш да си поискаш, имаш право  Wink

# 131
......Биа и на теб! Кога ще ходиш да видиш има ли миома или не?
[/quote]
Ами на следвашата ФМ предполаам ще каже вече не знам,малко ме притеснява обаче,защото не знам изобщо какво може да предизвика това.Опасно ли е не е ли.Ще видим. Hug

# 132
Биа....имат съмнение за миома ли???Ако е така в зависимост къде е и колко е голяма.....ще е общо взето както съм аз нищо тежко да не се вдига....абе с една дума само лежане....а има ли някоя от вас да пие Елтироксин?

# 133
Здравейте отново! Добре дошла на ASY77!
Център "Надежда", в който преглежда доц. Томова,  се намира на ул. "Съвет на Европа" 1-7.
Ето и линк: http://bgmaps.com/map.aspx?sid=354608ed98ee0142f4a4ba7e24fbc8bb& … &initsearch=1 Идва се откъм локалното на "Цар Борис", минава се покрай една градинка. Входът на центъра е точно на ъгъла на една жълтооранжева нова кооперация. Има надпис вече - ще се ориентирате!  Simple Smile
Иначе на мен доц. Томова ми я препоръча лекарката, която ми води ЖК за ФМ, а и бях чела доста добри отзиви в нета. Мога да ви уверя, че жената си гледа всички органи подробно, не само сърцето.
Контракциите на Бракстон-Хилс /мисля, че така се казваха/, тоест втвърдяването на корема, са нормални за месеците, в които сме. Важното е да няма болка, както ми каза лекарката ми. Иначе аз ги усещам поне по 2-3 пъти на ден. Първият път за деня - задължително сутрин като не съм станала още.

# 134
За доц. Балев може да се запишеш само в петък сутринта за понеделник и сряда следващата седмица.Записването става в 8ч. в клиника Темелков но опашката за желаещи се вихри от 6 без нещо .Чесовете са ограничени тази седмица бяха 23.Ние отидохме към 6,20 и бяхме 9-ти а първия беше дошъл в 5часа.Въобще не се пробвай по телефон никой не го вдига.Прегръщам ви всички и ви жалая само хубави емоции и лека бременност. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт