Отговори
# 150
Хайде и аз да се отчета )и оплача, солидарна съм с атмосферестата, да не си кажете, че само тя се оплаква Mr. Green)
Отивам сутринта с Рая в градината и даскалицата от врата, с една такава тъжна физиономия, все едно съм й похарчила заплата " Ми тя много плаче", аз казвам " Да знам, че плаче, все пак вчера й беше първи ден след два месеца прекъсване, и други деца след такава пауза плачат", а тя " Ама вие говорите ли й в къщи, тя трябва да свиква, защото иначе не знам какво ще правим". Леле, ако знаете колко гадно се почувствах, все едно ми каза " Абе за кво ми я водиш тука да ми реве по цял ден" #Crazy Обърнах се и тръгнах и по пътя му дръпнах един рев Cry След това като отидох да й оставя нова пижамка ( защото вчера се беше напишкала, явно от стрес Rolling Eyes) и даскалката " Ами тя е спокойна сега, не с притеснявайте, аз виждам страхотна промяна у нея Shocked". Явно съм показала,че ми е станало неприятно от думите й и от неудобство почна да бълва абсолютни глупости. Яд ме е страшно много, защото цялата драма е в това, че тя е нова учителка  иникой не я бръсне за слива, а тя непрекъснато се натяга- то са тържества, пиеси, и тям подобни, което мен лично ме кефи, инициативна е, това е супер, но е доста нетактична, не умее да контактува с нас родителите. Около Нова година като трябваше да ходим да купуваме украса пак се беше изказала неподготвена та едвам укротих две от моите приятелки да не й вдигнат грандиозен скандал.  Сега пак подготвя тържество и едва ли не по думите й излезе, че я е страх Рая да не й развали тържеството, щото ми разправя " Ама нали на тържеството ако се разплаче ще си я вземете #Crazy" Не бе, не, ще я оставя да реве и да скапе всичко #Cussing out #2gunfire Толкова бях бясна, че се прибрах и запалих цигара #Cussing out Ето оплаках се Rolling Eyes  А реакцията на мъжа ми знаете ли каква беше " Ама стига сега си ми говорила, какво искаш и аз ли да се ядосам #Crazy" БЕЗ КОМЕНТАР #Cussing out
Атмосферче, кво да ти кажа, както са те посъветвали сложи си го .........еди къде си! Всички са един дол дренки, без изключение, и моя в първата седмица пърхаше около мен, сега дори чашата от кафето забравя да си измие понякога, е помага, не е съвсем без хич, но по-добре се справя с ролята на дразнител #Cussing out Снощи тръгваме да къпем малкия и аз му казвам"Хайде съблечи го ти", а той се дърпа като ощипана ученичка " ААА, много ми е малък",  а аз му казвам " Не ти е малък, просто така ти е по-удобно" и познай- РАЗСЪРДИ СЕ!!!!! Така че при мен излиза, че си имам трето дете Crazy
алхимика, моята майка живее преди вагон ресторанта, то не е много близо, но не е и далеч Peace
Ренка, разби ме с тоя виц Laughing

# 151
аз за това така беснея #Cussing out #Cussing out #Cussing out то бива печалбарство ама чак толкова не е редно. Sad

# 152
Поне с таткото нямам проблеми  Wink Върне ли се от работа и детето е само негово.Дундуркат се,преобличат се,къпят се,ядат,стоят пред компа и гледат тв заедно двамата.И така до сутринта.Снощи ми беше първата вечер в която аз храним и оправях бебка сама.Дори когато той ходи да вечеря в кухнята си взема Белослава за компания да си пие ракийката.Слага я до него в столчето за хола и си приказват двамата.Голяма любов,голямо чудо!Да са ми живи и здрави двамата!!!!!
Между другото предполагам,че е така защото дълги години го чакахме бебчо и той си е култивирал бащинските чуства предварително очаквайки да стане татко  Heart Eyes

# 153
cutesmallcat,това с врътлето е  наистина сериозно....ние все още  правим процедури..и сега и масажи почнахме,така че търси и друго мнение.Дано да не е като при нас,мина вече 3 седмици и все още не е отпуснат този мускул..но сега поне следи с поглед някаква играчка..а преди не искаше да се обръща никак.
Атмосферче,правилно ти го казват момичета..да не ти пука..те мъжете все тъкива бисери ръсят...но като им оставиш бебето за няколко часа....и са други Wink
Еми,и твоята не е лесна Winkно всичко минава и забравя Hugне се ядосвай на учителките,детето ще свикне и всичко  ще е наред.
Бебко е буден.......заминавам..до после

# 154
Ivonk, за мен беше удоволствие! Hug А за запушването- слагай лед след кърмене. Аз, например, се разхождах с пакет замразени зеленчуци под мишница.
Да ви попитам, по Здравна каса полага ли ни се още преглед по гинеколог след 40 ден? Защото преди години беше така. И трябва ли да вземам направление за него или е последния преглед от Женската консултация?
Сиолина, аз давам по 1 капка витамин Д направо от шишенцето. Ако давах с лъжичка, сигурно всичко щеше да остава по лъжицата.

# 155
Ето ме пак. Попрочетох какво е разисквано, но с моя сдухан акъл изпозабравих доста newsm78

Атмосферче, и аз да кажа за мъжете - те всичките една и съща книга са чели ........ и моя в началото не разбираше за какво иде реч при гледане на бебето, но след едно мое изказване и нацупване се сети къде зимуват раците ...... Та както са казали момичетата, не си го слагай, а се разпореждай с мъжо, за да прехвърлиш част от тежестта. Хареса ми примера на Десика ... само така се оправят - като видят зор.

Някой питаше за ползване на възглавничка - четох, че не се препоръчва до годинката. Аз ползвам само калъфката сега, като стане на година малката тогава ще слагам и възглавница.

Алхимиче, както е писала ПИС, ние с нея сме на една улица, а и аз си мислех, че Западния парк ще ми е ОК за разходки, ама да стане по-топло, че ние сме изключително на кърма и сега ще ми е студеничко да се разголвам по пейките Mr. Green А не искам да се цедя - първо, че е доста времеемко и изморително, пък и е неефективно, а и ми хареса материала на Яна за метода за предпазване от бременност.
В тази връзка, Яна, отново ти благодаря, как винаги нацелваш темата, която ме вълнува още преди да съм попитала Hug Изчетох материала от линка, който си пуснала. При мен всичко е точно по списъка с условията, с изключение на това, че през деня не подремвам с малката. Просто сега, в най-натоварения период за счетоводителите, не ми остава време. Но съм се зарекла от април - активна почивка и гледане на бебка и таткото  Mr. Green
Предполагам, че 3-4 цеденета, които съм правила до сега няма да повлияят, а и АМ-то, което й даваха при раждането докато ми тръгне кърмата .......
А трябва да се опазя от нова бременност до 2 години, но не става с хапчета, както се пазех преди, защото не са съвместими с кърменето. Остава спирала или нещо друго подобно, но нея мисля евентуално след 6-тия месец на бебка, когато мисля да започна захранване.
В тази връзка по въпроса на толо, доки каза да ида за цитонамазка на 6-тия месец от раждането, по-рано нямало смисъл, особено като съм раждала секцио, та тогава ще говоря с нея за предпазни средства.

Хайде стига толкова за сега ....... ще взема да поработя малко, че то мене чака  Sad

Много  Hug и целувки за всички!

# 156
Толо, Яна, благодаря за отговорите!

За микробиологията на мен вече ми взеха секрет. Даже още имах лохии. Вярно е, че беше заради подозрения, че имам инфекция, но не виждам причина резултатът да не е коректен. За цитонамазка обаче не съм питала.

За дишането. При нас не само, че понякога е учестено, ами като цяло е много неравномерно, а често и забравяме да го правим, та аз съм  Shocked Най-често забравя да диша докато се храни или просто тогава я "хващам". Чак се случва като си поеме въздух да се разплаче от уплаха. Ама педито ми каза някои трикове, та засега спасяваме положението.

Бисе,, аз за добро или лошо вече не съм в Младост, мъжо ме отвлече в Стрелбище, иначе с удоволствие щях да се присъединя към вашата групичка за разходки.

Това ми напомня да питам има ли мами за разходки в Южния парк? Да вземем да си заформим и ние една регионална сектичка Simple Smile

# 157
pippeg,ние с Дорабела сме в Стрелбище.Нека се затопли и аз съм на линия!

# 158
autumnsphere съжалявам че ти е криво мила - но мъжете са малко така, понякога наистина не се съобразват. Това че сме в къщи по цял ден не значи че нищо не правим, но сега с бебоците, а и преди с домакинската работа - ами тя никога не се вижда... Затова не си струва да си разваляш настроението, ако може говорете да ти помага понякога, но на тях също не им е лесно... По цял ден на работа - независимо че моя съпруг работи и от в къщи си е голямо напрежението и за тях. На всякъде има подобни изказвания, но понякога е по-добре да не им обръщаме огромно внимание и както каза някоя от мамите да се опитаме да ги и гнорираме за да не разваляме отношенията с любимия. Сега и на двама ви е много трудно и изнервящо, особено ако няма кой да помага - но пък след време нещата ще се нормализират и всичко тръгва като по вода - пожелавам ви този период да дойде много бързо и неусетно, без излишни препирни и подобни изказвания. Съгласна съм и подкрепям `Reni` че като започнеш да излизаш по-често нещата ще се нормализират.

Аз повече няма да си хваля малкото шило - докато я похвалих във форума че спинка и папка и се опитва да си направи режим и всичко се обърка Simple Smile Започвам да се съмнявам, че заедно с коликите може и да не й достига кърма понеже вече няколко пампи имах само изцапани с ако - все едно като пръцне само, а сутринта си беше пълна пампата със "злато". Ще видим до края на деня и утре как ще са нещата. Иначе си пишка нормално, а водичка не давам.

Нашата кака и тя хремава - сега цунка бебанка само по крачетата, дано да не лепнем нещо на мъничето.

naiema - много сладка малката бубанка

hetera - ако случайно изгори сешоара, пускай прахосмукачката - има същия ефект - аз докато чистя малката е толкова кротичка Simple Smile Но не съм я пускала само с цел да я успокоя Simple Smile

Охооооооо и време за вицове имаме - браво - а само се оплакваме че децата не спинкат Simple Smile  Peace
Стига съм дрънкала - отивам да почета малко че всичко ми е изхвръкнало от главата - масаж, гимнастика, развитие на бебонче през първия месец и такива подобни Simple Smile

# 159
Толо, явно всеки лекар действа по различен начин. При мен инструкциите бяха - месец след раждането като се изчистя от лохиите да отида за цитонамазка, секрет и да види как се възстановявам от операцията. аз обаче чак сега започвам да се чистя. Тъкмо течовете бяха намаляли и изведнъж пат текна и то придружено с предменсруална болка  Rolling Eyes спря да два дни и сега уж е чисто, та ще си организирам преглед.
За мамолог, аз миналия път изчаках да минат поне 3-4 месеца след като спрях да кърмя и тогава отидох, за да видя дали струкурата на гърдата е възстановена и дали няма някоя екстра в резултат от кърменето. Докторът тогава ми потвърди, че трябва да минат няколко месеца от края на кърменето. Ходя при Цанов в 25 ДКЦ. За него се твърди, че е много добър, аз също съм доволна.

Еми, само ще допълня картинката, че сменихме целия график с къпането на дребния  заради Мюзик Айдъл  ooooh! Мъжете действително се страхуват от малките бебета. С големия ми син беше същата история, а сега вечер като се заиграят чак започвам да ревнувам  Embarassed Иначе диалогът е следния:
- Ти въобще не ми помагаш, само своя комфорт гледаш, а аз съм обслужващ персонал. Ще си легнеш гладен, но няма да сипеш сам дори ядене и тн.
- Ако имах цици, щях да го взимам повече  Outta Joint на тебе ти е лесно, щото не ти плаче  hahaha Joy
Аз продължавам:
- Имам чувството, че въобще не го обичаш това дете...все едно не е твое...
Тук няма да цитирам отговора му, щото не е прилично  Mr. Green но е от сорта на силно редуцирания интелект у майката и не особено добрия й външен вид  Confused Аз гледам да не остана длъжна и нападам.... и накрая тряскаме няколко врати.
Големия синковец го води той сутрин, защото му се вижда страшно да остане с дребния насаме  Joy а пък като ни идват гости той поема цялото домакинстване, докато аз разнасям бебо. Накрая аз благодаря за помощта в кухнята, а той ми отговаря: о, няма нищо, за мен всичката работа в кухнята ми се струва равна на 15 мин. дундуркане  Wink Какво да се прави, само да са ни живи и здрави мъжете и да са до нас, пък то и ние сигурно малко досадни ставаме от време на време. понякога ми става супер тъко като ме пита: Как мина днес? Човека гледа да завърже разговор, ама аз какво да му разкажа. Ако се пооплача, айде пак наново...., ако кажа само "добре", той ме пита: "сега пък какво има", ако тръгна да се впускам в подробности за консистенцията на акото, той определено не ме слуша  Sunglasses и тогава просто сменям темата с нещо от сорта: ти разказвай, че ми е по-интересно навън какво се случва сред хората  Joy hahaha

уф, извинете за фермана, който изписах  Embarassed

# 160
Привет!
Как сте днес?Тук времето е.. Rolling Eyes Confusedмного кисело и решихме да не излизаме.Освен това се успахме за педиатърката,предтавете си!Коликите пак почнаха да ни мъчат днес и незнам ooooh!Направо вече ми е като перманентно състояние тоя рев и напъването...Милото ми бебче,толкова се мъчи Cry
Днес ни пристигна слинг,сега се суши и веднага ще го пробваме Praynigдано стане работата,че наистина както викате без ръце ще останем!
Атмосферче,не тъжи!И аз много плача от време навреме,голяямо напрежение си е сега в началото ,пък и такива реплики не помагат!Но си мисли за своето слънчице и се успокоявай.
Искам да питам тези,които вече са ходили на гинекологичен преглед и са имали вътрешни/външни шевове,както и тези,които са практикували секс след раждането-УСЕЩА ЛИ СЕ НЯКАКЪВ ДИСКОМФОРТ при проникването,някави болки или..незнам...Имам чувството,че много ще спека като дойде момента...Иначе моите лохийки вече взеха да спират,но долу мястото със шева все още е чувствително.
Момичета ,ще бягам да посвърша нещо,че ей сега ще се събуди!

# 161
  • София
hamelionche, мерси за мъдрите думи. Simple Smile Благодаря и на всички други, много ме успокоявате! Знам си аз, че при вас мога да намеря утеха. Hug

hamelionche, за акането не се стряскай, нали Яна ни каза, че към 1 месец бебетата започват да акат по-рядко, може и само веднъж на ден. Йоан вече ака по-рядко, което мен ме радва страшно много, защото иначе беше нон-стоп нацапан.

# 162
Дарима, след раждането на синът ми имах много шевове, а не съм усещала дискомфорт. Всичко си беше както преди, че и по-хубаво Embarassed

# 163
Хм,аз бях със секцио,а имаше дискомфорт...

# 164
  • Sofia
Леле, момичета, ей сега нещо много тъпо ще ви питам, ама много се спекох!
Преди около час отворих прозореца уж за малко в стаята на бебо да се проветри и съм отишла отатък да чистя и съм забравила да го затворя  doh
Сега като влезнах температурата беше 23 градуса и бебко беше с топло носле, а и прозореца не е близо до него, ама много се притеснявам да не съм го простудила  Cry Все пак като го водя навън е с шапка, а сега не беше... Дали съм му направила нещо? Офффф, че съм патка!!!

Общи условия

Активация на акаунт