Отговори
# 75
Момичета,днес направо капнах от разходки.Близо 6 часа изкарахме навън и то без да поспрем да починем.
На нас за пъпчиците ни изписаха Фусидин.Купих го,но не мажа  Blush Все пак казаха,че е бебешко акне при нас обрива и предполагам,че сам ще си мине.
Радвам се,че съм била полезна на някого с номера с памучето.И при нас действа безотказно.
Айде,че малката се размърда в количката и явно ще се преобуваме и храним.Как ще разредим храненията незнам.Все сме гладни.Само навън устискваме фронта и затова като се върнем не бързам да я вадя от количката,за да се залъгваме.

# 76
  • в сърцето на един мъж...
Еми, нищо де, просто да си знаете, че не е подходящо. А защо го е изписала - не знам. По принцип ми казаха, че има такава практика и е хубаво да се внимава и да не се ползват така капките.

# 77
Аз ползвам подплънките на Авент (такива имаше в магазина) доволна съм изкарвам цял ден с тях още не са ми пропускали а си тека не е каквото да няма.
Гледам обривите по лицето са хита на сезона ние обаче сме с гъбички по езичето и започвам да давам Дактарин. Има ли други като нас? Как и кога го давате?

# 78
Виждам че говорите за повръщане, та ще дам пак линк към една много добра статия по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874

# 79
  • София
Много благодаря за идеите момичета, ще пробвам това с храненето и духането, че повиването не ми е силната страна, а и само когато го държа съм убедена, че няма да се пипа навсякъде Wink , аз в окото слагам Фуциталмик, предполагам, че Фусидина е със същата фусидова киселина, това също е антибиотик, но не знам като слагам в окото дали няма да му стане много и с личицето, ще пробвам с бактробана пък, ако не мине, няма да си правя повече експерименти и отивам на частен педи, много благодаря отново на всички Simple Smile

# 80
Привет мами,
честити месечинки на бебоците - да са живи, здрави и да нямат колики  Laughing!!!
Влизам да се запиша, че да не изпусна и тази тема.
Гледам обсъждате въпроса с повръщането  - Слава Богу Михи не е имал такъв проблем, само отвреме-навреме като го преобувам след хранене пуска по една лека струйка млекце. Понякога не се оригва и въпреки това не връща. Забелязвам, че като му намалих дохранването, явно не преяжда и по-рядко хълца.
Как разбирате за гъбичките по езичето? Моя бебчо като яде АМ му остава бяло по езика, но от кърмата - няма нищо и затова не съм му давала дактарин.
За хита обрив по лицето - ми има си бебо отвреме-навреме, но пъпчиците сами си завяхват, с нищо не го мажа. Нали имаше инфо, че това може да е от моите хормони и че сами си минавали, та не съм се вглеждала толкова и не съм питала доки /ох дано не съм най-небрежната мама  Embarassed/.
Иначе сме здрави, но коликите продължават, какво ли не опитахме... Сега давам чай от анасон, капки на Баер /лефакс/, хомеопатични хапченца /хиландс/ - мнооого са добри, действат краткотрайно, но се дават до 8 пъти през 15 мин.  Нощем му давам по малко АМ с колиеф. Има полза, това е "ваксата" за нашето бебе с нежни чревца. Пак си се свива милото, но поне не се дере в неистов рев и спинкаме относително спокойно нощем. С пълненето на памперса нямаме никакви проблеми - добре си похапва и добре поаква  Grinning.
Голям пухчо е, първият месец качи 1кг и 600 гр, сега сигурно има 6 кила, вече носи дрешки за 3-месечен, а е на месец и половина. Откъсна ми ръцете докато му четоха молитвата.
Ще му правя погачата чак в края на месеца, дано поне времето се оправи дотогава. В хубавото време сме само навън на разходка, той само спи и е много спокоен, стига да не е гладен.
Бързо оздравяване на болните мами и бебоци!!!

# 81
  • София
Момичета, да ви кажа нещо смешно. Някои от вас знаят, че майка ми е луда за връзване и непрекъснато дава разни гениални идеи, като да дадем на бебето мляко с ориз и да го оставям наакано, за да си изгради имунитет. Та днес явно навлизаме в поредната криза на разтежа и Йоан яде много често. И тя ме пита:

- А ти изследвала ли си си кърмата дали е хранителна?
Аз:
- Моля?! #Crazy
- Ми, да има такова изследване, не знаеш ли...

Shocked Shocked Shocked

В кой век живее... ooooh!

# 82
За подплънки - много съм доволна от Медела, за мен са най-добрите, но не съм сигурна дали се продават в България.

Аз днес съм капнала. Излязох сутринта и чак сега се връщам... едвам гледам, а имам 2 бебета за къпане, че и вечеря трябва да правя, ама тази вечер май честта ще се падне на мъжо.

Ходих и на лекар, вече съм ок, мога да правя упражнения и секс Laughing Сега само се чудя дали да си сложа спирала или да продължа с противозачатъчните... даже много се чудя...  newsm78

# 83
здравейте и от мен мами ,
относно повръщането немога да кажа нищо защото при моите дъщери не е имало такъв проблем
относно гъбичките в устата веднага трябва да се започне лечение защото аз послушах свекито абе тва не са гъбички то ще мине #Cussing out и така и кво мислите стана освен че неминаха ами се пренесоха и на дупето,та сега давам и дактарин и мажа дупето с Имазол дано се оправим бързо.
Ами това е засега от мен.Лека вечер на всички. Peace

# 84
*sofi_val* как даваш дактарина кога и по колко?
Днес като говорих с нашия педиатър каза че гъбичките се получавали и от повърнатото мляко

# 85
На нас също изписа докито Дактарин,като ми каза 1 -рвия ден да го мажа 4-5 пъти след ядене,за да изчезнат по-бързо,а следващите 4-5 дни сутрин,обед и вечер.Каза да го мажа с пръста,но аз взех стерилни марлички и като количество,колкото грахово зрънце.

# 86
Здрвейте мами, моля за ПОМОЩ - преди един час бяхме при Драганов да прегледа  крачето на Рали (незнам дали си спомняте,че ни изписаха от болницата с диагноза - позиоционно изкривяване от глезена) и този доктор за малко не ме РАЗПЛАКА...само като видя диагнозата, която на Алексиев (тъй като ходихме и при него преди месец, но искахме второ мнение) и веднага ОБРАТНАТА...не е позиоционно....ВРОДЕНО Е...няма да се оправи с гимнастика..трябва да гипсираме целия крак...абе какви ни ги наговори...глътнахме си граматикити..а Алексиев даде точно обратната диагноза...И ние сега искаме да направим консултация с трети доктор...не може двама толкова добри да дадат две толкова различни мнения
Може ли да ми препоръчате друг ортопед?
Не съм чела,че много се сдухах- честито на всички месечинки!

# 87
Рени, аз първите 6 месеца смятам да използвам Метода на Лактационната Аменорея, стига бебето да не започне да спи по-дълго нощем без да суче. И миналия път разчитах на метода (то при мен се оказа по-особено положението, защото до година и 9 месеца на малкия нямах М, забременях без да ми дойде изобщо, още на първата овулация), ето малко информация:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341197.msg8993310#msg8993310
Ако разровите в нет-а ще намерите още информация по въпроса, но само на английски, метода е признат и се препоръчва на много места по света.

# 88
здравейте Grinning
аз от няколко дни се регистрирах,но все забравях да пиша за Тифани.
Те са добре,ние бяхме при тях(аз писах онзи път като съобщих),стояхме 4 дена и на 12-ти си дойдохме във Варна.
Тях ги изписаха на 10-ти март,но Виви имаше жълтеница и беше доста,ама доста зле.Приятелката ми цели нощи не спа докато бяхме там,даже днес пак се чухме тъй като все искам да я изловя да се срещнем тук,но тя ми каза,че не е влизала,откакто беше в болницата,тъй като докторите там и забраниха да ползва лаптопа,защото вместо да си почива само "разцъквала" Joy
Каза да ви предам много поздрави от нея и малката мишка.
Надявам се да влезе скоро
Приятна и спокойна вечер на всички!

# 89
dorabella аз бих ти препоръчала да се обърнете към някого от ортопедията в Горна Баня. Все пак там лекарите изцяло с това се занимават. Знам, че Алексиев работи там, аз поразпитах занего, но на мен ми препоръчаха да отида при Стефанов и определено смятам да се възползвам от съвета.
За в момента не мога да ти кажа нищо по-конкретно. Ние мислим да водим дребния другата седмица, че тази сме на изследване за жълтеницата, на гастро и евентуално на ваксина. И решихме поне този преглед да му спестим  Wink

подплънките аз използвам на Johnson. Преди това бях на Авент, но те ми излизат доста соленко, защото са малко на брой и доста парички. Тези на Johnson ги взех от Пигис, за 5 или 6 лева -30 бр. Доста добре абсорбират, бих казала, че по-добре от тези на Авент.

autumnsphere много ви е сладурска снимката с Йоан.

Хайде цунки и гунки от мен, ние отиваме да си къпем синчето  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт