Отговори
# 165
  • София
Няма страшно, само си го калила! Wink 23 градуса си е ОК. Нали нямаше течение?

# 166
Леле, момичета, ей сега нещо много тъпо ще ви питам, ама много се спекох!
Преди около час отворих прозореца уж за малко в стаята на бебо да се проветри и съм отишла отатък да чистя и съм забравила да го затворя  doh
Сега като влезнах температурата беше 23 градуса и бебко беше с топло носле, а и прозореца не е близо до него, ама много се притеснявам да не съм го простудила  Cry Все пак като го водя навън е с шапка, а сега не беше... Дали съм му направила нещо? Офффф, че съм патка!!!
и аз мисля че си го калила детето,23 градуса е идеалната температура ,даже висока,нали казват най много 22 грауса а при къпане 25 .

# 167
  • Sofia
не, нямаше течение, вратата си беше затворена..... Confused

# 168
  • Стара Загора
Коте,спокойно 23 градуса си е перфектна температура,а и щом не е станало течение ,няма за какво да се притесняваш. Peace
Леле,какво значи това "бебето забравя да диша"  #Crazy

# 169
Коте, като прочетох, че температурата е станала 23 градуса и ти си се спекла направо се ошашках и аз. Моята мома я държим на 21-22 градуса, дори не затопляме допълнително при къпане ...... възможно ли е да настине.  newsm78 Проверявам я постоянно и вратлето и нослето са й топли, да не би аз да я калявам с тази температура........  Crossing Arms

# 170
Коте, ние държим 19-20градуса, а ти след проветряане си я направила 23, а колко е през другото време newsm78

# 171
Атмосферче, когато аз бях млада майка (щото сега вече съм старо куче, де! Wink), бях прочела тук една история, малко като градска легенда ми се стори, но ми направи впечатление.
Та значи, многодетно семейство. Майката си седи в къщи, гледа си децата, грижи се за дома, а мъжът ходи да изкарва прехраната. Вечер мъжът се връща и се паркира пред телевизора или компютъра и на всяка молба за помощ и оплакване, че жената е уморена отговаря :"Че от какво толкова! По цял ден в къщи седиш и нищо не правиш. Аз аз по цял ден съм на работа, вечер искам да си почина." Един ден на жената и писва. Прибира се вечерта мъжът- къщата като след торнадо. Мивката зарината с мръсни чинии. Мръсни дрехи разхвърляни навсякъде. Децата реват гладни. И сред целият този хаос седнала жена му и си оправя маникюра. "Какво става, скъпа?"- пита втрещен мъжа. "Какво да става?" "Ами случило ли се е нещо? Защо така изглежда къщата? " А жената отвръща:"Ето ТАКА изглежда къщата, когато нищо не върша." Twisted Evil

# 172
Ламтурниче, страшна история, много ме изкефи. Ще взема и аз да я изпробвам smile3501 smile3532

# 173
Ххихи,много ми хареса историята.Трябва да я пробваме.Не че съм се отрепала да чистя и готвя.Моя малчо не ми дава да правя такива екстри.Иска си все да е с мама.Особено сега като е болничък,все мие в ръцете.Как ще се отучваме и аз не знам.
Вчера бяхме на лекар.Поне няма нищо надолу в гърдите,но пък почна много да кашля.Сега спи от половин час и през 5 мин се изкашля поне по 5-6 пъти.Не може дори и да се наспи.
За почервеняването и рева по време на ядене доки каза,че е от коликите,аз се чудех наистина от какво точно е-от хремата,от прекалено ми количество мляко,което се стича в устата му без да суче Embarassedили от колики.Сега като се заслушвам сякаш падат бомби в стомахчето му като дръпне по-силно.
Педи препоръча да вземем Саб Симплекс.Били по-ефикасни от Еспумизан уж,защото Еспумизана само бил искарвал газовете навън,а не успокоявал много стомахчето.Каза да го давам преди всяко ядене по 10капки.Все си мисля,че са много и ще се запече.Ние и сега разредихме нацапаните с ако памперси,но все си мисля че е от недстатъчното папкане и повръщането от хремата.Абе една картинка сме,нямам думи.Дано не ви се разболяват мъничетата,че е много жално.Само ме гледа с едно погледче на малко сърненце,с едни влажни очички.Вече плачем и с много сълзи newsm78.
Гледах,че пишете за пъпчиците по лицето.Ние ги преборихме с едно кремче на Бюбхен-поддържащ крем с невен,календула,бадемово масло и ший.Препоръча ми го мама,която след хиляди мазания  с какво ли не и ходене по лекари и дават това.Пъпките ни буквално изчезнаха за един ден.Ще го благославям това кремче.Аз все не вярвах,че може да минат с един обикновен крем и даже седмица-две отлагах купуването му,защото го няма навсякъде и трябваше да ходя до Вис Виталис специално за един крем.Пробвайте!Все пак не е някакъв агресивен крем,а си е за поддържане на бебешка кожа.Става дори и за нас.
Искам да питам мамите от Пловдив къде ще водят бебките на ортопед.На нас ни дадоха направление и се чудя къде да отида newsm78
Хайде да отивам,че вече кашля като сополиво циганче горкото #Cussing out Shocked

# 174
  • пак там
Здравейте и от мен!

Влизам само за малко, че сме с много колики, да кажа на Дорабела - бих ти препоръчала в Горна Баня да търсиш Денев или Медникаров.  Имам доста голям "стаж" там, за съжаление (с луксация на тазобедрената става от бебе съм), та личното ми мнение е, че тези двамата са най-добрите. За Стефанов и Владимиров имам доста по-лошо мнение. Но все пак това е лично мнение, не го приемай задължително. Дано всичко мине бързо и безболезнено, и за теб, и за малчо! Успех! Hug

# 175
"Забравя да диша" означава само едно - не си поема въздух известно време. Това известно време на мен ми се струва вечност и ми е трудно да определя реално колко е, но при всички положения е някакви секунди. Нали им се редуват учестено дишане, нормално и т. н. Та както на моменти диша учестено, така на моменти "пропуска", като в повечето такива случаи започва да маха с ръчички безпомощно, да се извива назад и т. н.
Педито обясни, че е заради не добре развития им дихателен апарат и рефлекс все още.
Все си мислех, че се води за нормално, ама след тоя въпрос, аз на свой ред се спекох.

А за разходките, аз съм на нисък старт отдавна. Голямо дразнение ми е тоя парк под прозореца, но да се надяваме, че идващото застудяване е последното ....

# 176
Ivonk, за запушванията вече са ти писали-студени компреси след кърмене (компреса с намачкано зеле много помага), топли компреси преди кърмене (много е удобно да ползваш памперс напоен с топла вода. Като изстине-загряваш в микровълновата). Лецитина е хранителна добавка, емулгатор, помага да не се образуват мастни капчици в млякото, които биха могли да запушат каналче. Опитай да не ядеш много транс и наситени мазнини, да не притискаш гърдата (понякога запушвания се получават ако притискаш гърдата по време на сън, ако носиш слинг, чанта или бебето така че да я притискаш). По-често кърмене/цедене също помагат.
За това дали е нормално ти да будиш бебето за хранене-да, нормално е, първия месец, докато укрепне, мине жълтеницата и т.н. После вече може да се разчита самите бебоци че няма да се оставят гладни.

# 177
  • Пловдив
Искам да питам мамите от Пловдив къде ще водят бебките на ортопед.На нас ни дадоха направление и се чудя къде да отида newsm78
Аз съм водила дъщеря ми при д-р Хазбун. Това намерих в нета за него http://www.smartcellsbg.com/?q=bg/node/38 . Останах много впечатлена от доброто му отношение и компетентността му.

# 178
Здравейте и от мен!

Влизам само за малко, че сме с много колики, да кажа на Дорабела - бих ти препоръчала в Горна Баня да търсиш Денев или Медникаров.  Имам доста голям "стаж" там, за съжаление (с луксация на тазобедрената става от бебе съм), та личното ми мнение е, че тези двамата са най-добрите. За Стефанов и Владимиров имам доста по-лошо мнение. Но все пак това е лично мнение, не го приемай задължително. Дано всичко мине бързо и безболезнено, и за теб, и за малчо! Успех! Hug

Рися може ли да кажеш нещо по-конкретно за Стефанов. Една позната на свекърва ми, която работи там страшно много го хвали. Бях е помолила да пита и за Алексиев, но тя е казала, не Стефанов.
Сега се чудя какво да правим?

# 179
  • Пловдив
Linkata ,имаш ли координати на д-рХазбун

Общи условия

Активация на акаунт