94 лалета в САЩ

• 16 475
  • 320
  •   1
Отговори
# 195
миз, според мене зависи колко са големи децата. При по-малки деца - бебета, или под три годинки, бих го приела за нормално, т.е. за деца, които, грубо казано, все още "не разбират", защото са малки. По-големичките обаче си мисля, че трябва да си изчакват реда. Да не говорим, че съм виждала негативът на това поведение в отношението между връстници - дете, което си мисли, че има право да прекъсва и трябва непременно да го слушат какво приказва. На тукашен детски език в нашия край това се нарича "annoying", и не се приема добре, и според мене - с право.

# 196
  • usa
става дума за деца на 6 и половина и 4 и половина години.

# 197
miz,аз имам много ясни правила за прекъсване,не толерирам и децата знаят,застават до нас,чакат,като дойде сек свободна казват "екскюз ми" и ако се обърна към тях говорят,инак знаят че игнорирам.Много често наистина ми е интересно какво имат да кажат,но целта ми е баш да не се имат за център на вселената и да се учат на респект към околните. Винаги благодаря при добро поведение,и обяснявам неприемливо такова.Аз самта прекъсвам и много се дразня,много! на мен си,бих сторила каквото зависи от мен да не пикант моя модел.

# 198
става дума за деца на 6 и половина и 4 и половина години.
Е, тогава според мене им е време да са annoying.  Simple Smile

# 199
Бройте ме в отбора на таткото. Ако съм на детската площадка или на плейдейт, децата са най-важното, заради тях сме там, и всичко друго чака.   

# 200
Моята майка е от партията на анет  Grinning, така че и за мен подобно поведение е неприемливо.

# 201
 В момента сме баш във  фаза обясняване че ред се чака за да се говори ,и когато свършим разговор с баща и тогава може да говори -трудно е но сме постоянни с баща и и ще чатне.
Сега друг е въпроса наистина как и по какъв начин ми се прекъсва разговора.Не се сещам деца на мои познати да прекъсват така или ако са ги правили не съм обърнала внимание.
Определено съм ЗА обаче децата да се учат да си чакат ред!

Кюбит дръж се,после с умиление ще си мислиш за тези неразположения.

Аз да питам мое си питане :
Как ги научихте малките да не пишкат по креватите нощем ? 4ти ден борба у нас и не знам до къде ще я докараме,вече горе долу имам представа по кое време да  я будя принцесата за тоалетна но тя си спи направо,изобщо ми се стува не осъзнава че е събудена за тоалетна.Или ако се напишка може да си спи 3-4 часа подгизнала  без  проблем.(демек урок никакъв не учи)
В момента не мога да си представя че тя самата ще се буди някога за да ходи  сам сама ! Във нета пише че си е до дете ала бала ,но все пак не знам как да подходя,да връщам ли дайперите докато се осъзнае малко повече или да упорствам ! newsm78

# 202
Вики, аз не детеотглеждам, както знаеш  Blush , но мисля, че по-добре да не връщаш пампите. Защо не пробваш с training pants ( от многократните) , те са си като гащи- хем ще се чувства мокра и ще усеща, че таз работа не се върши в гащите, хем няма да подгизва цялото легло. Успех  Peace

# 203
Клаирет...и това го мислих но  ако някой ми каже че отнема 1-2 месеца  тогава ОК ще устискаме всекидневното пране но ако  ще се проточи година понеже аз избързвам  ...ето това ме притеснява. Да тези гащи за които говориш пак си пропускат така че ефекта  си е никакъв, пак ще си трябва пране.  В този случай прането си е  неизбежно с гащи или не,лошото е че тя си спи и не се буди на момента че да осъзнае. Продават едни аларми които звънят отвратително когато  детето се напишка та се чудех дали да не подходя направо към това но рекох да питам 1во тук .

Биз...гледа ли Биг Лов ,сезона свърши тук в Неделя.

# 204
Вики, моят изтърсак е на почти същата възраст (3 г. 1м.). Бях се видяла в чудо с него. До преди два месеца беше САМО на дайперс (не че не знаеше за какво служи тоалетната де  Crazy). За гърне не желаеше и да чуе (ползваше си ги за играчки и столчета). Какво ли не пробвах (все пак ми е 4-то дете и мога да твърдя че имам опит). Накрая се примирих, че явно трябва да направи сам връзката глава-дупе  smile3511, някъде в необозримо далечно бъдеще. Тъкмо бях накупила на дийл поредните четири пакета дайперс и реших да пробвам за н-ти път да му сложа гащички. Оставих го само по гащички, като му обясних (за милионен път), че вече е голям, ето и котаракът ползва тоалетната чиния.... За мое учудване адашът ти (Виктор) този път схвана за какво става въпрос. Даже и първата вечер се разбуди и изтърча в посока тоалетната. Гледам все пак да не му давам да пие много течности преди да заспи. За сега не се е напикавал, но никога не е късно да ме изненада де.
За щерка ти бих ти препоръчала вечер да и слагаш дайперс (за нейно и твое успокоение) , явно и трябва още малко време да осъзнае (може би сънува, че ходи до тоалетната) "ритула" с пишкането през нощта.

# 205
Кюбит, защо не пробваш маслини за кисилините. Хапваш една маслинка с костилка, и после държиш костилката в устата 15-20 минути
Плами в къщи сам си ходи до тоалетна за номер 1 и 2, ама вечер и на детската градина си е с памперс
Миз, не мога да ти помогна с твоята питанка. Плами все още не говори, ако има нещо идва и ме дърпа за ръката. Другата седмица има последен тест, и после се започва с логопеда.

# 206
здравейте момичета, аз отдавна не съм писала, но няколко теми ми хванаха окото  Grinning

случаят ми е идентичен с този на Ники, само че при мене идва реч за 18 год (а не 7-8 клас), последвах съветът на родителите си, а е твърде късно за промяна.

а за 'прекъсването' и уважението към околните - моят опит в работната сфера показва, че точно тези, които се чувстват център на света и длъжни да изкажат мнението си, са най-успешни в кът-троут обстоятелства. аз съм от тези, които все се пристискват сакън да не прекъснат някой и това никаква полза не ми е донесло  Rolling Eyes

накрая да поздравя специалните ни дами с лентички в подписите - успешна и лека бременност, неразположенията бързо да отминават   bouquet

# 207
  • Чикаго / София
Хоп-троп и аз тук!

И аз не обичам децата да ни прекъсват когато водим разговор възрастните. Естествено зависи къде сме - ако сме на мероприятия заради тях -о.к те са центъра, но ако сме се събрали приятели и да идват да ме прекъсват по средата на разговора - не става.  Все още не се усещат много  и правят пропуски, но малко по-малко схващат.

Вики, наистина децата са различни. Дени - голямата, така и не успях да я науча без памперс нощно време рано. Спеше непробудно. Пробвах да я буда, ама аз спяща я носех до тоалетната и само си разбивах съня без да има резултат. Когато се напишкаше продължаваше да си спи мокра, а аз не успявах да я хвана всеки път и понякога си спеше цяла нощ. Накрая направи инфекция, настина, пи антибиотик, и аз се отказах. А беше на 4г.  Доста време ми отне докато се преборя нощния памперс. Дневния го махнах още на 1г.8м. без проблем, но нощния ми изяде главата. Някъде на 4г.6м започна да се буди и да пишка през ноща. Тогава й махнах нощния памперс.

На малката дневния памперс също махнах на 1. 8м. без проблем. На 2г2м. вече спеше и през ноща без памперс. Имаше понякога пропуски, но тя се будеше и ме викаше. Поне не спеше мокра. Стана така, че малката вече спеше без памперс, а голямата още беше с памперс през ноща. ooooh!

Ти си прецени по детето, ако виждаш, че й е много трудно, не схваща упражнението, ако е свикнала да пие повечко течности вечер, не я мъчи. Ще й дойде времето. Знам, че ти се иска вече да е без памперс, но наистина на някои деца им трябва повече време. Дени пиеше страшно много вода вечер и през ноща. Така и не можах да я отуча, затова и се напишкваше толкова много. Дори и сега продължава да спи с шише вода в леглото. Не знам дали пие, може би малко, но си го гушка докато спи.  Laughing

Добре завърнала се Лени. Пиши по-често!

# 208
Ех, какви интересни теми сте подхванали Simple Smile

За училището и децата, аз съм абсолютно на мнението, че има деца, които знаят какво искат и е добре за тях, дори и да не е в толкова дългосрочен план, за настоящи решения говоря.
Не послушах майка ми и баща ми в 7-ми клас, нито за секунда не съжалявам, въпреки техните настоявания и мрънкания. Просто си наложих вето, не се явих на изпитите на които не ме записаха без мое съгласие, а се явих на тези, на които се записах сама.
В последствие обаче, поради редица обстоятелства ( вкл финансови) те си наложих ветото за университета, а това, което аз исках просто не им беше във възможностите, та...там вече изключително много съжалявам, че ги послушах, защото понякога птиче в ръката не е достатъчно.
Но разбира се си е до дете. Ако моето ме пита, ще му дам съвет, ще се опитам да покажа и друга гледна точка ако не е на моето мнение, но не бих се налагала ( дано не ми се случва все пак, имам още време  Laughing)

Кюбит, на мен единственото нещо, което ми помагаше за киселини беше студено кисело мляко. Не в огромни количества, а по лъжичка на всеки няколко минути. Ходех си с чашката мляко по цял ден, но имаше ефект, а аз имах ужасни киселини.

Вики, няма нищо лошо в това да и сложиш памперс за през нощта ако не схваща още идеята. И аз се плашех, че може да се върне обратно, но много педиатри дори го препоръчват. Калин си беше през деня без памперс, само вечер в продължение на няколко месеца и никакво оставяне и мокрене на гащи не му помагаше да схване по=бързо. Детето просто още не е готово.
Чак, когато в продължение на 2-3 дена остана със сух нощен памперс сложих гащи, от тогава инциденти не е имал.

Прекъсването ми е болна тема!!! Адски мразя да ме прекъсват! Адски! Калин обаче много прекъсваше ( сега не толкова) и аз направо откачах. Сега застава до мен и започва да казва " екскюз ми" и повтаря докато не му обърнеш внимание, което мен също ме дразни  Laughing Ама какво да направи човека, като всичко му е важно и драма ! Laughing
Ще свикнат, но не обичам прекъсването аз, макар и на мен да ми се случва понякога.  Embarassed

# 209
вики,аз не разбрах-била е суха нощем и сега пак или ти махна дневен и нощен заедно?
*
забравих, за прекъсването имаме приказка с "пожара"; казала съм че ако има пожар могат да ни прекъсват,та в началото като понечеха се оглеждах и питах "пожар има ли,какво гори?",хем забава,хем схванаха идеята добре,ния казваше "екскюз ми,но файър,бла бла бла" Laughing
За мен няма никакво значение къде сме,дали е парк заради тях или не,така както си бършат носовете в кърпа,а не в ръкав у дома и в парка, и се извиняват ако бутнат някой-същото важи и с прекъсването.
*
моят опит професионален е различен от Лениния,има за мен разлика мржду прекъсвам и искам да си кажа/ намесвам се в критична ситуация,2то може да се направи без 1то.Ния винаги успява да каже каквото иска (много и непрестанно),знае че ще бъде изслушана,но си има ред.Отвратителен навик е прекъсването,особено при разговор с възпитан човек,ние с майка ми и 2те прекъсваме та много добър диалог върви,но хич не ми помага навън това.

Общи условия

Активация на акаунт