94 лалета в САЩ

• 16 476
  • 320
  •   1
Отговори
# 180
Къде ще уча и какво май бяха единствените неща, по които с майка ми имахме съгласие. Но мисля, че имахме различни причини да избираме въпросните училища и специалности.

# 181
  • usa
Biz, някои са готови, други - не са. все пак преценявам, че нейният избор не противоречи коренно на моя - избрала е училище, което дава освен "основи на вярата" и добро академично образование. затова не удрям с юмрук по масата и не налагам безпрекословно моето мнение. и като сме си заспомняли младините, аз пък съжалявам как никой не си е и правил труда да ми се меси и да ме насочва нанякъде, да ми предлага идеи и избори и съм си карала само по инстинкт при пълна липса на информация за какви са ми вариантите... и сега кво? нямам кого друг да обвиня, че нищо не е излязло от мен Simple Smile. та защото на мен ми е липсвала насоката, сега се опитвам да компенсирам, но се и пазя, да не ми трият един ден сол на главата и да не ме обвиняват по форуми, че съм ги лишила от техния избор Simple Smile. един вид опитвам се да търся "средния път".

И да използвам случая да се оплача, в 12-тата седмица съм и уж гаденето и срещите в тоалетната чиния се предполага да намалеят, а всъщност се увеличиха. А миризмите ме убиват просто. Хайде, оплаках се.  Blush

сигурно е защото са две - три месеца повръщаш за едното и после още три за другото Simple Smile. майтапът на страна, дано скоро да ти олекне  Hug.

# 182
МВК, бързо оздравяване на трима ви Hug

кюбит, не знам защо, но дано скоро отминат.

Дали знае какво иска в 7 клас, мисля, 4е зависи от детето. Ако има талант и е нещо, което много го вле4е на 14, защо да не го доразвива, дори да не се превърне в професия един ден. Ако не знае какво иска, родителска насока е необходима.  Ако оба4е е само родителска амбиция е лоша работа. Никога детето няма да е щастливо и удовлетворено от себе си.

# 183
Уф, Кюбит, нищо ли не помага за повръщането? На мен смяната на обстановката рязко ми намали гаденето в 4тия месец.

Някой ходил ли е на парти за размяна на дрехи? Искам да знам какво да очаквам, защото ми е интересна идеята, но не знам на практика как става - предполагам, че трябва да има хора с моя номер и вкус, знам ли. Трябва ли предварително да го проверя това, преди да помъкна половината къща? Wink

# 184
Някой ходил ли е на парти за размяна на дрехи? Искам да знам какво да очаквам, защото ми е интересна идеята, но не знам на практика как става - предполагам, че трябва да има хора с моя номер и вкус, знам ли.

Е, за това не бях чувала. Ходила съм (че и съм хоствала) на какви ли не партита - за свещи, за бижута, за готварски пособия, домашни потреби, за какво беше още, даже бях на едно уж за lingerie, което впоследствие се оказа за sex toys?!?! , но за размяна на дрехи не бях чувала. Разкажи после как е минало, Atti.Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 23:34 от Джи

# 185
Благодаря за съчувствието.   bouquet Смуча захаросан джинджифил уж...
Атти, и аз за първи път чувам за такова парти.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 21:44 от Кюбит

# 186
Благодаря Ви моми4ета.  bouquet
Виждам 4е доста от вас са подкрепили петицията ни.Дано да успеем да раз4упим стената на баз4увствие и егоизъм.
Успех на вси4ки и приятна ве4ер.

# 187
Кюбит, може да пробвате някака екскурзия за уикенда например.

# 188
Ами аз не мисля, че и на 18 са напълно готови за такива важни решения като професия, например. Доколкото знам, в България трябва да избереш какво искаш да правиш на тая възраст. Тука не е така. Първо се вземат доста "широки" курсове, задължително humanities i sciences, така че имаш време да решиш. Не че не е възможно да знаеш, но колко често се сменят мненията съм имала възможност да видя с очите си...  Сорри, малко офф, но наскоро си мислех за разликите в образованието тука и в Бг.

# 189
Така е Пикси, това най-ми харесва. Мъжа ми три пъти е сменял, сестра ми два, това в Б-я е по4ти невъзможно.
Както и хай-скуул, мъжа ми какви ли не класове(освен задължителните) е взимал,много му завиждам, 4е е имал тази възможност.

# 190
  • Boston, MA
Кюбит, знам, много е гадно. Потуп по главичката... Аз май приключих с тази фаза, но определено беше скоро, не на 12 седмици. Още нямам много апетит, а и киселини имам. Супер  Grinning

Ники, ти приключи ли с капитана Драйфус?

Миме, така е, подгответе се за градински вируси цялата фамилия, много течности, лежете и почивайте...

По въпроса за гимназиите бяхме на едно мнение с родителите, никога не съм мислела друг вариант извън английската, но после ме повлече вятър на бял кон... аз и на 20 години още се чудех... няма еднозначни отговори за мен.

# 191
Приключих Бубка. И аз се запознах с Госпожа Киселина  Laughing

# 192
  • usa
мъчи ме един въпрос и искам сравняване на часовника, но в момента нещо не ми се пуска тема в нашите деца, та първо ще проуча вие какво мислите. значи ситуацията е следната. наш приятел е много всеотдаен и грижовен баща на двете си дъщери, на всеки пожелавам такъв. с не всичко, на което ги учи съм съгласна, то и не може, защото той не съм аз и в повечето случаи не ми пречи. но основното ми възражение е следното. значи редовно когато си седим, говорим си, бистрим политиката, религията, сток маркета и всички други важни житейски проблеми и истини и пристига някое от неговите чада, прекъсва говорещия и подхваща също така важен разговор с баща си. това, което ме кара да се чуствам недобре е, че въпросния баща дори той да говори в момента също незабавно прекъсва разговора на средата на изречението без епилог и подхваща 15 минутен разговор с отрочето, при което разговора между възрастните неловко приключва, остава незавършен и всички или поне аз се чустваме неловко. разбирам, че за него е по-важно да покаже на детето си, че то е най-важното за него в света, но не го ли учи на неуважение към околните? или аз не съм си подредила правилно приоритетите и трябва да ги пренасоча? какво е вашето мнение?

# 193
Хм, Миз, че аз си мислех, че всички родители са така, като твоя познат. Или поне тези, с които съм се срещала преди ние самите да имаме дете. Сега май и ние сме в тяхната група, хем още не говори отрочето.  hahaha

# 194
  • usa
ами ние не сме така, за това се очудвам и чуствам неловко. когато някое от децата пристигне с въпрос, който не засяга лееща се от челото кръв или друг животозастрашаващ въпрос, а просто иска монета да си купи баунси бол от съседната машина или иска да ми разкаже какво е казала днес рейчъл по време на обедната почивка, помолвам да изчака докато поне приказващия си свърши приказката и тогава го питам какво иска да сподели. те вече си и знаят, че според моето и на баща им мнение е нелюбезно да прекъсват разговор, в който в момента сме ангажирани и за да получат пълното ни внимание или трябва да изчакат да настъпи пауза, или трябва да сме си в къщи насаме.

Общи условия

Активация на акаунт