94 лалета в САЩ

• 16 428
  • 320
  •   1
Отговори
# 255
Мерси на всички за споделеното.
Ако някой все още проявява нездраво любопитство мисля да приложа тактиката на бабата на блажка  Simple Smile

Бубка, дай на Дизел/Морков още една седмица Simple Smile

# 256
 Взех книжка! newsm44  96 от 100, не мога да се нарадвам на '' perfect parallel parking-a'' си..

Ники, не знам какво да те посъветвам, освен да подминеш, защото всичко друго е безмислено, но мога да ти разкажа докъде стигна хорската простотия и клюкария, докато бях в България миналата година за 7 месеца.
Значи, бях сама, останах заради баба и дядо, а мъжът ми се върна в САЩ на работа. Веднага клюката бе, че ме е изоставил. ooooh! След това понапълнях по здравословни проблеми и една съседка питала дядо ми кога ще раждам, че ми личало вече малко и кой бил щастливеца..  Shocked Често ходех на кафе с приятелска двойка от квартала, които по свой си манталитет мятаха фасовете на земята в ОМВ (поради липса на пепелници), а аз ги прибирах и изхвърлях, както и разтребвах масата.. След няколко седмици, като се позатопли, една от милите съседки ме спря в парка и директно ме пита дали съм работела като хигиенистка в ОМV (щото какво друго да прави бременна, зарязана от мъжа си и от любовника си клета жена)?  Joy Останах като гръмната..

Та така, клюкини да искаш.. Не се връзвай, моля те, падаш на чуждо ниво..

За четенето съм казвала - диагноза ми е, чета постоянно онлайн.

# 257
Безаварийно шофиране Ева Simple Smile
Твоите истории направо ми събраха очите.
На мен ми стана кофти, понеже можеха да питат директно мен, вместо да предполагат. Както и да е. Животът продължава Simple Smile

# 258
  • usa
миз, а ти бързо или бавно шредваш, силно ме вълнува този въпрос в момента?

ти как мислиш, че шредвам! разбира се, че баааааавно, бааааавно и наслаждавайки се на всяка шредка като пада в кутията... това е върха на моя ден - да взема пощата и да я шредна, а ако е повечко си сипвам и чаша вино за още по пълно удоволствие. а ти? tell me your shredding story, sister!

за клюките. никога не съм си ги слагала на душата, но забелязвам, че колкото повече остарявам, толкова по-забавно ми става като науча нещо, което се носи в пространството за мен. ставам като бабата на блажка значи Simple Smile. в същото време хората имат право да говорят, нали? дори в конституцията го пише - всеки има неоспорима свобода на словото. не можеш да ги спреш, нека си говорят. а ти, ники, се радвай на растящото коремче и не се тормози заради глупоста на другите Hug.

честита книжка, ева, безаварийно каране от тук нататък! твоето шофиране ми дава повод да споделя последните препоръки за държане на волана, за които чух днес. на времето като карах шофьорските курсове в бг ми набиха незаличимо в главата, че трябва да държа волана на 2.10, а не като тава с баница(хахахаха, да се чудиш от къде си черпят смешките инструкторите по шофиране  Sick...). оказва се, че вече това не било актуално. заради въздушните възглавници във волана, трябвало да го държим точно като тава с баница - на 3.15, за да може при катастрофа възглавницата да се отвори свободно без ръцете на шофьора да са на пътя и и да бъдат натрошени. това е, казах си приказката Simple Smile.

# 259
Разсмя ме  Laughing Аз го държа на 3.15 обикновено, така ми идва отвътре.
Мерси за инфото!

А колко обичам да шредвам - понякога дори брошурки си прекарвам, като няма какво друго  Blush (макар че винаги има, де - тук не пестят хартия)

# 260
Честито, Ева, с кеф да си караш колата! Grinning
Благодаря за достойната оценка и цитирането на примера на моята баба.  Hug Всяко нейно споменаване за мене е частица безсмъртие.

# 261
едва издържах.  Stop Това да занимавам организирано деца не е за мене.

Мъка си е, да, особено на четенията на по-малките, са героини. Много учудена бях, как този път децата мълчаха през цялото време, като изключим няколкото бебета и моето малко шило  Laughing  Много ми липсва кукления театър като забавление.

Леко и безаварийно шофиране, Ева  Simple Smile

# 262
едва издържах.  Stop Това да занимавам организирано деца не е за мене.

Мъка си е, да, особено на четенията на по-малките, са героини. Много учудена бях, как този път децата мълчаха през цялото време, като изключим няколкото бебета и моето малко шило  Laughing 
Аз като цяло не съм останала с впечатление децата да не слушат по време на четения, към бебетата не може и да има човек максималистични претенции, но ... всяка жаба да си знае гъола.  Simple Smile Като е трябвало да се правя на нещо, което не съм, съм го правила, ако ситуацията налага, пак ще го правя, но си знам, че не съм за детско библиотекарство, и нямам мераци в тази насока.

# 263
"Часовете" за четене в нашата библиотека са по възрасти, но все има и по някой дребен сиблинг. В началото винаги казват, че разбират ако някои деца не издържат през цялото време и молят родителите да ги изведат, ако почнат да шумят. Слушат в по-голямата част от времето, а и родителите наистина извеждат деца.  Ходихме на такива четения докато не беше на прискул, но вече сама си избира книгите от там.

Чета бързо, ако става дума за романи, главно късно вечер.

Ева, поздрави за книжката!

# 264
Ева, 4естита книжка!

# 265
  Ева, безаварийно шофиране   bouquet
Въпрос / към мамите на дечица в детска градина/- По колко деца се падат на учител в детската градина ,/ става дума за двегодишни/, казват ли детето какво е яло / аз обикновено чувам , яде малко и това е ,/ а от 2 седмици и меню не съм виждала  #Cussing out/, пият ли студено мляко / на мен ей това ми е проблем , Пухкавел отказва да пие каквото и да е било ако не е със стайна температура, последния път е пил малко, ама още кашля като магаре/
Последния път съм ги молила вода да му дават, да не му дават нито, мляко нито сок, ефект нулев. Друг е въпроса че с въпросната собственичка/ директор , за един месец съм я виждала точно 1 път  #Cussing out била извън града, една седмица дори не благоволи да се появи

# 266
  • WA, USA
MVK, меню би трябвало да ви дават за целия месец. И после в края на денят ни даваха отчетен лист колко е ял, спал, и други такива. Мисля че млякото е студено. Това беше на голямата детска градина - по учителка на 5 деца, той затова все оставаше с насран памперс и после не можеше да върви от болка.
Като го преместих в по-малката - домашна градина, аз му нося обяд и знам какво яде. Пиенето и снаксовете от жената, но тя е много разбрана и ако кажа да не дава мляко, не дава. Общо взето го третира като неин собствен син, нямам оплаквания досега. Станаха доста бебета напоследък и не знам как ще излизат навън на разходка като се затопли, но тя си знае и си вика помощник ако са повече от 5.

# 267
  • Boston, MA
Миме, на вашата възраст бяха 4 деца на учителка (това мисля, че щата го регулира). Храна си носехме, млякото си е от хладилника, обаче ако кажем да не дават, няма да дават. На края на деня на листа пише какво и колко (уж) е изял.

Не би ми харесало, ако не мога да се свържа с директорката...

# 268
  • Чикаго / София
MVK , за броя на децата не мога да ти кажа с точност, но при малките мисля че при нас са по 5 на учителка.  За яденето казват какво е яло, ама честно аз не ги слушам. Каквото яло - такова. Няма да умре от глад, ако иска яде, ако иска не яде, като се приберат в къщи си хапват от храната.  Дори менюто им вече не чета. Иначе изкарват менюто за всяка седмица и всеки родител може да прочете каква е храната.  Млякото е студено. Но ако им кажа да го затоплят за тях, ще го направят.  Друг е въпроса, че аз не го казвам. Нека да свикват. Вода им оставям по едно шише в кабито им и така виждам колко са пили. Тя поне им е със стайна Т.

Но трябва да призная, че в началото когато тръгнаха на ясла в Бг, по точно Дени когато тръгна на ясла, с Лъчи вече бях непукист,  следях менюто, питах колко е яла, пила, спала. Пълнила ли е памперса и пр. Crazy  Така че те разбирам.  Simple Smile С времето ще се успокоиш и ще престанат да те тормозят тези въпроси. Сега когато ги взимам питам само - забавлявали ли са се днес, как са изкарали, какво са нарисували, написали ново и интересно и пр. По въпроса с яденето взимам отношение само ако те ми кажат нещо. Например Дени ми каза, че не иска сокове и мляко в градината, а само вода. Казах им - престанаха да й дават.

# 269
Благодаря ви много за отговорите.
Хайде пак да питам, знаети ли сайт откъдето могат да ми излязат всички детски градини в щата. Google, не ми помага много излизат само около 7-8 , а знам че има много повече

Общи условия

Активация на акаунт