94 лалета в САЩ

• 16 448
  • 320
  •   1
Отговори
# 90
  • Boston, MA
Марлела, с болестите е така в началото, иначе не знам какво да ти кажа, някои деца по-трудно свикват. Дани ревеше винаги в градината, като го оставях (една година ходи), но през деня е бил супер. Изчакай още налко време.

# 91
А, Марлела, не е толкова зле значи!  Жените явно се стараят с малката.  И аз не бих я сложила в хоум дейкеър. Направо ви е минало времето за това. Ами тя след няколко месеца ще бъде готова за Early Preschool, а на 3 за Прискул. Ако мястото където сте има Early Preschool като опция, и ти харесва какво правят, бих изчакала да видя...

# 92
Съгласна съм, Pixie, старая те. Аз си казах болката, че това дете не е моето, което познавам и очевидно съм изглеждала много притеснена. Не мога да се оплача от отношението на персонала, ама хич. Засега чакам, това е. Но че има промяна в поведението й, има - тази вечер ми направи сцена с половинчасов рев, защото не пожелах да я вдигна от пода, когато каза "Айде спим", после се завлачи по гръб, така както си е легнала, до стаята.  #Cussing out

Бубка, мерси и на теб! Забравих да кажа, че лежах за задържане в болница от 6 до 12 г.с., и въпреки това амниоцентезата беше без никакви усложнения. Сигурна съм, че и при теб ще са наред нещата!

# 93
Mарлела, всичко ще е ОК с малката, като са болни са криви. Ей на днес Плами е с температура, спи, буди се , иска на ръце. Криво му е на детето, и го разбирам. той и понеже не може да говори, някои път ставаме в 6.30 пътуваме до един център където има логопеди от 8 до 9 се занимават с него и после на детска градина до 5 и на милото денят му става повече от работен.
На Плами в групата има едно момиченце, голяма е скица ,когато майката я оставя то реве, в момента в който жената затвори втарата, се усмихва и иска да играе, направо още не мога да повярвам ка за по малко от 2 минути се промени

# 94
Марлела, най-вероятно е било комбинация от болестта и градината. Наистина някои деца по-трудно свикват и винаги реват при оставяне в градината. Тя най-вероятно реве, като те види, защото знае, че го приемаш присърце. Моят син също доста започна да се тръшка, откакто е тръгнал на градина, хем е също само за по половин ден. Промяната просто ги хвърля в недоумение и не знаят, как да реагират и понеже на реването винаги има реакция, те това си и правят. Освен това, 2-3-4 години е свързано с по-принцип много тръшкане и налагане на воля, така че и това може да влияе. А и при ходенето на градина, прочетох някъде едно обяснение, че те цял ден се стискат да са примерни и си събират емоциите в градината, и като видят мама и изпускат парата. Изчакай малко, поне 3-4 месеца, както изглежда детето е добре, когато е там, учителките явно са добри също. Ако за тяхното отношение и внимание нямаш съмнения, не я мести още. В началото е трудно за повечето деца, когато тръгнат на тази възраст. Децата, които са по ясли и градини от малки, много по-лесно се адаптират. Но че е трудно да се справим с нашите емоции при това поведение, трудно. Аз ставам много зла понякога и после много си се ядосвам и също много самообвинения отнасям...

# 95
Бубка, много положителни мисли и от мен!   bouquet

# 96
Марлела напълно си е нормално да реагира така детето .
А вие , като се върнете назад в спомените си - не сте ли плакали като са ви оставяли в градината . Аз си спомням майка ми работеше там , аз все плачех да бъда при нея ( нарочно бях в друга група) . След това ме преместиха в друга градина  за която ни вземаха с автобус ( беше извън Поморие) . Като се сещам как съм се дърпала и не съм искала да се кача на автобуса... после свиква човек и иска да ходи.
 Така е и с нашите деца сега - естествено е да реагират така . Дида тръгна на 3.5г и пак плачеше първите 10 дни докато я оставях , после и хареса.
 Ако мислиш че се отнасят добре с детето и се грижат за нея , просто си дайте време да свикне. При едни отнема седмица ,две , при други малко повече.
 А когато са болни - кисели са . Матю например сега е много кисел вече става цяла седмица . Уж не е болен ( малко му тече нослето ,но то е от резките промени на Т) явно зъби го мъчат . Постоянно с хванат за мен "земи мамо , земи" . Като види баба си и дядо си че се прибират от работа и започва " баба , дядо" , а като го заведа при тях и го оставя се почва един рев , хваща се за мен и не ме пуска.  ooooh! Но като го оставя там и след 2 мин е млъкнал и весел .
 Деца , настроения ...
Бубка не е ли рано още ? Ех , да е наред всичко - момче , момиче все са радост  Hug

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 18:08 от raya_рая

# 97
  • Boston, MA
Момичета, видя се мъжко (пак). Иначе изглежда ОК, ще чакаме резултатите от амниото.

# 98
Честито Бубка Simple Smile Добри мисли към теб Simple Smile

# 99
  • Добрич
Буб, стискам палци и пращам + мисли!  Hug

# 100
Георги, Момчил, Деян, Уилям, йей!
Бубс  Hug Hug Hug

# 101
Бубка, честито.  Hug Стискам палци за хубави резултати.  Simple Smile

Агент, аз влязох да ти благодаря за препоръката на Bio-Oil.   bouquet Освен корема и другите части, си понаклепах и лицето няколко пъти и съм много доволна от резултатите.

# 102
Eй, ама много обичам някой да ме слуша Wink Страшно се радвам, че ти е паснало на кожата, Кюбит!

Аз се върнах, че забравих да спомена умното чедо на Миз и колко се радвам за тормоза, който налага на майка си с тези избори! Браво, Албена, браво момиче хубаво и умно!

Плс, дайте идеи за смяна на режима, че бебина нанка като бебе-сукалче през деня, а вечер беснее до 12-12.30 и ... МРъН!!!

# 103
Agent, твоята дребна е над 1 год., нали?   Ключът е да стават по едно и също време (моята ставаше около 7:30 на тая възраст), след това само един следобеден нап (не повече от 2 часа).  Друго спане през деня нямахме, но пък лягаше рано.

# 104
Еха, Бубс  Simple Smile
И какво значи натъртването на пак  Mr. Green Няма да има по-доволен от Дани, след около година и половина, поне съдейки по ситуацията вкъщи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт