Порасна АПРИЛското човече и втори рожден ден празнува вече

• 17 389
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Малко снимки от женската среща - http://stra4iatela.multiply.com/photos/album/72/72
Снимки на Мая от януари-февруари и март Simple Smile - http://stra4iatela.multiply.com/photos/album/73

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 11:26 от Stra4iatela

# 196
, Али, Борис, Ванеса и Стойчо! Бъдете здрави и усмихнати деца!
Ilijna, добре дошли с Вики! Hug Тук май повечето момченца са палави! Peace
Мама на Кики, дани срещата с хомеопат помогне и скоро да приключи тази продължителна история с температура и сополи! Praynig
Слънчице, може и да ви пропусне, но така или иначе все някога е хубаво да се случи! А вие с таткото боледували ли сте от варицела?
Ламичке, стискам палци да се по-свободна през април и лятото да дойде още тогава, и скоро пак да ни изнендаш с някоя рима /може и да не е толкова вкусна!/ Wink
Dari_stz, top4o 80, дано Алекс и Ники нямат проблеми с аклиматизирането в яслата! Добре, че сте успели да ги запишете! При нас държавната ясла ще си остане мираж!
Ей, Мелодия, много се радвам, че си постигнала вътрешен мир и хармония и си изяснила нещата за себе си! Това е най-важното! Не съм много запозната, но няма ли басейни, където да могат да ходят толкова малки деца? Вие много рано сте научили Петърко на неща, които повечето от нашите деца тепърва ще осмислят и запомнят и вероятно затова вече се чувстваш изчерпана откъм идеи! Сигурна съм, че отново ще намериш правилното решение и за двама ви!  Peace Тук, във форума, няма ли подходящи идеи?
Задушевна атмосфера цари на снимките!  Grinning

# 197
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
  party006Али,  Борис,  Ванеса и Стойчо  party006

# 198
Честит рожден ден, Али, Борис, Ванеса и Стойчо!!!
пожелаваме ви много смях, веселие, увлекателни игри! Много радост за семействата!

Страчи, снимките са много сладки! хайде пак да се видим?

Мелодия, много целувки от нас! Не зная как да научиш Петърко да си играе сам, че да имаш малко време за себе си. Дали обича пъзели и конструктори? Амалия доста се занимава с тях newsm78

# 199
      Здравейте мамчета,всеки ден откривам ,че радостите и проблемите по отглеждането на нашите дечица са толкова близки.Всяка една от нас  иска и прави всичко по силите си ,за да отгледа здраво и щастливо дете.
      Марти е почти две годишен,обича да играе с дечицата в яслата,не сме имали проблеми с адаптирането.Режимът му в къщи и детската ясла е един и същ ,но  Thinking започна да раздава шамари в къщи !По думите на лелките в яслата слуша много  Rolling Eyes ,храни се сам ,играе,спи на обед и цитирам:"По скоро някое дете да го удари отколкото ,той да се сбие!?"  #Crazy А лелките какво правят ?Залагания? Като цяло съм доволна от грижите на лелките в яслата,не се оплаквам.Напредваме бавно в опитите да махнем памперса.Радваме се на всяка нова думичка.От вчера е болен,но това не му пречи да се катери,да тича в коридора и от стая в стая .Такова си е нашето овенче весело и диво  hahaha /на кого ли прилича  newsm78 /

# 200
Честит рожден ден на Али, Борис, Ванеса  и Стойчо!!!
Мелодия, и Дари и е скучно доста често. Но пък сега идва лято, ще е по-лесно и по-интересно. Ще играят навънка и ще изразходват енергията. От друга страна в групата на Дари, въпреки "бебешката" им възраст доста ги занимават. Имат госпожа, която идва всеки ден и пеят, танцуват, имат тематични занимания - напр. къщата, дрехите и т.н. и определено доста неща научава. Преди няколко дни като отидох, неискаше да си тръгва и трябваше да я чакам половин час пред градината, за да свършат да им четат книжка. Това го разказвам, като пример, че за мен тези занимания на този етап от развитието на детето са добре. Може би зависи и от самото детско заведение как ги занимават. А отделно и после вкъщи си намираме занимания - рисува, пластелин, гледа филмче - около 30 мин, може да се съсредоточи, строи с конструктор и все пак от време на време и доскучава.

# 201
Честит рожден ден на Али, Борис, Ванеса  и Стойчо! Hug

smooth,гледах снимките на Илитка от Варненската среща и ми бяха нужни около 3 минути пулене пред компютъра,за да позная Томи. Shocked Много пораснало това дете!  Heart Eyes

В момента съм в голяма чуденка за нашата ясла.Алекс свикна отдавна,но сега имаме друг проблем.Нощем се събужда,плаче в просъница,казва :"Не искам това",почти не мога да го успокоя(сякаш изобщо  не ме чува). Cry Незнам какво да си  мисля.Не е от скоро на ясла,за да предположа,че е стресиран от промяната.
Имам и едно друго предположение-че ги бият там.Питам го,той ми казва,че го удрят по дупето и стоят наказани в ъгъла.  Rolling Eyes Незнам до колко мога да му вярвам,но все пак донякъде му има доверие.Говорих с лелките,те разбира се,отрекоха.Нямам идея какво да правя.Мислех си да сменим яслат(имам тази възможност),но пък си мисля,дали промяната няма да му се отрази по-зле.Давайте идеи  Praynig

# 202
  • Варна
Здравейте ммичета,

Честит рожден ден на Али, Борис, Ванеса  и Стойчо!

Пате, незнам какво да ти кажа. Сигурно ако го преместиш ще има отново период на адаптация, но ако си сигурна че там ще се чувства по-добре и няма да има поплясквания, по - добре го премести. Но да не се окаже по-лошо там. Ти си прецени. Имаш ли някакви отзиви от другата ясла?

Мелодийка, утрото е по-мъдро от вечерта.  Simple Smile А за заниманията, ще ти прадложа една-две игричка ако не ги знаеш, сигурно ще са му интересни на Петърко. Учат се в първа група на ДГ. Едната е вид гоненица. Трябва да се гоните и съответно да се хващате,като ако е хванат този когото гонят, естаствено после той гони. Но има право на защита. Т.е. скрива се под "къщичка" /слага си ръчичките над главата във вид на покривче, като триъгълник - дано ме разбра/ и тогава дори и да си до него не можеш да го хванеш.Целта е да съумее да се съобрази кога да си направи къщичка за да не го хванеш. Другата е нещо като стихче с движения. Всичко се показва с ръцете: Имало една къщичка /показваш с длани стените - лява и дясна, после горе и долу/, и едно покривче /дланите във вид на триъгълник/ погледнах през прозорчето /свиваш длани до окото си все едно гледаш пред прозореца/, вътре една масичка /дланите в буквата Т/, на нея една купичка /свиваш си дланта като "купичка"/ и една лъжичка /с д ругата ръка все едно взимаш лъжичката и започваш да ядеш от "купичката"/ АМ-ам-ам, /хващаш си блузата, издърпвайки я леко напред/ Ох, че се окапах.  Знаех и още такива подобни от Вики, но нещо в момента на мога да се сетя. Ако са ви интересни ще се понапъна, пък дано си спомня.

# 203
  • София
Мелодийка, утрото е по-мъдро от вечерта.  Simple Smile А за заниманията, ще ти прадложа една-две игричка ако не ги знаеш, сигурно ще са му интересни на Петърко. Учат се в първа група на ДГ. Едната е вид гоненица. Трябва да се гоните и съответно да се хващате,като ако е хванат този когото гонят, естаствено после той гони. Но има право на защита. Т.е. скрива се под "къщичка" /слага си ръчичките над главата във вид на покривче, като триъгълник - дано ме разбра/ и тогава дори и да си до него не можеш да го хванеш.Целта е да съумее да се съобрази кога да си направи къщичка за да не го хванеш. Другата е нещо като стихче с движения. Всичко се показва с ръцете: Имало една къщичка /показваш с длани стените - лява и дясна, после горе и долу/, и едно покривче /дланите във вид на триъгълник/ погледнах през прозорчето /свиваш длани до окото си все едно гледаш пред прозореца/, вътре една масичка /дланите в буквата Т/, на нея една купичка /свиваш си дланта като "купичка"/ и една лъжичка /с д ругата ръка все едно взимаш лъжичката и започваш да ядеш от "купичката"/ АМ-ам-ам, /хващаш си блузата, издърпвайки я леко напред/ Ох, че се окапах.  Знаех и още такива подобни от Вики, но нещо в момента на мога да се сетя. Ако са ви интересни ще се понапъна, пък дано си спомня.

Ей, много хубава игра тази с ръцете Simple Smile Ще я приложа и аз.

# 204
Честит Втори Рожден Ден на  Али, Борис, Стойчо и Ванеса   bouquet

# 205
Честит рожден ден на Али, Борис, Ванеса  и Стойчо, и честит празник на майките им! ЗДрави, щастливи и игриви да растът!

Пате, Аз бих се вслушала и бих повярвала на детето в този случай. Децата не лъжат на тази възраст, според мен, а ако го правят, то е вид игра за тях. А за да вика и плаче на сън, значи има някакъв проблем. Това, което казва  - 'не искам това' ми прилича или на каране на сила да яде, или както той си казва наказание в ъгъла, пляскане по дупето или подобно. Аз мразех, и сега не обичам много, кремове, и са ме карали насила да ям крем карамел, бррррррррррррр. Затова такава ми беше първата асоциация. Ако е Борис, и продължава да плаче на сън, бих го премстила. И ако той ти разказва , може би ще разбереш какво става найстина.

Лина,
игрите са чудесни, благодаря за споделянето.

Мелодия  Hug Ако е заради плуването, бегом към басейна Simple Smile На Левски Спартак 25 м. басейн беше с доста топла вода, разбира се това преди 5 години. На спортната палата има един, бебешки, до кръста да муе най-много, ен знам там дали пускат. А Ара казваше преди време, че в Банкя (ако не се лъжа) ходят на плуване с други малки деца - бебешко плуване.  Grinning Иначе, деца от яслата не могат да ги учат там, трябва да за всяко детенце да има възрастен.

ЕМили, лек път и стискам палци всичко да е наред. Наслаждавайте се на приключението   Simple Smile

# 206
 Hug Благодаря ви!
Но сега започвам да имам други съмнения.Алекс казва,че го сърби дупето,а на няколко пъти ми казва,че го боли стомахчето.Преди малко една баба ми каза,че глистите се "обаждали" след полунощ.Сблъсквали ли сте с подобно чудо и възможно ли  е от това да плаче?

# 207
Здравейте!
Илит, страхотни снимки от Варна( добре,че патето подсказа,за да ги разгледам,ти май не си давала линк към тях).Впечатлена съми от майсторството ти и от красивите гледки-май на снимка изглежда по-добре  Wink или аз съм прекалено разсеяна напоследък и не забелязвам тези красоти..Напомниха ми и да отидем до делфинариума-не съм ходила от години, само се чудя дали Мони ще седи кротко,като си го познавам ще иска да отиде до делфините-голям е любопитко.
Искам да ви се похваля какъв осмомартенски подарък ми направи той-вече е без биберон.Ура,ура,ура!Днес стават 3 седмици.Не вярвах,че ще ни се случи скоро, понеже до преди това беше с него сигурно средно 20 часа в денонощието.Може и да ви е смешно това наше постижение на фона на умениятя на Петърко на Мелодия, но... аз да си кажа LaughingМного ме е яд,че не ми остава време да взема отношение по въпросите, които разисквате,но продължавам да ви чета с интерес! Hug
Пате, наскоро четох това по въпроса за глистите http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view& … 457&Itemid=82
А сега намерих и товаhttp://www.lekar.bg/news-56/info-316/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8/-описано е как можеш сама да провериш с тиксо.Оф, настръхва ми косата като чета,но сигурно всички ще минем я през това,я през нещо друго по тези ясли.Мони ще почва евентуално юни,чакаме класирането,но от сега се притеснявам много.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 19:34 от eraser

# 208
  • София
ЧЕСТИТО на рождениците ни!!! Али, Борис, Ванеса  и Стойчо - бъдете много весели и усмихнати!!!

Мелодия  Hug Ако е заради плуването, бегом към басейна Simple Smile На Левски Спартак 25 м. басейн беше с доста топла вода, разбира се това преди 5 години. На спортната палата има един, бебешки, до кръста да муе най-много, ен знам там дали пускат. А Ара казваше преди време, че в Банкя (ако не се лъжа) ходят на плуване с други малки деца - бебешко плуване.  Grinning
М-дааа, ходим на бебешко плуване, вече са много напред девойките:-) Ама за съжаление нямаме много нагледен материал... нали и двамата с тати сме във водата с двете девойки и няма кой да снима.
Ето стари клипчета Мими на дъното на басейна, тук си подаваме Мими под водата, тук скача.
Ида като по-старо куче вече плува около 5-10 м сама, ама пусто не може да се научи да си поема въздух и го кара само под вода Laughing
Мелодия, ако имаш интерес ходим на Банкя обикновено понеделник или четвъртък 17,30-18 до 19.00. Пиши на лични да ти дам координати и на инструктрката.

eraser, честито ви безбиберонство! Hug

# 209
  • Чехия
Привет банда..
 Hug
ЧРД на всички пораснали рожденичета с пожелание за вълшебно детство.

Мелодийка и аз ще включа с идея запиши се на детска библиотека там ще намериш много интересни детски енциклопедии ..Верето редовно и взимам книжки така.Тя в луда на тема космос..
Още една идея..цветя, там има стотици видове и ние имаме каталози с от който дребното не се откъсва с часове..учете им имената къде виреят, кога цъфтят.
Друго занимание е да почнете да учите чужд език..там изчерпване няма..Поне по моето дете съдя.
Още има едни книжки на Анубис с образователно направление,, природен свят,, социален свят,, и се казват ПРИЯТЕЛИ с природата   или ПРИЯТЕЛИ в моя свят и са страхотни там има различни по сложност задачи ..Провери си за тях те са деца от детската градина и са много добре оформени са много видове има и за лепене, рязане и колажи.

До скоро..пускам ви една рисунчица на Верето да се посмеете ..с най дясно са е нарисувала себе си, после е тати и най-комична съм аз с крайно ляво .. после имаше и много балончета..

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 09:40 от ivalex

Общи условия

Активация на акаунт