Бременни и майки от проблемното 2009 - втора част

• 38 382
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
момичета ,това с фраксипарина  си е живо испитание найстина,и моя корем е целия син, но за добрата кауза  twin_neutralв ръката немога да си го бия сама и затова само в корема,аз го слагам всеки ден  #Crazy от 0,3ml но май ще ге ми го вдига дозата доки.а вие по колко слагате newsm78

И аз слагам фраксипарин 0.3 всеки ден.Защо ще ти вдига дозата,за какво ти го изписаха на теб?Тъй като при мен няма при4ина, Стаменов ми го изписа за всеки слу4ай.
За какво по принцип се бие?

# 61
  • Видин
Уау, за пръв път чувам да го изписват за всеки случай Rolling Eyes
Обикновено се бие при тромбофилия
Ето малко инфо - http://www.framar.bg/fraxiparin-amp.-0.3-ml.-1-pid21001062.html

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 23:16 от amanita

# 62
НВИ фраксипарина се прави при поредни неуспешни опити ин-витро заради антифосфолипидния синдром /до колкото съм запозната/. Другия вариант е да се пие аспирин протект, но май него го предпочитат когато се правят инсеминации или първи опит инвитро. Може и да не са точни обясненията ми, но това е което знам. Вероятно има тема с повече подробности, но не съм чела  Peace Пък и с тоя бременен мозък трудно възприемам /айде оправдания сега  Laughing #Crazy/ Аз пия аспирин протект  Peace
Момичета, да питам... кога ви намалиха утрогестана? Аз съм вече в 9 г. с. и много ми се иска да намалим малко лекарствата, но не съм питала док. Трябва да се консултирам с него, но ми се искаше да знам от вече опитните Simple Smile

# 63
  • Някъде там...
И при мен фраксипарина беше "за всеки случай". Нямам тромбофилия или АФА, само леко завишени НК клетки.

Лора, утрогестана ми го спряха в края на 13 г.с. Не са ми намаляли дозата, спрях го изведнъж. Със спирането му намаля гаденето и киселините.

# 64
Момичета , наистина при вас е истинско изпитание с тези инжекции  Rolling Eyes Но всичко си струва  Hug

При мен няма нищо ново , смятам към края на месеца вече да излизам в отпуска и след това в болнични , незнам какво ще правя ,  ще ми е голяма скука  Rolling Eyes но ще ви досаждам тук във форума  Party
Контракции почти нямам , снощи се появиха няколко , но вече не им обръщам внимание . Flutter

# 65
Аз не се оплаквам,Стаменов каза,4е ще вземе мерки за да докараме бременността до край.За тромбофилия,незнам дали имам.Но аз съм съгласна вси4ко да слагам,само да имам беб4е.
Така,4е,ще търпим Simple Smile На вси4ки много  Hug Hug Hug

П.П. Сега се сетих.Тъй като имам малко разширени вени,и са видими по краката,може за това да ми го е изписал Rolling Eyes А и също знам,4е при пуша4ките също е хубаво да се прилага,за нормалното кръвоснабдяване на плода.Но както и да е ,вси4ко се прави за добро Simple Smile

# 66
  • Стара Загора
Здравейте момичета  Hug
Как сте днес?
НВИ и аз бях на фраксипарин 0,3 за профилактика -нямах правени генетични или имунологични изследвания  Peace
Гледате ли Часът на МАМА.Сега дават за АРТ процедурите

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 10:01 от zabche

# 67
здравейте,

да се включа и аз в новата тема с пожелание за много нови мами .

Ние сме добре с бебчетата.Най-сетне ми излезе и моята микробиология и всичко е наред.Напоследък обаче ми се подуват ръцете от време на време и изтръпват -много гадно.Правих си ПКК и урина и там всичко е наред.Доктора ми каза,че ще  е така с ръцете,заради бременността.В неделя бебчетата ги гледахме-правихме ФМ-казаха,че всичко е наред-дай Боже! PraynigИначе едното беше 790гр,а другото830гр..Сега ще ходя на преглед пак след  две седмици.

Минди няма нищо лошо в отпуската-времето ще мине бързо.Аз съм в болничен и си стоя вкъщи от инвитрото-въобще не съм се връщала на работа.Но както се казва в името на здрави бебчета и да стигнем до финала сме готови на всичко.Понякога ми омръзва вкъщи ,но като се сетя за бебчетата  се чувствам безкрайно щастлива.

Лора,аз спрях утрогестана в 12 г.с..Пиех аспирин протект до края на 15г.с.

Пожелавам хубав ден нба всички!  bouquet

# 68
  • вече Пловдив
Момичета, да питам... кога ви намалиха утрогестана? Аз съм вече в 9 г. с. и много ми се иска да намалим малко лекарствата, но не съм питала док. Трябва да се консултирам с него, но ми се искаше да знам от вече опитните Simple Smile
Лора, аз спрях изведнъж утрогестана в края на 3-я - началото на 4-я месец (вече не помня седмицата), но продължих да пия дуфастон до края на 4-я месец. Иначе в началото пиех успоредно дуфастона и слагах вагинално 3х2 утрогестана, пих и аспирин протект и витамини.
Минди, дори и да ти е скучно първата седмица, после така хубаво ще свикнеш с отпуската и мързелуването  Mr. Green... Аз бях 2 и 3 месец в болнични и сега от 7-я пак съм в отпуска и болнични. Много помага да си починеш и да се настроиш за идването на бебчето  Heart Eyes baby_neutral

# 69
И аз гледам д-р Владимиров и д-р Тачева в момента.

# 70
Сега майка ми ми звънна по тел да ми каже за предаването и за д-р Владимиров и д-р Тачева , как ме е яд че не мога даго гледам , довечера ще си го дръпна  Whistling
Разказа ми , че едно от гостуващите момичета е като моя случай , след ин витро естествено забременяване  Heart Eyes Имало и някакви сладки близначета  Heart Eyes

Паола радвам се на добрите новини , все така да ни носиш хубави вести за бебоците  Hug

# 71
На мен много ми харесаха и двамата.

Мисля че бяха обективни и коректни - посочиха както броя на неуспешните, така и на на успешните опити (7). 
На мен лично д-р Владимиров не ми предложи ИВМ, но аз така си бях глътнала езика, че не го й попитах защо пък да не пробваме. Само не чух и се чудя аз ли съм в грешка, че ИВМ е по-подходящ и тогава, когато проблемът е мъжки фактор.

Дано да има все повече успешни опити.

# 72
НВИ, Фраксипарина спомага предотвратяване образуването на тромби, които запушват кръвоносните съдове, захранващи плода и той престава да се развива нормално. Аз си го бия през ден, в ръката. научих се и да ти кажа ми е доста по-лесно. ПОследния месец не се и посинявам вече - станала съм профи.
Миналата седмица ми назначиха генетично изследване за склонност към тромбоза и резултата излезе днес - отрицателен е. Утре сме на предлед и се надявам да го спрем. От утрешния преглед зависи и прекратяването на прегнила - за сега съм веднъж в седмицата - 5000 единици. Пия аспирин протекст и рпеднизолон през ден (деня в който нямам фраксипарин), а също така 2х3 утрогетсан , естрофен 2х1 и дуфастон 2х1..... Дай Боже всичко да е наред и да понамалим нройката на лекарствата. Преди месец и нещо лекарската каза че ще ме държи на лекарства и инжекции най-малко до 10-12  седмица...така че се надявам да е още за малко.
Момичета, някой да ме посъветва кога се прави първата ФМ при близнаци. Правилно ли съм запомнила 10-11 седмица или греша. И другия ми въпрес (знам че бързам бързам, но все пак да попитам) на въпросната ФМ има ли шанс да видим пола или не...то при нас само едното да видим ни стига....
ХУбав ден на всички 

# 73
НВИ аз звънях да питам за фраксипарина и се оказа, че това изследвдане къде си го правих за /тромбоцитни левкоцитни агрегати/ е с попвишени стойности ,и затова ще ми всигат ml на фраксипарина имало вероятност тромбче да заседне в плацентата ,явно правя тробчета чак сега разбирам Embarassed уж все питам,а иначе знам и на др момичета им го исписват за всеки случай след имплантация.
лора утрогестана го пих и си го поставях до15г.с аз го спирах накрая по схема защото го взимах 3по 3 на ден.
хубав ден и от мен на всички  Hug

# 74
Чо- Ко ,още ли пиеш Естрофем? Аз мисля,4е като се 4уе сър4ицето се спира.
Успех на прегледа! Peace

Общи условия

Активация на акаунт