Бременни и майки от проблемното 2009 - втора част

• 38 377
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • София/Варна
Денди, честита мома Simple Smile. Аз няма да се кандидатирам за снаха, че Ого вече съм му организирала цял харем Wink.
Марински, започва се, мила. Огледай на юнака венците за зъбета, че при никнене имунитета пада и дори безобидни вирусчета ги събарят. Аз ползвах бабешкки лек за сваляне на температура - чорапчета с оцет, много добре действа.

# 91
  • София
Здравейте момичета  и благодаря, че ме мислете. Досега писах, но изведнъж изчезна всичко Cry
Днес бях пак на преглед - шийката се скъсила с още 2-3 мм, което ще рече, че е под 1,5 см., но за щастие нямам разкритие. Дано и да нямам поне още месец, ако може и повече. Почнах да пия Гинипрала с Изоптин, имам малко сърцебиене за около 30 минути, но се трае, само дано не влияе така и на бебоците. Иначе втвърдяването на корема продължава вечерно време и силно се надявам да е колит след като не се повлияе от Гинипрала.
Скоро ще ми инсталират и лаптопа в леглото, така, чета постингите. Дотогава успех на всички

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 23:24 от sanitamm

# 92
  • Видин
Санитам,  Praynig Praynig Praynig не знам какво да кажа, много ми е мъчно.Стискам палци гинипрала да подейства и да спре тая шийка да расте Praynig Мислиме те, пиши когато можеш, а аз се моля за вас с бебките  Praynig Praynig Praynig

# 93
Санитам  Hug дано подейства гинипрала  Praynig Стискай краката още малко, а ние ще стискаме палци за щастливия финал  Hug Hug Hug
Денди честити ви розови гащенца   bouquet  bouquet  bouquet
царевичка, дано и при теб подействат лекарствата и кръвопотока за бебо след време е без проблеми  Praynig Hug Hug Praynig
Мацки  Hug Hug Hug ви всички и ви пожелавам прекрасен ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 94
Санитам , мила , стискай зъби , наистина се надявам да я докараш дажеи повече от месец още  Praynig

Марински , дано малкия се оправя по-бързо  Hug

Царевичка , честити ти розови гащи и на теб  Hug , дано всичко е наред докрая с твоята принцеска  Hug

Аз вчера малко се стреснах , тъй като гледах малката ми племенница по обяд , тя е на единадесет месеца и поиска да я сложа в паяка , та си я взех , вдигнах си я и я сложих в паяка и чак после се усетих , че тежи над 9 кг и малко се стреснах да не би да объркам нещата , поболя ме малко корем , но днес слава богу всичко е наред  Praynig

Аз имам и един въпрос   newsm78 , от коя седмица трябва да зачестеят прегледите , не че моите досега не си ги правех на често , но нали след определена седмица трябва да се правят задължително прегледи през две седмици . Иначе като питах докторката която посещавам тук в Бургас , тя ми каза че всичко е наред с бебчето и да отида при нея чак в девети месец  Shocked

# 95
  • Стара Загора
Добро утро мацки,
Санитам,стискай краката мило и ние ти стискаме палци  Praynig Praynig Praynig
Минди,когато влезнах в 8 ме гледаха всяка седмица и мерихме и тоновете на бебето  Peace Не знам при вас как процедират,но моята докторка е страхотна и каза,че щом влезна 8 ще ме гледа ако ще и през 3 дни само всичко да е ок  Peace
Между другото снощи те сънувах ,ама сега не се разказват сънища  Hug
Царевичка,честити ти розови гащички  newsm51

# 96
  • Видин
Добро утро и от мен!
По ЖК като влезеш в 9 месец консултациите са всяка седмица, а като наближи термина или преносиш - всеки ден.
Но Naughty всички лекари са различни, някои не се съобразяват с това Tired
Аз момичета съм по-добре, вече само по 1-2 контракции на ден Party
Започнах да ходя на зъболекар, вчера ми изчистиха зъбния камък, а от днес почвам зъбите и малко треперя (може и от гинипрала да е Joy).Пожелавам ти хубав ден Hug

# 97
Ооо Зъбче , благородно ти завидях за вниманието от страна на твоята лекарка  Tired Моята като ме прегледа и като види че всичко е ок и ме иска на преглед чак след месец и половина-два  ooooh! А аз хич не мога да чакам толкова  Rolling Eyes Иначе самите и прегледи са доста обстойни  Rolling Eyes Надявам се че си ме сънувала за хубаво  Hug Heart Eyes

Аманитка , видя ли мила ,че всичко ще е ок . Радвам се че си по-добре  Hug

# 98
 Денди и царевичка, честити ви принцески. От опит да ви кажа че е прекрасно да купуваш миниатюрни роклички и джуфки за косата Laughing

Сани, много стискам палци мило. Пази леглото и дано всичко се размине благополучно.

минди и моята в бургас ме вика на месеца веднъж Tired

Излязоха ми резултатите от ПКК и урината, може ли да помоля да ги коментирате с мен. Някои неща ми се виждат извън референтните

HGB ( Хемоглобин ) 103
 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )

RBC ( Еритроцити ) 3.40
 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )

HCT ( Хематокрит ) 0.29
 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )

WBC ( Левкоцити ) 8.9
 G/L 3.5 -10.5

MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 355
 g/l 300-360

MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 30.3
 pg 27.0-33.0

MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 85.5
 fL 82.0 -96.0

PLT ( Тромбоцити ) 253
 G/L 100-440

MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 7.8
 fL 7.5-11.0

RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 11.7
 % 11.6 - 15.7

LYMF ( Лимфоцити - бр ) 1.2
 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )

GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 4.9
 G/L 1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )

MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.9
 G/L 

LYMF% ( Лимфоцити - % ) 23.30
 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )

GRAN% ( Гранулоцити - % ) 70.80
 % 30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 5.90
 %

Глюкоза - периферна ( GLU - P ) 4.65
 mmol/L 2.78 -5.55

Седимент 2 - 3 левкоцита , плоски епителни клетки

# 99
  • Varna
Момичета връщам се от преглед при д-р Александров, плацентата ми е супер, бебката също. Вече сто процента мога да я наричам бебка, защото ще сме с розови гащи.
Денди, много хубави новини, браво!  Hug Grinning

# 100
Кас , според мен са ти супер излседванията , когато пускам ПКК и урина гледам само Хемоглобина как е и Левкоцитите , на теб Левкоцитите са ти супер , само хемоглобина ти е нисичък , предполагам че ще ти изпишат желязо . Кръвната захар също ти е ок  Peace Както казва д-р Сигридов , изследванията ти са добре като за бременна  Wink

# 101
  • Някъде там...
Санитам, стискам палци да задържиш бебоците максимално дълго на топло!  Praynig
Кас, добри са ти изследванията. Единствено хемоглобинът е нисък, ще ти се наложи да пиеш желязо. Еритроцитите и хематоркритът също са ниски, но те са свързани с хемоглобина - като падне той, падат и те.  Wink
Денди, честити розови новини!  Hug

Иначе за прегледите - мен по ЖК ме гледат в месеца веднъж, разчитат, че д-р Сигридов ме следи обстойно. От 30 г.с. ходя при него на всеки 2 седмици (преди това ходех на 3 седмици). Сега обаче за последно бях на 5 март (края на 34 г.с.) и нямам повече планирани прегледи - нито при него, нито по  ЖК. Отписаха ме, че ще раждам вече. А секциото ми е на 31.03 чак, в 38 г.с.. Честно казано се притеснявам, но поне на запис на тонове ходя всяка седмица и съм се разбрала с д-р Сигридов ако има нещо нередно там или имам някакви притеснения, да му се обадя. От всичките ми притеснения "намазват" бебетата, които са подложени на системен тормоз от моя страна.  Embarassed Малко да се закротят и започвам да ги побутвам и пошляпвам. Дясната обикновено реагира мигновено с някой ритник или коляно, тя ми е по-шавлива открай време, но лявата си е мързеливичка и понякога ми играе номера. Колко ще имат да ми връщат после...    Mr. Green

# 102
благодаря, момичета Hug
Изпретисних се заради едните гранулоцити, все си мисля че четох някъде че говорели за наличие на инфекция.

# 103
Жабче, още малко ще устискаш. Grinning Да е леко, бързо и безумно щастливо раждане. Да са здрави бебките и бързо да се приберете вкъщи.
Аз все още нямам повод за присъединяване към бременните, но пък съм мама и ми остава малко повече време за комп. Човекът взе да си изгражда режим и мама е доволна. Grinning
Денди, честити розови пантофки.

# 104
Жабче, защо се притесняваш, че нямаш прегледи тези последни 2 седмици, та нали мъндзърките постоянно се гонят в теб  Joy
ние сме май срамежливи и кротки, то и няма на кого да прилича де, с мъжа ми не сме от най-отраканите  Embarassed Вчера като я видях на монитора, ми тя си шава там, цопа с ръчички, крачета ама не дивееше  Mr. Green за туй все още не я усещам или по точно едва едваааа долавям нещо, ама пак незнам дали не са червата.
Кас и аз съм на същото мнение като другите, желязото задължително няма да ти се размине. Ти ходи ли на 3Д, разкажи пове4е, че май и ние  се готвим искам и мъжо малко да се порадва, че до сега не е идвал с мен на прегледи.
Сани стискам палци, дано не мърда шийката повече  Praynig
Мерси на всички за поздравленията, Минди  Wink ще ги организираме младите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт