Бременни и майки от проблемното 2009 - втора част

• 38 381
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Хари, не че ще те успокоя, но аз бях така до края. В началото всичко беше на ред. След прокървяването около третия месец (продължи до 5ти месец) - оказа се плацента превия, след това си остана ниско прикрепена  до края - до края на бременността болки каквито описваш ти, контракции и т.н. Аз операции нямам. И на мен не можаха да ми кажат какъв е проблема, но с напредването на бремеността и нарастването на тежестта ставаше по-зле. Пазих си дивана (мъжа ми не можеше да се вреди да седне там  Joy ) и това е.
Не е приятно, знам, но ще се справиш. Сега времето ти изглежда тече бавно, но като дойде момента всичко става по-забързано и нямаш време да се обърнеш, а какво сотава да се замислиш  Mr. Green
Стискам палци, положението да се оправи при теб и оставашите седмици да са приятни и безпроблемни.

# 46
Хари незнам дали си 4ела предната тема, аз писах, че също се оплаквам от такива болки и на последната ЖК се оказа ниска плацента, даже докторката ме изплаши като си помисли, 4е имам разкритие. От две седмици пия Магнерот-4х1 и Но Шпа при нужда, както и ограничих разходките и претоварването с дом. работа /не че преди се узорвах ама/, нещата значително се оправиха, сега болките са кратки само в неудобна поза и на рядко. Дано и ти да се оправиш мила  Praynig

# 47
KayRenn , мерси за отзивчивостта! Hug Докато мога, ще кърмя, може да е по еди път на ден, но ще давам на детето, знам колко е важна и полезна кърмата. А и на мен ми е толкова приятно да я кърмя...Има дни, в които имам повече кърма, например онзи ден дадох добавка един път и тя изяде 40 мл., а вчера съм давала 3 пъти по 50-60 мл.  Имам ли въпроси, ще те питам, благодаря ти! Hug

# 48
здравейте,момичета да се запиша и аз в новата темичка,дай боже да има много нови мамчета   bouquet
и много сладки бебчета newsm32
момичета аз да поитам някой от вас имал ли е завишени стойности на/ тромбоцитно левкоцитни агрегати/
а преглед съм на 01.04 и доста съм притеснена,а и видях че имам и 1 пръсната малка веничка на 1 крак,дано не е нещо сериозно  newsm78

# 49
Еlli_g, не съди за количеството на кърмата по това, колко можеш да изцедиш. Бебето може да изсуче много повече. Не махай нощно хранене. Тогава лактацията е най-силна. Щом бебето спи по 3 часа, значи храната му стига. Махай добавките постепенно. Не давай вода и чайчета.

# 50
white, знам, че бебка изсуква повече отколкото мога да изцедя с помпата.  А за нощното кърмене - тя спи от 11 до 5-6 някъде, така свикна от самото начало.

# 51
  • Sofia
Благодаря ви, мили момичета за успокоителните думи. И аз все се надявам да се подобрят нещата. Рози, Денди, аз също съм със задна ниско прикрепена плацента , д-р Сигридов ми го каза това още на първия преглед при него. Но сега на този преглед, на който бях в петък, каза че леко се е вдигнала, още била в рисковата зона, но се надява да се вдигне до към края на 6-ия месец. Болките могат да са от много неща - от операциите, от плацентата, от някакви стеснения и т.н. Не съм и очаквала при мене всичко да мине гладко ... Ще видим по-нататък ... А иначе и контракции получавам от време на време, аз самата не ги усещам, но като си пипам корема разбирам, че е твърд. По колко контракции е нормално да имам на ден в тези седмици, а може би изобщо и не трябва да имам ...?

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 17:05 от Hariela

# 52
  • Видин
Хариелка, щом не ги усещаш, не мисля, че има проблем.Аз моите ги усещам като стягане.Някои казват че до 10 на ден е нормално.Аз няколко дни съм с по над 20 на ден Rolling Eyes А корема ти може да е твърд защото бебчето се върти Rolling Eyes Усещаш ли го вече или още не?Защото моя младеж толкова много се върти вече, че корема ми се издува от едната страна и е твърд заради него, но това не е контракция.Пиеш точно правилните лекарства и не мисля,че има място за притеснение Naughty Нали знаеш - само положително мислене и това е  Hug
Аз днес се видях с лекарката, при която мисля да раждам.Прегледа ме и каза, че шийката ми е идеална - т.е. не се е скъсила от контракциите Heart Eyes Ще намаля гинипрала на 4 на ден и в неделя ще се чуя с нея пак за да й кажа как съм.Каза ми, че тези свивания се получават защото съм слаба (или поне бях Mr. Green) и неразположенията тепърва предстоят.Камък ми падна от сърцето, по-спокойна съм вече.Сега ще видиме и другия петък д-р Марков какво ще каже Praynig

# 53
Подготвителните контракции - до 5-6 на час не са страшни, без болка обаче Naughty

# 54
Хари аз от самото начало имам тежест в яйчниците и направо се опулих когато док от ЖК каза, че били уголемени от стимулацията, та нали тя беше септември месец, има 5 месеца. Така, че може би е нормално да те поболява тук там, ве4е ако са контракции- ниско долу в матката...  е кофти.

# 55
В тези срокове май контракциите са повсеместни Wink.Ще се шашкаме до края и това е  Hug.Аз все се успокоявам, че няма страшно и в един момент пак ми се подпалва главата.
Аз пък да ви се оплача вчера от каква глупост не можах да спя ooooh!.
От фраксито съм  цялата  в бучки и вече наистина не мога да измисля къде да ги бия инжекциите.Вчера повторих в една от по-старите бучки в ръката.Май нацелих мускула, защото първо ми пламна ръката и след това цяла нощ не можах да си намеря място от болки ooooh!.

# 56
Зна4и не съм само аз с този проблем,аз само,4е слагам Фраксипарина в корема.И ве4е няма място,къдто да го сложа,а съм едва 10 седмица,незнам ако още дълго го слагам как ще е?
Пробвах веднъж в крака,но боли пове4е,в ръката също ме достраша,в корема е най -безболезнено.Отивам пак да го слагам Confused

# 57
В момента нямам въzможност да ви иzчета и се включвам само да повлека крак в новата тема  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Дано се напълни с много нови бремелинки и бебета  Wink

# 58
момичета ,това с фраксипарина  си е живо испитание найстина,и моя корем е целия син, но за добрата кауза  twin_neutralв ръката немога да си го бия сама и затова само в корема,аз го слагам всеки ден  #Crazy от 0,3ml но май ще ге ми го вдига дозата доки.а вие по колко слагате newsm78

# 59
  • Някъде там...
Шайн, и аз съм го правила това с нацелването на бучка. Много боли.  Confused
Аз слагах фраксипарин до 20 г.с. , от него коремът ми беше постоянно болезнен, зачервен и на бучки. Може да го слагате по цялата талия, даже по-отстрани. Слагах го и в ръката - в месестата част отдолу, между лакътя и рамото. Така си давах поне няколко дни почивка на корема. Иначе падаше голямо целене на местенце, което да е що-годе здраво. Но за да го бия в ръката карах мъжа ми да ми помага - да държи мястото, където мисля да забия иглата. Той си умираше от страх, затваряше очи и гледаше на другата посока.  Crazy
Хари, дано скоро отминат болежките и контракциите.  Praynig Иначе в твоите седмици д-р Сигридов ми казваше, че контракциите трябва да са максимум по 1-2 на ден. Аз моите обаче си ги усещах осезаемо като стягане и отпускане. Иначе редовно ми беше твърд корема постоянно докато изскочи добре от таза. Не знам на какво се дължеше, но и аз много се шашках. Също така докъм края на 5ти месец имах едно странно опъване назад към опашната кост, което явно беше заради операцията. А като ходех пък получавах едни стягания и придърпвания в областта на корема, не знам и те на какво се дължаха, но заради тях не смеех да шавам много. Интересното е, че изчезнаха като ми порасна корема т.е. когато матката излезе от таза.
white, много си редовна напоследък при нас. Нещо да се похвалиш... мхм?  Thinking Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт