Фотография # 35

• 27 280
  • 475
  •   1
Отговори
# 150
Как успявате да ги накарате тези хлапета да ви позират. Чак ви завиждам   Crazy

# 151
здравейте.
на последната страница много хубавини.
Гаргамелчо, просто страхотни. Писах ти. Няма ли начин малко по-отдалеч, само това леко тясното усещане. Ама иначе са просто...уоу! Дистанционните са обикновено с две степени на хода на бутона - половин щрак - фокус, цял щрак - щрак. Както е спусъка на камерата. Ако това питаш де. Иначе камерата фокусира така, както си й казала - по някоя от точките или както там е настроена.

Муцуно, той Муцун по гаджета ще тръгне, ние няма да разберем? Леле колко е пораснал, и ако не ме биеш ще отбележа, че все повече прилича на Големия Муцун...И не само физическата прилика, но и мимиките като че ли са изкопирани, а?

Дуци, на последния кадър имаш моушън блър, от ниската скорост. 50мм ли е твърдия? За съжаление при работата със светлосилни има проблем с дълбочината на фокусираното пространство - колкото е по-широка блендата, толкова е по-малко това пространство. Това се е случило с предишния кадър, с яйцета. Фокусът ти е избягал малко напред. Инак за обяснения, аз съм с 40Д  също.

Звездичке, давай още снимки.

# 152
рали, понеже нямам шоп в момента, а качеството на снимките е наистина ужасно, малко им пооправих контраста във фаст стоуна. някой ги и шарпнах, но не всички.

флайбъл, благодаря за съвета. още се колебая между двата, но със сигурност искам 50.

не мога да дам никаква критика, поради липса на познания и критическо око, но наистина има страхотни работи на последната страничка!

# 153
О, тази тема определено се заформя с по-добри неща от предишната.
Браво девойки

Лоис, е казала вече, всичко което исках да кажа  Mr. Green

Момо, за обектива. Аз имам евтината версия - 50/1,8 и също съм много доволна
Мисля, че разликата в цената е по-интересно да я инвестираш в светкавица или друг обектив

# 154
Обективът ми е  50mm f/1.8

# 155
аз си мислех за 1.4.

рали, аз за момента не знам дали искам някакъв друг обектив. мисля, че с вариото навън с малкия ми се получава добре. макро не снимам. само пейзажи, също, така че за момента един 50 ще ми е добре. за светкавица също не съм мислила още, но има време. трябва ми, обаче едно дистанционно. гаргмелчо, покажи ти какво поръча. (и спирам да ви пълня темата с моите глупости)

# 156
http://fishki.net/comment.php?id=19486

Тези снимки под вода, за които някой беше пуснал линк, са доста изумителни! Миналото лято, една рускиня на морето почти не удави 5-6 месечното си бебе в опити да го накара да плува. Явно това с гмуркането на бебета е национална черта! Simple Smile

Ето нещо и от мен, с поздрав, по случай пролетта!  bouquet

За съжаление, не беше достатъчно слънчево вчера, а днес, когато реших да повторя, се оказа, че са ми е прецъфтял модела.

# 157
# 158
Мерси за коментарите по снимките Grinning

Момо, дистанционните от тук
Чудя се само как ще снимам с тях, сигурно трябва да се използва по високо f? В момента, фокусирам в централната точка ипосле размествам, но да кажем мога да избера да фокусира в друга точка.. пак няма да е фокуса точно на очите.. ей това ми е чуденката как става newsm78

# 159
Тези снимки под вода, за които някой беше пуснал линк, са доста изумителни! Миналото лято, една рускиня на морето почти не удави 5-6 месечното си бебе в опити да го накара да плува. Явно това с гмуркането на бебета е национална черта! Simple Smile

Аз го пуснах. Радвам се че ви е харесал.
Само да отбележа ! Наскоро гледах филм за подобни фотосесии. Всички снимки на самотни бебета са обработени така че да не се вижда възрастния човек. Другото, което ми направи впечатление е че водата в басеина е точно 36 градуса и на разположение има медицински екип. С две думи нищо не е оставено на случайността и всичко е под много строг контрол така че ... внимавайте много !!  Confused

# 160
ето още една страница с подводни снимки на бебета (и доста ФШ)
http://www.zenaholloway.com/zena.html

# 161
Онзи ден по едно предаване даваха как снимат храна. Фейк от всякъде - пълнени чушки - пекнаха ги само леко във фурната да се запече плънката отгоре, после правиха уж, че е печена с една горелка.

А чашата с вода - беше чаша с желатин Crazy

# 162
Съвременните тенденции са да се снима истинска храна.
Макар че fake историите са много по-лесни.

# 163
  • в гората
Daisy, страхотно е човек да снима цветя, но понеже това е адски масов обект на снимки, трябва да си много изобретателна в кадриране, нестандартна гледна точка, интересна светлина, композиция. И напротив, дори един прецъфтял модел:) може да е много по-интересен от по-стандартните цветя, ако мога така да се изразя. Търси и чистота в композицията, всяко случайно листо и други елементи отнемат от чара на такава снимка. Цветята са много специални и искат много нестандартно виждане - просто като ги снимаш, мисли какво искаш да изразиш: свежест, нежност, силата на цветовете и т.н. Ето например, в твоя случай цветовете са страхотни, но това, което пречи е хаоса в кадрирането, кръцнатото лале на преден фон. И отнема от чара на снимката - казваш си: "страхотни цветове", но .... Wink Надявам се да ме разбра.

Гаргамелчо, и трите обработки ми харесват! Браво за снимките, много добра ставаш, представям си какви фото книги ще натвориш с този материал;)
Дуцка, не съм с Канон, но айде ела на следваща наша среща, която правим:) и ще видим къде може да е проблема;)

# 164
така че ... внимавайте много !!  Confused

спокойно, никой не е тръгнал да го прави!  Grinning

иначе и моето бебе ходеше на такова плуване и беше голям кеф. идеята е, че детето свиква с дадена команда (при нас беше 'едо, две, три') и се приготвя за гмуркането. но, да, родителите са винаги наоколо, а за добри снимки трябват и много други условия да са налице.

Общи условия

Активация на акаунт