Фотография # 35

• 27 290
  • 475
  •   1
Отговори
# 165
Дуцка, не съм с Канон, но айде ела на следваща наша среща, която правим:) и ще видим къде може да е проблема;)
С удоволствие Hug

Вчера уморих децата, сигурно вече ме мразят Mr. Green

http://www.flickr.com/photos/radinabambina/3383232828/

http://www.flickr.com/photos/radinabambina/3382413085/in/photostream/

# 166
Дуци, Анна пак ми е малко тъмна...

от мен, колкото да не е без хич:

още няколко от серията

# 167
MardiGras, разбирам какво имаш предвид - доста е разхвърляна наистина. По принцип идеята беше да изпробвам с китовия обектив дали мога да фокусирам централното лале и размажа това отпред и отстрани. Иначе задържах модела още малко и макар да бяха увиснали като кокичетата направих още един кадър с лалетата, който завъртях впоследстие на 180 градуса и се получи това

# 168
Ddaisy, това определено е по-добре от предишните

Дуци, пак са тъмни, особено на щерката

# 169
Дуци, разбрах, че не обработваш снимките с никаква програма. Но в камерата ти трябва да има настройки за корекция на експонацията.  Thinking Момичетата с Канон да кажат.  Wink

# 170
  • Анкх-Морпорк
Дуци, кефи ме старанието да боядисаш картона в същия цвят като блузката, въобще идеята и реквизита. За тъмното вече са те критикували.
От мен http://www.flickr.com/photos/27903201@N05/ - вчера имаше слънчице и пак се гледахме с рибарчето и разни други пилци... С рибарчето вчера повече се гледахме и по-малко се снимахме, ама така е, като човек си води опашките, които в ключовия момент искат ту вафла, ту мляко, ту пък друго нещо.

# 171
Нищо не съм боядисвала, Анна я облякох да си отива с яйцата Mr. Green
На Анна специално й направих белия баланс, като снимах преди това белия картон.
Ох, аз имам ентисуазъм няколко дни, снимам, като нищо не става ми поспада. Има моменти в които съм на път да се откажа и да си продам фотото. Простете за лиричното отклонение Blush

# 172
...... а за добри снимки трябват и много други условия да са налице.

Като подходящо място от което да има видимост - нали   Wink Wink

Това детенце трябва да спечели награда за най-смел фотограф  Grinning

# 173
  • Анкх-Морпорк
Нищо не съм боядисвала, Анна я облякох да си отива с яйцата Mr. Green
На Анна специално й направих белия баланс, като снимах преди това белия картон.
Ох, аз имам ентисуазъм няколко дни, снимам, като нищо не става ми поспада. Има моменти в които съм на път да се откажа и да си продам фотото. Простете за лиричното отклонение Blush
Ооо, и на мен ми се случва. Като почнат да говорят за кризи-мризи и аз почвам да си мисля - ако настане някоя мизерия, да няма работа и тн, ще ядем обективи...  Crazy И се упреквам, че като съм дала толкоз пари за фото, поне да изкарвах нещо, а то - не...
Ама после си казвам, че хобито е полезна психотерапия и ако ходех на психоаналитик, щеше да ми излезе по-скъпо, щото ще плащам сеансите и после пак ще купувам апарат, защото той ще ми предпише да имам хоби, нещо, което харесвам...   Wink
Важно е да те кефи, че снимаш, а то ако е прекалено често, няма да е баш кеф.
Затова не се записвам в групите, в които се очаква от мен всеки ден да снимам, или всяка седмица. Не мога така по разписание.
Обаче пък като вземе да стане някоя снимка, какъв кеф,а ?  Hug

# 174
  • София
Дуци, няма да се отчайваш  Naughty Най-лесния вариант да поправиш вече направените снимки е във ФШ - дублираш бекграунд слоя и му даваш режим на смесване скрийн. Може да променяш опасити докато си доволна от резултата.
А при самото снимане - като начало пробвай да компенсираш експонацията. На твоята камера това става, като копчето за включване го врътнеш на чертичката и след това задържайки бутона за снимане на полуспусък едновременно с това въртиш задната врътка. На дисплея има една скала от -2 до +2. В твоя случай трябва да нагласиш маркера на стойност между 0 и +2 - пробвай различни стойности и виж как ти е най-добре картинката.
Другото, което се сещам е - да пробваш и другите режими на мерене - частично, точково, осреднено с приоритет на център.
Успех! Пробване му е майката  Laughing

Една стара от мен:

# 175
Аз ползувам моя фотоапарат за да запазвам спомените си. Те нямат цена  Thinking

# 176
много ми х аресаха лалетата на ДДейзи, особено втората, но не виждам фликър за коментар. Страхотни цветове.

и рибарчето на Файърбърд  Grinning

# 177
Дуци,
Няма да се отчайваш. Всички сме минали през периоди на отчаяние или на липса на желание за снимки.
Важното е от време на време да излизаме от тях  Mr. Green

Немо, радвам се, че обичаш да запазваш спомените си.
Тук е фотографска тема, в която обсъждаме нашите снимки.
Имаме желание да развиваме фото уменията си.
Всеки от нас има и снимки, които са просто за спомен.
Не ги показваме тук. Държим си ги на дисковете или ги даваме на бабите.

# 178
Някой казвал ли ви е, че сте много готини Hug

Моби, ще пробвам това, което казваш.

След малко ще ходя при един младеж, който ни води последния урок на курса да ми види обектива. И ще го изтощя максимално от въпроси Mr. Green

Като почнат да говорят за кризи-мризи и аз почвам да си мисля - ако настане някоя мизерия, да няма работа и тн, ще ядем обективи...  Crazy И се упреквам, че като съм дала толкоз пари за фото, поне да изкарвах нещо, а то - не...
И на мен ми минават такива мисли Rolling Eyes

# 179
  • в сърцето на един мъж...
Ето и от мен един запис

http://www.flickr.com/photos/31745705@N04/3384947262/

Общи условия

Активация на акаунт