Гоблени-49

• 54 161
  • 430
  •   1
Отговори
# 75
Имам, да. Разграфена и неразграфена бяла и екрю. Разграфената е 20 нишки в квадратче, а размера на квадратчето е точно 1 инч. Другите са пак по 20 нишки на инч, само че са неразграфени  Whistling

Aida 10, ако я имаше:)
Да речем ,ч е е Аида11- твърде едра
Това ,ако се шие през нишка- каквато е Аидата

# 76
a обикновена българска разграфена панама на каква аида отговаря?

# 77
zlatkaan,само в първият момент е стряскащо,а всъщност е много лесно
копирам ти част от инструкцията за шиене на "Дименшънс" пак от първа страница Wink

Sort Your Colors / Разбор ниток
По скольку многие цвета схожи между собой, они могут быть разделены на мотки, завязанные узлом для определения номера мотка. Сначала разберите нити из мотка 1 (Bundle 1), затем из мотка 2 (Bundle 2) и т.д. Для определения номера мотка ищите в нем специфическте цвета (см. перевод цветов в таблице внизу). Например, черный цвет в мотке с номером 1, белый в мотке номер 2. Также Вы можете определитьт номер мотка по наличию в нем акривых нитей ярких цветов (см. перевод цветов в таблице), которые не используются в наборе. Также Вы можете встретить обозначение в виде звездочки рядом сключевыми цветами для определиня номера мотка (например, black* / черный*).
Разберите нити по цветам, пользуясь таблицей с перечнем цветов и количесвом ниточек (lengths). Если цвета кажутся похожими, сравните их при дневном свете и сверьте количество отрезков с указанным перечне.
Колонки таблицы: name - название цвета, lengths - количество вложенных отрезков нитей.
Общая таблица цветов. Не все цвета, приведенные в таблице, используются в Вашей вышивке. Выберите нужные Вам цвета. Если Вам встречается двойной или тройной цвет, найдите два или три перевода и соедините их в одно целое (например, dark brown - темо-коричневый, Dk. blue purple - темный сине-фиолетовый).

всъщност ето я цялата инструкция:
http://www.stitchshop.ru/shop/information.php?info_id=35

# 78
  • София
a обикновена българска разграфена панама на каква аида отговаря?
Ами точно за тази панама говорим!!!
Хипатия, ами аз имам и ланартевска, не знам каква е тя, но българската е по-ситна и фина от нея??? И от Аида 14ка е по-ситна...

# 79
става въпрос ,когато се шие през нишка.
Защото, ако искаш да сравниш една панама с Аида трябва да шиеш през нишка.
Това е разликата при Аидата и другата панама.
При Аидата тъкането е такова ,че разстоянието между две дупшици се рабвява на една нишка.
Обяснението не е добро, но е вярно:)

# 80
  • Пловдив
извод: българската разграфена панама отговаря на Аида 22, а може да отговаря и на Аида 11 ако се шие през дупка  Flutter Това, за да ви покажа, че и аз ви следя диалозите, та да се включа и аз - барабар Петка с жените  Mr. Green

Страхотни напредъци, началници и завършеци сте показали и този път - адмирации и поздрави за всички, празнували, празнуващи и които се готвят да празнуват тая вечер   bouquet

Аз най-после имам време тази вечер и да пошия - не, че нямам за четене, но просто книгата, която трябва да чета, все още не е довтасала у мен... та ще си побоцкам тайничко тая вечер  newsm68

Отивам да си строя пилците от осмомартенската  Heart Eyes

# 81
Малко тъмна стана, но на живо е красота :

Пък за контура не ми се мисли  Shocked

И пак да благодаря на Дъмпи ![/size]

Дидичке, едното го има тук :

http://katynya.gallery.ru/watch?a=zg7-bE9G

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 19:55 от ina.

# 82
няма Аида22:)
Значи марулка беше сложила снимки малко по- напред в темата как изглежда Аидата и как българската панама.

нищо общо. При Аидата много ясно се разграничават дупчиците- те си личат и когато няма фон.
В крайна сметка българската я ползвайте както ви харесва- ако се шие през нишка е е Аида11, а ако не е през нишка ще е да речем  Hardanger 22 каунт или Evenweave

# 83

Хипи ,аз искам да ти пратя да видиш кво е българска панама разграфена  , да не ми се обидиш само, щото съм презапасена  Joy
Не са ти грешни сметкиге иначе, но просто да я видиш Laughing

# 84
Ще заредя батериите на фотоапара и ще ги снимам

# 85
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Момичета, я вижте какви нови гоблени е пуснала Милена стил в каталога си.
Хипатия това момиченце на кой беше оригинал?
http://www.milenastyle.com/catalog/catalog/product_info.php/cPat … /products_id/2145

# 86
Инка и на снимка е голяма красота Peace Hug
didi4ka,преди време Зори беше дала схема на крайморската уличка на Дименшънс

надявам се,че няма да има нищо против,да я копирам тук:
http://dump.ru/file/1122985

Зори,поздравления за зимният пейзаж Peace
zlatkaan, ето тук пък е транслатора дето го беше дала Хипатия
http://translate.google.com/
дано не си навлека яда на някого тази вечер! Crazy

Ще заредя батериите на фотоапара и ще ги снимам
и аз това щях да ти предложа,така ще е най-лесно да помогнем Hug

# 87
Дуданка,
не мога да видя снимката.

ина,
добре е наистина да съм виждала българска панама., ама лятото вероятно ще съм в Пловдив ,
а от там лесно се прескача до Велинград та си запазвам правото да си я взема на място:)

# 88
  • София
Хипатия, качих я тук - http://i294.photobucket.com/albums/mm84/vamp__girl/162004-A.gif
Благодаря за информацията относно панамите Wink
Неличка, имам голям архив от стари броеве, ако кажеш кой брой точно ти трябва, ще погледна дали го имам Simple Smile

# 89
Дуданче аз незнам на кой е оригинала, но този гоблен е по картината на Уилям Бугеро.
В един от броевете на галерия бродерия от 2004 година пише, че е цитирам- претворена в гоблен от Цвета Даскалова. Незнам коя е тази госпожа  Rolling Eyes Някой от вас има ли тези стари броеве? Там има едни сезони аз имам 3 от тях утре ще ги снимам ако някой може да намери четвъртия много ще се радвам, те се шият на Аида, това сигурно е от периода в който милена е сваляла схеми без да влага свое творчество.
Хипатия това е снимката. С Дуданка сме писали едновременно за това я махам.

Нищо не казвате за черньо, справила ли съм се ? Sad

Малко сладко коте става въпрос за февруари 2004 за сезона пролет, дадено е да се шие на Аида 14

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 20:41 от неличка

Общи условия

Активация на акаунт