Как се отблагодарихте на доктора след раждането?

• 12 271
  • 190
  •   1
Отговори
# 120
За целия екип купихме водка, безалкохолни, бонбони, ядки и т.н. за почерпка.
Акушерките и санитарките много се радваха и позволиха да дойде да ни види с бебчо в следродилна зала.
А между другото всички бяха мили, младички и много внимателни.
Докато раждах се смениха два екипа и доктора остана до края

# 121
Токова сериали с медицинска тематика се въртят / "Спешно отделение","Д-р Хаус","Анатомията на Грей" и др/.
Как никъде не показаха даване на пари или подаръци.
Просто си стискаха ръцете ,прегръщаха се и т.н.
Кой ни научи нас на тез порядки с даровете?

Имаш предвид американски сериали, които показват американски обичаи. Те си имат техни си обичаи, като например да подаряват подаръци на пощальоните си по празници, а ние тук даже не знаем името на нашия.  Ние си имаме наши си обичаи! Peace

# 122
Платих  уговорената цена плюс бонбони и бутилка уиски

# 123
  • Плевен
Лекарят от държавната болница привикал мъжът ми след раждането за да почерпи. Мъжът ми имал 70 лв. и му ги дал, а на акушерките по 10 лв., защото и те си поискахавместо почерпка - пари. Това си е честно казано, направо изнудване, използват, че в такъв момент от щастие даваш мило и драго. Затова сега ще раждам в частна болница, където таксата се заплаща на касата, а не така нерегламентирано на ръка.  Peace

# 124
Лекарят от държавната болница привикал мъжът ми след раждането за да почерпи. Мъжът ми имал 70 лв. и му ги дал, а на акушерките по 10 лв., защото и те си поискахавместо почерпка - пари. Това си е честно казано, направо изнудване, използват, че в такъв момент от щастие даваш мило и драго. Затова сега ще раждам в частна болница, където таксата се заплаща на касата, а не така нерегламентирано на ръка.  Peace

А пък моя лекър привика мъж ми да го почерпи с пепси . Laughing

# 125
Мъжът и връчи торбичка на акушерката при изписването, но какво имаше в нея, т.е. за каква сума... Аз просто благодарих на всички Simple Smile

# 126
  • плевен
Лекарят ни беше познат но все пак не бях дебелоока и дадох 200 лева+чанти с алкохол,безалкохолни,сладко за всичкия персонал

# 127
  • София; Дружбето
Ръкостискане и шише Уиски, защото беше бабин ден. Пари давам само ако ми ги искат по закон или в магазина

# 128
Май излиза, че съм благодарила с ръкостискане. Преди изписването занесох по кутия бонбони и шише безалкохолно в неонаталното, в родилното (или как там му се вика, абе там дето лежат самите родилки) и в патологията (защото лекарите от там направиха секциото). Пари не съм давала. Достатъчно осигуровки плащам. А пък медиците като сключват договорите си би следвало да са наясно за каква заплата работят. Понеже се замислям при второто раждане, ако няма противопоказания да опитам нормално (дай Боже), та се замислям за избор на екип (стига да се намери лекар, който да се навие да опита), но бих платила само официалната тарифа на болницата срещу касова бележка. Пари под масата не давам  Naughty

# 129
  • София
Токова сериали с медицинска тематика се въртят / "Спешно отделение","Д-р Хаус","Анатомията на Грей" и др/.
Как никъде не показаха даване на пари или подаръци.
Просто си стискаха ръцете ,прегръщаха се и т.н.
Кой ни научи нас на тез порядки с даровете?

Много просто, лекарите в щатите започват да получават 100 000 $ годишно веднага след завършване на специалност, което е много над средната заплата в щатите. Да не говорим за условията на работа и уважението.

# 130
  • София
"Отблагодарих" се с 2000 лв. на касата на болницата. Ръкостискане нямаше, тъй като заради гафовете на лекарката, същата се беше изпарила и не я мярках много след като родих.

Лекарят ни беше познат но все пак не бях дебелоока и дадох 200 лева+чанти с алкохол,безалкохолни,сладко за всичкия персонал
Такава картинка само в милата ни родина я има  Naughty Стимулираш корупцията, за да не те изкарат дебелоока  Mr. Green

# 131
Първият път според анкетата с ръкостискане.
Вторият раждах в частна клиника и си платих таксата.Допълнително нищо не съм давала,не смятам че е необходимо.май излязох голяма скръндза

# 132
Май излиза, че съм благодарила с ръкостискане. Преди изписването занесох по кутия бонбони и шише безалкохолно в неонаталното, в родилното (или как там му се вика, абе там дето лежат самите родилки) и в патологията (защото лекарите от там направиха секциото). Пари не съм давала. Достатъчно осигуровки плащам. А пък медиците като сключват договорите си би следвало да са наясно за каква заплата работят. Понеже се замислям при второто раждане, ако няма противопоказания да опитам нормално (дай Боже), та се замислям за избор на екип (стига да се намери лекар, който да се навие да опита), но бих платила само официалната тарифа на болницата срещу касова бележка. Пари под масата не давам  Naughty
И ние така!И аз съм на същото мнение! Peace

# 133
Парички  Peace

# 134
С пари разбира се .Те друго не признават.

Общи условия

Активация на акаунт