Хайд парк 2

• 117 915
  • 2 602
  •   1
Отговори
# 255
За работата, която са вършели бабите ни с по няколко деца и аз съм си мислела. Ами когато не е имало перални и топла вода от чешмата.... Страшно сме се разглезили, съгласна съм.

Не, мила.
Просто не са ги държали нон стоп до полите си.
С повечко деца особено, едно друго са се гледали.
А и са ставали по тъмно, докато децата се събудят, къщната работа е била свършена. Wink

Моята баба, цял живот ставаше в 4,00 - 4,30 и то, отпреди да стане баба.  ooooh!

# 256
И двете ми баби са били с по две деца.Едната- на село, на края на света, което години наред не се изписваше дори  на картата...,другата, възпитаничка на женската гимназия в "Най-добрия град за живеене", елегантна дама с шапките, перлите и т.н.И двете умееха страшно много неща, които аз не умея, и двете по празници точеха, месеха, за усукани ястия, зимнини, мармалади, плетива и шев да не говорим.
Но и двете не са ходили на работа ,всъщност ходили са няколко години след  девети септември, но тогава децата им са били поотраснали.
Аз пък съм учила за държавен изпит на свещ, поради режим на тока.Не се хваля, опазил ме Господ.
Май ми се иска да съм като бабите си...

# 257
  • София
С повечко деца особено, едно друго са се гледали.
А и са ставали по тъмно, докато децата се събудят, къщната работа е била свършена. Wink
Да, но са си и лягали рано, то май затова толкоз много деца са имали  Wink
Ау, пролет е и гледай мен на къде ме изби  Laughing

# 258
  • Вън от пространство и време
Абе не знам дали пролетта е сезонът на бум на правене на бебета...

Една от моите прабаби е отгледала 6 деца и поне още толкова пъти е забременявала, без да може да оцелее детето. Когато порасналата й вече дъщеря видяла за пореден път нарастващия корем и я попитала: "Пак ли бе, мамоооо?...", баба ми отговорила: "Ами, сине, много студено беше тая зима, много студено, а нали знаеш баща ти колко е зиморничав..."

# 259

Да, но са си и лягали рано, то май затова толкоз много деца са имали  Wink
Ау, пролет е и гледай мен на къде ме изби  Laughing

бум-плодовитост имаше и през режима на тока Joy

# 260
хм, селската ми баба и наполовина не можеше да се сравнява с градската. до човек е. селската все я болеше главата.......те в това село всички жени са много мързеливи и все болни.

градската беше  дама, до мозъка на костите си. владееше перфектно два езика, следвала беше в чужбина, беше от много богато семейство, но невероятно икономична и практична. страхотно готвеше, умееше да прави наистина всичко вкъщи.
остави си работата като шеф на аптека в най-престижната боница в берлин и се пенсионира за да ме гледа.........
нямаше нещо, което да не може да направи, а ми трепереше като на ровко яйце.......
баща ми не ставаше една чаша вода сам да си вземе, тя на 84 още припкаше да му носи и да му слага всеки ден по 3 пъти да яде....нищо, че и беше само зет.

аз съм се метнала явно на селската баба Wink все съм уморена и ме мързи. преди бях егати халата. надявам се да е само период, че вече се ядосвам.......

# 261
Това с бабешката тема нещо ми се преплита с пролетната. Не зная що на бабешката по се кефя newsm78. Май пролетта след пролетното почистване още не ме е докопала. Та за бабите. Едната хич не ме искаше, та не я познавам, само дето изживя последните две години от живота си при нашите /не че тях е искала някога, ама съдба, или възмездие/.
А другата - моята баба. Обожавам я! Не можеше да чете и пише на български, а ме изпитваше. И като се опитвах да хитрувам познаваше, че прескачам думи. Сякаш носеше мъдростта и благостта на света в себе си. Не се уморяваше. Дядо я гледаше в устата и ако не му сложеше да яде - не ядеше. Седи и чака. Чак как си отмятат плитките момите на хорото си спомням, че ни е учила. Селска жена беше, хаджийска внучка. Не ни пускаше на детска градина, защото "децата не били агънца да ги гледат в кошара". Ясно е била голям манипулатор, щом още спазвам нейните поръки. А и на доста поостарелите й деца им личи все още как спазват неписаните й закони. Винаги съм се възхищавала на баба си и още много я обичам. И вярвам, че пази мен и най-скъпите ми хора оттам където е.

# 262
и аз това вярвам.........малко е да се каже, че я обожавам......алекс е кръстена на нея. Надежда-Александра, второто име е на бащата на баба ми, и той велик човек е бил...........
Христос возкресе...........

e, не мога да не се изфукам   

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=230224&pid=11685253

след снимката на яйцата, козунаците са от тази година, преди тях от миналата...........и яйцата са от тази година.  FlutterWhistling

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 03:17 от matakosmata

# 263
  • София
Во истина воскресе.
Много са хубави яйцата, Мата.
Моите 90% се изпочупиха, но ние си ги боядисахме въпреки това и станаха едни хубави, писани и счупени, затова снимки няма да показвам.
Сега всички сме се излюпили, с изключение на ситното, чакаме го да се чукаме, а то на пук спи ли спи. Други дни става в 6, сега обаче прави на пук.

# 264
не я е срам, таз малка гад hahaha

а за козунаците кво ша кажеш, а,а, а..............

# 265
Христос Возкресе!

"Лоши" модерни технологии, но пък и полезни. Не мога да се обадя на всички, които обичам и са в сърцето ми.
Затова ще използвам форума, да ви пожелая искрено любов, мир и разбирателство!
И да ви прегърна силно (всичките "отбори"!!!)  Grinning Grinning Grinning

# 266
# 267
Христос возкресе!

И аз да се похваля - вижте какви яйца си боядисахме двете. И за мое огромно очудване счупихме само 1 от 30
http://bg.fotoalbum.eu/kote69/a222859
За мой срам обаче козунак незнам как се прави, ама и не е имало кой да ме научи. Двете ми баби с това съм ги запомнила че все нямаха време за никой и все се караха коя повече земи имала  Rolling Eyes . Второто им беше основното занимание, лека им пръст.
Но пък успях да се справя с яйцата, за първи път боядисвам сама ( последно беше като дете с майка ми)  Simple Smile .

Весел празник ви желая   bouquet

# 268
Баби....Добри баби имах....

# 269

Честит Великден! Много любов,здраве,късмет и кошница пълна с яйца и козунак! Весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт