Mamma mia за 96 ти път! Италианска тема.

• 23 763
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
  • в едно миланско село
Мерси за отговорите.  bouquet
Разгледах сайтовете на Fineco, Iwbank и BancoPosta и вси4ко е супер, но никъде не открих едно неЩо, което живо ни интересува...
Има ли такса и колко, ако се внесат пари по сметката от сметка в банка, която е извън ЕВРО? Thinking
Аз ли съм смотана или това наистина не го пиШе?
НаШите доходи са в Швейц. франк и зареждаме сметката в ит. банка ръ4но, понеже според италианската ни банка полу4аването на пари от Шв. банка струва 9 еуро всеки път. Twisted Evil Затова теглим, обменяме, пренасяме и внасяме на ръка, което пък води до загуба на време. Та този номер с на ръка няма как да стане с една он лайн банка, а от друга страна не пиШат колко би струвало...

номерът с на ръка става и с Финеко, има си клонове, в които можеШ да внасяШ пари в брой, съЩо може и 4рез банкомат да го правиШ (пиШе вси4ко на сайта, да не ти дам някаква греШна информация, 4е на мен това рядко ми се налага).
но си давам сметка, 4е е неудобно...
знам със сигурност, 4е в извън_еуро зоната излизаЩите bonifici имат някаква цена, май според страна и цифра.
за влизаЩите оба4е, не знам ниЩо  newsm78
би трябвало да са безплатни, тъй като комисионът би трябвало да го поеме банката от другата страна (в твоя слу4ай Швейцарската)  Thinking

така ми изглежда логи4но... но като се има предвид колко логика има наоколо  Laughing май по_добре да им звъннеШ един телефон и да питаШ.

пп. не знам дали си смотана, но и аз не го намерих, така 4е, евентуално сме две  Mr. Green

alemariya, ли4но не мога да съм ти полезна, 4е тия работи съм ги правила толкова отдавна, 4е ме е срам да си мисля даже  Embarassed

не са ми искали ръката, май, доколкото помня, аз му казах, 4е или Ше се женим, или по_добре да не си губим взаимно времето  Twisted Evil
(ех, такива времена бяха, не можех да дойда тук без брак  #Crazy)

успех с организацията ти желая   bouquet

# 166
Мерси за отговорите.  bouquet
Разгледах сайтовете на Fineco, Iwbank и BancoPosta и вси4ко е супер, но никъде не открих едно неЩо, което живо ни интересува...
Има ли такса и колко, ако се внесат пари по сметката от сметка в банка, която е извън ЕВРО? Thinking
Аз ли съм смотана или това наистина не го пиШе?
НаШите доходи са в Швейц. франк и зареждаме сметката в ит. банка ръ4но, понеже според италианската ни банка полу4аването на пари от Шв. банка струва 9 еуро всеки път. Twisted Evil Затова теглим, обменяме, пренасяме и внасяме на ръка, което пък води до загуба на време. Та този номер с на ръка няма как да стане с една он лайн банка, а от друга страна не пиШат колко би струвало...
Шуре, и аз гледах но никъде не пише дали и колко ти взимат при превод от не-евро зона.
Ние сме с ИнтезаСанПаоло, "0 spese" и сме много доволни, правим вси4ко онлайн, пращала съм преводи без никакъв комисион и в България. 
Явно оба4е, 4е банките  като имат превод в друга валута , прибират комисионна....
Май най доброто е, както ти е казала Феиам, да звъннеш един телефон на банката към която си се ориентирала.

# 167
Но,  аз търся един речник,за възрастни,сигурна съм че го видях от вас,даже го бях запомнила в преферити,ама нали компа ходи на ремонт,сайта се загуби някъде.
Пуснете ми сайтовете на всички речници,които ползвате,може и да са многоезични,а дано го намеря! newsm78

Ето ти малко линкове:
http://www.thefreedictionary.com/
http://lu.com/odlis/
http://www.babylon.com/

# 168
  • в едно миланско село
Шуре, и аз гледах но никъде не пише дали и колко ти взимат при превод от не-евро зона.
Ние сме с ИнтезаСанПаоло, "0 spese" и сме много доволни, правим вси4ко онлайн, пращала съм преводи без никакъв комисион и в България
Явно оба4е, 4е банките  като имат превод в друга валута , прибират комисионна....
Май най доброто е, както ти е казала Феиам, да звъннеш един телефон на банката към която си се ориентирала.

това не го знаех  Shocked
а в България не са ли сложили комисион на полу4ената цифра?  Rolling Eyes

# 169
Ние сме с ИнтезаСанПаоло, "0 spese" и сме много доволни, правим вси4ко онлайн, пращала съм преводи без никакъв комисион и в България

това не го знаех  Shocked
а в България не са ли сложили комисион на полу4ената цифра?  Rolling Eyes

Да бе, сложили са  Twisted Evil, хи4 не ми се видя нормално, при това превода беше евро - евро....

# 170
Tака ми изглежда логи4но... но като се има предвид колко логика има наоколо  Laughing май по_добре да им звъннеШ един телефон и да питаШ.
Абе, остави ти логиката настрана. Laughing Ще кажа на Симоне да се обади, да свърШи и той малко работа. Wink

Отново благодаря на вси4ки за отговорите. Полезни ми бяха.  bouquet

По ваШите земи цъфнаха ли ве4е магнолиите? Party

Как ви поискаха ръката ? Какво отговорихте.....?
Един път ми я поиска мъжа ми, 15 пъти свекър ми и около 38 пъти свекърва ми. (На свекърите много им се иска да се оженим и току пробутват идеята. Wink)
На вси4ките по ред на номерата отговорих "не". Twisted Evil

# 171
Здравейте и извинете, че така нахлувам в темата ви...  Blush

Искам да попитам има ли някоя мама от Неапол? Имам нужда от малко информация. След около месец ще ходим там за 5 дена и понеже ще сме с малкия (1 год. и 10 мес.) исках да проверя някои неща... Ще ви бъда много благодарна, ако някоя от вас може да ми помогне.   bouquet

# 172
И аз се интересувам от неаполските мами.Аз пък заради наполетанските песни.. Joy Joy Откакто тръгнах на курса за виното,все на песни ме избива Joy Wine Glass Joy

а, и  от сморфия наполетана Praynig  smile3549

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 15:31 от ffr

# 173
Питайте бре, ще отговарям. Босилек, казвай какво те интересува, ФФР, ако трябва, и ще ти запея  Laughing

# 174
 wavey
Ей нямам никакво време за форум Twisted Evil.Надявам се ,4е сте добре моми4ета.
Времето се стопли и ние все хайманосваме  с Гъб4ето напред назад.
Бягам,4е ме викат Crazy

# 175
Питайте бре, ще отговарям. Босилек, казвай какво те интересува, ФФР, ако трябва, и ще ти запея  Laughing
  Grinning ахм.. какво е ФФР?  Blush 
Ок, ами например - в коя част на града е най-добре да отседнем. Ако пък можеш да препоръчаш и някой пансион/хотел/частен апартамент - каквото и да е - ще бъде просто супер, ако не - ние ще намерим нещо, но исках да добия представа за това къде е най-добре. После, интересува ме къде има хубави паркове, градинки - места, където дребосъкът може да потича на воля, евентуално и нещо като детска площадка...  Rolling Eyes И въобще нещо друго ако ти хрумне за Неапол - в смисъл свързано с това, че ще сме с дете там... Чувала съм за нещо наречено бейби паркинг... като почасова занималня - как точно работи това заведение?  Thinking  Имам и други въпроси, ама не се сещам сега... А, сетих се, най-баналния въпрос - какво е обикновено времето в началото на май?
Много благодаря предварително за отговорите!   bouquet

# 176
Моя кукла,значи ти си в тоя безкрайно интересен свят за мене.Нали знаеш,казано  е "види Наполи и можеш да умреш".Аз преди години стигнах до Везувий,мъжът ми не иска да влезе в града,щото колата му беше съвсем нова Joy Joy.Ама на мене ми остана болката.. Cry Но това е др.тема.
Много искам да изтегля отнякъде тези наполетански песни,дето ги знае целия свят-сигурна съм ,че знаеш за какво става дума.Аз съм ги чувала като изпълнение на "оркестра италиана"на Ренцо Арборе.Дай някой линк,ако е на черно най-добре Laughing Laughing Или пък друг оркестър,важни са песните!
А с теб като се видим някога в Наполи,ще отидем някъде ,та да ми се напълни душата!!!! Wink Laughing Тук на север е голяма скука....

Относно ФФР,може би крайно време е да обясня и на другите ,с които не се познаваме лично.Това е съкръщение от имената на семейството ми-Фиорелла Laughing-аз,по италиански , Фабио -сина , Роберто-мъжа ми.

# 177
Моя кукла,значи ти си в тоя безкрайно интересен свят за мене.Нали знаеш,казано  е "види Наполи и можеш да умреш".Аз преди години стигнах до Везувий,мъжът ми не иска да влезе в града,щото колата му беше съвсем нова Joy Joy.Ама на мене ми остана болката.. Cry Но това е др.тема.
Много искам да изтегля отнякъде тези наполетански песни,дето ги знае целия свят-сигурна съм ,че знаеш за какво става дума.Аз съм ги чувала като изпълнение на "оркестра италиана"на Ренцо Арборе.Дай някой линк,ако е на черно най-добре Laughing Laughing Или пък друг оркестър,важни са песните!
А с теб като се видим някога в Наполи,ще отидем някъде ,та да ми се напълни душата!!!! Wink Laughing Тук на север е голяма скука....

Относно ФФР,може би крайно време е да обясня и на другите ,с които не се познаваме лично.Това е съкръщение от имената на семейството ми-Фиорелла Laughing-аз,по италиански , Фабио -сина , Роберто-мъжа ми.

ffr това ли търсиш? дано съм помогнала поне малко  Whistling
http://music.tonnel.ru/?l=music&alb=19845

# 178
Боселек, според мен най-свястната част от града е кв.Вомеро - това е един хълм, застроен преди около 40тина години, демек доста млад квартал. Хотели има много и навсякъде, а точно във Вомеро знам за един апартамент - бед енд брекфаст, ако искаш, ще проверя за координати и цени. Там има и градинки за деца, иначе големият парк Вилла Комунале по крайбрежната улица е също подходящ и за деца, парка Вирджилияно (там е погребан Виргилий), парка на двореца Каподимонте.... Неща за гледане има колкото си искаш. Не е много лесно с дете, щото улиците тук особено в центъра са стари (200-300 години) и павирари с големи вулканични камъни, та труднопроходими за количка, и мнооооого натоварени, но се справя човек. Бейбипаркинги има доста, особено във Вомеро, но доколкото знам не са много евтини, май към 10 евро на час, но не съм сигурна, не са ми трябвалил Просто си оставяш детето като на занималня. Времето обикновено е много хубаво в началото на май (моят големият е роден на 3-ти май и неговия рожден ден обикновено сме го празнували на терасата на открито). Ако се сетиш друго, питай.
ФФР, ако напишеш в Емуле Ренцо Арборе, ще намериш всичките. Ако не ползваш Емуле, пиши ми. Може да ти ги пратя през Скайп например, както се сещаш, имаме ги всичките  Laughing. А ти само ела насам, ще те разаведа така, че да си напълниш душата! Освен природните красоти (дето тук с лопата да ги ринеш), напр. тук наблизо има една мъничка капела, сега музей, където има едни статуи, и особено една "Кристо велато", която може спокойно да засенчи Пиетата или Давиде на Микеланджело..... И доста още работи..... Ама да не прекалявам.

# 179
Благодаря feiam  i na teb sciura_picolina, благодаря мамета  bouquet
Желая ви приятен и щастлив ден!

За Неапол е да се види newsm10. а за банките по - добре да си даржите парите в джоба за момента.... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт