Mamma mia за 96 ти път! Италианска тема.

• 23 776
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • No Line On The Horizon
Здравейте, предварително се извинявам, че така нахлувам в темата ви, но се обръщам към вас с молба за съвет.
Смятаме лятото да ходим на почивка семейно с двете деца на езерото Гарда. Също така на 08.07 сме на концерт на U2 в Милано. Идеята ми е да съчетая двете пътувания и да тръгнем с колата. Намерих хотел, който е на подходящо място, предлагат фамилна стая и е с добри отзиви. Проблемът е, че не предлагат детегледачка. Писах им писмо и днес ми отговориха, че не предлагат изобщо тази услуга. Молбата ми е да ме насочите към някакъв вариант. Може би да се свържа с агенция за гледане на деца? Или някой от вас ако случайно има позната в Милано, която би се навила срещу заплащане да гледа децата за няколко часа. Голямото дете е на 7, а малкото е на 4. Голямата може да се оправи в един елементарен разговор на английски, защото от 3 години го учи в езиков център.
Как мислите, осъществима ли е идеята ми или да се отказвам и да си купувам самолетни билети за Милано докато е време?

# 151
  • Italia
Здравейте, предварително се извинявам, че така нахлувам в темата ви, но се обръщам към вас с молба за съвет.
Смятаме лятото да ходим на почивка семейно с двете деца на езерото Гарда. Също така на 08.07 сме на концерт на U2 в Милано. Идеята ми е да съчетая двете пътувания и да тръгнем с колата. Намерих хотел, който е на подходящо място, предлагат фамилна стая и е с добри отзиви. Проблемът е, че не предлагат детегледачка. Писах им писмо и днес ми отговориха, че не предлагат изобщо тази услуга. Молбата ми е да ме насочите към някакъв вариант. Може би да се свържа с агенция за гледане на деца? Или някой от вас ако случайно има позната в Милано, която би се навила срещу заплащане да гледа децата за няколко часа. Голямото дете е на 7, а малкото е на 4. Голямата може да се оправи в един елементарен разговор на английски, защото от 3 години го учи в езиков център.
Как мислите, осъществима ли е идеята ми или да се отказвам и да си купувам самолетни билети за Милано докато е време?

Здравей,
Успях да намеря само този сайт на агенция за бейбиситтинг тук в Милано. http://www.tatenanny.com/
Принципно тук не е толкова популярно както в англо-саксонския свят да се взема бейбиситтер за няколко 4аса ( някои големи хотели вероятно предлагат услугата ),най-4есто се ползват услугуте им за ежедневно гледане на деца и затова е по- трудно да се намери това,което ти търсиШ.
Сайта е само на италиански,не знам дали се оправяШ с езика. newsm78
Аз ли4но на твое място за концерта бих доШла без децата.Лоу костове от София до Милано,бол.
Успех и благородно завиждам за концерта.  bouquet

# 152
Зравейте момичета,
преди 1-2 месеца се бяхме разговорили за речници по нета ,италианско-английски.И някой беше посочил сайт на такъв речник,но даже и с произнасяне на думите на английски / в смисъл,че се чуваше,думата/. Синчето ми "учи" в училище английски,ама  и аз незнам какво ги учат #Cussing out,но тези дни разбрах,че не разбира нищо  !!! Mr. Green
Та ,съм седнала сега с него да го учим тоя английски,само че ми се ще да чуе именно как се произнасят правилно думите.
Помогнете ,особено с речници с произношение! Praynig Praynig
Дайте и някакви идеи за изучаването му в къщи,то е ясно че в училище нищо няма да научи #Cussing outДа не ви разправям,че септември търсих курсове за деца на около 7 г. и така неможах да намеря!!!

# 153
  • No Line On The Horizon
mcdirock, благодаря ти.

ffr, дъщеря ми учи английски. Ето тези сайтове са интересни:
http://pbskids.org/
http://www.starfall.com/ - тук мисля, че имаше произношение на думи.
http://www.sesamestreet.org/home
Можеш да провериш за детски курсове по английски в Берлиц. Виждам на сайта им, че има езиков център в Милано. Ето информация http://www.berlitz.it/it/corsi_di_lingue_per_bambini_e_ragazzi/default.html Мия учи в Берлиц вече 3 години и съм доволна.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 22:38 от fros

# 154
  • Italia
Зравейте момичета,
преди 1-2 месеца се бяхме разговорили за речници по нета ,италианско-английски.И някой беше посочил сайт на такъв речник,но даже и с произнасяне на думите на английски / в смисъл,че се чуваше,думата/. Синчето ми "учи" в училище английски,ама  и аз незнам какво ги учат #Cussing out,но тези дни разбрах,че не разбира нищо  !!! Mr. Green
Та ,съм седнала сега с него да го учим тоя английски,само че ми се ще да чуе именно как се произнасят правилно думите.
Помогнете ,особено с речници с произношение! Praynig Praynig
Дайте и някакви идеи за изучаването му в къщи,то е ясно че в училище нищо няма да научи #Cussing outДа не ви разправям,че септември търсих курсове за деца на около 7 г. и така неможах да намеря!!!

Виж това http://www.englishisfun.it/  Peace

# 155
Здр мами
Кой питаше за подновяване на паспорт? http://ide.li/article3489.html      про4етете коментарите.

Фрр  това ли ? http://freetranslation.paralink.com/

# 156
днес зял ден стоя в кьщи завита и 4ета книга.мнооого интересна.
Коя книга? Похвали някое заглавие. Wink

Хора, споделете от коя банка сте доволни в смисъл да не се плаЩа по няколко евро такса, само заЩото са ви казали "добър ден". Twisted Evil
Ние бяхме към Банка Интеза, която се превърна в Кретит Агрикол, но, като 4ета разпе4атките, ми се струва, 4е е с доста луксозна поддръжка. Thinking

# 157
  • в едно миланско село
няма да успея да ви про4ета днес, 4е приклЮ4вам тримесе4ието... но от утре, живот и здраве, би трябвало да имам 3 спокойни дни  Laughing

Шуре, аз съм с Финеко (он лайн банка) и плаЩам само задължителните държавни такси. кредит картите и тот операции (които са ми напълно достъ4ни) са безплатни, така както и банкомат без комисион, от която и да било банка в Италия. съЩо, без комисион, зареждането с бензин (ако се плаЩа с кредит карта). абсолЮтно съм доволна.
но имам и една сметка в Интеза, която съЩо е с дзеро спезе (изкл. естествено държавните такси). и нея съЩо я използвам предимно он лайн.

# 158
  • Italia
Ние сме към Уникредит и Банка Пополаре ди Милано ама малко ме спипа по бели гаЩи,Щот не знам какви разходи по подръжката им плаЩаме. Embarassed Rolling Eyes

# 159
Банкопоста, много съм доволна - плащаш една минимална такса от 30 еуро годишно и си сфиркаш... Преди бях на уникредито, но започнаха много яко да лапат и приключих с тях.

# 160
Fineco и Iwbank, онлайн банки и двете, никакви разправии, никакви излиШни такси, както казва Феимката. Втората банка е с Zero spese fisse.

# 161
Мерси за отговорите.  bouquet
Разгледах сайтовете на Fineco, Iwbank и BancoPosta и вси4ко е супер, но никъде не открих едно неЩо, което живо ни интересува...
Има ли такса и колко, ако се внесат пари по сметката от сметка в банка, която е извън ЕВРО? Thinking
Аз ли съм смотана или това наистина не го пиШе?
НаШите доходи са в Швейц. франк и зареждаме сметката в ит. банка ръ4но, понеже според италианската ни банка полу4аването на пари от Шв. банка струва 9 еуро всеки път. Twisted Evil Затова теглим, обменяме, пренасяме и внасяме на ръка, което пък води до загуба на време. Та този номер с на ръка няма как да стане с една он лайн банка, а от друга страна не пиШат колко би струвало...

# 162
Здравейте хора,
Ани, не мога да съм ти от полза.  Нашата с-ма е малко сложна, но така е с милионите tooth  Имаме 2 сметки - в Уникредит и в местна банка. Първата е малко пер форца.

При нас нищо ново май няма, майка ми пристига другата седмица, вече нямаме търпение да я видим. Правим си план за Великден да сме във Флоренция да се видим там с приятели, да се разходим ( дано да е хубав деня). До пристигането ѝ  имам да свръша куп домашна работа за която нямам време, а не искам тя да хваща парцала от влизането ... Терасата трябва да открие сезона, цветя, пейки и пр.да е готово за сладки приказки на слънце...

И така, закъснях ужасно, хубав пролетен ден на всички!

# 163
Здравейте момичета,
благодаря на всички ,които ми дадоха някой "англ.сайт". Тези на Фрост,са мн.интересни /снощи ги гледах със сина/ и ги препоръчвам на тези с малки деца.
Но,  аз търся един речник,за възрастни,сигурна съм че го видях от вас,даже го бях запомнила в преферити,ама нали компа ходи на ремонт,сайта се загуби някъде.
Пуснете ми сайтовете на всички речници,които ползвате,може и да са многоезични,а дано го намеря! newsm78

Шура пиколина,ние сме в Медиоланум- тая е с пръст на Берлускони,може и да са "по-отворени"...

Иначе,аз съм в криза,като видя това хубаво време ,ми се ходи някъде в чужбинско,а неможе да стане,щото сме планували ремонт и то се знае - парички трябват Mr. Green Cry Cry
В следващия живот искам да се родя богата... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Чао, и хубав ден !!!  bouquet  bouquet

# 164
Добро утро мамета! bouquet
Зная че не пиша често но за това пък в чета когато имам време и ето от две седмици сам без работа имам време преглеждам целия форум ,но отговор не не мерих newsm78 и в нета нищо, за това реших да питам ?????
Може ли някоя от вас да ми каже какви документи трябва да приготвя в Италия за да сключа брак в България? ли към кого да се обърна прибираме се за Великден и искам да се организирам.
Дата не сме определили а вие как избрахте вашата ? Как ви поискаха ръката ? Какво отговорихте.....?
Извинявам се за хаоса но така ми е и в главата.
Надявам се също да не ви притеснявам . Хубав  и усмихнат ден ви пожелавам  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт