Mamma mia за 96 ти път! Италианска тема.

• 23 757
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Относно ФФР,може би крайно време е да обясня и на другите ,с които не се познаваме лично.Това е съкръщение от имената на семейството ми-Фиорелла Laughing-аз,по италиански , Фабио -сина , Роберто-мъжа ми.

Цветелина? newsm78 Simple Smile Wink

Феиам, приклЮ4и ли с от4ета?

Казах ли ви, 4е водих Андреа при педиатърката и тя обЩо взето потвърди атопи4ен дерматит, но само с половин уста и без обяснения, тъй като беШе леко възмутена, 4е съм го завела в кабинета за неЩо, което не е вирусно. Rolling Eyes 4акалнята беШе препълнена, явно е стресирана от работа жената цяла зима. Нас дори не ни помнеШе, а други деца ги викаШе по име. Андреа изобЩо не боледува (пу, пу) и до сега бяхме ходили само 1 път при нея, откакто тя е педиатър (от на4алото на миналото лято) и то пак беШе по въпроса за дерматита. Е, за толкова месеци би трябвало и ние да имаме право на 5 минути внимание, ама карай, Ще 4ета инфо в нета.

При нас духа силен вятър на по4ивки. Не е много приятно. Даже езерото има вълни, които прили4ат на преметено с метла.
Никой не каза цъфнаха ли ви магнолиите, пък аз питах сериозно. Laughing

# 181
  • в едно миланско село

Цветелина? newsm78 Simple Smile Wink

Феиам, приклЮ4и ли с от4ета?

Казах ли ви, 4е водих Андреа при педиатърката и тя обЩо взето потвърди атопи4ен дерматит, но само с половин уста и без обяснения, тъй като беШе леко възмутена, 4е съм го завела в кабинета за неЩо, което не е вирусно. Rolling Eyes 4акалнята беШе препълнена, явно е стресирана от работа жената цяла зима. Нас дори не ни помнеШе, а други деца ги викаШе по име. Андреа изобЩо не боледува (пу, пу) и до сега бяхме ходили само 1 път при нея, откакто тя е педиатър (от на4алото на миналото лято) и то пак беШе по въпроса за дерматита. Е, за толкова месеци би трябвало и ние да имаме право на 5 минути внимание, ама карай, Ще 4ета инфо в нета.

При нас духа силен вятър на по4ивки. Не е много приятно. Даже езерото има вълни, които прили4ат на преметено с метла.
Никой не каза цъфнаха ли ви магнолиите, пък аз питах сериозно. Laughing

Шуре, аз не правя от4ети, с търговия се занимавам  Laughing
бЮджета ми е тримесе4ен, та затуй живея от едно тримесе4ие до друго  Confused

да знаеШ, 4е няма много за казване по въпроса за дерматита, та не се 4уди... нито му знаят при4ините, нито има някакво доказано ле4ение. подобрява се през лятото и се 4ака да го "израстне" детето  Rolling Eyes

аз пък да ви кажа, 4е на нас ни падна първо зъб4е  Laughing
те, 2 се клатят здраво от няколко дни, но тази малката е голямо Шубе, не дава да и ги извадя.
та предупредих в детската да не тръгнат да ми свърШат те работата (така на голямата първото зъб4е и го махна една от лелките там, та много се бях нервирала  Embarassed).

та в4ера тя с езика го разклатила, докато не излязло, та беШЕ много доволна от себе си, де  Laughing

да попитам, някой гледа ли сноЩи Che tempo che fa?
от години не бях гледала по вълнуваЩо предаване...

# 182
Оооо ... зъб4е. Grinning Ха, 4естито!
А какво ли стана с Дироковата беззъба Алехандра? Laughing Wink Дали напреднаха в отглеждането на зъби?

Разкажи за предаването. Praynig Аз пак съм пропуснала.
СноЩи до4итах последните страници на "100 години самота" и тъй като в последните дни много ме прекъсваха, когато седнех да 4ета, а бях така близо до финала, сноЩи съсках злобно през зъби, ако някой се опитваШе да ме заговори, заиграе, пита "какво Ще ядем", "ням_ням" и т.н. и до4етох книгата най_сетне. Heart Eyes Но ТВ не съм гледала.

# 183
Гледах Феиамко, гледах...Това мом4е (Роберто Савиано) ме оставя без думи...забележителна ли4ност! А като си помисля, 4е ми е връстник ooooh! т.е толкова е млад, пък планини е поместил ве4е. Много вълнуваЩи бяха прекрасните думи, с които го описваха Пол Оустър и Дейвид Гроссман.. Наистина страхотно предаване, водено от ина4е мижитурестия Фацио Peace
 Ани:  http://www.booksblog.it/post/4595/roberto-saviano-a-che-tempo-ch … tere-delle-parole
« Penso di aver diritto a una pausa. Ho pensato, in questo tempo, che cedere alla tentazione di indietreggiare non fosse una gran buona idea, non fosse soprattutto intelligente. Ho creduto che fosse assai stupido - oltre che indecente - rinunciare a se stessi, lasciarsi piegare da uomini di niente, gente che disprezzi per quel che pensa, per come agisce, per come vive, per quel che è nella più intima delle fibre ma, in questo momento, non vedo alcuna ragione per ostinarmi a vivere in questo modo, come prigioniero di me stesso, del mio libro, del mio successo. 'Fanculo il successo. Voglio una vita, ecco. Voglio una casa. Voglio innamorarmi, bere una birra in pubblico, andare in libreria e scegliermi un libro leggendo la quarta di copertina. Voglio passeggiare, prendere il sole, camminare sotto la pioggia, incontrare senza paura e senza spaventarla mia madre. Voglio avere intorno i miei amici e poter ridere e non dover parlare di me, sempre di me come se fossi un malato terminale e loro fossero alle prese con una visita noiosa eppure inevitabile. Cazzo, ho soltanto ventotto anni! E voglio ancora scrivere, scrivere, scrivere perché è quella la mia passione e la mia resistenza e io, per scrivere, ho bisogno di affondare le mani nella realtà, strofinarmela addosso, sentirne l'odore e il sudore e non vivere, come sterilizzato in una camera iperbarica, dentro una caserma dei carabinieri - oggi qui, domani lontano duecento chilometri - spostato come un pacco senza sapere che cosa è successo o può succedere. In uno stato di smarrimento e precarietà perenni che mi impedisce di pensare, di riflettere, di concentrarmi, quale che sia la cosa da fare. A volte mi sorprendo a pensare queste parole: rivoglio indietro la mia vita. Me le ripeto una a una, silenziosamente, tra me. »
 (Roberto Saviano[13])

Кога пораснахте толкоз, 4е и зъби ви падат ве4е? Laughing

Шурка, бравос, 4е Андрейко не боледува, за дерматита, те наистина педиатрите няма какво толкоз да кажат,  на тях съЩо не им е много ясно Confused

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 15:11 от dune

# 184
И аз го гледах. Имаме нужда от повече такива личности като Савиано.

# 185
Бонжур  Hug

да попитам, някой гледа ли сноЩи Che tempo che fa?
от години не бях гледала по вълнуваЩо предаване...

Гледах Феиамко, гледах...Това мом4е (Роберто Савиано) ме оставя без думи...забележителна ли4ност!

Присъединявам се към вас, много ми хареса.  Peace

Едно инфо за културните  Laughing , тази събота и неделя има традиционната XVII GIORNATA FAI DI PRIMAVERA и са отворени за безплатно посещение 580 културни обекта в цяла Италия.   Peace
Който го интересува да погледне тук

http://www.fondoambiente.it/eventi/giornata-fai-di-primavera-2009-home-page.asp

Да отговоря на Ани, при нас има цъфнали магнолии.  Grinning

Аз чета в момента книгата на  Oriana Fallaci, Un cappello pieno di ciliege.
Много интересен роман. Peace

# 186
Ани, при нас има цъфнали магнолии да, но не на нашата улица , а на съседната, от тези, които са по-светли... почти бели. В моята градина е сянка, а и магнолиите са от този вид, с по-тъмните цветове, още нищо ...

# 187
Здравейте, много поздрави от мен! Тук времето е доста неприятно, аз съм всеки ден на лекции, гледам да не изпускам, ама вече си мисля за заминавания и разни такива....  Rolling Eyes Съжалявам, че не мога да пиша често, гледам поне от време на време да чета.

# 188
Моя кукла,Много ти благодаря за изчеряателния отговор.  Hug  Да, ако можеш прати ми цени и координати на този пансион.  Явно няма други мами от Неапол, може да си пишем на лични, за да не ви се мотая из темата Simple Smile

Само да кажа привет на Астрея, че дълго не съм я виждала.  Hug

# 189
Бонди на всички!  Hug

Мятам ви по едно кафе, че при нас не работи макинентата и мога само на картинка да го гледам.  Confused

Само да кажа привет на Астрея, че дълго не съм я виждала.  Hug

Hug Heart Eyes  Здравей и аз се радвам да те видя, рядко пиша, че все нямам време.  Rolling Eyes
  Жалко, че няма да си в моя район. С какво ще пътувате до Неапол?

# 190
Хаи мами аз съм болна,кашлица ,нос,сополи,бляяя
Лени видя ли 10? Сайд и малкия Бен,малеееее ...не ми казвай 4е Кейт се се върнала само заради Сойер.

Тази ве4ер имам у4астие,кажете ми какво да направя 4е докато танцувам да не хвър4ат сополи.... Rolling Eyes   да си запуша носа с памук хехехе

# 191
  • Italia, Palermo
Здравейте!
Джуф, ти със сополи, аз с вчерашна операция, трети имплант слагах, Маргото с 5 или 6-та малаттиа, не знам каква поред и що за болест е, но отзвучава. Андрейко като нас с дерматит, нашият ту се появява, ту изчезва, ама и подозирам, че е от млечните продукти и будини, ако прекалим, нали като неоната имаше таква алергия от млеката и купувахме с хидролизирани протеини.... Пиколинка, не се коси, и при нас са такива педиатрите, все не било проблем това, за което сме се притеснили, все за какво сме я завели, имаме един вид сериозни проблеми с болни деца... То и моят личен лекар мисли, че 140 на 90 кръвно е нормално....Луд народ, мързелива каста май тая докторската тук. Ще сменяме докато попаднем на свестни май newsm78
Бре, изразболяхме се нещо.
Адашката, ардженто протеинато капки нямаш ли под ръка, 'изсушават' бързо сополите.
Бре, за какво ми бе тоя последен краен зъб да слагам...препотих се сто пъти цял час под трапани и ми завиха с един клуч като на монтъорите импланта, да плачеш ли да се смееш ли...страх брах да не вземат да ми засегант нерва мандиболаре, че се парализира половин лице след това, та малко като усетих фастидио по мое желание спряха с  тоя вид ' тривелационе' в костта и сложиха 8милиметров вместо 1 сантиметров имплант
Ей такива ми ви работи.
Лени, тия магнолии тук ги има, но ми се струва,че са фикуси баш като дървета.

# 192
Джуфке, не съм още. Дано тази вечер или утре следобяд успея и ще обсъдим:-))
Кейт и тяне знае защо се е върнала, ако мен питаш, но нещо с Аарън е, не със Сойер ( но да видим).
За сопола аз ползвам само ксилометазолин, от малка и въпреки всичко:)))

Ани, развитие при нашата магнолия - ша цъфти.
последната Каза Вива гледа ли!? Хубава е.

Миликс
, ужас, голяма си героиня... Получих днес в пощата волантино реклама за зъболекарски услуги в Загреб  Shocked има и карта, гарантират 10г на протези, 5г. на незнам си какво ....
140 на 90 е леко повишено кръвно, да. Не знам дали е за постоянни лекарства ( сигурно зависи дали си нон стоп с такова кръвно), но е.  Аз съм хипертоничка,нали съм ти казвала, но не са ми изписвали постоянно лекарства. Обаче тук като дойдох кръвното ми се нормализира (надморската височина играе по-скоро роля) . Но кръвното не е шега работа, особено ако ти варира в някакви широки граници може и да е опасно...

Гери, мерси за сайта, на нас ни предстои да видим най-после изложбата  на Канова , с което за тази пролет съм а посто с културата  Grinning

Мислих за книгата на Ани вчера и реших да проведа интервю с моят съпруг за изучаваните книги в училище, които са му останали в главата. Резултатите  отчайващи, чак мъчно ми стана.
Аз и др. път съм питала , тук какво се изучава в часовете по литература?

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 18:26 от 10cent's

# 193
Здравейте, приятни почивни дни!
10cent's то и при нас нещата вървят натам, децата днес едва ли ще си спомнят какво са учили. Нивото е отчайващо ниско в повечето училища, а тези в които се учи, са прекалено малко и няма как всички деца да влезнат там. Нещата почнаха да вървят надолу аз като бях някъде 10 клас. Сега правя сравнения със сестра ми, която е 8 клас... емииии първо, че веднъж ходих на родителска среща и изглеждах по-малка от съученичките ѝ.  Laughing второ, повечето от тях са доста невъзпитани (а училището се води за едно от престижните). Вярно, който иска, ще си учи в къщи, ама колко са децата на 13 години, които сядат сами по желание да учат. Еми и аз не съм сядала, нормално е.

# 194
Момичета искам да ви попитам, ползват ли се продуктите на Чико в Италия??? Тука в Бг и от пазнати в италия чувам разни противоречиви мниния. Извинявам се за това което ще напиша много, но вярно ли е това че само циганите в Италия ползват марката  Чико ??? Тука в България продуктите на тази марка са едни от най - скъпите.

извинявам се още веднъж, но това ми го каза една позната, която живее в Италия -Милано.

Общи условия

Активация на акаунт