ЯНУАРЧЕТАТА СЛАДКИ БЪРЗО РАСТАТ,МАМИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДРЕШКИ ДА ИМ ИЗБЕРАТ

• 17 515
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте на всички  Simple Smile.
Аз вече съм по добре и слава богу Маги е добре и не прихвана нищо от мен.
Знаете ли момичета педиатърката ми разправяше ама аз не вярвах,верно , че с мъниците имаме страхотна емоционална връзка.Докато бях болна и с температура само я вземах да я кърмя и оставях в леглото защото ме беше страх да не я заразя, така плачеше милата и като я вземех на ръце и почваше да гука и се смее.Сякаш мъничето разбираше , че не съм добре.
Да знаете понеже звънях на педито при температура може да се кърми а ако не иска да приема кърмата изкуствено мляко ама давано с лъжичка за да не се отбие.
Както и да е вече сме добре  Grinning.
green eyes на мен свекърва ми като дойде ми донесе торба с шипки да съм правила чай на Маги , било хубаво за сърцето дрън дрън тя нямаше месец още, в момента тази торбичка стои захвърлена на терасата.Хич не съм по тия работи ако доктор ми каже бих се замислила ама бабини рецепти без такива.
sladur4esta и нас ни плашиха с рахит  и се вързах първоначално ама не се впрягай много много те се застраховат ние сме на Вагинтол два пъти по две капки.
Леле момичета какви козунаци недейте така тези килца как ще ги свалям.
Страшни снимчиците се пуснали на бебоците ама като не знам как да намаля размерите на снимките , че и аз да пусна на моята Маги.

# 106
  • София
Привет и от нас:)
Аз докато честитя и изчета новата тема, тя вече няма и да е нова, мале , че сте бързи:)
Браво, Дони-супер си. Да споделя, че ме пита за рецептата на солената торта-много е лесна, само време да има и рев да няма:)Намачкваш сварени картофки със сиренце и малко олио или зехтин. Така получената смес разстилаш в тавичка или по-дълбока чинийка-оттам нататък всичко е въображение и налични продукти Wink. Ред картофена смес, мажеш с майонеза, редиш краставички, грах, маслинки, каквото ти дойде на ум, и пак картофи и пак лютеница примерно-това е то-не много бързо-но за сметка на това-лесно и вкусно. Аз и варени яйчица му сложиш, че да има протеинче:))
Сладурчеста, благодаря за съвета за панадола, аз така и направих, че знае ли се Shocked
Бръм, хубаво, че се е изакало детенце:)))
Лорини, същата съм с кърменето-навсякъде и по всяко време-че те за тва са тия гърди, не само за красота Joy
Хубава веччер, мили ми момичета  bouquet Peace

# 107
  • Варна
някой знае ли как си правя регистрация в e-pay за тока? тоест - като въвеждам инфото за тока - кой от всички номера се регистрира?
Абонатния ти номер, ако имаш стара фактура....става много лесно, аз плащам всичко от там - тел, мобилни, ток, вода.....

# 108
Добре дошла на Ягодка и на астралната близначка!

Донята, разби ме с тоя номер с пералнята Joy

А МЦ аз все още нямам, въпреки че вече не кърмя newsm78

# 109
Пак аз.
Мериголд - ужас! При нас сметките минават по банков път, точно заради опасността от пропуск да платим. Тъкмо щях да казвам "що не се обади?" и се сетих, че не е имало как  Sad.
Ейнджъл и аз харесвам Пловдив, изобщо имам си страшна слабост към онзи край, защото съм от района ......
Ванила чудесно е, че сте се справили двете и сега си добре и Маги също.
Дони аз утре съм без комп /как ще живея не знам - и аз като на Мюрвет сина  hahaha/, но в други ден ще се постарая за снимките.
И аз нямам МЦ /което просто ме съсипва/ искам да си имам пък, имам чуство че съм се задръстила от всякъде.
На мойта пералня не се регулират оборотите за съжаление  Sad. Но и козунак скоро няма да меся, то е ясно.
И на Марти са му сини очите, но не знам дали ще останат такива. Мойте са сини, но от цялото семейство само аз и прабаба ми сме със сини очи. Дано и неговите останат. /и аз много харесвам рижи хора/.

# 110
Копривке, егати номера, не съм се сетила  Joy Joy Joy
ама аз с тази машина много съм се измързеливела, даже тестото за пици си го правя там, нищо че отнема час и половина, а ако го правя на ръка 5 минути  Blush

# 111
  • Варна.....
Как лесно изглежда правенето на козунак по написаното от Вас.... Няма да се хвана аз на тая, чудесни ги продават до нас. Пък и да си кажа честно, аз доашен не обичам  Mr. Green
Доника, трябва ти миялна, даже не знаеш колко много ти трябва  Hug Това е нещото, от което не бих се лишила у дома.
Преслав е със сини очи, и трябва да останат такива щот` иначе баща му ще го връщам- момиче не направи, дано поне Преслав е скопосал....  Joy (той е с много сини очи).

# 112
И аз всичко си плащам по банков път през интернет банкиране. То само си се плаща, аз само захранвам банковата сметка и си получавам СМС-ите какво и колко съм платила. На нас пък ни дойде една чудна сметка от 160 лв. за ток при положение, че нито се топлим на ток, нито харчим кой знае за какво толкоз ток. Обикновено по 40-50 лв. ни е сметката, а сега... тъпанари  #2gunfire #2gunfireпак нещо са ни метнали.

Ралче, много се радвам, че всичко с кърмата е наред.  Добре че не тръгна да даваш АМ. 130 гр. са предостатъчно за вашата възраст. Значи всичко си е наред. Ама тия доктори не ги разбирам - като наддава - много наддава, после пък като не наддава много - дохравай. Май и те не знаят какво искат.

Ето какво ми е писала Хедра за калция и магнезия и МЦ:
"Интересувате ли се да вземете участие в едно проучване, което искаме да организираме с майките от форума Бг-мамма относно ефекта на добавките от калций и магнезий за предотвратяване на този спад през втората половина на цикъла?

Има някои данни, че вземането на калциево-магнезиеви добавки от средата на цикъла до втория ден от кървенето предотвратява спада в количеството кърма и помага да се избегнат и болезнените спазми при менструация. Бихме искали практически да проверим това и съответно ако има заинтересувани майки, каним да се присъединят към проекта.

Той е неофициален - няма да се получи точно медицинско изследване, но ще даде представа дали наистина има ефект при по-голямата част от майките и съответно дали да го препоръчваме редовно.

Добавките от калций с вит. Д и магнезий са даже полезни за кърмачките, тъй като помагат да се покрият повишените нужди от калций по време на кърмене и могат да се употребяват при практически всички здрави жени."
Аз обаче не и отговорих, щото то мойто не беше цикъл, а само зацапване (явно се опита да ми дойде). Ама мога да и пиша и да разпитам по колко се взимат добавките, за да се предотврати намаляването на кърмата в следствие на цикъла.
Относно Витамини В и С - бирена мая и Витамин С в по-високи дози повишавали количеството кърма. Четох го в едни хамерикански сайт.

Звънях на педи да и кажа за реакцията от ваксината, та каза да правим компреси с риванол на мястото на ваксината, за да ни спадне отока и другия месец ще ни подготвят за ваксинация с някакви антиалерични  препарати, че можело да получи алергичен шок.
Еспа, и тя ни каза, че реакция се получава, щото организма си е изградил антитела и се предполага, че даже следващия път ще е още по-силна реакцията.

Копривке, това с центрофугата е много яко. Тамън ще си сменям пералнята, ще търся такава с регулиращи се обороти и почвам едни козунаци да въртя... Joy Joy Joy

Ама много хубави бебоци, бре....

# 113
Цитат
Преслав е със сини очи, и трябва да останат такива щот` иначе баща му ще го връщам- момиче не направи, дано поне Преслав е скопосал....   (той е с много сини очи).

Joy Joy Joy Това за момичето ми напомня как в 4-ти месец 36 часа не можах да дойда на себе си и да спра да сълзя, бях покрусена и огорчена до дъното на душата си, нито име исках да мисля, имахме само за момиче, защото аз дори и не бях допуснала възможността, че "поръчката" ми за момиче може да се размине. А сега даже съм доволна, че имам син. А и каквото Господ даде-той си знае работата. Само розовото още си ме влече, а и рокличките ми късат сърцето, ама живот и здраве ако е писано един ден... Та дано на Преслав му останат сини за утеха на мама Таис.

Аз пък съм много щастлива без МЦ и перфектно се чувствам,въобще не "непрочистена". Малко да си отдъхна от разни болки. Тъкмо ги позабравих родилните, а МЦ са си като мини-родилни.

sladur4esta, много интересно това, дръж ни информилани. Аз да ти кажа от педиатърския тормоз в Майчин дом се научих въобще да не им се връзвам. Повярвай ми, всеки ден на визитация крещяха според коя на какъв кеф е, коренно противоположни неща. Дори един ден ми направиха стерео и ме хвърлиха в шок и рев направо. Едната ми крещеше защо не давам добавка от АМ да наддава детето, а другата как можело да давам от тая отрова със срок на годност до 2012 и пръскаше със зърното ми като с воден пистолет! Понеже аз си взимах за всеки случай изписаната добавката, бях стресната и докато се ориентирам с кърменето-не че му я давах! Успяха веднъж да ме разплачат, но за сметка на това се научих въобще да не им се връзвам на глупостите   

# 114
Аз пък като забременях и исках да имам момче - просто заради трудния живот на Жената  Embarassed
когато разбрах, че ще е момиченце и ми стана много мило - и сега се кефя много, но както каза Ейнджъл - каквото Господ даде - да са ни живи и здрави, надявам се, живот и здраве след години, когато тя има бебе, да мога да и помогна както моята майка на мен - жените трябва да се поддържаме...

иначе си мисля, че този форум ми помага да продължавам всекидневно да приемам чудото на това да имам дете, а не просто да се загубя в битовизма на всекидневните грижи. е, разбира се като я погледна и си заслужава всичките грижи и неспане. и как са минали 2месеца само - тя е коренно различна от като се роди.

Ейнджъл, Елена - абе,аз не съм глупава - като дръпнах ток от съседката вчера заредих и лаптопа и имах батерия за филмче да пусна и да разцъкам из нет-а, но не бях във форма днес - Дивна беше много раздразнена - явно от мен е хванала - че се бях притеснила. и грях ми на душата, плеснах я по дупето - реването ми дойде малко в повече. трябва повече да съм търпелива.

Сладурчеста - и аз я имам тая висока сметка без реална употреба - но има го и момента - да са ви писали определени сметки няколко месеца - без да са проверявали и после като изравняват - хоп, честито - на ти сметка. ама защо плащаме такива цени за "достъп". на всичко отгоре, когато не ми го пуснаха сутринта и звъннах да им кажа - и те ме отсвириха почти, и като се замислих, че съм напълно безпомощна ми се доплака... мръсни монополисти. ИСКАМ ИЗБОР!!!

ох, айде, лека нощ и на сутрешните мацки - да не изпишете темата,ей

# 115
Доня номера с козунака разби всичко в мен !! dance coolcool Но така е, като стане малко времето за домакинстване, жената се научава на рационализации !! Подкрепям .
Страшни бебоци имате !!
И спрете да говорите за козунак, аз още съм в категорията 70кг  smile3516. А ако знаете как не ми се опира козунака + студено прясно мляко  Shocked Смятам да наблегна на украсата, голямо удоволствие е за мен.. Heart Eyes
Исках да ви питам дали лекар ви е съветвал по време на цикъл да не кърмите, заради променения вкус на кърмата.? И на мен ми се искаше МЦ да ме подмине..поне още 2 ..3 месеца ...ама  #Cussing out

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 23:20 от stelaruseva

# 116
Хаха, това с центрофугата тук в Готварския го прочетох и нали съм си леко луда веднага го приложих. Ами то иначе си е голяма хамалогия месенето, а аз като правя правя поне по 2 кг., понякога и по 3 кг.

Като си говорим за кг. вие надянахте ли обратно брачните халки и любимите пръстени. Аз бях в 7 месец като ги махнах защото почти ми спираха кръвта вече и днес ги изрових, поотупах ги от прахта както се казва и си ги сложих. Абе напъхах си кебапчетата в тях ама те преливат отвсякъде, като си погледна ръцете и не се кефя така. Лошото е, че май не мога да ги махна hahaha hahaha hahaha

# 117
Вайълет, това дето си го написала... абе ти сигурна ли си, че не можеш да четеш чуждите мисли? Едно към едно просто.. Никога не ми беше и минавало през ума, че може да е момче. Е, като забременях имах едно на ум, но някак си мислех, че "това на мен не може да се случи"  hahaha Даже леко се насилвах да се радвам... Но сега съм даже по-доволна, че стана така - поне той няма да се мъчи толкова  Mr. Green И все пак и аз изпитвам нещо като носталгия по момичешките дрешки - по-готини са си  Flutter

И другото - за лекарите - и мен бяха успяли да разплачат първите дни в Пирогов, ама като минаха 2-3 смени ги хванах, че "всеки луд с номера си" и гледах да не им се връзвам много-много.. Ама един ден направо ме направиха луда калинка - трябваше да му сменят абоката, че си го беше извадил и за целта ми казаха да го съблека. И аз почнах, ама я попитах едната - чисто гол ли? - да, чисто гол. И аз - и памперса ли? Тя - ами естествено, нали трябва да го претеглим колко тежи (ама това все едно ще ме набие ми го каза и все едно как аз няма да знам тя кво си мисли  #2gunfire пак се ядосвам като пиша). И събличам аз, махам и памперса, в това време влезе няква друга и двете са в стаята. И на голо Калата се изпишка и тая втората като взе да ме овиква как бавно съм действала, що не съм била сложила бързо новия памперс... И аз - ама нали без памперс???!? И тя - е как така без памперс! Та първата й измърмори под носа си, че тя ми е казала така. А пък аз им се развиках да вземат да се разберат първо помежду си и тогава да ми се карат  #2gunfire Добре, че така или иначе трябваше да изляза от стаята... Уффф, как се ядосах пак  #Cussing out

# 118
Всички заспаха и аз пак вършея на компа... Laughing

Angelviolet,aз живея в Лондон, и тук действително има много паркове и всичко е съобразено и много улеснено за майките с колички,т.е.има рампи навсякъде,асансьори,пешеходни пътеки, даже детските площадки са покрити с омекотен асфалт! Но нищо не може да се сравни с разходка в Пловдив в Градската градина, после по Главната, та чак до Стария град...(за там ще трябва кенгору) Ееех, носталгията нещо ме удари!
И аз се присъединявам към разплакваните в първите дни-всяка смяна акушерки с различно мнение и аз като нямах никакъв опит и ги слушам,та ме докараха до истерия направо #Cussing outЕдната ми казва много го завиваш бебето и затова плаче,другата ми се кара че му е студено, а се оказа че гладна била бебката. Накрая ги сиктирдосах и си действах както аз си го усещах. Ама и аз като Smiling Sisi много се дразня като се сетя за това!!!!!!

# 119
  • Варна
Добро утро, момичета! От мен здравословна закусчица:

Щастлив ден с малките сладурковци:)

Ето и моята смехурка: http://mariaivanova.ida.bg/new1.jpg

Общи условия

Активация на акаунт