ЯНУАРЧЕТАТА СЛАДКИ БЪРЗО РАСТАТ,МАМИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДРЕШКИ ДА ИМ ИЗБЕРАТ

• 17 516
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Мила, на теб ми прилича Вики

# 91
Мила, ама тя тая снимка много хубава била бе   Shocked в смисъл - много качествена  Peace А Вики един такъв ... чист.. като бебе от рекламите е. И има защо да си влюбена в тези очи Wink  Hug

# 92
  • София
Извинете, че нахлувам при вас виждам обсъждате лактогонния чай. Има го в билковите аптеки става въпрос за българския и се произвежда от - билкова аптека слънце в софия, ето и един сайт: http://www.spravka-bg.com/catsector.php?showme=catalog&opsec … 5&opregid=770

# 93
Е то май само аз останах да си живея щастливо без цикъл?
Вие сега ме хвърлихте в голям размисъл с тия ваксини - аз май доста безметежно го раздавам, ама се бях доверила на лекциите на 9 месеца.  Мислех, че Пентаксима се е наложил като добра ваксина? Или е много реклама?

Радостчо, вие в Пловдив или в Лондон по паркове и градинки? Че моята леля и въобще родата по линия на майка ми е там. И се чудя дали да не емигрирам по спешност- там и пролетта идва по-рано от в София, и пешеходни зони много повече за разходка на бебета. Преди две години си взех едно малко апартаментче точно под Античния и така се изкушавам да си го ползвам-с количката през подлеза съм на главната и от там в градската градина. Няма пъхане по багажници, няма кой да те освирква, псува, засича и тормози, понеже си возиш по-бавно детенцето. То аз нали така получих отлепването втория месец и още не мога да се пусна да шофирам. Та съм половин "майничка"-пловдивските мамчета да ме броят.

Иначе бебчо на мен си прилича, само чипият нос е от баща му. Аз си умирам за чипи носове. И естествено червенокосите дечица ме хвърлят в лудо умиление, ама по нашите ширини този ген е кът, та нямаше как  #Silly  

Кокосче, наистина страхотна снимка. Ама на мен така на моя син ми прилича newsm03  И с на Иники понякога си ми приличат на снимките. Нали са от плешивките бебчета. То и аз съм била супер-плешива, за разлика от сега Joy
Сиси, не съм го знаела - скъсах се лятото да ям ягоди. Даже и за 8 март мъжът ми ме изненада с ягодов букет.

# 94

давам рецептата /копирам от форума, в който съм я публикувала миналата година/:

1 кг брашно
1 щипка сол
6 яйца
300 гр захар (използвах пудра захар)
250 гр топло мляко
250 гр топено масло (сложих 100 грама маргарин Калиакра за готвене и долях олио)
4 ч.л. суха мая (едно пакетче на доктор Йоткер)

В машината слагам затопленото мляко, прибавям яйцата и маята. Отгоре пудрата захар и брашното, щипката сол и най-отгоре мазнината.
Мина програмата, извадих, премесих и оставих около 2-3 часа да втасва. После с намазнени ръце разточих три фитила и оплетох, в остатъка от тестото прибавих стафиди напоени в есенция от ром (на д-р Йоткер, разтворена във вода), другия козунак направих на топки, във всяка сложих плочка черен шоколад Своге и наредих, във фурната на 50 градуса като хвана малко коричка намазах с жълтък, разбит във вода, поръсих със сусам и захар и продължих да пека на максимална температура.

# 95
Кокосче, Angelviolet много са ви красиви младежите! Аз си умирам за сини очи, ама пъ не си намерих мъж с такива, за да ми е синеоко детето  Joy , на Петя в момента и синеят, но съм наясно, че ще се променят. Аз имам моя снимка на 1 годинка с невероятно красиви зелени очи, а сега няма и помен от зеленото Cry
Мини, страхотен козунак, а дали  ще се получи, ако го омеся в кухненския робот? Нямам машина за хляб, не обичам да меся и обикновенното тесто винаги ми се получава супер в робота  newsm78
Доня Коприва, ето тази снимка http://doniakopriva.multiply.com/photos/album/3/Pogachata_na_Anna#75 е толкова мила.... Hug

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 18:49 от barboran4e

# 96
Алина, златна си! Много мерси за Билковата аптека!

# 97
Хайде да ви открехна на една козуначена далавера...за тези, които нямат машина като мен.

Рецепти за хубав козунак бол. Избирате си една и действате.
От майсторки знам, че в козунака трябва да има домашна МАС за да е по крехък.
Аз слагам олио масло и мас по равни части, нодруга ми беше мисълта...

Замесвате си тестото омесвате го до етап да не лепне, бухвате го 10 пъти в масата, за целта ползвам мъжа ми Wink и оттам го увивам в 5-6 здрави найлонови торби, в един голям юнашки шаршаф, връзвам го много добре с милион и един възела и го бухвам в ЦЕНТРОФУГАТА!
Е разбира се без вода и на 100 оборота. Тестото става велико, няма такива козунаци просто. Жалко, че нямам снимки да приложа.
Само не правете грешката на повече от 100 оборота защото аз веднъж го пуснах на 400 за да се омеси по-хубаво и стане леле мале. Пералнята се измъкна от клопката на печката и миялната и тръгна нанякъде, спрях я на средата на кухнята, като по пътя ме оплю качествено с  продуктите за дроб сърмата, която готвех hahaha hahaha hahaha

Та така. Който има пералня с отделна програма за САМО ЦЕНТРОФУГА и собственоръчно нагласящи се обороти да действа.
Пускам я 4 пъти по 5 мин., като на всеки 5 минути проверявам да не ми отвърже чаршафа и да тръгне тестото нанякъде.

Виолетке, и аз още нямам МЦ Blush

# 98
 barboran4e , ама аз не мисля, че ще му останат сини очите. То затова питах в миналата тема който му е второ бебче да сподели. На баща му са кафяви, а мойте зелени, та има шанс да останат светли от това наситено-синьо, ама знае ли се?

Донята,   Joy Joy Joy! Уникален готварски екшън! Направо си представих визуално как се изпълва цялата къщата с бухнало тесто като по филмите!  За Великден ще ни покажеш снимки.  Много сте хубави на погачата! Като ангелче спинка. И ние спахме на нашата във всякакви пози. Ама почти не се виждаме, защото една известна с кво ли не топмоделка, к. се пада леля  Crazy на мъжа ми, си е навряла изкуственото кече пред обектива на повечето снимки.

Като говорех за плешивини-някой да се оплаче? Мен засега само сина ми ме скубе ежедневно и систематично, косопад още не се е появил. Трябва да се връзвам, но ме заболява главата по цял ден вързана високо.

# 99
Виолетке, и аз още нямам МЦ Blush

И аз, и аз.  Party
А рецептата е уникална.  Laughing

# 100
МЦ - и аз още нямам, да не чуе Дявола, че само т'ва ми липсва сега, така ми тече от гърдите, ако потече и от другата страна....  ooooh!

за ваксините - и аз реших да бия тези по здравна каса

днес направо ста се счупили. аз голяма болежка да се пребия в заспалата - забравих да платя тока - тоест ходих 5пъти и такива опашки и не ми се висеше и познайте- вчера ми спряха тока!!!  #Crazy  #Crazy взехме ток за 2 часа вчера вечерта от съседката, ама тя беше нощна и сутринта - МРАЗ, трябваше в 8да ни го пуснат, обаче - познайте - дойдоха в 3следобяд. умрях си от притеснение да не разболея малката. за капак тя снощи се будеше през 2 часа - а това е за първи път. някой знае ли как си правя регистрация в e-pay за тока? тоест - като въвеждам инфото за тока - кой от всички номера се регистрира?

мами - страхотни са ви бебоците - ама как се разкрасиха нашите бебенца, а. както казва моята кръсница - тоест бъдещата на Дивна - "спи и сънува, че е чУек... и става"

Копривке - ама верно страхотна рацепта за козунак..

А Пловдив и аз много го харесвам - любимият ми е майна, и най-добрите ми мацки се ожениха за майни и се преместиха там. и ние с любимия искаме да се местим там, верно че тук имаме собствено жилище, но търсим някоя къща по близките села около Майнавил

лека вечер

# 101
  • София
Момичета, днес в крайна сметка си купих везна, за д амога да хвана моята госпожица колко изяжда и въобще имам ли кърма, нямам ли- е, на меки гърди и с дърпане от нейна страна, в крайна сметка се оказа, че си е дръпнала 130-40 грама Crazy, което май за едно ядене си е достатъчно, а и като общо тегло показа, че е наддала общо за последните 6 дни около 300-400 грама, като 100 грама ги давам колебание от дрешки и памперс Rolling Eyes
В крайна сметка май ще се окаже, че бебока си наддава добре Praynig
Сега утре ще пресметна общо колко е изяла за едно денонощие, да видим какво ще се окаже...
Хубава вечер от мен Hug
Доня- страхотна рецепта- жалко, че мен ме няма по тези работи Embarassed
Мила, Ейнджъл- страхотни снимки  bouquet
МЦ нямам, но още се точат някакви течениея, дето са за ежедневни превръзки и се дразня, че не мога да мина вече без нищо, че вече ми писна постоянно да съм с нещо Embarassed

# 102
merrygold, точно ми се загуби днес, а то защо било. Ами аз нещо като никога страшно съм се разписала-щото от утре трябва да поработвам и ми е като за последно Crazy! Стига бе човек, ти си от Варна-супер град, няма друг такъв в БГ! А и там където има море няма конкуренция. И Търново е разкошен. Иначе за къща в Майнавил можем лесно да те уредим, както няма купувачи и цените тепърва ще падат. Леля ми има агенция за недвижими имоти, така че ако решите сериозно свиркай на лични. Пък каква е тая мода варненки да се женят за майни.  А то от София, да ме извиняват моите съгражданки и да не се засягат, и аз софиянка съм родена, ама бая съм попътувала и по-грозен, мърляв и неуреден град, особено пък столица и в Африка не съм видяла.
ral4e:) , внимавай с тия превръзки, такива кожни възпаления създават, че аз след раждането при лохите в чудо се видях, уж следях да са  памучни...

# 103
  • Пловдив
Привееет!

Как я постигате таз активност незнам   Thinking явно аз съм неорганизирана,ама все не ми стига времето.......
За ваксините-и аз смятам да слагаме тези по ЗК.
На мен МЦ ми дойде и свърши даже,ама аз и спрях вече окончателно да кърмя де.......ами то какво кърмене е като давам 60-80 мл.АМ добавка?!
Кокосче-много хубав Виктор пу-пу.......и Рафаел красавец.........и Аничка хубавица.........абе нашите бебоци са най-хубавите  smile3521
И за козунаци говорите....хм....ще взема и аз да се пробвам да сътворя такова нещо тази тодина.За целта ще помоля Копривката да даде някоя рецепта /защото ще е изпитана,а и вече знам че е майсторка.......всички нейни рецепти са супер........пробвах ги / PeaceМашинка нямам,ще меся на ръка

# 104
  • София
Ох, да изядем вчерашния козунак и ще пробвам рецептата на сватята Hug
Копривке, и аз го знам този номер с маста и вчера го правих с мас и масло. Но номера с пералнята ме разби Shocked Като спомена миялна - вчера си взех помощта и съм решила да си купя с парите(и да додам евентуално) миялна. Та я кажете какви са вашите, доволни ли сте, някои тънкости. Че съм боса с тази техника...И се чудя дали наистина искам да си купя - доста ме и разубеждават...
Бърборанче, ти да не си скрит фотошопски талант?
И момичета приканвам всички до края на месеца да качат по 1 актуална снимка в общия албум. Да направим и актуален подалбум. Искам по една, за да мога по-лесно да ги сваля и да няма сърдити, ако не съм избрала точната Hug Пък да си поразмърдам мозъка с този измъчен колаж

Общи условия

Активация на акаунт