ЯНУАРЧЕТАТА СЛАДКИ БЪРЗО РАСТАТ,МАМИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДРЕШКИ ДА ИМ ИЗБЕРАТ

• 17 533
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Дони...не се чуди за миялна Hug. Полсе ще се чудиш , как аджеба си живяла без нея. За голямо семейство е хубаво да гледаш за:1. Да е за 12 Комплекта
2. Да има функция Половин "пране'
3. Да е енергиен клас ААА
............
И класът на измиване да е А   Peace

Аз пък от една седмица пия кафе, по точно мляко с нес. Много ми е хубаво. Освен, че ми е вкусно, го пия с цел Анчето да не спи много денем, за да заспива вечер в 22.00 часа, нали и сменям режима.

Аз нали ви казах, че днес съм примерна къщовница. Прострях прането, наготвих 2 манджи, освободих няколко кашона с кухненска посуда защото вече си имам чекмеджета на кухненския шкаф(всичко в моята кухня се случва тооооолкова бавно), преподредих една купчина други кашони, пих кафе с приятелка, нахраних бебето, сега си почивам с вас и след това ще се развилнея с прахосмукачката и парцала и ще пея с пълно гърло. Този Мюзик Айдъл ще ме побърка окончателно.

Поздрав
http://vbox7.com/play:45fce434

# 151
Сиси и Елия така я намирам завита през глава, даже първия път като я видях сутринта и пред мен се появи една апокалиптична картина.....да не ви разправям!

Няма нужда да я разправяш - и на мен ми е била пред очите, и то не един път...  Confused

Данинце, мисля, че те разбрах - да му оставям ръцете отвити, това ли имаш предвид? Ама то много логично да е така - щото той се завива с помощта на ръцете си  Laughing и ако са над одеалото няма как да го издърпа над тиквето си  Thinking Ама то мозък се иска да се сетиш  Crazy Ще пробвам няколко вечери и ще докладвам (въпреки че и една нощ ми е достатъчна, щото при него няма празно - всеки път го прави  Crazy)

Ох, момичета, много ми тежи вече това кюфтенце. Не знам колко кила е, сигурно към 5, та не ви знам тия дето сте с по 6, че и повече килограмови бебета  Crazy Масажорът помага, но  не мога нон-стоп с него. Пък и нали трябва да се търсят начини да не  ни боли въобще...

Бтв - Хедра е пуснала тема в кърмаческия - за проучването с калция и магнезия - който иска да чете - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381376.0

# 152
ауууу забравих да се изфукам

Мъжът ми преди малко ми звънна да ми каже, че ми е купил това

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09002986

от много време мрънкам за него и най-накрая го е взел

В тази връзка Сис, по обясними причини отпадам от поръчката в Mothercare

# 153
Кокосче наистина е много сладък Вики! Пу, пу, пу...
vanilla80 и нашата кошница за кола е с голям наклон и като го сложа в нея ми се вижда много свит... Ама споко - производителите на детски стоки принципно се презастраховат, така, че нямаше да пише 0+, ако не ставаше за новородено  Peace
Иники докладвам:
- нови членове на клуб "Мисъл" - тц
- постъпили членски вноски - тц
- нова мъдра / и не толкова мъдра/ мисъл да ме е осенявала - тц
 Дай да пуснем "прИмоция" за зарибявка на нови членове / това за прИмоцията друг път ще ви го обяснявам, че е много нецензурно/. Примерно за първите записали се в клуб "Мисъл" само по една кутия АМ, като в края на месеца ще разиграем и томбола с награди за новите членове - лактогонния чай дето го подаряваш, а от мен комплект силиконови зърна за кърмене / почти неупотребявани  Wink /

# 154
Малееее, само на мен и халката ми е голяма. Аз толкова много отслабнах първите 3 месеца, че всички пръстени ми падаха. Халката пък с целия си акъл си я купих малко по-свободна да ми е на пръста и като отслабнах все ми падаше като се мия и накрая я махнах.

На нас поне за захранването педи ни каза да изчакаме. Не разбрах докога ама май до 6-тия месец ако е на кърма. Каза че по новите тенденции българската педиатрична асоциация вече препоръчва късно захранване.
Майка ми пък много и е зор да почва да го храни, аман  #Cussing out

Барборанче, и Никола си смуче ръцете. Вчера и двете едновременно ги беше налапал  hahaha hahaha hahaha. Ама не че е гладен, ами просто от скука или като му се спи. Но биберона категорично го отказва.

Аз все се чудя защо като стават по-големи децата и биберона трябва да е по-голям, нали уж като му давам цица, тя все си е една и съща  newsm78. Винаги съм се чудила  newsm78. Не, че ми трябват биберони засега, ама ми е любопитно.

Сиси, и аз няколко пъти го намирах Никола завит през глава, ама го прецаках  Joy. Подпъхвам одеялото под обиколника на леглото и така го застопорявам да е на едно място. Ама пробвай разни варианти и ще му схванеш цаката. Той зависи как рита и как го избутва нощем.

Бръм, не се притеснявай, че няма да ти стига кърмата, той ще си изработи колкото му трябва. Ей го на, гледам Никола преди от едната цица изкарваше 100-140 гр., а сега  и по 180 яде, а гърдата не изглежда по напрегната от преди или нещо такова.

Копривке, ха честито!

Бтв - Хедра е пуснала тема в кърмаческия - за проучването с калция и магнезия - който иска да чете - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381376.0[/color]
Аз пък тъкмо сутринта и писах в нейния блог по въпроса да ни разясни. Явно е прочела.

# 155
Привет, майчета! Гледам много теми сте обсъждали.
Аз родих в 2,45 и ми казаха: " ще кърмиш в 9 часа  Naughty" , ама аз нали имам горчив опит от 1-то раждане ( всичко , което ми казваха, правех и кърмата за малко да спре) и си я накърмих доста по- рано. Шише с вода постоянно ми носеха, а аз пък не съм го ползвала въобще  Wink
Кокосче, наистина супер е снимката на Вики! Що се отнася до Търново, той е един от любимите ми градове  Simple Smile Учих там.
Аз също още нямам МЦ, но и на мен не ми липсва. Laughing
Гледам тези рецепти за козунаци  newsm78 , ама като се знам, няма да се хвана да правя, иначе ми се хапва, де.
Копривке, честита продобивка!
 Ние нямаме миялна м., ама си се справям- ей ръчички, хей ги две.
За снимките за колажа, май наистина по- добре да направим отделна папка.
Анастасия я завивам, като ръцете ги оставям отгоре, защото тя ръкомаха и се завива през глава.

# 156
Данинце, знаеш, че и аз съм си харесала Йоанка и я приемам за снаха  Grinning Аз затова пуснах снимки, да може да му намерим булка  Joy

Сго-дих-ме-се Party Hug

Сиси точно така.Аз го научих това от лекциите на "9 месеца" и така си я завивам.Ръцете винаги отвън,че малките се завиват през глава като мятат ръчички и може да стане беля. Hug
Лили честито!Чудесна придобивка,много е удобно,нашия е такъв: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033366 наистина всичко прави.Със здраве да си го ползваш.Заслужавало си е мрънкането Joy Hug

# 157
  За размера на биберона, не е фатално да е по- дълго с по- малък размер или пък по- рано с по- голям. Гого , като се роди, таткото беше купил биберон и аз чак след няколко месеца установих, че ние от началото сме с най- големия размер. Laughing Откъде аз неукото тогава ( сега уж по не съм  Laughing) да знам, че имали размери. Сега , като купувах, умно питам кой е най- малкият размер  Grinning
 С пръстените никакви проблеми не съм имала- напълняването не ми се отрази на пръстите.

# 158
  • София
Малей какъв ветрилник е навън! Количката ще ми отплава като платноходка ако не я държа! Подлъгах се зе излезем, но съкратих разходката до минимум, че ми хвръкнаха ушите просто!

Без съдомиялната наистина вече не мога. И свеки уредихме даже с по-голяма. Ние сложихме малка, а аз исках от онези, големи колкото половин пералня, но няма къде. Нашата е от най-големите модели "малки" миялни на Електролукс. Перфектна е. След гости я пускам 2 пъти и съм готова. Няма да миеш паници до припадък и вечно да мериш колко миеш ти и колко мъжо  Crazy

И аз съм в някъкво "млечно" затишие. Наливам се с лактогонен чай, дано помогне. Сутринта изцедих 50мл които смятам да дам на вечеря за дояждане.

Доня, честито. Ти поне обичаш да се въртиш в кухнята. Аз имам робот на друга марка от 5 години, не съм го ползвала и 5 пъти  Embarassed Само сокоизтисквачката и блендера чат-пат.

Сиси, заввай до под мишниците, няма да изстине споко.  Wink Дори да са му хладни ръчичките, пипай нослето. Ако е топличко- всичко е ок.  Simple Smile

А халката ми отесня още след първото раждане  ooooh!

deni_d81  на всички майки в началото гърдите са подути и болезнени. Като свършиш с кърменето си купи кремче за стрии и ще се махнат. След първото раждане моите гърди бяха направо чудовищни, а по принцип съм с малък бюст. Но стрии не останаха. Така че, това е физиологична особеност. Сега втория път като че ли не са така зверски издути.

vanilla80 ако можеш устискай още няколко месеца. Това столче е за +6мес. 

# 159
"Ейнджъл, и на мен някои бебета ми се струват все едно са братчета. Пък и нашите едни синеоки и плешиви..."  Peace и аз подкрепям това мнение на Коконат. Доказваме го на снимките на нашия сладурко с неговия приятел,4 седмици по-малък. За справка:  http://picasaweb.google.com/SteDalin/DanielIlinov#5313584548367887378

Ванила,както ти е казала и Коконат всички столчета за кола са с наклон. На нас ни дават под наем за 6 мес от общината и е като капсула, но пак има наклон. И другото което сме купили, пак е с наклон..Но тук и 2 метра не можеш да изминеш без такова столче за кола, затова и в двете коли си имаме...

И аз съм в отбора на мамчета без МЦ, но не ми и липсва, само се чудя как ще разбера ако забебя, в смисъл че ще е доста късно...  newsm78 Не че не си мечтаем и за друго бебче,ама на тези години...

За косопада, аз си го имам от 1 месец преди раждането и продължава... А и мъндзаркия оплешивя първия месец, ама вече му е набола като на войник след едномесечна служба hahaha

И да се похваля, че и втората ми приятелка роди преди 4 дни-момче англичанче-австралийче..Снощи като го видяхме, имахме чувството че нашето никога не е било толкова малко  Rolling Eyes А сестричката му вчера навърши 2 годинки, та и правих ягодова торта и им готвих. Не знам дали ви бях казала, но майка им ми готви до преди да роди по веднъж седмично, било традиция да се помага на майка -кърмачка, нали сме скачени нон-стоп... А тя милата повече от мен има нужда от помощ, бременна в 9-тия, с дете на 2 години, та и работеше парт тайм до скоро, абе майка Тереза(тя и Тереза се казва де  Joy)
Някой има ли като мен да се оплаква от главоболие, вече 3-4 пъти ми се случва след раждането и е кошмар, нито мога да спя, нито панадоли му влияят....

Аз пръстени не съм сваляла,нямах проблеми. И вече си възстанових кг-ите, но талията имам да оформям доста, още 20 см трябва да прмахна, за да достигна 66см от преди забебването...но времето е наше  Peace

Аз май се олях, извинете, ма като пиша по веднъж на 3 теми...   Embarassed

Хубав ден сладурки, а ние ще спим че след малко пак ще ме захапят..  Hug
Аа,Дони благодаря ти за темичките  Hug

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 14:44 от Patilina

# 160
Браво бе, какви къщовни подвизи! Shocked Донята, честито! Ти поне със сигурност ще си го ползваш активно. Може и някое ново приложение да му измислиш да ни светнеш Wink!
А пък аз какво да се обаждам нощем-то така ми се спи, че 2 не виждам. Не знам защо, но към един ми е най-уморено и нервно и обикновено тогава и аз го мяткам със засилка на баща му.
Момичета, съжалявам че повдигнах темата да върна неприятни спомени на толкова от вас! Аз добре че се бях въоръжила с телефона на консултативния по кърмене, та те ме спасиха.
Данинце, ти къде ражда, че такива добри акушерки?
vanilla80, и мен ме притеснява това столче-нашето е Пег Перего за новородени и е много по-легнало, и даже пак има допълнителна възглавница за съвсем новородени. Това, което показвеш, е с много голям наклон.
Аз също трудно нося пръстени, дразнят ме.  Този, който ме подари мъжа ми за раждането, уж беше носил мой пръстен да мери, ама го сменяхме за 1 размер по-малък и пак ми се върти. а сега ме подсетихте, че не се бях теглила последните 10 дена - свалила съм 1.5кг. И мисля вече твърдо да извадя орбитрека и да почвам с раздвижването и стягането.
Калимби, ти си уникална! Аз имам една приятелка, к. и тайфун трудно я спира от разходки, та освен да ви съберем двечките да направите клуб "Мамче-екстрийм" като ни е тръгнало на клубове Joy
 Patilina, тия сладури верно ли толкова си приличат или само на снимката?

# 161
  • София
Айде набързо да се разпиша...Тази година и нашата докторка е за късно захранване, че с Хриси още си караше по старата схема...Не че се съобразявах де, но сега съм още по-доволна.
Копривке, аз принципно искам на Горение, че всичките ни уреди са на тази фирма...пък и пазарувам директно от вносител и не плащам надценки hahaha Лошото е, че за да ида в склада трябва да знам конкретно какво искам, а в нета няма избор,,,за момента не мога и да обикалям много. Техните са от порядъка на 800 лв. Аз имам 600 ( от помощта и все да спестя още 200, пък и мъжо ще удари едно рамо...)
За родилния дом - първия път им се вързах...втория хич не им цепих басма. Но пък те бяха и по-любезни, защото им вършех работата - сама си сменях, взех от началото при мен и го носих като на хотел само за през нощта...
Сиска, ти ли беше купувала Пег Прего от фирмения магазин или се лъжа? Абе харесала съм си една количка

http://www.vitodesimone.com/content/view/15/25/
та се чудя - става ли за фъстъци или е за над 6 месеца...Искам да е лека и лятна...да ме чуе свеки - с 3 колички и за 4-та гледам...ама едната ни е наследство и е счупена. Зимната на Хриси е егати и танка, лятната той тъпо и упорито я ползва и отказва да я "издаде". Пък и и разказа играта...
За очите - аз съм с кафеви, Мартин със зелени и все се молех поне Георги да му ги е наследил, ама тц #Cussing out
И накрая честита трета месечинка на Георги и Вероника и втора на Анастасия, Ада и Георги!

Това го писах преди 2 часа....да си го довърша поне

Копривке, честито !!! Моят робот е подобен на Данинцето - един модел по-стар
Бърборанче, като каза чаша - има едни термочаши се водят. Като се сипе гореща течност, се вижда снимката.
За снимките - само бебето, желателно в едър план и да направим отделна папка.
Халката...ами не можах да я сваля , но поне вечене ми стяга толкова....        
А как мечтая и аз като Иники да стана поне 70 кг... Rolling Eyes
Ванила, може би има легнало положение, в което се слагат най-малките.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 15:13 от Доника

# 162
Донята, честита ти придобивка. И аз искам такъъвввв. ИМам един съвсем обикновен бледндер и му разказвам играта от ползване, много се е разхлопал, та може да подменя с един като твоя. Единствения проблем ми е че заема много място, а в момента нямам достатъчно. Не мога да си представя жвота без тази екстра – кухненския робот
Но ти ми скри шапката с козунака в пералнята – тази година ще пробвам, че иначе ми окапват ръцете от месене. А е толкова хубаво да ти замерише къщата на домашно печен

Пръстените ми стават и не съм ги сваляла въобще – не пълнея на ръце и въобще в горната част на тялото съм кожа и кокакли....но на дупе и бедра....страшно е ooooh!
Patilina, беше ми домъчняло за теб  Hug. Радвам се че сте добре

За проучването на Хедра – вече писах в темата и се включвам

Бърборанче, Сами много си смуче пръстите напоследък, прави го даже когато е преял и е повърнал от преяждане. Явно се учат да си координират ръцете

Сиси, завиването през глава съм го решила със спално чувалче като това http://www.laredoute.fr/vente-gigoteuse-rayee-bebe-fille-ou-garc … &numberpage=3, което се закопчава на раменцата – няма отвиване и завиване през глава. Сега си мисля да взема някое тънко, памучно за през лятото

Айде със здраве отивам да правя банонв кекс   bouquet

# 163
интересни теми обсъждате. студено навън и колко страници са отишли, аз щех да пиша,но.... и сега малката вика май

Данинце - кюфте с цици - яко, и аз съм така, но пръстените всички ми стават . Коки - и аз нямам халка, хиих

за захранването - пише че соковете за смилане на храна почват да се изработват след 6тия месец, но който когато си иска.

миялна[/b] и аз искам да си подаря, още се чудя каква, но малка - събирам идеи.

Копривке - днес пях на моята кукла точно т'ва парче на Куин. Супер яко.

лек ден за сега

# 164
Patilina, тия сладури верно ли толкова си приличат или само на снимката?[/color]

само в определени пози и на снимки си приличат...ама нали са бебета, а и другото е наполовина БГ,s пo - силен ген.. (наполовина АUS)
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт