ЯНУАРЧЕТАТА СЛАДКИ БЪРЗО РАСТАТ,МАМИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДРЕШКИ ДА ИМ ИЗБЕРАТ

• 17 718
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Всичките ли сте зарибени по тоя пусти Skype!? Никой вече не уважава доброто старо ICQ.

Ааааа, има, има и уважаващи ICQ Joy То не пречи да ползвам и Skype, ама кю-то беше първият ми чат, а както е известно първата любов ръжда не хваща hahaha

# 196
barboran4e ,относно кафенцето - що не пробваш с добрата стара Инка  Wink Няма кофеин в нея,а пък напомня на кафенце,пък и на мирис го докарва.Аз откакто направих жлъчната криза се заредих с инка и ръж и леблебия.
За спането - ние задължително сме с ръцете отвън.Аз се опитвах да ги завия и като почне една борба,едно реване и накрая се отказах. 
И ние спим в столчето за кола,в количката,на спалнята и най-малко в кошарката.
Някой беше писал за изворната вода на Девин.И ние сме на такава от първия ден.А сме изцяло на АМ.
Момичета,много взехме нещо да се стряскаме насън и то без повод.Белослава се събужда,почва да реве,разперила е ръчички и търси да се хване за нещо и гледа ужасено  Cry
Относно захранването - смятам да е след 6 месец.
За ваксините още не съм решила,дали по ЗК или другите.

# 197
Здравейте!
Много сте писали днес, докато ви изчета просто забравих за какво щях да ви пиша.
Марти от няколко дни се е усетил и вече не иска да стои сам изобщо. Днес след всяко оставяне на леглото се будеше /уж заспал!/ и наново рееев. Накрая го обърнах по корем и спа цели 3 часа!!! Само дето се притесних от СВДС и го гледах цял следобяд вместо да си полегна. Сега в момента пак е легнал у мен - май в желанието ми да не плаче и да е щастлив, създадох бебе дето ще ми е все в ръцете.
Някой питаше за памперсите със стреч - идеални са според мен. Много ги харесвам.
Аз започнах да давам сок от круша   Sad заради запека, а изобщо изобщо не исках........
И аз искам миална страшно много, но място няма изобщо, затова ще почакам в някой слънчев ден.....
Марти спи с вдигнати ръце. Завивам го до подмишницата. Той също много се стряска насън, размахва ръце и почва да плаче.
Иначе имам вече доста голям репертоар от песни или сядам пред компа и почвам да му чета стихотворения заради мерената реч.
Поради факта, че кухнята ми е малка, една камара уреди стоят неизползвани /тостер, фритюрник, тенджера под налягане, отличен кухненски робот/ и още такава камара разни кафени сервизи, чаши и чинии. Скоро може да не влязат в употреба.
Халката я махнах в 5 месец, още не ми става на дебеличките пръстчета.
Хайде че стана роман /то цял ден без компютър/...

# 198
здравейте мацки,
много сте писали, прегледах отгоре отгоре Simple Smile
Ние днес навън замръзнахме, но понеже и вчера не бяхме излизали и мен ме хвана секлета и се размотахме 1 час. Е, замръзнахме главно аз и Марти....
Ние все още сме с колики - днес много се свиваше и аз си продължавам с Инафакола - имам още 3 опаковки и ще ги боря до край гадовете.
Пентаксим ще бием втора подред, аз ударих джакпота с 62лв... лошо ми стана.
За захранването - да ви кажа хич не е от лесните и безпроблемните неща - на който кърменето му се е сторило проблематично, да чака да види пък това какво е. Естествено си зависи от детето пак, но поне при кърменето едно е ясно и категорично - полезно е, не може да навреди, кърмиш, колкото можеш... При захранването - то са реакции, пък от какво е реакцията, ама детето не го харесва, опитваш да готвош, готови пюрета, каши, различни марки, четеш какво съдържат и се чудиш да вярваш ли или не,  докато нацелиш вкуса, пък се запичат, айде спираш да захранваш, разхлабваш... не знам, поне на мен ми се стори голяма хамалогия и да, доста четене кое , как и кога.... Tired

# 199
ееее.. докато изчета, забравих какво искам да пиша, а само 12 часа нямах комп !
за приспиването : казах ви ноухау ...ама не слушате  Grinning сешоар му е майката, но вече като се унася;
и моя човек си лапа ръцете , ама сладко мляска чак...поне знам, че повредата не е в моя тв;
Иники трябваше да дадете уреда на някой, който не е инженер /изхождайки от тази статия http://nakom.biz/?p=37, която включва и мен  Mr. Green / + и аз съм icq фен от едно време...
И сега...за всички в моята категория 70+ ..Има Господ за нас пищните ..имам си дънки вече  Grinning Grinning след като упорито пробвах всички възможни панталонки за старите ми размери, съответно ми влизаха до средата на бедрата, накрая се примирих и взех едни, които уж щяха да са ми големи....и "О ! чудо ! "
за пръстените съжалявам, че никой не ми каза да си махна халката и се усетих когато вече беше къснои ръцете ми бяха подути, успях да си махна халката едва след първия месец на малкия..сега я слагам от време на време/другото неудобство е ,че е 9мм/
за мамите, които имат по-големички момчета - кога започват действията с "инструмента" .., т.к. днес влязох в лирически спор.  #Cussing out

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 22:21 от stelaruseva

# 200
за мамите, които имат по-големички момчета - кога започват действията с "инструмента" .., т.к. днес влязох в лирически спор.  #Cussing out
Ние забелваме от първия месец. Така ни казаха неонатоложките, ама незнам дали е най-правилното. Вече си е ОК и само почиствам.

Всичките ли сте зарибени по тоя пусти Skype!? Никой вече не уважава доброто старо ICQ.
Ааааа, има, има и уважаващи ICQ Joy То не пречи да ползвам и Skype, ама кю-то беше първият ми чат, а както е известно първата любов ръжда не хваща hahaha
И аз така  Peace

На мен също ми се струва, че захранването е голяма хамалогия, затова ща гледам да го отложа възможно повече. Още незнам какво да чета по въпроса, че то и там има хиляди теории. Давайте идеи и ноу-хау.

Naneto, сори ама джакпота е за мен. Последния Пентаксим го купих за 63 лв. 

Нашият кухненски робот замина на боклука, ама щото мъжа ми се ядоса един ден, че само заема място, пък и беше старичак и много трудно се миеше. Скоро усещам как фритюрника ще го последва. Много мразя да пържа, ей. Пък и не сме фенове на пържените картофи, та общо взето фритюрникът лови прах, та се мъча да го бърша през ден  #Cussing out.

Днес пък мъжа ми се прибра си купил поредния лаптоп. Та утре ще прави супа от лаптопи  hahaha hahaha hahaha(станаха ни 4 броя вкъщи). Този поне е с Линукс, та и ние ще ставаме Линукс потребители да не останем по-назад  Laughing
Иники, Краси научи ли го Линукса, че да се допитваме до него  Laughing.

Малеее, все гадно време, бе....чак другата седмица можело и да се оправи. Пак събота и неделя ще е гадно.

Лорини, аз не съм си подготвяла гърдите и нямах никакви проблеми. Ама то май си зависи и от детето, как захапва, позата и т.н.
Обаче цялата бременност се мацах с крем против стрии и на гърдите и имаше ефект. Намам и следа от стрии.  Whistling Whistling Whistling

# 201
 Ооох, тези стрии са ми болна тема и на мене! Цяла бременност се мазах с на Кларинс крема против стрии и нямах нито една. След раждането незнам как и защо, но и по корема, и по гърдите ми се появиха. Много зле ми влияят на самочувствието. Мисля по-нататък да инвестирам в някакъв крем, че поне да избледнеят малко. То сега няма смисъл, че както съм наляла и със стрии и без стрии все си е ужасно.

Лорини, и аз не съм си подготвяла зърната, но и да бях, пак нямаше да стане. На мен системно ми се разраняват от кърменето, а опитах всичко, даже и консултант по кърменето си виках в къщи. Сега кърмя отвреме на време, а в другото време се цедя. Анджинцето поне не възразява и силно се надявам до годинката да е на кърма! Май наистина всичко си е до зърна и до захапка на бебето!

За захранването, в този сайт има много полезна информация, на някой ако му трябва помощ с превода да свирка Whistling
 http://www.babycentre.co.uk/baby/startingsolids/

# 202
  • София
Добро Утро ..Най- накрая и аз да се класирам да ви поднеса кафенце.

За забелването на пишлето- с баткото почнахме от 4-я месец...и бяхме закъсняли, затова сега почнахме от 3-тата седмица...и на бебо му е почти готово.

И нашият робот събира прах....чисто нов е, а сме го пускали само веднъж. Но просто не ни е нужен. Имам си отделен пасатор + блендер и с него върша всичко. А и се мие за 1 минута.

За захранването мисля да започна с плодово пюре( купешко), а след като минем и на зеленчуково- ще му го приготвям сама, на пара, от домашни зеленчуци.....е, това е план"максимум", дано да имам възможност да му правя. Ако не- и купешките са добри ( ХИП) но все пак са с разни добавки и са с минимум  преди няколко месеца срок на производство.

# 203
  • Варна
Добрутро!!! Сега пече слънчице навън и макар да е студено имам една тайна надежда.....

Спокоен ден, момичета!!!!

# 204
Ехо, здравейте и от нас!

От 2 дни се мъча да ви изчета, че преди това нета нещо го нямаше...
Май само нашата Рая не само, че не се завива през глава, ами просто не търпи одеало върху себе си. Така се е специализирала вече, че за по-малко от минутка го изритва и избутва изцяло. И като капак междувременно се извърта на 45 градуса. Първия път като я намерих извъртяна и отвита обвиних таткото, но нещата скоро станаха ясни... Добре, че са измислени спалните човалчета за през нощта  Grinning

При нас след като ми направи номера да се буди в 3ч през нощта 4.30ч. след вечерното хранене почнахме да я държим будна между последните 2 хранения и резултатът е поразителен - първо, изобщо не се налага да я приспиваме. Така й се спи, че 2 не вижда и и права може да заспи  Wink ; второ, спи си до сутринта. Така че - пробвайте, може и при вас да подейства.

А за разходките - всеки ден сме си навън поне по 2 часа. Ако много духа -  с дъждобран. Не трябва да се изнежва детето  Grinning

И да се похваля - халката ми става още веднага след раждането. Но пък още съм 3 кг повече от преди да забременея и нещо не мога да ги сваля  Sad Е, вече почнахпак с тренировките по волейбол, та се надявам да се постегна  и и те постепенно да изчезнат...

Още нещо щях да пиша, ама забравих... Ще добавя по-късно, освен ако пак не се загубя в изписаното междувременно от вас  Joy

Hug

# 205
Добро утро!
Благодаря за кафето Бръм.

Аз понеже давам сок вече, вероятно ще почна с плодови пюрета. Има време до тогава, но аз изчетох толкова много информация  Crazy. И толкова много мнения има  ooooh!. Единственото. което смятам да направя е да не давам само домашно или само купешки приготвени неща. Една приятелка прави всичко в къщи на дъщеря си вече 2 години. Започна с най-добри намерения да дава неща, в които знае какво има. Детето не погледна купено пюре, от детската кухня не ядеше изобщо. Майка й ми каза, че й е излязло много по-скъпо да готви в къщи, а да не говорим колко трудоемко.

Мим и аз така едни надежди тая ...

Стрии и аз нямам, но зависи от кожата според мен. Аз се мажех с крема на Авент от дъжд на вятър, после едно миризливо масло на Икаров взех  Sick, не съм го ползвала почти.

За "атрибута" никой не ми е казвал нищо и не смятам, че се прави каквото и да било /няма логика, според мен, да се пипа там/.

Айде лек ден от мен.

# 206
Честити месечинки на Рафаел, Катерина, Анна и Делян! Да са много много здрави.

# 207
егати противоречивите мнения...на мен неонатолозите ми се изсмяха, като питах за пишлето... Shocked Shocked а аз исках само да се информирам....; в нета намирам инфо, че нищо не се прави т.е. организма сам се регулира..

# 208
 Почваме със инженерите, понеже да са ни любима дървка. Инженерите делят света на две - теория и практика. Теорията обяснява защо нещата работят, а практиката прави нещата да работят. В действителност света е многолик, а границите размити - нищо не работи както трябва и нямаме никаква прадестава защо.

За Лункса - много е упорит Краси, не иска да разбере, че със свити юмруци много трудно се пише на клавиатура. Сигурно знаеш, но http://www.linux-bg.org/ е много полезно сайтче, имат форуми за взаимопомощ за почти всички дистрибуции. Ние само 3 лаптопа си имаме дома, но един е в процес на отложена продажба.

Не слагам нищо на кошницата за кола, защото имам някаква представа от динамика. В никакъв случай не бива да се променя геометрията на никое приспособление за безопасност. Малко му е неудобво сигурно на преКраси, но в името на сигурността ще го преживее за 1-2 часа. Той заспива де, така че няма какво да се оплаква.

"А за разходките - всеки ден сме си навън поне по 2 часа. Ако много духа -  с дъждобран." Абсолютно вярно, ама много ми е студено, беееее! Вчера се пробвах, за 15 минути събрах толкова студ колкото за цяла зима.

Пилето го забелваме вече, така нареди леля доктор. Тоест не ние, а мъжа ми. Оставила съм грижата за тази част от Краси на него, в края на крайщата той знае най-добре какво му е.

И аз ще трябва да си купя дънки най-накрая. Надеждата, че някога ще съм отново под 70 килограма, не е оправдание да ходя като размъкнат борец.

Много се радвам, че все още има хора, които харесват простичкото нискотехнологично ICQ, за да продължи да е простичко си го ползвам с QIP. (в името на всемирната истина и аз вече ползвам много Skype, но ме е срам  Mr. Green )

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 10:35 от Иники

# 209
  • София
Добрютруууу!!!
Честити месечинки на Рафаел, Катерина, Анна и Делян!
Е днес сабахлем беше екшън. Вече окончателно сама, че на свеки и свърши отпуската, трябваше да ги оправям и двамата, че и да закарам Хриси на ясла...Бе оправих се. И само викнах прабабата да гледа малкия , докато се върна. То да се стопли и ще го водим двамата, но рано сутрин си е все още стуууд. Но сигурно бебе ще е в кенгуру, бате в количка, че иначе ще стигнем до яслата на затваряне  hahaha
Тая работа с пишката ми е като тъмна индия. Хриси се роди с хопоспадия и не съм забелвала...предстои операция. Георги и той има такова чудо, но е съвсем мъничка, та и с него още нищо не правим...

Много се радвам, че все още има хора, които харесват простичкото нискотехнологично ICQ, за да продължи да е простичко си го ползвам с QIP. (в името на всемирната истина и аз вече ползвам много Skype, но ме е срам  Mr. Green )
Ще си кажеш ти Mr. Green И аз ползвам и двете

Общи условия

Активация на акаунт