Пролет, лято, есен, зима - МАРТенчето стана на година !

• 14 272
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Добро утро и от нас.
Айде от мен мезето за кафето:

Ох, такива работи само на картинка гледам вече почти 80 дни  Rolling Eyes

След като видях времето навън и прогнозата за времето днес и в почивните дни съм направо окрилена  и буквално изглеждам така smile3535
От кога го чакам това хубаво време...

И Маги днес стана рано-7.45, но детето е добричко-говори си нещо, пее си в леглото докато аз не се надигна, което понякога става чак след половин час... Не че мога да си доспя на фона на нейните речи, ма пусти мързел  Rolling Eyes

Сега като видях Жорко в банята ( Heart Eyes)  се сетих, че преди време се повдига темата за анатомичните вани. Ние нашата я сменихме още преди 2 месеца някъде. Адски ми беше неудобна и на мен и на детето. Просто частта, която е са седене, а не тази полулегналата, започнахме да ползваме много отдавна, защото Маги категорично отказа да е в полулегнало положение още щом започна да седи стабилно. Но някак си ми беше неудобно да си загребвам вода, а и така гърба на детето е съвсем накрая на ваната и ми е неудобно да го мия, пък и правя всичко във вода наоколо докато поизплакна косата. Тя самата също не можеше да се движи напред назад, за да си взима играчките заради издатините по дъното. Сега сме с един голям леген на Бертони-овален, с 2 дръжки. На дъното му слагам една гумирана подложка за баня, че се плъзга иначе, и Маги си шляпа на воля.

Айде да се качат температурите малко и да паля подметките...

# 256
Добро утро!
ането, благодарско за кафенцето, много добре ми идва!
За срещата, беше страшно приятно и съжалявам, че пристигнахме толкова късно, но пък Неси беше дремнала, иначе изобщо нямаше да издържи. Като се прибрахме пак поспа 30-40 мин., явно емоциите наистина ги изтощават. Всички дечица са толкова интересни и сладки, направо не може да им се нарадва човек, а Ванеска беше изключително впечатлена от кукуригото (по-точно ластика на косата) на Моника и от миглите на Али на ането.
tzvetak, много ти е тежко да си далеч от детенце и семейството ти и се надявам в скоро време да сте заедно, та дори и да забравиш за тези тъжни моменти сега. Притесненията ти, как ще се отразят толкова промени наведнъж на детето, може и се окажат излишни. Не ги мисли всичките неща накуп, едно по едно. Hug Hug Hug
Болните слънчица, нека да се оправят бързо.
Марги,  Hug и целувки на вас с Дея и ви чакаме следващия път на срещата!
Зори, ще го изям Жорката, много е сладък и във ваничката с жабоците.
За водата, още преварявам, но съм давала и на ХИП.
За сиренето, ами то е толкова солено, аз и за нас го обезсолявам.
Прясно мляко, не съм давала и засега няма да давам. Аз съм записала Ванеса на диетично меню и е без мляко, та и гриса е така, но пак е много вкусно.

# 257
  • Sofia
Здравейте! Ние пак сме болни да се оплачем.  Cry Писнаха ми тия вируси вече.  #Cussing out
Момичета, един въпрос имам (може да е тъп ама не разбрах). Записах децата в класирането за ясли през интернет. И като се опитвам да си избера ясла дава само текущите групи (за родените 2007), а за род. 2008 казва че местата ще ги обявят на 30.03. Та въпросът ми е като се обявят местата чак тогава ли мога да кандидатствам?

# 258
  • София
Сави и аз съм се чудила за същото нещо . Thinking

Момичета,направо съм се разтреперила.Моята хуна преди малко ни затвори с баща му на терасата . ShockedИзлизаме двамата да простираме и Жоро затвори врата с дръжката.Е направо ми прилоша ви казвам.Той първо ни се смееше,после взе да плаче и аз се разплаках и изобщо беше ужасно.Аз гледах за съседи по терасите ,а мъжът ми намери една пръчка и с триста зора успя да помръдне дръжката през отвореното малко прозорче над вратата,добре че беше отворено,защото не знам иначе как щяхме да се оправяме. Crazy
Егаси и хлапето,как му дойде на ум да ни скрои този номер.

# 259
  • около Варна
Ангелче, наистина хубав номер ви е скроил Жорката, представям си как си се изплашила. Стават все по-изобретателните малките палвници. Ще си мечтаем за времето като си седяха на дупетата и дрънчаха с дрънкалки. Моята хем не ходи още и пак не мога да я оставя никъде за секунда пък представям си като проходи.

Пепе, Савина дано скоро оздравяват вашите сладури!

Хубав ден на всички и ние се стягаме за разходка, ама така ме мързи да се мръдна Crazy

# 260
  • Бургас
Ние да се включим отново-Мария падна от кошарата с главата надолу и сега е с огромна цицина.Тя естествено както и други пъти когато е падала от някъде,се удря първо някъде и за десерт и на земята,та и днес така.Ударила се е в таблото на спалнята в челото и след това на земята.Все се чудя как се е прекатурила,като отдавна е на първо ниво на кошарата,по-ниско няма,а и решетката й е до гърдите,нямам обиколници,на които да стъпи и да се повдигне.Та тя много се изплаши и плака около 1 час,сега мястото е червено/макар,че го мазах с олио/ и подуто.
Ходих даже да й баят,защото тя много се стресна.Благодаря на Бог,че е добре.
Ангелче,и вие ст еимали премеждие.Представяш ли си да вилнее сам вкъщи и ти да го гледаш отстрани инищо да не можеш да направиш? #Crazy И ви есте изкарали късмет.Аз едно време също съм заключила майка ми и сестра ми на терасата в снега и съм се кефила отвътре.Били са там,докато татко не си е дошъл от работа.
Савина,дано скоро дса се оправите и да не се повтаря вече. Simple Smile
Цветак,радвай се,че вече ще бъдете заедно на едно място и всичко ще е наред.

# 261
Момичета да ви почерпя,че днес имам професионален празник,а и сред мартенчетата има няколко бъдещи колеги Hug

Разглеждах снимките с огромно удаволствие.Толкова са сладки дечицата Heart EyesЛятото живот и здраве като се приберем, се надявам да ни приемете на някоя от вашите срещи Wink
Прясно мляко,не съм и давала още.Аз гриса и кремчетата и ги правя с адаптирано.
Водата,още я преварявям въпреки,че тук е много чиста и вкусна,но в БГ си и давах розов Девин.
Ние пък сме с гърне жаба LaughingМного и е интересно да стои на него(без да върши работа).Пляскаме си по голите баджаци и купона е пълен.
Добре дошли на новите мами и бебчовци Hug

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 11:57 от Бебинщайн

# 262
Зори, ужасно е било. На мен това ми е голям страх да не ме заключи детето на балкона, но все си мислех че са още малки за това. Един приятел така излиза да пуши и детето го затворило, добре, че майката си била в къщи...ами ако не беше..не ми се мисли.
Трябва много да се внимава с това, въобще не предполагах че толкова малки са способни да го направят. Жорката е голям разбойник Joy
Шоколадово Бонбонче, доста голяма каскада е направила Мария, травмите на главата могат да бъдат много сериозни, аз на твое място бих я завела на лекар, а не да й баят Simple Smile Shocked  Дано всичко е наред с Мимка и да е забравила вече  Hug

Аз днес взех от новата кухня Ян Бибиян и повече ми хареса от Джуниър меню. 

# 263
   Здравейте и от нас.

Ама големи палавници тез нашите мартенчета.

Зори, добре, че сте намерили начин да влезете при мъника.

Шоколадово бонбонче, това е голям ужас. Надявам се сега и двете да сте спокойни. Като четох и си представях цялата картинка.

Савина, бързо оздравяване. Айде да се стопли, че тези вируси са много гадни.

Бебинщайн, честит празник на теб.

За прясното мляко - давам от 10-ти или 11-ти месец (не съм сигурна). Правя й нишесте, грис (рядко), с бисквити (варя млякото и през това време слагам натрошените почти на прах бисквити, става, като кашичка), с козунак или кифла.

За водата - давам розов Девин от както стана на 4-ри месеца май.

За сиренето - вече не го кисна, но и не й го давам самостоятелно. Само в попара и кус - кус.

# 264
Ей, страхотно време, досега бяхме навън. Али днес се събуди по-рано - в 08,00 ч. и затова спа преди обяд около 30 мин. и чак в 15,00 я сложих да спи. Много добре й се отразяват разходките в парка. И на мен също. Купихме й пантофи за вкъщи. Розови, много сладки и мадамски  Flutter Днес я разхождахме с Ларедутската триколка и една мама като я хареса, веднага звънна на позната да й поръча. Много е зарибителна тая триколка.

Шоколадово бонбонче, абсолютно знам какво си преживяла и много ми е мъчно за вас. И Али преди няколко дни падна по глава от дивана. Не плака много, а и олиото свърши работа и синина няма, но при вас явно падането е било по-стабилно. Дано нямате вече такива произшествия, но си мисля, че просто трябва да свикваме Thinking

Зори, твоят юнак доста ви е стресирал. Затова е хубаво винаги да си носиш GSM-а в джоба, да можеш да звъннеш на някой за помощ. Мен така ме е било страх, да не се затвори вратата на асансьора, докато количката е вътре, а аз да остана навън и някой да го извика #Crazy Абе луда работа.

Бебинщайн, честит професионален празник   bouquet  Ама не мога да се сетя, какъв ден е днес  newsm78

За яслите и градините - аз сега съм спокойна, че Али е записана. Като му дойде времето ще се мъчим за това ЦДГ до нас. Според мен там ще има по-голям шанс, отколкото в ОДЗ-тата, в които прехвърлят децата от яслените групи в градинските и почти не остават свободни места. Аз сега все пак ще кандидатствам, че най-добре си е да ни приемат в ОДЗ.

# 265
  • София
Времето е страхотно и ние сме през повечето време навън.

Рони трябва да почерпим за триколката, нашата дойде вчера и е страхотен кеф с нея.

Това с терасата Гого го прави отдавна само че не ме  заключва, а се подпира на вратата и няма как да се влезе.

Срещата е била супер, ще се опитам следващия път и ние да дойдем.

# 266
  • София
Дима78, благодаря ти за отговора! Hug
Надявам се следващия път и ние да дойдем на купона в Таласъмчета, че такава веселба не е за изпускане!
Прясно мляко започнах да въвеждам по малко от миналата седмица. Днес закуси фини овесени ядки с мляко. Но нещо не беше във възторг.
Сиренето все още го изкисвам, защото Ралица го яде в промишлени количества.
Аз давам розов Девин още от раждането.

Савина,  дано бързо да се оправите! И Рали напоследък все ми боледува. А за приемът в яслите- щом си се регистрирала вече, на 6.04- понеделник ще трябва да се актуализира профила. Следващата седмица ще има повече информация точно как става. Май на 3.04, но не съм сигурна. В сайта им пише. Hug
Зори, Шоколадово бонбонче, много неприятни случки. Направо настръхвам ooooh!
Бебинщайн, честит празник!

# 267
И ние преди малко се прибрахме от парка - моя дивак само ходи да рита топките на другите деца, умрях от срам! Как да ми дойде на ум да му взема неговата! Те добре, че са малки и не протестират, само го гледат горките, даже и не плачат. И хорските кучета гони да ги гали - не знам как ще се оправяме с това досаждане на хората. А на децата - никакво внимание. Вашите как са - обръщат ли внимание на другите деца в парка или мойто и диване и ще трябва да свиквам и с това.

Шоколадово бонбонче - това винаги ми е бил най-големия кошмар. Той все се протяга за нещо, всеки момент го чакам. Съчувствам ти искрено! Дано да няма проблем!

Зори - хубав номер! Добре, че сте се оправили някак. Хубаво, че каза, да знаем за какво да внимаваме.

За млякото - ние сме на кухня от 9-я месец, мисля, че там кремовете са с прясно мляко. Не сме имали проблеми досега.
За сиренето - аз обезсолявам и нашето, така че мисля да продължа и с неговото.
За водата - давам преварена, но вчера я опитах, ми тя жива отврат. Той не случайно не я пие. Може би ще минем и ние на розов Девин.

# 268
   Влади, одеве се включих най-вече заради теб, ама забравих. Чак ме шашна, че пиете толкова много вода и то вечер. На мен ми се струва много. Питай педито, тя трябва да знае дали е нормално.

# 269
здравейте от нас

Като чета за малките палавници ми настъхват косите.
И ние бяхме болни -много е неприятно. Sad
Можем да се включим в групата на пострадалите преди 3 дена в парка така падна че сега нослето и е ужулено (по повод Р.Д.).Доста е смела и пада ,но... гушкам я после.
Днес бяхме на консултация та е 75см и 9800кг ,ако не се беше разболяла можеше да мине 10 кг Grinning
сиренето го обезсолявам,а вода пие преварена и розов девин
Прясно мляко не е пила ,то и кисело не е сега ще го влкюча.Вие какво давате-марка .
Докато беше болна зачесто сукането та сега имам мн кърма непомня откога не са ми били напрегнати  гърдите така.
лека вечер Hug
п.п.страхотно сте си искарали в таласъмчетата Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт