Пролет, лято, есен, зима - МАРТенчето стана на година !

• 14 272
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добро утро! Hug
аз съм тука и ви чета,но нещо ме мързи да пиша,пък няма и много какво.
Жоро вече от сумати вечери не ни оставя да спим почти цяла нощ - реве,върти се. Crazy
Свекърите са тук за седмица и вчера ги посрещнахме,Дреби май не ги позна,защото гледаше странно.
Весел ден ! Hug

# 91
добро снежно утро и от нас!
аз чета редовно но ..и аз нямам какво  толкова съществено да кажа...
аи от вчера моето голямо детенце пак се разболя ..направо обмислям вариант аз да си го гледам поне докато в градината преминат вирусите че ми писна вече.... Crossing Arms
иначе Оги е добре беснее по цял ден...говори си там на негов език....научи се всичко да хвърля...яде като за световно (имам чувството че цял ден може да го прави)..не желае да се пусне да ходи  а е доста стабилен когато някой друг го държи...май му  е по лесно лазенето....
и  аз забелязавам че доста мами не са се включвали скоро.....
 заради снега май трябва шейна да купя ...че баткото ще ме изяде..аи мисля да се възползвам от промоцията на Метро за памперсите на Памперс та може да съчетая 2-те неща
иде ми да легна и да не стана Crossing Armsно няма как
лек и спорен ден на всички  bouquet
болнички  ако има бързо да оздравяват...

# 92
Здравейте и от нас.
За прохождането Йоана нали ходи сама ама много пада и не се пази свикнала е да и ходя след гъза,а аз докато свърша нещо или се обърка тя тръгнала и винаги си носи нещо в ръцете.
За разлика от нея Деян само за ръчичка ходи и то където той иска да те води иначе се отпуска на колене и почва да се влачи.
За гърнето изобщо нямам време да се занимавам то сутрин е лудница после не остава време.

# 93
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ МАМИ И ДЕЧИЦА!
Само дето и при нас днеска вали мноого сняг. Ще продължаваме да си стоим затворени в къщи. Малката поне вече е здравичка. Може да я изкарам за малко на двора ако спре да вали, та да видим как ще реагира като види снега.
Писна ми вече искам да става топло.

# 94
  • София
Цветак, подкрепям с две ръце! Peace
Деситка, другите момичета са ти написали всичко, което исках да ти кажа. Само искам да изразя възмущението си от вашата педиатърка Crossing Arms
Виви, ти си майка героиня. Толкова гости, а ти с големия тумбак да ги посрещаш. Радвам се, че Ева си е изкарала добре Hug
Олимпия, като говорим за майки героини.... Grinning
Ради, те вирусите в ДГ край нямат. Ще отминат респираторните, ще дойдат пък шарките Sad. Но, какво да се прави... И Любчо пак ми е със сополи, Ралица и тя Tired Ей това им е лошото на градините. Други забележки нямам- учат децата на нови работи, играят си заедно, създават си приятелства... А пък ти ме разби с желанието си да купиш шейна сега Simple Smile Дават го от вторник да се затопля времето, така че бързайте. Hug

# 95
  • София...........
Привет и от мен/нас  Simple Smile

Не ми остава много време да чета и пиша, защото тръгнах на работа и вечер като се прибера в 22:00 часа бързам да видя децата, да седнем да вечеряме и то станало 1 часа та дори и 2 часа и само успявам да поздравя дечицата в темичката за РД-тата.

Разгледах всички снимки и установих, че са ни прекрасни дечицата Hug Heart Eyes

Нашия рожден ден мина много добре и ако успея после ще пусна снимки, че все не стигам до това. Понеже се падаше понеделник датата и се събирахме само най-близките решихме да сме в къщи и по-добре стана така. Моя скъп рожденик като заспа към 17 часа и се събуди чак 20:30, но пък издържа геройски до 23:00-23:30 някъде. И ние си имаме триколка подарък за РД-то от моите родители.

Къдрич, останах без думи...........- толкова много красота във вашето семейство. Настина професионалист този вашия фотограф, НО то при това красиво семейство няма начин да не станат такива хубави снимки. Али е невероятна красавица и тези очи маслинки...... Heart Eyes много екзотична мацка ще е  Wink

Деситка, недей да изпадаш в такива мисли. Веднага ти казвам - Ясен ходи за една ръчичка (сам се пуска само е креватчето си), но когато тогава баткото ни проходи на 1 годинка и 2 месеца. С гърнето правихме от две седмици няколко проби, но само едно изпишкване(нашето гърне е на ФП музикалния трон-тоалетна), защото той не застава и за минутка, а става и го разчаства, влиза вътре с краката и ....., но навремето поради липса на интернет (отчасти за наше добро) баткото започнах да го слагам на гърне към годинка и 3-4 месеца. За говоренето казваме някои думички или срички от тях (мама, баба, ка - е за баткото защото се казва Камен, та - за тати, ку - куче, коа - кола) всичко друго е негови бебешки РЕЧИ - дългиии, дълги  Simple Smile Всичките тези неща са толкова индивидуални, че.... Wink
А тази Педи може ли да е такава кукувица, като знае какво ти/ви е при този проблем и да го изтъква #2gunfire Аз май и преди ти бях писала за един наш колега и приятел. Пуска си рутинни изследвания (беше преди 4 години, а той беше на 29 г. тогава) и нещо имало в урината и от там се започват изследвания и тн. Установяват, че момчето е с един бъбрек, а другия въбще не се е развил и не функционира още от бебешка възраст и така си е живял без въобще да знае , без да спазва диети и в същото време си е употребявал алкохол, когато и колкото му се е искало. Човека е здрав, прав, хубав мъж с две невероятно красиви малки дами. Нали знаеш има един лаф, че човек колкото по-малко знае толкова по-добре живее Wink
Ти имаш едно невероятно съкровище  - обичай си Маги и и се радвай - ще проходи и няма да можеш да си подредиш къщата, ще проговори и ще ти писва да ти задава въпроси и ..... , а от нас за сладурката  Hug Heart Eyes

Много дълго стана, извинете Embarassed

# 96
Привет!

Шоколадово бонбонче, много се радвам, че още имате интернет. Възползвай се и пиши по-често.

И аз само чета и ме мързи да пиша. Али още е със сополи, но вече се сгъстяват и върви към оправяне.

Деситка и аз съм потресена от твоята педиатърка, тя сигурно за ваше добро го е казала, но можеше да е по-тактична и да си подбере по-добре думите.

За гърнето - тя Али си върши работите там, обаче си ги прави и в памперса. При положение, че идва лято и ще сме по цял ден навън, не виждам как ще го ползва през деня това гърне  newsm78

За говоренето - Али говори много... обаче на китайски  Mr. Green Измисля си някакви нейни думи и прави цели изречения от тях. Много е смешна. Иначе си казва редовните - мама /по цял ден ме мамосва/, тате, баба, дада, папа и производните им. Много се зарадвах, като започна да казва на кучето бау-бау. И то аз не съм й го казвала. Обаче като види гълъб или друго животно пак му вика бау-бау  Mr. Green Дори като види една бобърка /мисля, че е такъв/ от една реклама, го сочи и вика бау-бау.

Али ме действа както си иска. Само сочи с малкото си пръстче какво иска. По цял ден иска да я държа на прозореца да клюкари. И понеже аз не мога да я оставя сама на прозореца съм вързана за нея и не мога да свърша нищо. Ужас  ooooh!

# 97
  • около Варна
Привет! Както се сещате щом съм на компютъра, значи се приспиваме, аз пиша с една ръка, с другата люлям, а пък дребната дето мнооооого и се спи от един час вика на люлката ooooh!

Илиянка, добре че имаш нет още да се включваш, че голяма пустош във форума Hug

Снощи изкарахме добре, почерпихме се прилично, обаче на Ева май вече и дойде много и към 10 часа се предаде.

Идеите ми за неделен релакс пропаднаха, сутринта пак иах гости, приятелки, които са били на работа и не са поздравили рожденичката, после докато оправя и така. Не че се оплаквам де, свикнала съм в къщи винаги да има някой иначе щех да откаа самичка.

Е приспиването отпадна за по-късно, явно и при баба и няма да мога да я заведа. В последно време се научи да става сутрин в 4-5 часа и да се изправя на кошарата, после докато заспи наново минава поне час и аз си мълча в леглото и я чакам сама да заспи, защото усети ли ме и край, дано е период и да отминава, че не знам с това спане как ще се разбираме.
Не се и храни като хората, преследвам я с лъжицата, иначе от нашата храна много и се яде, но не искам да я тъпча с боклуци.
 Цитруси след годинка ли могат да се дават, че съм забравила?

Още не съм свалила снимките от РД да ви се представим.

Весел ден на всички, нашият се очертава скучен както обикновено!

# 98
Ние комплектно и 3-мата се мърсолясахме.Даже Ани на два пъти вдигна 38Т.
 Гърне-ми купихме и като усетя напъни,бързам,бързам и докато я наглася и тя работата свършена.Към момента ентусиазма ми стихна,но има време,де не мисля,че закъсняваме.
Говорене-   по-скоро папагалските мам-мам,особено мазничко та-та,понякога те-те,ба-ба,да-да .От скоро обаче много хубаво вика "Л" и чат-пат докарва леля,по-скоро ля-ля.
Рони-и Ани така,всички гадинки по рекламите и по двора са бау-бау.Също и с пръстчето-Ъ-Ъ-Ъ.Понякога се чувствам като дистанционно.
Crazy
Айде,че манджата ме чака.
Ь щях да забравя,Честит сняг.  #Crazy

# 99
Наде -аз просто цяла зима си карам така на затопляне.. защото моето дете иска не каква да е шейна а с кормило а 80 лв не ми се дават..просто бюджета неги отпуска..и аз се насландисвам...една комшийка като ни видя последния път каза че сам луда дам толкова пари при положение че тяхната седяла в гаража и мия даде Mr. Green обаче ние после я върнахме ..но сега той иска на вън а нямаме с какво така че ще се помърдя още малко..пък дано се стопи снега и шейната да отпадне...като гледам през прозореца вече почти нямаме сняг ..имаме си киша Whistling...
а относно градината-точно майките които много им знае устата в парка как не трябвало да има болни в градината точно те сега са си пуснали децата... #2gunfire #2gunfireама тва е
лек ден аз ще си полежа малко

# 100
Здравейте и от нас! Голямо чудо, в БГ да вали сняг и да е студено,а в Норвегия грее слънце и сме все на двора ooooh!

И в Люксембург времето е перфектно, от 10 дни пече слънце, страхотно е! Сияна има тен  Sunglasses Но очаквам скоро да се намръщи, че може и сняг да завали - миналата година като бях в болницата след раждането имаше сняг! #Crazy Дано да е слънчево за рождения ни ден! Praynig

Относно споделеното от Деситка май всички сме единодушни - абсолютно съм съгласна, че децата не трябва да се насилват и че родителите трябва да се водят по тях, а не обратно, а също и че всички деца се развиват по различен начин и не е правилно да се сравняват... И тук е същото както в Англия и Норвегия - никой не насилва децата да ходят на гърне, да вървят, да говорят и т.н. Ама понякога и това е прекалено де - истината е някъде по средата както е казала Ането  Hug 

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 10:54 от angelfish

# 101
Добро утро!
Направо ме е страх да се похваля, че от известно време спим през нощта. Grinning Ще ставам пак човек,май!
Деситка,  Hug и целувки на прекрасната Маги!
За цитрусите - и аз зная, че са след годинка, но все още не ги давам.
Али ме действа както си иска. Само сочи с малкото си пръстче какво иска. По цял ден иска да я държа на прозореца да клюкари. И понеже аз не мога да я оставя сама на прозореца съм вързана за нея и не мога да свърша нищо. Ужас  ooooh!
И ние така - по цял ден подавам нещо, отварям и затварям шишета и кутийки, а малкото направо почервенява от гняв ако не ѝ угодя. Същото прави и докато я храня - започва да пуска разни неща по земята и крещи докато не ѝ ги подам, не отваря уста да яде, бута лъжицата, направо не зная как ще я караме така. С мен се държи най-лошо, иначе като отидем на гости при баби и дядовци и аз съм в друга стая - ами няма такова послушно дете. В момента в който вляза в стаята и започва едно мрънкане, сочене, пищене... ooooh! Заиграва се и сама, но е важно изобщо да не ме вижда и чува, иначе започва крещене, капризи, рев. Случвало се е и час да играе сама, а аз само тихичко я шпионирам.
Крещим вече, после се надявам да мога да пиша пак.

# 102
здравейте, благодаря много за прекрасните думи за снимките от рождения ден на Али Hug

искам да се включа за регулярните срещи. чудесна идея, само че в клубче ще е трудно да се установи ден и час. Всяка седмица има частни партита по различно време. Иначе за навън - супер. Вчера водихме Али в Таласъмчетата да си поиграе и ни казаха, че тази седмица са им свободни сряда и четвъртък, а през другото време има малки промеждутъци. Ако искате , предлагам:

сряда, Таласъмчета, 13.30 /че за по-късно миналия път всички заспаха Laughing/

# 103
Помагайте да избутаме към 20-тицата че нещо изостанахме  Tired  www.pampers.bg/ profile/ 14224

има два интервала който трябва да се изтрият (след наклонените черти) за да стане правилния адрес, защото са сложили бан и не излиза адреса

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 10:59 от Cvete™

# 104
Добро утро
ние с моята мома сме доста поспаливи,едвам се надигаме към 10.00ч,не се оплаквам,е лягаме малко късничко към 23.30,но поне спи цяла нощ.Добре си мързелуваме тези дни,но пак ще трябва да ходя на работа и тогава ми става по-трудно.
  Вчера гледах доста снимки на мартенските ни деца,ей много са хубави всички.wiwi,чакам да видя и вашия РД,да видим и ако може и големия корем,като гледам лентичката ми става едно мило....
   Кой имаше регистрация в facebook,аз имам такава,но май за нищо не я използвам,трябва май повечко време да отделя.
За среща,ние пак ще пропуснем Sad,ще съм на работа
  Цвете,ей сега ще побутнем. Беше по лесно да го намеря Коко по име,КОНСТАНТИН ИВАНОВ,ей голям акробатSimple Smile

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 11:12 от vessi122

Общи условия

Активация на акаунт