Пролет, лято, есен, зима - МАРТенчето стана на година !

• 14 272
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Дианка,  Hug. Ще поздравя Били непременно.
Зори, лепих с двойнозалепващо тиксо, писах с главни букви, марка не е необходима, но напиши точния ви адрес.

# 76
Kalinka_M,много е сладък Иван! Hug

Момичета,дето сте пращали карти за играта на Памперс - с какво залепихте мечетата?Имената пише да се напишат с глвни букви - цялото име така нали.След това слагам в плик,който са ми пратили и не пиша адрес - на плика си има,а марка трябва ли?

Аз ги лепих с сухо лепило, може и с двойнозалепващо тиксо  Peace Имената не е важно да са с главни букви, а да е четливо (така каза Нини). Марка не трябва, пишеш само адрес на подателя  Peace

# 77
  • София
благодаря!Гледам,че някои пращат с обратна разписка или нещо такова,така ли да направя или няма значение.

# 78
  • София, Борово
Цветтииии, забравих да кажа че снимките ви са страхотни и ти изглеждаш страхотно Heart Eyes Поздравления

# 79
  • Лондон
Здравейте, много се радвам на темата, пълна с хубави новини. Използвам часовата разлика и дълбокият сън на аннабел и успях да изчета всичко.
Бързам да кажа за притесненията за това какво прави или не прави детето - е, да ви кажа, че от тази седмица Аннабел е започнала да пълзи Laughing Това повечето деца тук го правеха преди месеци. Обаче въобще не ми пука и не съм притеснена, със сигурност ще се изправи и ще проходи. Сега понеже обикалям и избирам детски градини в Англия правя разликата и виждам колко сме притеснени и под стрес тук. Само един пример - на всеки оглед си казвах изискването Аннабел да й се осигурява да ползва гърне, тоест да я слагат на определени интервали от време и всички тези възпитателки се опулиха срещу мен. Там ги учат на гърне след 2 години, всички малки деца си бяха с памперси, биби и никой не ги отучваше от нищо. Не искам да кажа, че и това е добре, но някак си ние сме много под стрес и много мнения наоколо, все трябва да изпълняваме нечии очаквания. Покрай рождения ден се размислих много, ние направихме едно табло със снимки от ден първи досега, и се размислих колко искам да проговори, да бъде голяма и т.н., но после си помислих как пък никога вече няма да стане толкова малка и безпомощна, както на 1м, и да има толкова нужда от мен, голяма и независима ще стане, но малка и уязвима никога повече. Та съм решила да се опитвам да не бързам и да оценявам всеки един момент сам за себе си, ще видим колко ще го изпълня Grinning
Желая много приятен уикенд и всички да са здрави

# 80
Здравейте и от нас! Голямо чудо, в БГ да вали сняг и да е студено,а в Норвегия грее слънце и сме все на двора ooooh!
Гледах снимки и се нагледах, на прекрасни дечица и хубавите им семейства Hug
Деситка,я стега си се притеснявала,че Маги си е прекрасна  love001 Моя син проходи на 11м.,но проговори на 2години NaughtyИ не казваше абсолютно нищо,освен ам ам(на всичко)Бяхме се видяли в чудо,аз щях да го водя на лекар,защото бях убедена,че нещо не му е наред.Акаше скрит зад пердето в хола(в памперс),пак до две годишен.Като го слежех на гърнето, започваше да реве до посиняване.Купихме  му детска дъска за тоалетната чиния,аз стоях на нея,баща му стоеше,но не и той smile3511.Дихнах ръце.На 2,5 проговори като голям човек,че и лекции за правата на малкия човек в къщата ни изнасяше. За акането, един ден аз го търся из къщи,а той ми се провисва от тоалетната АКАМММММММММ Joy Та мисълта ми е,че няма човек,който да не се е научил да ходи в тоалетната,а и да говори също Hug
Зори,успех!Убедена съм,че ще се справиш  bouquet
Diana,много се радвам на новинките около теб  Praynig
Анжела,радвам се,че с малката принцеса всичко е ОК  Hug
И в Норвегия е като в Англия,никой за нищо никого не пришпорва,а най-малко пък децата.До 4г,че и повече ги возят в колички,а те са с бебешки шишета.За мен това е ужас,но за тях аз съм луда,че си пускам едва проходилото бебе да върви из двора.Щял да и  се изкриви гръбнака,защото преди 1,5 съм я карала да върви #Crazy
Айде крайно време е да спирам Embarassed
Лека нощ и сладки сънища, на мами и бебета

# 81
Cvete, Andjela, galinana, KalinkaM, разгледах всички снимки. Прекрасни дечица и красиви майки.

Подкрепям написаното от tzvetakHug
А иначе за гърнето, май наистина само в България се бърза толкова. Една мама пишеше, че при тях може да се види и първокласници с памперси и това не се смята за странно Joy, защото оставяли децата сами да решат кога са готови. Май за Германия ставаше дума. Не че това е много правилно, но някъде по средата е истината и зависи от самото дете. Всъщност, кой както иска. Можеш да го слагаш от 6 месечно на гърне и пак да махне памперса на 2 г. Може и да го сложиш по-късно и да стане "от раз" . Много са случаите на деца дето си вършат работата в гърнето до едно време и после изведнъж започват да се инатят и отказват...и пак се връщаш в началото...
Всеки решава индивидуално. Аз лично след всичко изчетено по темата съм решила, че още не е дошло време.

# 82
tzvetak, много хубаво си го написала и съм напълно съгласна с теб.
Спокойна нощ на всички.

# 83
  • София
Добро утро от нас.
Много добре ми подействаха постовете на Цветак и Бебинщайн...  Hug

Аз да ви кажа разсъжадвам по същия начин и до сега си бях екстра... Обаче напоследък започнах да подочувам от тук от там разни изказвания, на които първоначално се дразнех, защото по принцип не се впечатлявам особено от хорските приказки, но после взех да се замислям. Кулминацията дойде от едно изказване на педиатърката ни, което ми подейства направо като шамар... То на мен проблема всъщност си ми е баш гърнето, ходене и говрене не ме притесняват ама хич, защото на практика тя си ходи и то идеално, само дето не иска сама, пък за говоренето-нонстоп нещо бръщолеви, чак понякога копнея да млъкне, но думички освен мама, та (това е баща й  Laughing) па-па на всички патки, маууу (това са всички животни) и Магхи (това е нейна милост) друго няма...
Та за гърнето де... Аз много бях чела и с много майки съм говорила и всички ми казваха, че успех са имали чак след 1.5-2 годишна възратс. И аз реших да не бързам. Обаче гледам снимки, чета из форуми (не специално тук-от 4 години пиша в един друг форум) и навсякъде всички жънат успехи с гърнето... И тоталното разбиване за мен беше на консултацията на годинка... Лекарката ме пита "До къде сте с гърнето? Имате ли напредък?", на което аз най-спокойно отговарям "ми, нямаме напредък...даже бих казала, че нямаме начало"... На което тя се опули срещу мен и с обвинителен тон ми каза..."Ми хайде, докога ще чакаш? Тя колкото по-голяма става, толкова по-трудно ще ти е, защото сама ще може да става от гърнето и да ти бяга... Как ще се справяш? А и е недопустимо при проблемите, които има". И ей това последното така ме жегна... Сякаш ми каза "ти каква майка си...детето има проблем с отделителната система, сериозен, а ти не вземаш необходимите мерки да намалиш до минимум възможностите за инфекции, възпаления, хигиената да е на макс високо ниво..." Пък аз смятам, че поддържам добра хигиена, макар и с памперси...
Ох, много се отплеснах... Embarassed

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 10:14 от desitka*

# 84
Здравейте  Hug
[size=14pt]Искам да благодаря на всички, поздравили моето малко момиченце с вчерашния й рожден ден   bouquet[/size]
Не се включвам често, за което моля да ме извините!
И сега нямаше да пиша, но ме провокира Деситка!
Виж, мило майче, ти си най-доброто за детенцето си и никога недей да се самообвиняваш заради нетактичните подмятания на другите! Недей да правиш сравнения с другите деца (освен в рамките на средно тегло/ръст за възрастта и елементарни умения)!

Искам да ти дам пример с моите деца - 3на брой. Всеки за себе си - няма повторения освен за някои смешки, които правят (пиенето на вода от ваничката докато се къпят например  Laughing).
Джулиана се роди 3200/51см, изкара първите си два зъба на 5мес и половина, беше на кърма до 6месец и стана 10кг само от това (е, хапваше си и друго, подканяна от родителите ми). На гърне от 6месечна. Без памперс от годинката (юлско бебе), но все пак с нощен памперс заради 2та литра вода на денонощие... От 10месечна ходеше стабилно, но държейки се за един пръст. Пусна се чак седмица след първия РД. На 1год4месеца беше 14кг, с пълна със зъби уста  Laughing На 18месеца говореше дълги и сложни изречения от рода "Пари радиатора, изключи го"  Shocked, казвайки Р без грешка. С биберона 24часа в устата до 2години и половина. На 4години беше любимка на бабите в квартала, защото гледаше сериали и после им ги разказваше, коментираше  Joy  Joy  Joy
Константин се роди 3750/52см, първи зъб на 7мес1ден, на кърма само до около 11месец (захранването ми беше голям зор, що бурканчета и домашни пюрета хвърлях всеки ден  Rolling Eyes). От 10-месечен - стабилно ходене, пак за един пръст на мама или тате, пусна се 5дни след първия РД. От 6месечен на гърне. На 13месеца отказа сам бибата и свалихме изцяло памперса. Два месеца по-късно се разболя и върнахме памперса. После цяло лято - на 17-18-19месеца беше по гащички, ставайки всяка нощ сам за пиш (тогава казваше "тссссс"). Понеже лятото сме все в Гърция, връщането в СФ като смяна на обстановката го притесни и пак върнахме памперса...След няколко седмици свалихме дневния, но остана с нощния памперс ДО ДНЕС. Проговори много рано и той, сега говори 2езика и учим английски, който му е забавен и знае вече около 15думи.
Джорджиа се роди 3100/50см (най-мъничка), първи зъб (и засега единствен) на 10месеца и половина, тогава и пропълзя. Другите ми деца НЕ СА ПЪЛЗЕЛИ. Става и се придвижва по мебелите, но НЕ Е ГОТОВА да ходи сама, нестабилна е и ходи на пръсти, за водене с една ръка дума не може да става. Говори няколко думи на гръцки и български, вчера даже каза няколко пъти "топка" докато играеше в клубчето. От 10месечна прави "Хей ръчички, хей ги две", но отказва да я запиша на клип, за което умирам от яд! Също така и не говори като види фотоапарата, а позира  Laughing Няма още 80см и 10кг, по-дребничка и мъничка е, за разлика от кака и батко, които на годинка бяха гиганти  Laughing
Изброих всичките тези неща, за да видиш, че ВСЯКО ДЕТЕ Е РАЗЛИЧНО, и това, че не прави нещо определено като другите - не значи че е по-глупаво или бавноразвиващо, просто то си знае кога и как.
ВОДЕТЕ СЕ ПО ДЕЦАТА, НЕ ПО ХОРСКИТЕ ГЛУПОСТИ!!!
Единствено за памперса - щом не иска на гърне, ако у вас е топло, слагай гащи и чорапогащи и я сменяй когато се напиша. Едно време така беше без памперси, повечко пране  Laughing Има едни големи постелки с найлон отдолу, слагай ги в кревачето да играе, без да се притесняваш за матрака.
Искам да кажа, че бях една от първите в темата за ЕБХ - е, както чухте, синът ми въпреки всички усилия е още с нощен памперс.
Беба рядко я слагам на гърне, ще чакам лятото за гащички  Peace
Изписах си писалото, а имам още работа...
Хубав ден на всички  Hug

# 85
  • около Варна
Привет! Вчерашният РД мина много добре и сички доста се уморихме, добре че Ева е свикнала с много хора, защото иначе сигурно щеше да получи нервна криза от толкова внимание и подмятане Mr. Green  Днес е втори тур на циганската сватба, утре мисля да предоставя рожденичката на баба и и да се отдам на релакс.

Деситка Hug мисля, че ти си една от най-старателните в отглеждането на детето си мами, не се впрягай за глупости и аз се чувствам виновна понякога, но бързо ми минава, пък и не съм от най-"добрите" майки. Например Ева си стои на гърнето и си върши работата там, ако съм упорита и я слагам през половин час ще се научи, но на мен не ми се занимава и я слагам когато се сетя Embarassed, има време да се научи.

Иве, разбихте ме с тоя бански, ние си имаме само плажна шапка за сега Grinning

Ивайла, Ванеса и Иван са невероятни сладури-рожденици Heart Eyes

Цветак, страхотни думи, наистина всеки  момент с децата ни е единствен и неповторим.

За прохождането - няма изгледи да е скоро, лошото е, че ужасно и се върви и все дърпа някой за ръцете да я води, а пък е много страхлива. Страх я е от всяко ново нещо - балоните, украсата за РД, играчките, куклите ooooh!

За приказването - бръщолеви несмислени неща, тя сигурно си разбира де, мама/като иска нещо само/, тата, баба, дядя, дай и ела/с изкаран навън език като Юлиян Вучков/

Иначе е много любопитна и страхотна имитаторка, много ме забавлява, също така е голяма хитруша, започва да се очертава и като инат. Реших вече да и хвърлям пъпа в киното или театъра, че е родена актриса ама кога ще посетя такова меропритие не знам.

Пак много писах, ама и без това уикенда няма форумско присъствие, някой трябва да запълва темичките.

Марги ми се губи от доста време Thinking

# 86
Здравейте и от мен
моето дете нещо днес много спи,сигурно ще излиза зъб,тогава ми е по-спяща,а може и от времето да е newsm78,и в тази връзка
ЧЕСТИТА ВИ  ПРОЛЕТ,дано се стопли вече
  Студ не студ,мисля да се пооправим да излезнем.
Приятен ден Simple Smile

# 87
# 88
  • Бургас
Здравейте и от нас!
Наистина няма присъствие в нашата темичка.
Надявам се,че всички сте добре.
Деситка,правилно са ти казали другите мами,че всяко нещо с времето си и според детето,индивидуалност,какво да правиш.
Мария е една от най-големите сред другите деца,направи 1.1 годинка и въобще не иска да стои права,дори и като я държа за двете ръце,а какво остава да проходи,но няма начин,ще чакаме.Живот и здраве и това ще направи.А като гледах как ходи Маги,хваната само за една ръка,ако Мима ходеше така,щях много да се радвам и да ходим така да взеаме храната,а не с всичките му там приготовления за количката и т.н.Много искам да проходи.
Виви,радвам се,че сте си изкарали добре и че Ева се е чувствала прекрасно на РД.
Весело изкарване и днес на купона!
Целучки и лек ден на всички!
Олимпия,защо не се включваш по-честичко?Децата ли ти ангажират цялото време и домакинството разбира се?  Laughing
Аз с едно едва се оправям,не знам ако имам 3 какво ще е,две от които по-малки и все още си искат своите постоянни грижи.

# 89
  • Бургас
Добро утро на всички!
Мами,да не пишете в някоя друга тема?Вчера з съм завършила деня,днес аз го започвам.Къде сте всички? Laughing
Има и някои губещи се мами-Марги например не се е разписвала от доста време.
Тук при нас духа доста силен вятър,но пък синоптиците обещават хубаво време в началото на април,да видим.
Днес съм станала в 6 часа,бях будна и от по-рано,Мима също,но тя пак заспа,а аз-не.
Виви,дано купона вчера да е бил на 6.Хайде като се оправиш и някоя друга снимка да покажеш.
Олимпия,дай и ти снимки от рождения ден на твоята кукла.
Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт