Слънцето грее, февруарчето гука и се смее и мама весели

• 14 175
  • 311
  •   1
Отговори
# 120
Пате,защо ще чакаш 4-ия месец?Отиди сега.Поискай си направление!

Ние днес направихме по обяд едночасова разходка в парка..Хладничко беше,но не се издържа вкъщи!От неделя не бяхме излизали.А сега стана снежна приказка.Дано зимата да се сбогува с нас Laughing

# 121
Честита първа пролет и от мен!
И в унисон с днешния ден е и картичката ми  Grinning

Ние ходихме на ортопед преди 2 дни. Педито ни даде направление, без да съм искала или да съм знаела, че трябва да ни даде. Ортопеда каза, че трябва пак да идем на преглед като навършим 6 месеца, ама не запомних какво точно се гледа тогава. Каза ни, че няма проблем детето да се опитва да се обръща, да се изправя, да го държим в нас полегнало /полуседнало/ стига то да го иска, т.е. ако само се опитва да го прави ние да го стимулираме. Така се развива двигателно, а и се уморява, и после спи сладко  Mr. Green

За ваксина - взех Пентаксим и следващата седмица ще ходим да ни я поставят, ще ви кажа как е реагирала малката на нея.

Айде пак сме гладни ........

# 122
 Здравейте пак.
 За ваксините гледам си говорите. Нашето педи е голям противник на ваксините и каза че на нейните внуци не е сложила нито една ваксина. А на нас препоръча да поизчакаме да не бързаме със слагането докато закрепне бебето че на 1 месец това било голям шок за слабия бебешки организъм. И сега се каним да бием първата ваксина сега на консултацията на 24.03. но и аз съм в чуденка каква ваксина да сложа. И аз от четеното по нета клоня към Пентаксима, но единствената разлика е че покрива и един от щамовете на менингита но не всички. А вече и новите ваксини по здравна каса са също умъртвени и  се приемат по-леко от беб4етата. А като питах педиатърката коя да слагаме тя беше категорична - по здравна каса, били много добри , а тия за менингита били излишни според нея защото били за болести, който вече ги нямало и натоварвали организъма на детето допълнително. Тя каза че преди 10 г имало случай да почине дете от ваксина, но не и от този вид менингит които се третира  Shocked . А и тя нашата е хомеопат та не е никак привърженик на химията. Което от една страна ме радва , но от друга малко се плаша с тия  ваксини. иска ми се да и вярвам и наистина да не си товаря детенцето с разни отрови , но пък от друга страна си повтарям все , че ако не дай си боже точно на нас се случи няма да си го простя  ooooh!
 И така в дилема съм  newsm78

# 123
  • пак там
Пате, нашето педи каза, че е най-добре при ортопед да се отиде между 40 и 60 ден, така че едва ли е толкова късно. По-добре иди.

За ваксините и хомеопатията - да си призная, не съм привърженик нито на агресивните химични лекарства, нито на агресивната хомеопатия. А ми е направило впечатление, че хомеопатите са доста агресивни по отношение на конвенционалните начини на лечение. Все пак според мен трябва да се търси златната среда. От прочетеното до сега смятам да се спра на Пентаксима... на живо съм виждала хора, болни от менингит, та не бих рискувала здравето на детето си по-нататък... ще видим...

# 124
Здравейте, мамчета със сладки бебчета!

Минавам само да ви поздравя, защото нямам време да ви изчета и пиша! Когато мога прочитам по няколко странички, но не стигам до писане! Надявам се всички да сте добре и да се радвате на бебоците, а аз като успея да прочета нещо, ще пиша пак!  Hug  Hug  Hug

Ние с бебка сме добре! Тя напоследък през деня спи по по-малко и аз не мога да свърша нищо, но пък през ноща спи повече! В понеделник бяхме на първа консултация и сме пораснали 860 гр и цели 6,5 см, та вече сме 4,350 гр и 57,5 см. Ще става манекенка!  Laughing

За ваксините- ние решихме да слагаме Пентаксим.

Честито на всички месечинки, които съм пропуснала! Да са живи и здрави!
Целувки на мами и бебчета!  newsm51  newsm51   newsm51

# 125
за ортопеда и аз знам че се ходело даже към края на 2 месец,аз ще се повторя ама може ли някоя мама да пусне тел. на доктора от вма,че при него искам да отида и ако може и името му newsm78 Embarassed
ДЕСИ 06 и на мен днес ми потече кръв та се чудя и се мая дали е нормално newsm78утре май ще звъня на докито,че си ми е като цикъл и малко ме наболява от дясно матката.
Някой беше питал за почистването на момиченцата,мойто педи ми каза с преварена водичка и тампонче съвсем лекичко от горе към дупенцето по 1 път на ден задължително,а тя мойта кифла така я е гъдел от това движение и цялата подскача Mr. Green
за ваксините аз мисля пентаксима да сложа,така ми каза и педито и мойта лична докторка тя има съвсем малка внучка и аз се допитвм и до нея каквото слага тя все си мисля че е проверено,все пак няма да си навреди на детето. Wink

ТИФАНИ МИШЕЛ  fingerscrossedдано всичко се оправи бързо.
ФОКСИ къде си мила ???
тя и Радето трябва май вече да се появи или на мен нещо ми се сливат дните Crazy
оф сигурно станах досадна ама тея хомеопатичните хапчета за колики как се казваха,че ме мързи да ровя назад в темите Embarassed
айде цунки по гъзетата на бебетата txtloves

# 126
оф сигурно станах досадна ама тея хомеопатичните хапчета за колики как се казваха,че ме мързи да ровя назад в темите Embarassed
айде цунки по гъзетата на бебетата txtloves
Colic tablets, има ги в магазин Слънчице на Кооперативния

# 127
КУЦО ПАТЕ мерсаж,ще пробвам че милата като червейче се гъне от вчера Hug

# 128
Здравейте и от мен!Хич не мога да ви следя и пропускам цели стр.ама така е Hug
Гледам повечето от вас са ходили на ортопед,а нашето джипи нищо не каза. newsm78Притеснихте ме!Сама мога ли да погледна гънките-трябва да съвпадат и от двете страни,нали?!
За коликите спрях да и давам капки.Имам чувството,че единственния резултат беше 8-дневния запек и паниката около него.Вкъщи вместо добър ден се питахме-Ака ли? JoyБабите звънят и -Ака ли? JoyУжас!
За слинга и аз съм много навита обаче не можах да разбера какви са им цените на Dee Dee.И от кой модел.Като се върже шала отзад не ви ли обива възела?
Лека и спокойна нощ момичета и бебочета!  bouquet

# 129
 Докторът от ВМА се казва Драганов.Телефонът е 0898 503 010,каб. 111. Peace

# 130
Desika- Габи също е с продължителна жълтеница. Беше 2 дни на адапте миналата седмица и веднага започна да изчезва жълтеницата. Само, че е на хипоалергенно адапт. мляко. Резултата е очеваден, така че и при вас ще е налице след ден, два. И сега за още 2 дни ще е на адапте, че да изчезне напълно. Педито обясни, че адаптето не съдържа белтък, който го има в кърмата и като го няма този белтък се изчиства ензима, който причинява жълтеницата. Продължавай с адаптето, но и се изцеждай много. Аз дохранвах с  кърмене, щото ме беше страх да не се отучи бебето да суче. Но тя беше само 2,3 дни така, като през нощта я кърмех(не ми се ставаше да забърквам адапте  Embarassed). Адаптето такива колики и доведе. снощи беше голям рев, но ще изтрая още 1 ден....

# 131
ТОЛО мерси мила newsm51ама каква прическа си имате готови сте за плитки  Heart Eyes

# 132
Момичета,аз ли нещо съм в грешка или лекарите тук и в България са толкова различни newsm78за тази жълтеница става въпрос//На мен тук ми казаха никаквоооо спиране на кърменетоо!!А на вас в Бг ви казват да се спре..а  сега де???
Тифани Мишел,мила стискаме ти палци Praynig Flowers Four Leaf Clover

# 133
ПИС, менингита не е изчезнал, за съжаление все още се срещат случаи на това заболяване Rolling Eyes
А ми е направило впечатление, че хомеопатите са доста агресивни по отношение на конвенционалните начини на лечение. Все пак според мен трябва да се търси златната среда.
Напълно съм съгласна с теб Peace
dessi06, не си в грешка,мила, проста има и жълтеница, която е причинена от кърмата, затова в този случай препоръчват временно спиране на кърменето Wink

# 134
Еми,а как се доказва че е от кърмата???? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт