Слънцето грее, февруарчето гука и се смее и мама весели

• 14 155
  • 311
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро Tired

Едвам гледам. Моите бебоци нещо не спаха много-много тази нощ. Постоянно се будеха. А и малката е със запушен нос Cry

Януш, при мен е същото. Баба ми е тук, но след две седмици си тръгва, а и почти не помага, просто е възрастна жената. Всяка сутрин ги натоварвам в колата и ги водя по площадки, събирам ги с други деца, заради баткото, щото той вкъщи тотално издивява, ходим по паркове, молове... следобед баткото спи по 2-3 часа, аз си почивам, вечер таткото много ми помага Heart Eyes и така. Нищо, че един филм и едни новини не можем да изгледаме, щото синът ми мноооого пищи Crazy или се тръшка и плаче или просто вика, щото така му е кеф Laughing и на мене той ми е основната грижа, иска мноооого внимание, а и е много темпераментен, много се тръшка и не е много лесен за гледане, но не го пускам на ясла поради причините, които си изброила. Но сега е лесно, като проходи бебка, тогава ще се видя в чудо Laughing

# 166
  • София
emym, току-що питах една приятелка, нейния бебчо се роди през октомври.
Тя каза че трите дози струват по около 55лв., т.е. горе-долу 170 общо

# 167
ха добро утро и от нас newsm78пардон добър ден.ама каква 1 пролет чак на море да ти се доходи Joy
И аз да споделя за успокояващите звуци,ние имаме много силен абсорбатор(таттито ходи сам да го копува и познайте,мъжка му работа,купил почти най скъпия а той е като за ресторант ooooh!)шуми та се не трае,и ни действа добре т.е. изобщо не я чувам как реве Joy Joy Joy
ох момичета вие как сте с апетита,аз чак през ноща ставам да ям newsm22май май ще почна пак да напълнявам #Cussing outама няма начин ламята трябва да яде breastfeeding
Лек,свеж и спокоен ден на всички Hug

# 168
  • в сърцето на един мъж...
Коте, можеш да пиеш смекта, тя става и за бебетата, така че не е проблем. Дано се оправиш бързо Peace
Рени, при теб са с много малка разлика. При нас се получи много спонтанно и много добре. Вчера установих, че с две деца в къщи мога да си оправя къщата, да се занимавам с баткото, време за форума ми остана, че и филм изгледах Mr. Green Въпреки че по едно време с едната ръка хранех него, с другата нея Mr. Green Май е по-скоро въпрос на свикване с натоварването в един момент и подредба на задачите.

# 169
Гея, и аз понякога успявам с половината от тия неща, но или баткото трябва да спи или ако е буден да се занимава сам. Но за да се занимава сам трябва да му дам нещо много интересно, т.е. нещо, което по принцип е забранено Laughing онзи ден му дадох една близалка (по принцип не му я давам, щото не съдържа друго освен захар и оцветители), за да сготвя на спокойствие Mr. Green той беше предоволен и кротък като агънце Wink

# 170
emym, току-що питах една приятелка, нейния бебчо се роди през октомври.
Тя каза че трите дози струват по около 55лв., т.е. горе-долу 170 общо
Мерси, Наде  bouquet

# 171
  • пак там
Здравейте и от нас! Вчера премерихме бебо - вече сме 6,500 кг!!! Опитах се и на дължина да го премеря, но успях само да се убедя, че е минал 60-те см, много мърдаше...

Имам питанка: на някое от бебетата да му се е появявал пърхот?

# 172
  • Пловдив
Рися ,едва ли е пърхот,по-скоро са така наречените крусти или малки белещи се кожички върху кожата.Мустела имат шампоан против крусти.Друг вариант е преди баня да намажеш главата с малко зехтин,да изчакаш да омекнат крустите и с гъста четка да решеш косата/главаат.Така крустите падат

# 173
Здравейте!
Ламтурниче, кърпичките ги пера, слагам ги в пералнята и ако не се изперат добре ги доизпирам (или ги пускам още веднъж).

За жълтеницата-защо не попитате педиатъра дали не е възможно да се направи фототерапия- обикновено 24-48 часа повлиява добре на жълтеницата и може да не се наложи прекъсване на кърменето.

И при мен баткото е този, който иска повече грижи, но нали е по-голям и ми е малко по-лесно. Но като му стане скучно започва нарочно да прави пакости....

# 174
  • пак там
Рися ,едва ли е пърхот,по-скоро са така наречените крусти или малки белещи се кожички върху кожата.Мустела имат шампоан против крусти.Друг вариант е преди баня да намажеш главата с малко зехтин,да изчакаш да омекнат крустите и с гъста четка да решеш косата/главаат.Така крустите падат

Абе и аз така предположих, ама нали уж го къпя точно с този шампоан на мустела....  newsm78

# 175
Шампоана няма да те спаси, пак си излизат Peace и моят син имаше към 2 месец, нищо специално не съм правила, изчезнаха си от самосебе си. Сега и с бебка очаквам включване.

# 176
Ето ме и мен най-сетне. Цяла ден нямам време да пусна компа дори, а да не говорим да седна да почета и попиша малко.  ooooh!
И ние като Гери утре ще правим погача на Пламенка и днес и аз съм в стихията си. Само дето няма кой да я гледа, татето отиде да пазарува, и всичко го правя на прибежки. Тя милата явно усеща, че се задава купон и изобщо не иска да спи .....

emym, вчера пропуснах да ти благодаря за инфото за втория месец на бебоците, за сега вървим в крак с него.
Пентаксима го взех за 59лв. - едната доза, от една квартална аптека.

И при нас преди няколко дни се появиха няколко крустички на главичката. Намазах ги с масажното олио на Мустела, с което я мажа след баня /това имах под ръка по-мазно в момента/ и докато съм и мила главичката те са паднали, а може и като съм я подсушавала с хавлията - просто след банята ги нямаше.

Хайде, това е от мен за сега, че трябва да продължавам с домакинстването.
Много  Hug Hug Hug и целувки на всички!

# 177
  • Sofia
Привет отново от нас!
Малко се поосвестих, ама още не е съвсем добре работата  Confused Така и нищо не пих, само 1 чаша чай от джоджен, не знам дали помогна  newsm78 Страх ме е, ако пийна Смекта да не се запече мъника и без това днес още нямаме ако при него... Ама ми е добричък днес - спинка след всяко хранене почти непрекъснато. Непрекъснато го пипам да няма нещо температура, че ми е много съмнителен такъв кротък  Mr. Green Сега съм ги оставила с тати да спинкат на спалнята, а аз съм гарнизон в хола...
Май и аз клоня към Пентаксим вече. Реших, че няма толкова да се натовари организма от 5-валентната ваксина, а ако не дай Боже нещо го хване от тези неща, за които не съм му сложила ваксина, ще се гръмна направо... Имам още време до 07.04. пак ще помисля.

Имам молба към Яна, ако се включи пак - Яна, моля те, кажи какво мога да пия без да спирам кърменето, ако тази нощ се влоша нещо (дано да не става! Praynig) За температура, за повръщане, за разстройство? И дали мога нещо да го заразя от кърмата бебко? Аз седя с маска като го кърмя и не го целувам днес, но от самата кърма може ли нещо да стане?
Много ти благодаря предварително!

И за пърхота да кажа - Венци няма точно пърхут, по-скоро му се бели главичката след къпане с шампоан. Затова го мия с него най-много 2 пъти седмично, през останалото време само с водичка.
Хайде цунки на всички и доскоро!

# 178
Рися,това са крусти!Ние вече се сдобихме порядъчно с много такива.Мазах с олио за чувствителна кожа на Саносан,като и аз имах такова под ръка,но нещо взе положението да става все по-тежко.Взех кремче на Мустела за крусти.

Да ви кажа има резултат,започнаха да падат.Мажа с него след баня и хубаво разтърквам в косата и те започват да падат и ми остават по ръцете.Има такъв и на Клоран.Според мен ако имате повече не чакай да станат още,защото аз сгреших,мислих си, че ще паднат и само с олио нищо не направих.

# 179
Имам молба към Яна, ако се включи пак - Яна, моля те, кажи какво мога да пия без да спирам кърменето, ако тази нощ се влоша нещо (дано да не става! Praynig) За температура, за повръщане, за разстройство? И дали мога нещо да го заразя от кърмата бебко? Аз седя с маска като го кърмя и не го целувам днес, но от самата кърма може ли нещо да стане?
Много ти благодаря предварително!

И за пърхота да кажа - Венци няма точно пърхут, по-скоро му се бели главичката след къпане с шампоан. Затова го мия с него най-много 2 пъти седмично, през останалото време само с водичка.
Хайде цунки на всички и доскоро!

Ина педито ми каза, когато се чувствам зле мога да кърмя , но задължително с маска. Аз преди 3-4 дни бях с 38.5 и го кърмих тогава. Но вчера като попитах педиатърката тя ми каза с толкова висока температура да не кърмя. Можело до 38 градуса.
За разстройството и аз подкрепям момичетата. Трябва да хапваш повече препечени филийки и сиренце, а може и варени картофи.

Яна педито също препоръча да спра кърменето за известно време. А четох в кърмаческия , че тя е от педиатрите, които стимулират кърменето.
Разбрахме се да храня с АМ 3 денонощия, но на всеки 3 часа да се цедя, за да може да продължа след това с кърменето.
Но ако видя, че бебо не започва да избледнява трябва да караме на АМ до сряда. Тогава ще правим следващата контрола за билирубина.
Ако се окаже тогава, че нивата не са спаднали смятам да му предложа гърдата / дано само той иска да хапва от мен/ и да искам направление за хоспитализация.
Не ми се чака повече време, за да видя жълтеницата ще отшуми ли.

Ти смяташ ли, че ако го храня 4-5 дни с АМ после ще имаме проблем със сукането? И ако да, какво да направя за да го предотвратя.
Засега се цедя на 3 часа, включително и през нощта като редувам гърдите.

Наде весело изкарване и да покажеш снимчици после

Общи условия

Активация на акаунт