Слънцето грее, февруарчето гука и се смее и мама весели

• 14 161
  • 311
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, здравейте!
Исках да ви питам колко време назад може да се внесат осигуровки на по голяма заплата за да се взима по голямо майчинство!
Алхимика, ти май нещо беше споменала по темата преди време за осигуряване. Може ли малко инфо!

# 181
KOTE аз в болницата като бях,вдигах температура от гърдите и ми даваха парацетамол,може да се кърми с него,ако те боли гърло можеш да смучеш ефизол.
ама днес много слабо е писането   Crossing Armsявно на всички половинките им са си в къщи 1dating,

КАТЯ аз просто си изместих  термина напред и болничния ми да е преди нова година,а за плащане повече от месец на зад мисля че не става или поне сестра ти или брат ти трябва да работи в нои,и пак не е сигурно.ама все пак аз не съм счетовподител,май Елфитката ги разбира тея работи много добре newsm78

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 18:37 от alximika

# 182
Десика, четох из нета да даваш АМ с пипетка, лъжичка, спринцовка или нещо подобно, а не с шише - малко трудоемко, но поне няма малкия да привикне с лесното. Иначе продължавай с цеденето - друг вариант май няма, а каго започнете пак да се кърмите го слагай по-често. Важното е да си спокойна и детенцето да се оправи - щом е обградено с любов всичко ще е наред! Praynig

# 183
Коте, Деси, спокойно може да се кърми със всякаква температура, напълно безопасно е за бебето и дори е желателно, защото с кърмата предавате на децата готови антитела срещу болестта. При кърмене са позволени Панадол, Нурофен, Смекта, ако искате обяче може да опитате с бабешки лекове-за разстройство това е диета, активен въглен, да изкараш няколко часа с празен стомах... Внимавай да не се обезводниш! В темата, която си пуснала в кърмаческия са ти дали добри идеи. И ако се влошиш-отиди си на лекар, кажи че кърмиш-има мнооого лекарства съвместими с кърменето, факта че кърмиш не означава че не може да се лекуваш! Ето ти отново линк към сайта, където може да проверяваш дали някое лекарство е съвместимо с кърменето:
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Деси, дано да няма проблем и бебето да си засуче отново, често е така, но за съжаление никой не може да ти даде гаранция. Би могла да използваш биберон с много малка дупка, да пуска трудно, както и анатомичен такъв (като тези на НУК или Пиджън-с широка основа и след това да става мнооого тънък) и евентуално мождеш да говориш с педиатъра и да се разберете да кърмиш бебето 1-2 пъти на ден за да не се прекъсва кърменето съвсем. Попитай също дали не е възможно да вземеш отнякъде лампа за печене за в къщи (помня че ние имахме такава лампа), а също така ако се случи слънчев ден-затопли стаята и съблечи бебето да се попече-така ща подпомогнеш изчистването на жълтеницата.
А кърмата не я хвърляй а я замразявай-кърмата си е хубава и веднъж като мине жълтеницата бебето може да си я пие без проблем.

# 184
  • София
Здравейте, мами
Мерси на тези, които ме успокоиха за червените петна и люспите по лицето на бебка. За жълтите кори по веждите докторката каза, че сигурно е себуреен дерматит:(. Изписа и крем с кортикостероиди:(.  Иначе да я мажа и със зехтин. Коричките започнаха да падат и аз много се зарадвах....докато не видя, че са и се получили и зад ушите Sad. Ужасни са.
Кога горе-долу бебетата започват да се заглеждат по въртящите играчки. Аз все и ги бутам над носа, но тя не се трогва.
А тази нощ спа от 11 до 6.30 newsm78. Събуди се озверяла от глад. Дали да я будя ако пак спи толкова (примерно след 5-6 часа), че 7-8 ми се струват много? А всъщност откога започват да пропускат нощните хранения?
Ми това е от нас.
Лека вечер и спокойна нощ.

# 185
Ей, маминки здравейте! Не съм писала от мнооого време! Сигурно сте ме забравили  Laughing!
Ние с малкият Димитър се гледкаме! Имахме малко препядствия! Онзи ден преспахме в 2-ра Градска Болница със съмнение за пневмония, слава на Бога  Praynig нямаше нищо и ни изписаха на другия ден! Много се шашардисах! Моля се на Бог да не ни слеучва повече!
Нямам много време да се отбивам при вас, но когато мога влизам и чета, макар и през редовете  Wink!
Това е засега от мен!

love001  love001  love001Много цунки на всички!  love001  love001  love001

# 186
Аз не бих будила бебето , за да яде. Ако е гладно, ще се събуди.
Гея, Рени и при нашата кака е същата история- голямо тръшкане, инат и докато не си постигне целта не се отказва. Но е кротка и послушна, само дето вечер се събужда и реве, Габи така и е свикнала и не се събужда, обаче обратното Габи веднага събужда каката и тя става сънена и ми казва: Габи буди( Габи я е събудила  Mr. Green).
Карбо- все ще те питам и забравям, как беше раждането при Ташков, доволна ли си?
Десика- и аз мисля, че као поне 2,3 пъти на ден кърмиш бебето няма да стане нищо. Аз също се страхувах и понякога си я кърмех.

# 187
Десика- и аз мисля, че као поне 2,3 пъти на ден кърмиш бебето няма да стане нищо. Аз също се страхувах и понякога си я кърмех.

Засега се въздържам от кърмене, за да може да сме на 100% сигурни, че жълтеницата е причинена или не от кърмата.
Педито се съмнява за таласемия, въпреки че в нито един от двата рода нямаме подобно заболяване. Най-кофтито е, че вече второ денонощие караме на АМ , а бебо си е все така жълт.

Васи радвам се, че се отби. Много кофти изживяване си имала, дано не се случва втори път и всичко с малкия Митко е ок.

Янаблагодаря за бързия отговор. Биберона, който ползваме е 1-ца на Авент. Това е биберон за новородени. Пуска млякото на капки, а не на струйка. Дано успеем после да минем на кърма. Аз засега удържам фронта с цеденето.

Лека вечер от нас  Hug

# 188
КАТЯ аз просто си изместих  термина напред и болничния ми да е преди нова година,

Я кажи, имаше ли смисъл да го изтегляш? За 6 месеца ли ти сметнаха джажите и ли за 12?
Аз нямам настроение от вчера и не ми се пише.
 Ходих при тъпата ми счетоводителка да я питам защо не си получавам цялото майченство, а тя ми вдига раменете и ме прати в НОИ. От НОИ ме пратиха в НАП. От НАП ме пратиха пак при тъпата... #Cussing out #Cussing out #Cussing out И добре, че бях с Андито, щото щях да й направя главата квадратна.
Айде пак се ядосах яко-о-о-о  Rage
Лека нощ на мамчетата и на бебоците  breastfeeding

# 189
Desika попитай педито за тези сини лампи,....ние бяхме под такава 24 часа и резултата беше много виден..от нива на билиробина 24 след 24 часа бяха 16.Но тук напълно отричат спирането на кърменето,дори и аз бях в болницата с него и винаги когато си исках си го вадех от лампата и си го гушках и кърмех.
Желая ти късмет и не се шашкай Hug

# 190
КАТЯ аз просто си изместих  термина напред и болничния ми да е преди нова година,

Я кажи, имаше ли смисъл да го изтегляш? За 6 месеца ли ти сметнаха джажите и ли за 12?
Аз нямам настроение от вчера и не ми се пише.
 Ходих при тъпата ми счетоводителка да я питам защо не си получавам цялото майченство, а тя ми вдига раменете и ме прати в НОИ. От НОИ ме пратиха в НАП. От НАП ме пратиха пак при тъпата... #Cussing out #Cussing out #Cussing out И добре, че бях с Андито, щото щях да й направя главата квадратна.
Айде пак се ядосах яко-о-о-о  Rage
Лека нощ на мамчетата и на бебоците  breastfeeding
Болничните с дата преди 1.01.09 ги плащат на база 6 месеца осиг.доход и моя първия е така с дата 29.12. Как така не ти плащат цялото майчинство какво имаш в предвид?

# 191
  • Пловдив
betunga ,разкажи за проблема с плащанията от НОИ,ако мога да помогна с нещо.

# 192
Betunqa, изживявам същия ад, но нещо не ми се и разправя.
Изчислили са ми надница и сума за получаване в майчинството преди раждане, което е, а са ми превели на сметка 26 лв. Представяш ли си? Кой ли не питах по телефона, никой не знае как така за 45 дена превеждат 26 лв. Чудя се дали ще си получа парите. Досега болничните ми бяха много редовни.
Да неговоря, че заради счетоводителката на мъжов не можем да кандидатстваме за детски и еднократна помощ, а времето лети. Онази какво ще й стане по-бързо да му изготви справка за доходите. #Cussing out
Само да допълня ,че осигуровките ми са повече от 1 година, всичко е според изискванията. Моят случай касае плащане на болничен при втори работодател. От основия работодател си получих до стотинка 45 дневния болничен преди раждане.

MRM, и аз като теб полудявах да му бутам неща пред очите и да ги следи даже, но прочетох, че това се случва през втория, че и третия месец. Засега децата фокусират за кратко време.

И ние сме с много дълга жълтеница, вече 1 месец. Правихме му кръвни изследвания, които не показват нещо нередно. Вече не знам.

# 193
  • Пловдив
iglikalika ,за еднократната помощ не ви трябват служебни бележки за доход,защото тя не се отпуска по доход.Ако имаш ПИК,виж на сайта на НОИ дали пише нещо,че липсва при теб.

# 194
Благодаря Елфита. Не, нищо не липсва, нали поверявам насправки, пише номер на болничен лист, дати, месец 1 и 2, сумата и срещу сумата някаква измислена сума преведени по картова сметка пари. Примерно изчислен болничен за 14 дни пише 200 лв., а превеждат 11 лв, като надницата да речем е 10 лв. дори не е 11. Говоря примерно, че не ми се цитират точни суми. Говорих със служителка от НОИ тя първо не можела да разбере, комютър превеждал парите колко и кога. После ми казва, че ставката ми е нулева, което счетоводителката отрече и каза, че е писала че имам 6 месеца осигуровки, както е по старите бланки. Тя не виждала нищо нередно. Не била занесла някакви декларации, но за февруари, а на мен не са ми платили стотинка и за януари, а е отдавна предаден болничният лист.

За еднократната помощ знам, но при нас е по-сложно, защото се подават на социална работничка, която идва само вторник в кметството и аз искам наведнъж да подам и за детски и за еднократна. Та се мотая, заради справките за доходи.

Общи условия

Активация на акаунт