МАРТенски хлапета

• 67 277
  • 556
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Ива, много е сладък младежа  Hug. Той като мечо Пух иска по-чести рожденни дни  Mr. Green, колкото повече, толкова повече  Sunglasses.

# 301
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИШО И ГЕОРГИ НА ПАТЕРИЦИ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА!ЧЕСТИТО И НА ВИКТОР! newsm59 newsm67 newsm38 Tada  Party Time smile3510 bdbaloni baloni

# 302
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИШО И ГЕОРГИ НА ПАТЕРИЦИ! Бъдете много весели, палави и любознателни деца!
 newsm59 newsm59 newsm59

Разглеждам снимки и се цъкам с уста, страхотни партита на страхотни деца. Боже, Боже, кога мина тая петилетка, вече мислим за училищните проблеми.  Mr. Green
Чара, мила не се тормози с училищните неволи. Наистина си имаш едно прекрасно, умно дете, пълно с енергия. Такива са си момчетата, пълни с енергия, която трябва някъде да изразходят. Както са ти писали вече, най-добре да запишете Гого да тренира нещо, нали мислихте на тенис да го записвате, рано ли е още? Дани, например е непрекърнато на главата си, като гледа телевизия, не може да седне на дупето си да гледа спокойно http://vessela.multiply.com/photos/album/145/JanuarFebruar_2010 , използва леглото на батко си за успоредка http://vessela.multiply.com/photos/album/145/JanuarFebruar_2010#photo=16 или е с балона, играе волейбол, но така е трябва да се изразходва тази енергия някъде. Вие сте късметлии, че имате градина и може да тича навън на чист въздух.
Що се отнася до 3 часовото спане в детските градини, това не спира да ми изумява как тия деца ще спят 3 часа и след това ще са в леглата 8ч и ще спят пълноцено. Това е поредната глупост в бг.образаование. При нас децата спират да спят на 3.5год. лежат по 30 мин. като слушаме релаксираща музика или приказки, но не повече от 30мин. и те са им много. Аз работя в най-малкия отдел с деца на възрст 1,5-3год. възраст. В началото се възмущавах на родителите, че искат децата им на 2год. да ги събуждаме след 45мин.- 1 час сън, но в последствие ги разбрах, хората просто искат децата им да са в леглото 20ч. и разбира се те да се наслаждават на вечерта си. Както се възмущавах и аз постъпих по същия начин с Дани, исках да му намалят спането и вече като мина в по-големия отдел вече беше спрял да спи и съответно в 20-20.30ч заспиваше. Сега е съвсем друго, заспива в 21-21.30.,  понякога и по-рано сам идва да ми каже, че иска да ляга, но това е когато са били цял ден навън в снега. Тук за разлика от БГ 80% от дена на децата е в игра навън, няма значение дали вали дъжд или е -7 градуса, трябва да се каляват, а и децата се чустват по-добре.  Mr. Green

Иначе точно на 7-ми измерих Дани, вече е 114см. доста висок е за върастта си. Между другото децата от партито са от групата му, но почти всички с изключение на 2 деца са една година по-големи от Дани, а са на един ръст. Ще си имам високи мъже в къщи, баткото и той една сопа става вече 145см. Grinning
Ето малко снимки и от детската градина, помолих ги да ми ги запишат да имам снимки от рождения му ден. http://vessela.multiply.com/photos/album/148/148 и още http://vessela.multiply.com/photos/album/136/136#

Хайде поздрави, до следващите рожденици!  Hug

# 303
  • Габрово
Мамо Веси, винаги ми е  интересно да гледам снимки от вашите детски градини. Имат много големи дворове и стаите са просторни. А, това за честото излизане навън ми е болна тема. Тук по цяла зима не им показват носовете навън. Добре, че имам възможност да не го водя на градина, когато реша и да прекарва времето си навън.

Теди, мен ме поканиха, ако искам да отида и да снимам как празнуват рождения ден на Мишо в градината. Не знаех, че вече така правят, друг година не е било.

# 304
  • София
Честит рожден ден на Иси, жив и здрав да е, много подаръци и весели игри Grinning
Тедулина, весел празник Grinning

Да са живи издрави идругите рожденици- Мартин, Калоян и Борис Grinning

Мамо Веси, много интерсни снимки Grinning аз дадох фотоапарата в градината да го снимат, помолих ако инат възможност да снимат много, как се хранят, как се занимават, кайк си лягат, за да имаме спомени, но уви- само с тортата и дечицата.

И Мишо много готин- направо мъж Grinning

# 305
Здравейте Simple Smile
Мерси много, Чара Simple Smile
Честити рождени дни и на всички наборчета, които празнуват тези дни  bouquet
Не мога да повярвам, че Кико става на пет годинки Simple Smile Вече е голям мъж Simple Smile А след по-малко от месец ще си имам още един рожденик-Тони ще стане на една Simple Smile
Днес Кико получи много подаръци Simple Smile
Единственото лошо е, че май ще спирам да кърмя малкия Тони. От около 10 дни, покрай притесненията и вълненията за дипломната ми работа, кърмата много намаля... Sad Но нищо здраве да е Simple Smile
Хайде до скоро

# 306
  • София
Мама Ели, гледам, че живееш в Гео Милев, аз в парка ,там, изгледах Георги , до 1г9м всеки ден по два пъти сме били, по едно време с доста народ се познавахме по физиономии, и сега ходим от време навреме, дали не се познаваме  Grinning

# 307
  • Габрово
Да е честит вчерашния рожден ден на Иси и Калоян  nbirthday   Party Time  ura. Да са много здрави, силни, с късмет и много да помагат на мамите:D.  

Благодаря за милите думи за Мишо.

Чара, ще споделиш ли снимки от партито на Гого Wink?

Теди, Ели вие също на вашите момчета  Grinning.

# 308

Честит Рожден Ден , макар и на патерици на Мишо , Георги ,  Иси и Калоян!
На Мишо снимките са страхотни , колко е пораснал , само ! Не мога да не отбележа ,че и интериора в градината много ми хареса ! Изглежда като не български.  Grinning

Чакаме снимки и от останалите рожденни дни.  Grinning

Аз малко се запилях.
Една седмица бях в платен отпуск и се отдадох на странични  занимания, не че ми стигна времето за нещо съществено  Mr. Green  , но си беше почивка.

liana, то не е чак толкова много времето до тръгване на училище. Ако решиш да е от 6 годишните, трябва сега Септември да тръгне на предучилищна....
Порастнаха ни дечицата. Sunglasses Честно казано и аз очаквах да ме налегне една меланхолия, но не се случи. За тези 5 години , бях тук, до нея , обгрижвах я ......изживяхме ги пълноценно. Сега вече крой планове за 6-я рожден ден .  Mr. Green

Тези дни се замислям за оставането в къщи сами....От кога , по за колко , как....

# 309
И аз се разсеях покрай първия слънчев лондонски уикенд от мнооооого време насам  Simple Smile Честит празник на Иси! Много усмивки, късмет и щастие  Simple Smile

Мариана си легна с мисълта, че утре е деня  Mr. Green Сега ще опаковам подаръчетата; вчера пристигна колетче от бабите, голяма радост.

Флайбъл, за оставяне на Дариа сама вкъщи ли става въпрос? В Щатите, а и тук, законът казва 13 Laughing, аз имам още една петилетка и половина време до този момент...

# 310
Честит Рожден Ден на Мариана!

Тук животът е друг, разстоянията са малки. Grinning
Не става въпрос за изоставяне в къщи, с ключа на врата.  Simple Smile
Имам предвид нещо от рода на максимум 15 мин. , докато ида до отсрещния магазин.

# 311
  • София
Честит рожден ден, прекрасна Марианка Grinning Да си жива и здрава, да растеш имна, мила, очарователна Grinning
Мишолина, весел празник Grinning

Хайде да се отчета и аз за празника на Георги Grinning Най-весело беше партито в детския клуб, имаше актьор-Спортакус, така ги забавляваше и баламосваше този човек, основно със спортни игри, накрая бяха окапали като зрели круши от умора Grinning Камен се включи във всички игри, но винаги един ход назад Mr. Green
Тук играят на "Великани и джуджета", той зацепва 3сек след командата  Grinning

Тук вече изостава с цяла игра, другите тръгнаха да гонят нещо, той тепърва започва баскетбол Grinning

Тук са останалите снимки:

http://gallery.sabev.net/thumbnails.php?album=56&page=1

От два месеца не  давам на Камен да суче през деня и заспиването е мисия невъзможна, заспива само ако е много уморен в много странни пози и на странни места Grinning

Лека и успешна седмица  Grinning

# 312
  • Sofia
Честит рожден ден на Калоян и Иси на патерица и на Марианка днес   newsm59  bigdance2
Да растат здрави, весели, умни и красиви деца   Heart Eyes

Мамо Веси, много завиждам за това, че в Исландия извеждат децата всеки ден. Тук цяла зима седят затворени, дори и в приятните слънчеви дни  Rolling Eyes
Флайбъл, честно казано не се бях замислила, че ако искам да я пусна по-рано в първи клас, ще трябва от Септември да тръгне на предучилищна. Предполагам, че в този случай би трябвало да посещава предучилищната в някое училище, едва ли ще я прехвърлят в предучилищна група в ДГ. Все пак засега мисля да я оставя да си тръгне с набора.
За оставането самички предполагам, че няма да имаш пороблем да оставиш Дариа за 15 мин., особено ако рисува или гледа филмче. Аз засега съм ги оставяла 2-3 пъти по 5мин., когато се налага да отскоча до мазето за нещо. Правя го, когато и двете гледат филм и обикновено както ги оставя така ги и заварвам. Естествено предупреждавам Яна, че ще се върна след мъничко.
На Гого рождения ден е минал страхотно  Grinning В кой клуб го направихте? Снимките с Камен много ме развеселиха. Припомниха ми как едно време Яна също заспиваше в най-невероятни пози   hahaha
Весел ден на всички   Grinning

# 313
  • Габрово
Честит роджен ден на Мариана  newsm51! С Мишо й желаем да е много здрава, все така чаровна и различна, да има късмет и много успехи!

Чара, много ми харесаха снимките. Особено "заспалите"  Mr. Green. Камен е голям чаровник и вече голямо момче. Гого си е Гого  Heart Eyes. И пак да завидя за детския клуб. Не знм дали ще доживея нещо подобно в Габрово. Може би трябва аз да го направя  Whistling.

Флайбъл и на мен ми хресва в градината на Мишо  Grinning. Сградата е стара, но това лято правиха основен ремонт по "Красива България". Мебелите са малко /слава богу/ и са освежени - сменени са вратите, дръжките, плотовете на масичките, килима е избран от родителите. С малко средства стана приятно. И госпожите добавят детайлите и украсата, и създават уют. Един доволен татко пък купи на децата кухненски кът - с пералня, печка, мивка, тоалетка, гардероб. Голяма игра пада, и момичетата, и момчетата много се забавляват там. Мишо усърдно "готви"  Mr. Green. Ето снимки, на част от нещата:

И накрая да споделя и за оставянето сам. Аз съм оставяла Мишо сам 2-3 пъти за по 10-15 мин. Точно за да отида до магазина. Той си заключва, знае че не трябва да отваря на никого, че трябва да пита кой е. Последният път когато се случи, пак му повтарям наставленията, а той ми вика "Мамо, ами ако дойде домоуправителя, какво да правя? Аз не мога да подписвам!" Mr. Green. За по-дълги периоди не бих го оставила, въпреки, че той не пипа непозволени неща, контактите са с предпазители, няма включени в мрежата ел. уреди, които да може да пусне. Забелязвам обаче, че с порастването му идват и идеите за пакости, пък и вече може да отваря вратите към терасите и няма да смея да го оставя сам.

Ама, как се разбъбрих ... спирам  Mr. Green

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 16:18 от ivap

# 314
  • Варна
Честит Рожден Ден на Мани! Да расте здрава и много щастлива!

Благодаря на всички за пожеланията!   bouquet
Честит Рожден Ден на патерица и на Калоян!

ivap, много е хубаво това че си имала възможност да видиш как празнува Мишо в ДГ  Peace. Браво на г-жите, че успяват да създадат уют на децата, похвално е.

tchara - снимките ви са супер, много сладък Камен как се включва в игрите. А спящите снимки са върхът  Laughing .

Mama Vessi страхотни снимки и номера на Дани, трябва да се замислите за гимнастическа стая  Wink  Mr. Green . Би ли споделила как се играе играта със сламките и топчето?

Флайбъл, аз също съм се замисляла да го оставям за 10-15мин. сам. Особено миналата седмица като валеше, но не можах да се престраша и пак го взимах с мен до м-на. Той е буквално до нас, но на Иси поне му беше забавно да цопа в локвите, друг е въпроса на мен колко забавно ми беше  Crazy. Оставям го сам, само колкото да сляза до долу да отворя вратата на някой - живеем във фамилна къща и нямаме домофонна система, това ще рече 1-2мин. Иначе да остане сам да играе в стаята няма проблем, но аз съм си в апартамента. Като бях колкото него съм оставала сама, но доколкото си спомням ме беше страх. Проверявах всички гардероби, зад вратите и където се сетя дали няма чудовище  Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт