Отговори
Здравейте на всички!

Напоследък обръщам специално внимание на грижата за косата си и бих искала да чуя вашите съвети и опит. Как поддържате косата си здрава и блестяща? Срещали ли сте проблеми като косопад или изтъняване, и как се справяте с тях?

Лично аз съм изпробвала различни продукти и домашни маски, но все още търся най-ефективните решения. Ще се радвам да споделите вашите препоръки за:
   •   Продукти и терапии, които са ви помогнали
   •   Домашни рецепти за маски или серуми
   •   Промени в начина на живот или хранене, които са повлияли положително

Нека обменим опит и си помогнем взаимно в грижата за нашата коса!

# 1
Косопад никога не съм имала, но изтъняване да. Косата ми по принцип е с тънък косъм, склонна към омазняване и е без обем. Трудна за поддържане коса. Още се мъча да намеря правилната рутина за нея. Това което помага за по-добрия й вид е изравняването на пластовете, маслени маски, балсами без отмиване всеки ден, олио по краищата всеки ден. Понеже много цъфти имам лошия навик да късам цъфтежите, което допълнително спомага за липсата на дължина. Старая се да контролирам този отвратителен навик от ученическите ми години, но е много трудно.
Не я боядисвам, мисля като се наложи да ползвам къна и касия. Пробвала съм, не се получава идеалния цвят, но бои няма да ползвам. Сигурна съм, че те ще унищожат косата ми.

# 2
Аз имах сериозен след родилен косопад до преди няколко месеца. Много неща изпробвах, но уви без резултат. Косата ми остана по-тънка с "фриз" т.е. малки косъмчета хвърчат на всякъде. Подстригах я късо и сега това, което я укротява е да сложа 5-6 помпички арганово масло преди всяко къпане. Не се разнася навсякъде, но и след къпане не е мазна, в постоянството е разковничето. Сега е доста по-кротка и хидратирана. Освен това ползвам крем без измиване. В момента на Mi Amante, но съм по-доволна от Brave New Hair. Tях много ги харесвам, но са за по-дълга и непокорна коса.

# 3
  • София
Като запълня липсата на витамини и минерали в организма. При мен е имало сериозен косопад при анемия, например.
Иначе съм си с тънък косъм, но това нито с маски ще го промени нито с нищо.

# 4
  • София
Аз съм с плътна и здрава коса, но проблемът ми е, че краищата изсъхват бързо. За тях ползвам масла. Най-добре ми действа кератинът.
При влага пък косата ми бухва и става трудна за контролиране. Тогава няма спасение. Само кристали за коса (най-интересно, че най-добре ми понасят обикновените кристали на Виктория бюти, хем не харесвам като цяло марката) или арганово масло.
Косопад съм имала през първите месеци след ражданията на децата. Той е нормален, хормонален. Регулирам го с набавяне на съответните витамини и минерали.
Понеже и аз съм с анемия, разбирам, че хемоглобинът ми е паднал, когато косата ми започне бързо да губи тонус и веднага взимам желязо, витамин Д и В12.
Домашни маски правя, но напоследък съм поне 4 пъти в седмицата на басейн и предпочитам тежката артилерия за бързо възстановяване, затова ползвам различни масла и кремове за коса, които да нанеса на още мокра коса.
Боядисвам се, но през последните вече близо 1 година минах на безамонячна. Още се боря да открия на колко време и какъв точно нюанс трябва да ползвем (отново по горната причина с басейните, при които боята хем се отмива, хем от химикалите и солите за пречистване придобива неконтролируеми оттенъци).
Относно храненето - има огромно значение. Храня се здравословно и спортувам много. Променя ли нещо в режима, първо реагират кожата и косата.

# 5
Аз не забелязах особен ефект от витамините и други неща, но дарсонвалът и розмариновата вода ми помогнаха доста.

Първо масажирам скалпа си с дарсонвал за около 3 минути. След това използвам вода от розмарин, която правя вкъщи. И после разтривам скалпа си с четка за масаж. Ефектът беше видим след месец.

# 6
  • София
Каква рецепта използваш за водата от розмарин. Виждала съм доста рецепти и в край на сметка не разбрах коя е правилната Grinning И всъщност за какво ти помогна - за косопад, блясък на косата или растеж?

# 7
Честно казано всеки път я правя на око 😁 Но старая се поне на една чаша вода да слагам една лъжица сушен розмарин (купувам сушен, понеже не мога всеки път да намеря стръкове). Варя около 5-10 минути, след което я оставям да кисне и да се охлажда. На мен ми помогна за растеж, за косопад не мога да кажа точно, понеже сега пия витамини и лекарства за СПКЯ и Хашимото, мисля че и от тях има ефект

# 8
  • София
Въпросът е, че някои хора слагат джинджифил или мента вътре и аз вече загубих какво точно се слага като съставки😁

# 9
Аз съм чувала и много добри отзиви за вечерната иглика. На скоро започнах да приемам на капсули, не знам дали си въобразявам, но може би заради нея ми намаля косопада. Помага на хормоналния баланс, косата , кожата и т.н.

# 10
година и половина се боря с обилен косопад, като най- накрая разбрах, че е от ниският феритин.  След започването на добавките с желязо, косопадът намаля. Правя си ежеседмично маска с кисело мляко, яйца и масло (арганово, зехтин, кайсиево и т.н. каквото масло имам под ръка). Косата ми е по-жизнена и с блясък, вече и не цъфти толкова много.
Но както казах трябва да се намери истинската причина за косопада и след това всичко се оправя.

# 11
Биотин, пия по 20,000 мкг, ежедневно.
Ползвам студено пресовано биомасло от арган и олио от макадамия, както и мароканойл.
Харесвам маските за коса на Лусета, кокос и с розово масло.

# 12
И в други теми бях писала, че против косопад ми помага пяната на Парусан и стимуланта на Икаров.

# 13
Ползвам студено пресовано биомасло от арган и олио от макадамия, както и мароканойл.

Може ли да споделите какъв Биотин точно приемате?

След пристъп на лудост от руса станах черна и след това влязох в битка с черната боя, защото искам пак да съм руса....това мисля е достатъчно да ви стане ясно, че си съсипах косата за отрицателно време.
Косата ми е (или поне беше) гъста, но тънка и финна, но беше ЗДРАВА, а сега е ад.
Във възстановителен режим съм, но освен външно, искам да включа и някакви добавки и/или витамини, за да й помогна да се възстанови.

# 14

Може ли да споделите какъв Биотин точно приемате?

След пристъп на лудост от руса станах черна и след това влязох в битка с черната боя, защото искам пак да съм руса....това мисля е достатъчно да ви стане ясно, че си съсипах косата за отрицателно време.
Косата ми е (или поне беше) гъста, но тънка и финна, но беше ЗДРАВА, а сега е ад.
Във възстановителен режим съм, но освен външно, искам да включа и някакви добавки и/или витамини, за да й помогна да се възстанови.
Кератин също е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт