Отговори
# 15
  • София
Биотин, пия по 20,000 мкг, ежедневно.
Ползвам студено пресовано биомасло от арган и олио от макадамия, както и мароканойл.
Харесвам маските за коса на Лусета, кокос и с розово масло.

Може ли да споделите какъв Биотин точно приемате?

След пристъп на лудост от руса станах черна и след това влязох в битка с черната боя, защото искам пак да съм руса....това мисля е достатъчно да ви стане ясно, че си съсипах косата за отрицателно време.
Косата ми е (или поне беше) гъста, но тънка и финна, но беше ЗДРАВА, а сега е ад.
Във възстановителен режим съм, но освен външно, искам да включа и някакви добавки и/или витамини, за да й помогна да се възстанови.
За витамини само съветвам ако нещо ще пиете първо да го изследването, защото може изобщо да нямате нужда от него.

# 16
  • Банско
Само когато ползвам натурална кана от Зоя или друг натурален магазин, косата ми става уникална. Но после ако искам да сменя цвета е много трудно. Иначе истинската кана е зелена на прах и подхранва страшно много косата ми. Става много красива и блестяща после.

# 17
Изрусена коса вече няма как да се възстанови, особено с витамини. Може само да се добави някакъв приличен външен вид, но да се възстанови - не. Можете само да растете косата си

# 18
  • Най-красивата страна
Косата си боядисвам само с къна.
Веднъж месечно правя маска с кокосово масло.По съвет на фризьорката ми.
Намазвам обилно ,стоя на топло 2 часа и после измивам.
Косата ми е здрава и лъскава.

# 19
Биотин, пия по 20,000 мкг, ежедневно.
Ползвам студено пресовано биомасло от арган и олио от макадамия, както и мароканойл.
Харесвам маските за коса на Лусета, кокос и с розово масло.

Може ли да споделите какъв Биотин точно приемате?

След пристъп на лудост от руса станах черна и след това влязох в битка с черната боя, защото искам пак да съм руса....това мисля е достатъчно да ви стане ясно, че си съсипах косата за отрицателно време.
Косата ми е (или поне беше) гъста, но тънка и финна, но беше ЗДРАВА, а сега е ад.
Във възстановителен режим съм, но освен външно, искам да включа и някакви добавки и/или витамини, за да й помогна да се възстанови.

Вземете и някаква женска мултивитаминна добавка, аз пия този:

# 20
Преди години не обръщах значително внимание на косата ти.Даже не знаех,че е редно да я “мажеш” всеки ден с продукти,за я поддържаш и изглежда здрава.
Преди три години се бях изрусила и това значеше за мене усърдна и постоянна грижа,за да изглежда вече третираната ми коса хем лъскава,хем да няма жълти отенъци.Тогава почнах да използвам Kérastase,защото съм чувала най-вече положителни отзиви за марката.Лилав шампоан използвах на Shu Uemura.Наистина беше уникален.След време осъзнах.че съм прекалено млада да си унищожавам сама косата.
Миналата година започнах да използвам най-вече продукти,които не съдържат вредни химикали.Или поне в някакво минимално количество.
Много време търсех олио за коса без силикони и без да кара косата ми да изглежда мръсна,и ето че го открих:Lazartigue Huile des Rêves.Уникално олио,наистина.Ползвам го от три месеца и така като гледам докъде е в момента съдържанието,ще ми стигне със сигурност до края на тази година.Моят косъм е тънък.Затова ползвам по една до две капки за цялата коса.Плюс това ухае много приятно.
За защита използвам крема без отмиване на NUXE,който служи и за хидратация,разплитане.Той е също с натурални съставки.Може да се използва както на суха,така и на влажна коса.
През ден ползвам серума на Shu Uemura Izumi Tonic.Заздравява косъма.Тъй като използвам си суша косата всеки път,след като я изкъпя,е по-вероятно та се изтощи,изсуши и накъда по-бързо.Затова ви препоръчвам и на вас да използвате какъвто и да е продукт,съдържащ протеин(кератин).

# 21
  • София
Срещу косопад от всякакъв вид - сезонен, от стрес или след заболяване, винаги ми помага рецептата на професор Мермерски с хрян:
Пресен корен от хрян се нарязва на ситно, поставя се в буркан и се залива със спирт така, че да покрие хряна. /По рецепта спиртът трябва да е 95-градусов, но аз го правя най-често със 70-градусов и пак си работи, важното е хрянът да не е изсъхнал и стар./ Бурканът се затваря и се оставя да престои 14-15 дни. Втрива се в кожата на главата по веднъж на ден. Не мирише, не зацапва косата, само я прави малко твърда в корените.
При мен косопадът спира още след второто-третото нанасяне. Много помага и за нови растежи.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 02:13 от Reinа

# 22
Години наред се къносвах, е такава коса имах, че бях влюбена. В последствие се пробвам няколко пъти да спра да я къносвам, сега съм и бременна и съм решила да изчакам да израсте моя цвят.
От няколко години си правя маслени маски с готова маска или си смесвам аз продукти. Понякога приемам Геритамин ( или нещо подобно с друго име), дори взимам капсулки, пукам ги и ги добавям към маслата.
От скоро (3 месеца може би) се зарибих по индийските прахове и сега си правя експерименти - първо с всеки един по отделно, за да видя ефекта на всеки един, после смес с по две и накрая всичко😅  най-съм доволна от брахми - добави обем, косата не се омазнява през ден. Касията също ми е любима, но за нея понякога ме мързи, защото трябва да я оставя да престои 1-2 часа и после да стоя с нея няколко часа. Става с консистенцията на нещо гъсто и като дъвка, но после каква мекота доставя 🥹 разбира се, всичко си отмивам с шампоан и после слагам маска - старая се интензивно да хидратирам.
Понякога в маските слагам масла или тоник (например последно сложих кофеиновия тоник за коса на Милва, следващата процедура си направих запарка от розмарин и коприва и с тях разтворих праховете).
Общо взето - ефект търся от натуралните съставки.
От шампоан търся почистване (не гледам да е скъпа марка, гледам да не ми образува сърбеж и пърхот), за балсам и маска гледам да отговарят на цена-количество-качество като под качество имам предвид да хидратират добре.
Ползвам след миене на косата микрофибърна кърпа, не спя с мокра коса, не търкам и не реша мокра коса. Нанасям крем без измиване,термозащита, суша на по-слаба топлина (за съжаление не мога да изключа сешоара, иначе ме боли главата ако не суша косата), малко преди пълно изсушаване нанасям продукт тип олио/кристали по краищата и реша, след това доизсушавам.
Избягвам много ама много термо обработката.
Моята коса в момента е почти до гърдите, жива е и се подвива назад, иначе е права. Преди, преди всяко излизане (заведение, с приятелки и тн) гледах да я изправям. Да, де, ама до края на вечерта не ми е перфектно права. А и кой вече търси перфектно права коса…
А за къдрене, къдря с no heat методи, най вече с такова нещо 😅

Като е тънко, но колко ситна ще е къдрицата зависи от това колко голям кичур хващаш и колко стегнато навиваш. Косата ми не е податлива на къдрене с по-дебелите приспособления. С маша и преда ефекта е много краткотраен без значение на каква температура къдря и какви фиксиращи продукти ползвам. Резултат - суха, поизгоряла коса.
Ако, само ако ми се наложи да дръпна нещо с пресата е пак задължително след термозащита, на по-ниски градуси, без да повтарям много на един и същи кичур.
Иначе пробвах с кръгла четка и сешоар и ми беше трудно да се науча, за момента го изключвам като идея
С кърпата след баня стоя от приключването на къпане, след изстискване на излишната вода, попивам съвсем леко с потупващи движения, нанасям си продуктите за корени и продуктите за краища, навивам кърпата и съм с нея колкото да стигна до другата стая и да се облека и да си извадя сешоара за ползване.
Кърпата е такава

Скоро косопад не съм имала, преди при силен стрес започваше доста да ми пада косата и ползвах Ревалид. После ползвах Биорехаб комплекта, видим растеж и намаляване на косопада, растеж на нови косички си имаше засилено.
Не влизам в банята без да ползвам хидратиращ продукт за косата.
Понякога докато стоя с индийските маски (нанасям ги в корените с масажи), дължините намазвам или със затоплен зехтин, кокосово масло или с крем хидратиращ (например гарниер 10в1 или маската ми за коса каквато ползвам), захлупвам найлонова шапка и стоя така. Ако можех да понасям тези неща бих и спала с тях, но ме дразни и обикновено стоя по минимум 30 минути, максимум няколко часа.
При фризьор - винаги казвам да режат колкото трябва. Винаги режат съвсем малко, защото няма какво 😅 а ходя веднъж на 4-5-6 месеца, понякога и повече ако искам просто промяна.
Веднъж на месец или няколко месеца ходя на терапия за коса в салон.
Това е, което се сещам да правя засега.
Изглежда прекалено много, особено за жени, които не са свикнали и маска да ползват в банята. Но реално като вкараш малко по малко продуктите или маските, постепенно си изграждаш една рутина и когато виждаш само положителни ефекти сама искаш да продължаваш.
Честно да си кажа досега и не съм ползвала по-скъпи продукти. Грижата не винаги значи скъп марков продукт ( в повечето случаи плащаш за марка и реклама, много от скъпите продукти не се различават по действие с нищо от по-бюджетни варианти).
Имах иначе някакъв лек застой в растежа, не ми харесваше как изглежда косата ми. Като спрях и да я къносвам хептен ми изглеждаше смотана (на мен си, просто не бях свикнала). Даже очаквах, че като забременея ще хвърчат косми навсякъде, почти не ми падат реално(за момента, после не знам).
И то някъде на втория месец от бременността вкарах праховете и изведнъж живна тая коса. ММ ми прави често комплименти, въпреки, че искам да е дъъъълга и още не е, но дори той забелязва промяната и ме поощрява да продължавам с грижите 🥹

# 23
  • София
Евала! Пожелавам Ви и след децата да продължи тая грижа аз не смогвам чак толкова 🤣 Иначе аз си къдря косата по същият начин. Странното е, че държи цял ден дори без да си пръскам лак за коса. Пробвала съм и с маша, но пада след 2 часа макс

# 24
С машата и при мен пада. С такъв мерак си купих с 38mm диаметър, слагам каквото мога за стайлинг, пък нищо не става.

# 25
Евала! Пожелавам Ви и след децата да продължи тая грижа аз не смогвам чак толкова 🤣 Иначе аз си къдря косата по същият начин. Странното е, че държи цял ден дори без да си пръскам лак за коса. Пробвала съм и с маша, но пада след 2 часа макс
Изобщо не е нещо кой знае какво. Да смесиш една маска отнема секунди, слагаш и стоиш колкото искаш. Не знам защо някой си мисли, че отнема часове работа😀  часове само седиш да си действа. В това време си вършиш задачите вкъщи. Единствено касията дето трябва да престои 1-2 часа преди да я намажеш, но и това не е кой знае какво ако се сетиш по-рано през деня.

На мен с този тип къдрене ми стои до следващо измиване, тоест поне 2 дни.
С по-дебелото не стои и час😆
С маша и преса казах при мен как е, само дето я горя.

# 26
  • София
Децата не са пречка една жена да изглежда добре, даже следва да са стимул.

# 27
  • София
Не съм казала, че са пречка, а че времето е ограничено Wink Има огромна разлика

# 28
Ми не мисля, че те ограничава нещо в случая. Всичките ми маски са в банята, имам си и една купичка малка с една бъркалка, като ида до тоалетна и си погледна, че й е време на косата за миене си смесвам маските, по-късно отмивам,буквално самото смесване и намазване е за по-малко от пет минути.
Взела съм и бързи маски, дето може да действат и 10 минути. Като вляза в банята се сещам, смесвам, намазвам, докато чакам да мине времето например правя нещо друго-ще си обръсна краката или ще почистя тоалетната набързо.
Понякога са просто оправдания, защото не ни се занимава. Имам приятелки и без деца казват как нямали време за такива неща. Еми, супер, ама преди това са се оплакали или са казали нещо от типа на ‘ама твойто лице е чисто/ама твойта коса си е хубава’.
Да да. Нали си ги нося цял живот и знам преди как са били, знам и какво се случва ако за месец-два престана да полагам тези грижи.
Но като видиш действие от нещо и всеки път ти се иска да го ползваш. Така бях и като си изградих рутината за лице. Моите 5 минутки преди лягане са моите си пет минутки грижа, нещо отпускащо е за мен.

# 29
  • София
Не ми ограничават децата времето, защото намазването отнема 1-2 минути. Единствено трябва да се съобразя колко време преди къпане да се намажа.

Общи условия

Активация на акаунт