Отговори
# 30
Да и в кой ден. Женските формули за пресмятане кога и в колко да си измиеш косата  🥲 😃 но пък днес например съм на 4ти ден от писледното измиване на косата и още става за излизане, ако ми се наложи да ходя по задачки не я чувствам зле. Може би утре вече ще я мия. Това не ми се е случвало от доста време насам, повече от два дни да издържи.

# 31
Азара, завиждам ти. Аз си мия косата през ден, и то дори на втори трябва да сложа сух шампоан или да си направя sleek bun за да изглеждам като нормален човек.

# 32
Аз я мия през 2 дни, обичам да мирише на свежо и чисто. Има чувството, че моята коса бързо се замърсява, както и скалпът и не мога да търпя.
Има коси, които нямат този проблем и издържат много повече, блазе им на притежателките.

# 33
Азара, завиждам ти. Аз си мия косата през ден, и то дори на втори трябва да сложа сух шампоан или да си направя sleek bun за да изглеждам като нормален човек.
Амаа тоо, същата бях и аз, даже този слийк бън не става при мен, аз съм с бретон и го чакам да расте 😀 но откакто се мажа с тия билки от тогава малко по малко се увеличи периода между измиванията. Утре ще я мия, защото съм на рожден ден. Иначе шампоан ползвам на милва, взех си няколко вида, а маска.. от джъмбо 🤭
Сухи шампоани хвърлих. Не съм открила качествен, който да ми действа наистина. Даже си усещам по-зле косата после.
А и не са ок за скалпа.

# 34
  • София
Има ли такива от вас, които ползват скрабове за коса? Чудя им се от бая време, но нямам отзиви.

# 35
Скраб не съм ползвала, но ползвам силиконова четка за скалп Низорал.

# 36
  • София
И аз го ползвам това ама не знам дали заменя точно скраба за коса.

# 37
Е замества го, предполагам. Маха мъртвите клетки със сигурност, както и масажира добре.

# 38
Пробвала съм скрабове, но много трудно се измиват. Та минах към пилинги.

# 39
  • София
Може ли да споделиш към кой си се насочила и колко пъти седмично го правиш?

# 40
Използвам този от ДМ, но само когато ми хрумне. Нямам постоянство с пилинга, честно казано, не трябва да е така, но забравям. Преди това имах един, който беше купен от Украйна, но така и забравих го там и вече не помня на каква марка беше. Щом нямам спомен, значи някакъв no name

Скрит текст:

Аз така и не разбрах как работи този кокосово масло. Няколко пъти съм го използвала, държах цяла нощ, но след измиването косата ми винаги беше супер суха.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 07:11 от bubanka

# 41
Вече споменах, че маската с кокос Лусета е страшно силно хидратираща, Лусета с розово масло - също. Опаковките са от 0.500 мл, стигат за повече време.
Слагала съм чисто биококосово масло като маска, не съм видяла особен ефект. По-добре чист арган и масло от макадамия.

# 42
Има ли такива от вас, които ползват скрабове за коса? Чудя им се от бая време, но нямам отзиви.
Скраб не, ползвам силиконова четкс и смятам да взема пилинга за скалп на балеа. Иначе то реално като слагам билките малко или много като втривам в скалпа и почиства. Преди и с кафе правех.

# 43
Аз ползвам скраб за скалп.Много зависи какви са съставките и как на твоя скапл ще се отрази.По принцип е препоръчително да се използва един път в седмицата.
Преди ползвах синия на Kérastase,но беше много агресивен към моя скалп.Все пак съдържа агресивни сулфати…SLS.
В момента ползвам на Rene Furtener с една черна туба.С 99% натурални съставки.Единственото нещо,което не ми харесва,е че трябва да отделям кичури на сектори и между кичурите,нали на скалпа всъщност,да слагам от този скраб.Това за мене отнема повече време,отколкото да си вземеш от бурканче и да го разпределиш по целия скалп.

# 44
Здравейте! От близо година се опитвам да си върна естествената коса, и започнах да слагам руса къна от Зоя. Там, където е.бяла, хваща русото, и става като на кичури. Не е перфектно, но си имам лъскава коса и мекичка, след години на злоупотреба с руси бои. Прези 6 месеца, направих 30 дена без въглехидрати, и косата, и цялото ми окосмяване се стегнаха:). Спря косопада, нямах пърхот, ноктите ми спряха да се белят...ползвам продукти от кутиите с козметика, които поръчвам на дъщеря ми- белбокс и кибрит....хареса ми Mi amante челвеният крем, но има понякога и български продукти, които не са лоши. Въглехидратите и лошото хранене, липсата на спорт, влошават състоянието на косата и кожата. Аз работя във фирма за риба и морски дарове, и готвя риба поне 1 път в седмицата. Важно е.....с нетърпение очаквам да изрежа остатъка от славните руси сухи времена, имам около 5см още, и да ми остане изцяло блестящата нова коса. Не е зле, с руса къна, и е по естествено, отива ми повече. Като се сетя колко ми беше зле косата....

Общи условия

Активация на акаунт