Отговори
# 45
За косопад използвам серията на Милва с хинин. На добра цена е, има ефект и е на българска марка. Купувам я от аптеката.

#BGMлоялнапрограма

# 46
  • София
А след тоя розмарин има ли някаква миризма?

# 47
Аз това лято започнах с розмарина, правих отвари, не съм усетила да има миризма, обаче ми се омазняваше повече косата. Сега си взех коприва и розмарин и правя отвара, с които разтварям праховете за маски. Като стане по-топло, мога и да си пръскам директно в корените, ноо засега ми е още студено да ми седи влага на главата😀, след баня пръскам понякога на влажна коса, но аз като си мия косата вече един път в седмицата някъде, какъв ефект да постигна..
лятото мога да я обливам и изобщо няма да ме сбърка, ама сега….
Иначе слагах масло от розмарин няколко капки в шампоана ( взимах тубички за многократна употреба и си пресипвах там шампоана), също и в маските.

# 48
@Азара. разкажи моля те за тези индийски прахове, имена, ефекти, от къде се купуват? Ако има някъде където да се прочете, можеш да ме насочиш направо.

# 49
@Азара. разкажи моля те за тези индийски прахове, имена, ефекти, от къде се купуват? Ако има някъде където да се прочете, можеш да ме насочиш направо.
От зоя си поръчвам / купувам ако имам път към физ. Магазин.
Шикакай, амла, касия и брахми имам засега.
Има още различни и тях ще взема като свършат тези 😅
Влез в сайта и прочети, има описание за всяка как се ползва, някои и за лице стават. Определено има ефект, ММ често ми казва, че си личи как ми е порастнала косата. Имам и нови растежи.

Мисля, че имаше още един сайт с индийски и био продукти, но ако се сетя по-късно ще го напиша.

За момента виждам, че косата ми се съживи, не че е била изтощена, но беше една.. никаква. И се намали омазняването определено. Не съм ги пробвала за лице, за сега ползвам зелената със спирулина и зеолит.
Понякога в маските за коса слагам някакъв тоник (сега съм с милва с кофеин) и имам масло от моринга, накапвам и от него или от стимуланта на Икаров.

# 50
  • София
Аз видях ефект от серума на The Ordinary. Но май са го развалили тъй като в последно време като го сложа косата ми става ужасна, а преди не си личеше, че изобщо слагам нещо…

# 51
Аз видях ефект от серума на The Ordinary. Но май са го развалили тъй като в последно време като го сложа косата ми става ужасна, а преди не си личеше, че изобщо слагам нещо…
Единствено от тоника на Био рехаб като слагах в корените нямах проблем с омазняване, миризма или нещо такова, но само с него не знам дали ще има ефект откъм косопад и растеж. Аз ползвах комплекта лятото, бая бързо растеше косата.

# 52
  • София
Ама и моята доста растеше с този серум на The Ordinary ама тоя път просто го спрях, защото ми прави косата ужасна като си го сложа. Ще пробвам иначе тези маски от Зоя и без това ще правя поръчка.

# 53
Косопад никога не съм имала, но изтъняване да. Косата ми по принцип е с тънък косъм, склонна към омазняване и е без обем. Трудна за поддържане коса. Още се мъча да намеря правилната рутина за нея. Това което помага за по-добрия й вид е изравняването на пластовете, маслени маски, балсами без отмиване всеки ден, олио по краищата всеки ден. Понеже много цъфти имам лошия навик да късам цъфтежите, което допълнително спомага за липсата на дължина. Старая се да контролирам този отвратителен навик от ученическите ми години, но е много трудно.
Не я боядисвам, мисля като се наложи да ползвам къна и касия. Пробвала съм, не се получава идеалния цвят, но бои няма да ползвам. Сигурна съм, че те ще унищожат косата ми.
Все едно сте описала моята перушина.Ползвам само шампоани за обем и тук таме някоя маска.По-дълга от раменете не съм я виждала.Само , че аз не ползвам вече никакви олиа, защото става още по-мазна.Абе в тоя живот с плътна , дълга коса няма да се видя 🙂

# 54
Моята успях да я докарам почти до средата на гърба, така че има надежда. Обаче това е с адски грижи и много нерви и пари и пак е далеч от това, което искам. Пластовете около лицето са някак по-тънки и по-податливи на увреждане и тях така и не успявам да докарам до същата дължина както останалата коса. Абе, трактат мога да напиша по темата. Дано поне в някой друг живот имам шанс да се видя с хубава коса, която не изисква голяма поддръжка Laughing

# 55
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Косопад съм имала само веднъж в живота ми (след изкаран Ковид) и бях под огромен стрес,че ще остана без коса. Ужасно чувство. Специални грижи,ампули,отвари..не знам си какво..

Тайни нямам,ползвам про серии за коса,бия биотин и нищо повече.
Косата ми,с възраста и боядисването става все по-трудна за обгрижване. Много обича хидратиращи серии.

# 56
Розмаринът ми е малко непознат, не съм го използвала досега, но звучи много интересно! Как точно помага за косата? Какъв е ефектът му, спомага ли за растежа или има ли други ползи за здравето на косъма?

Аз това лято започнах с розмарина, правих отвари, не съм усетила да има миризма, обаче ми се омазняваше повече косата. Сега си взех коприва и розмарин и правя отвара, с които разтварям праховете за маски. Като стане по-топло, мога и да си пръскам директно в корените, ноо засега ми е още студено да ми седи влага на главата😀, след баня пръскам понякога на влажна коса, но аз като си мия косата вече един път в седмицата някъде, какъв ефект да постигна..
лятото мога да я обливам и изобщо няма да ме сбърка, ама сега….
Иначе слагах масло от розмарин няколко капки в шампоана ( взимах тубички за многократна употреба и си пресипвах там шампоана), също и в маските.

# 57
https://www.forlife.bg/rozmarin-za-kosopad

Само да кажа, не съм чела цялата статия и не знам точно какво пише, но чисто розмариново масло не се ползва директно на скалпа, защото е силно!

# 58
https://www.forlife.bg/rozmarin-za-kosopad

Само да кажа, не съм чела цялата статия и не знам точно какво пише, но чисто розмариново масло не се ползва директно на скалпа, защото е силно!

Не защото е силно, а защото е етерично. Етеричните масла не се ползват самостоятелно, а само смесени с базови масла - арган, жожоба и т.н.

# 59
  • Варна
а какво ще кажете за масло от гроздови семки? дали става да се използва за масаж на скалпа направо?

Общи условия

Активация на акаунт