МАРТенски хлапета

• 67 353
  • 556
  •   1
Отговори
# 450
  • Германия
c'Mon, честит ти момък! Да расте здрав, силен и умен! Heart Eyes

Честит рожден ден на мама на двама командоси т.е. Мама Весси   bouquet  bouquet  bouquet

# 451
  • София
Честита Нова година! Пожелавам ви много здраве, успех и повече пари за удоволствия!

Веси, честит рожден ден!   bouquet

# 452
  • София
Честита да е Новата година, момичета! Да е успешна за всички ви, да сте здрави вие и семействата ви, да сте много щастливи!

c'Mon, да ви е жив и здрав наследникът, много да ви радва и слуша и да ви е винаги повод за гордост!

Миша, значи трябва да изчакам има няма 3 години за да си почина и да се занимават сами.. Outta Joint

Аз не бих възлагала големи надежди  Grinning Grinning Grinning При вас ще е по-голяма разлика и по-често срещани реплики ще са  "това бебе ми надраска тетрадката, скъса ми учебника..." Но все пак по-голямото дете е момиче, каквото и да си говорим, в общия слуай, са по-спокойни и по-грижовни  Grinning

Джуджанка, и аз съвсем бегло съм запозната с темата за индиговите деца, но общо взето мнението ми е подобно на това на Мишолина. В "Нашите деца" има тема за "Темпераментни деца". Там съм чела, че родителите споделят опит как се справят с подобно поведение на това, което описваш.

И при моите деца имам моменти на ревност, но като цяло положението е търпимо( пу-пу  Grinning) Нещото, което правя последователно, е всеки път, когато правим нещо специално за Георги е да му го показваме и обясняваме и че го правим, защото е по-голям и в същия момент обяснявам защо не съм направила нещо, за което се е разстроил, а съм го направила с по-малкия му брат. Идеята, която влагаме, е че на различна възраст децата имат нужда от различни грижи, хвалим ги за различни неща, изискваме различни неща , а не е заради това дали ги обичаме повече или по-малко. Но като ви чета... май на мен ми се налага да съм по-строга- и тон повишавам, и броя до три, след което следва наказание (рядко ама се стига и до там).
Георги днес тръгна на ски училище- сам, с непознати учители и деца. На него това не му пречи- много е общителен и социален, на мен ми е малко притеснено. Поглеждам от време навреме онлайн камерите на Алеко с надежда да ги зърна, но нямам късмет за сега Grinning

Щх да забравя- исках да допълня списъка с детски книги- 'Тошко Африкански', но на места се налага в движение да замествам стари думи или пък да обяснявам  Grinning

# 453
  • Габрово
Щх да забравя- исках да допълня списъка с детски книги- 'Тошко Африкански', но на места се налага в движение да замествам стари думи или пък да обяснявам  Grinning

С доста книжки е така. Сега му чета "Туфо рижият пират" от Георги Константинов /книжка от моето детство/, където "полицията" е все още "милиция"  Mr. Green Но, най-трудно ми беше с "Патиланци", доста архаични думи има и се получи някакъв мой вариант на книгата  Laughing. На Мишо му хареса обаче. Той много обича рими, а и когато някоя дума не му е ясна ме прекъсва да му я обяснявам. Същински тълковен речник съм  Mr. Green.
"Доктор Охболи" също имаше успех при Мишо.

И Честита Нова Година, много здраве и положителни емоции на вас и на децата.

# 454
  • София
c'Mon, честити бебчо, да расте здрав, весел и добричък.Много да ви радва.
На вас мами ЧНГ 2011 много да е щастлива, успешан и благополучна за всички вас и семействата Ви!
Ние за коледа си бяхме в къщи и при мама, а за нова година 5-6 дни бяхме на Родопите на вилата.Децата полудуваха, пгостувахме и по роднини и приятели, порадвахме се на природата и пак с нови сили на работа и училище.
Борис вече само говори как ще е първокласник и колко много иска да учи, взел се е много насериозно и срича, пише, рисува, занимава се много самичък.
С баткото си в предвид 6 годишната им разлика само се дразнята, чат пат играят нещо заедно но за кратко, много се борят ( някъ,ви мъжки екшъни) и после все някой реве,че другия го ударил( уж на шега..ама играчка -плачка)... Grinning
въобще двамата заедно ли са в едно помещение и след 15 мин вече има викове и аз по тях естествено..мислим от пролетта да ги разделяме в отделни детски стаи, явно всеки си има нужда от неговое си местенце и пространство и да не се дразнят и съобразяват един с друг.
Баткото вече навлезе в пубертета и ...лудницата е пълна Grinning
Та така общо взето с момчетата вкъщи. Когато всеки е сам с нас са идеални, но двамата съберат ли се заедно малката драка веднага започва да го дразни и баткото му се връзва ... Joy

# 455
дами, заповядайте!
РОДЕНИ 2005

# 456
  • София
Честит рожден ден на Дариа, Дани и Яна Grinning
Флайбъл, Мамо Веси, Лиана, живи и здрави да са дечицата ви! Много радост да ви носят  Grinning

# 457
  • Sofia
Благодаря, tchara!!!
Живи и здрави да са всички мартенчета празнували 6-тата си годинка до сега и разбира се Честит Рожден Ден на днешните рожденици!!! Да растат здрави, умни, весели и безгрижни!
Почерпете се виртуално с торта:

# 458
  • Габрово
Лиана, да ти е жива и здрава рожденничката   bouquet  bouquet  bouquet.

# 459
Liana,на патерици честит рожден ден на Яна! Да ти е жива и здрава вече голямата госпожица!   bouquet
Мамо Веси,Флайбъл,честит празник и на вас! Пожелавам ви само щастливи моменти с дечицата,много здраве и усмихнато детство! Tada bdbaloni

# 460
  • Sofia
Честит рожден ден със закъснение на Боби, Георги и Мишо!!!
Мили мами, нека децата ви да са здрави, усмихнати, положително настроени към света, да греят като мънички слънчица и да носят радост и добро настроение на вас и вашите семейства.

# 461
  • София
Един мноооооого специален поздрав за Марианка! Да е жива и здрава, много щастива, много любознателна и креативна Grinning

Лиана, благодаря  Grinning

# 462
Привет майчета, отдавна не съм влизала ,честит рожден ден на патерица на всички мартенски деца  bouquet.А сега аз да се похваля че също в месец март  Grinning на първа пролет се роди нашата дъщеря МАдлен, Вики е много грижовен батко, върти се около нея,гали я милва я, макар че искаше братче сега много и се радва. Вече сме си в къщи и сега се гледаме по цял ден.

# 463
Чудесна новина, да расте здрава и щастлива!!!  Heart Eyes И пак мартенче! Браво Simple Smile Снимки?
===========================

Не знам тук дали пише някой вече, май има обща тема за родени през 2005... Аз само за фотографската тема сколасвам напоследък, и то за четене набързо...

Ще изпратим децата в БГ сами за първи път, пътуват с майка ми след седмица, ще стоят почти целия април месец  Simple Smile

# 464
  • Габрово
malka s4etka, честита ти втора мартеничка   bouquet  bouquet  bouquet. Да е жива и здрава Мадлен, и всички вие покрай нея.

Общи условия

Активация на акаунт