МАРТенски хлапета

• 67 265
  • 556
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Честит Рожден на Бобо!!! Много усмивки и сбъднати мечти, мило дете!!!  newsm59

Ето и обещаните снимки от рождения ден на Яна:
http://picasaweb.google.com/115797836588395432861/5#

# 286
Честит празник, Бобо! Много усмивки и веселие!

===================================
Лиана - чудесен празник! Снимката, където Яна гледа тортата - толкова мила радост! Хем са големи вече, хем всъщност са си такива бебички още Simple Smile А малката каква е рошава бузанка; разкошни момиченца!

Аз нямам търпение вече Simple Smile; 15-ти се пада в понеделник, ще носи малка почерпка в училище на самия ден; партито е чак неделята след това.

# 287
  • София
Честит да е рожденият ден на Боби, жив и здрав да е, умен и смел да расте Grinning

Макар и със закъснение, но от сърце, пожелавам много здраве и на Виктор и на Яна Grinning

Лиана, хубаво партисте заформили, много са сладки дъщерите ти Grinning Кой е този клуб, изглежда много добре?

Мен от десетина дни ме е стиснала шапката, свито ми е сърцето, имам чувството, че ще се пръсна. За училището иде реч- първо, че тук в София е някаква истерия покрай кандидастване и записване в"по-добро" училище и второ кога да го пуснем в първи клас. Аз винаги съм искала да тръгне на навършени седем години, обаче последните дни съпругът ми много разклати това ми убеждение. Аз самата съм тръгнала на 6г на училище, винаги съм се спрвяла успешно, но като цяло двата класа шестгодишни вървяхме до последно по-слабо от двата класа седем годишни. Като повечето деца сега на 5г и Георги може да събира и изважда до 20, да брои до... не знам колко си, повечето букви познава и чете с някои, неща които ще трябва да започне да учи след  две години и половина. Ами до тогава хич да не го занимавам с нищо(което ми се струва невъзможно)  той ще научи още толкова много неща, и мъжът ми се притеснява, че ще загуби всякакъв интерес както сега в градината. Да не говорим, че много от знанията се въвеждат с морковчета, зайчета, котенца...той сега няма интерес към тях и му се струва бебешко, а за тогава...А пък да издържи на този режим в градина с почти тричасово спане, през които три часа той не спи а лежи без да мърда, ми се струва невъзможно. Учителките казват, че бил много дисциплиниран, не спял, но не се разбирало, че има будно дете. Явно напрежението се събира в него и като го вземам от градина първите два часа е  много напрегнат, а после до 12-1часа през нощта играе и изкарва енергия( снощи сме заспали и двамата с баща му по диваните и той, милият, изгасил телевизора да не ни шуми и играе с конструктура на пода). Сега се чудя дали да го записвам в някое училище предучилищна група и ако сега се справя дали пък в един по-късен етап няма да окаже негативно влияние това по-ранно тръгване, а пък още две години и половина да"тъпее", както казва Румен...
Вие мислили ли сте по тези въпроси, ако някой сподели нещо, ще ми е полезно.

# 288
  • Варна
tchara и аз в тоз филм се вкарвам напоследък. Изобщо не се двоумя и мисля направо в училище да го запиша на предучилищна. Хриси също не спи на обяд и това с лежането 3 часа ми се струва голям тормоз за не спящо дете, час да си почива легнал - да, но 3часа без гък да каже е  #Crazy . За  тръгването от 6г. не го мисля, предпочитам да тръгне с набора си именно за да няма изоставане. (От приятели с по-големи деца знам, че има у-ща, в които натоварването е доста голямо и мисля, че по-ранното тръгване ще е  в "-" в случая.) Сега програмата е по-различна и в предучилищна има и интересни неща, поне според това което аз знам. Иси има знания, но самата училищна среда ще му е интересна и си мисля, че няма да загуби от това, че ще тръгне на 7г. в 1ви клас. Скуката предполагам може да се компенсира със занимания у дома.

# 289
  • Варна
Liana, много сладурски купон сте имали. Яна изглежда много доволна с пеперуденото лице, а снимката където са двете е  Hug. Прекрасни са!

# 290
(както е видно, днес нямам много работа)

Чара  Grinning децата са различни (открих Америка аз)...Някои момченца и на десет няма да са готови за училище, други...имаш го вкъщи. Детето ти е умно, будно, напред в много отношения, не го спирай. В на Мариана класа все още има деца, които не могат да броят до пет - и други, които заспиват следобеда и едва издържат. Има и момченце, което чете от две години и се чудят какви книжки да му дават. Възрастта няма никакво значение, всички са на "пет." Щом имаш избор, запиши го предучилищна, аз бих го пуснала по-рано на училище; явно е готов. "Негативното" евентуално като ги тресне пубертета по-нататък, по-малките са по-дребнички по-дълго време, но това и при тръгналите от седем години е така, някои просто възмъжават по-рано. И не е нещо, което не може да му се обясни.

(сещам се, Almost Famous, много любим мой филм; бяха пуснали главният герой-голям умник на училище три години по-рано, взел години на веднъж; като му казаха на колко години е всъщност, чак тогава разбра защо всичките му приятели са 2 глави по-дълги. За отмъщение, не завърши и си взе свободна година, за да отиде на турне с една рок-банда Mr. Green)

Междувременно, може би го запиши на нещо след градината да ходи, да хаби енергия, не знам какво се предлага - плуване, танци, карате.

Мариана много се изморява; вечер и се затварят очичките. Свърша училище в 3:20, след това е игра, само един ден ходи структурирано на тенис. Ляга си в 9:30 и едва я будим сутрин.

# 291
  • Sofia
Чара, клуба е Барбарони в Младост 1. Хареса ми, че е широко и светло, с много прозорци, но затова пък не е най-топлото място през зимата. Като цяло е добре де, доволна съм.
Мен такива мисли още не са ме налегнали. По принцип гледам да не занимавам Яна с много смятане, писане и четене, уж за да и е интересно в училище (или поне се надявам да е така). Аз съм привърженик на тръгването на училище от 7г. В днешно време в този забързан свят не ми се ще да отнемам още една година от детството на малките, че то и без това е доста кратко. Все пак както Мишолина е казала "Децата са различни" и всеки родител най-добре може да прецени кое е добре за неговото дете.

# 292
  • Габрово
Liana, много са сладки момичетата. Ели, каква е къдравелка  Grinning. В нашия град много липсва такъв детски клуб.

Чара, и аз съм в такава чуденка. За ръста нямам притеснения, Мишо върви по-висок от доста деца от предишния набор, през пубертета ще видим  Mr. Green. Не мога да не го занимавам с букви и цифри, при положение, че сам се интересува и иска да пише и чете. Никой не го кара на сила, а не мога да му забраня под предлог, че това ще го учи в първи клас. И той вече почти не спи на обед, лежи и мирува, но вечер и той е страшен бяс. Също се притеснявам, че ще му бъде скучно в първи клас, ако тръгне на 7 и половина. Представям си го как шуми, върти се, абе ще разваля дисциплината. Ще започнат забележки, лепене на етикети.
А, пък те нашите малчугани дефакто ще тръгнат на 6 и половина, ако решим.

# 293
liana, много весело е било партито !   Grinning

tchara, отговора ти е ясен, но  се стртахуваш да си го признаеш.  Grinning
По всичко личи, че на Георги му е скучно в ДГ и по-важното е оправдано скучно.
Една година не е чак толкова много време , все пак .  Wink
 И аз съм от 6 годишните и не съм имала никакви проблеми. Будно дете бях. По-големите винаги са ми били по-интересни.  Simple Smile
Сега даже се сещам, че в игрите пред блока , моите набори , тръгнали на 7 , ми се струваха бебета, когато станеше дума за училище, но за игра  не е имало проблем.  Wink

Лично за Дариа засега нещата вървят към 7+ първи клас. Така е структирирана градината по групи, там ще кара и предучилищна живот и здраве. Всичко върви в норми и спи и й е интересно, нямам колебания за сега.

# 294
  • Габрово
Честит Рожден Ден на Георги и Мая Tada  Party Time  ura. Много здраве, весели игри, усмивки и успехи им желаем  Grinning!

# 295
  • София
Благодаря, Ивап, да е жив и здрав и Мишо, умен и отговорен да расте Grinning

Честит рожден ден и на Мая Grinning Жива и здрава да е, дано мама Вилионе се включи да ни разкаже как са и малко снимки да видим Grinning

Благодаря ви за отговорите за предучилищната подготовка.
Мишолина, мерси за куража, а с филма ме разсмя Grinning
Флайбъл, хич не ми ясен отговорът, де да беше   ooooh!

# 296
  • Sofia
Честито на Мая, Георги и Мишо    bigdance2 newsm59  Gift
Както се казваше в един любим филм "Нека силата бъде с вас!"    Hug

Яна също спи в градината, ако си е вкъщи обаче рядко ляга. Иначе хич не ще да ходи на градина, въпреки че сме я записали на всички занимания с изключение на футбол. Общо взето с тях я мотивираме да отиде. Явно не и е много интересно иначе. Говорих с едната госпожа и се оказа, че това, което учат тя го знае или поне повечето неща. Относно училището си мисля, че ако тръгне от 6г., в часовете ще и е трудно да задържи вниманието си толкова, колкото е необходимо. Засега поне бързо губи търпение. Нещата естествено се променят, така че в бъдеще може да реша друго, но засега смятам да тръгне на училище от 7 год.

# 297
  • Варна
Честит Рожден Ден на Мишо, Гого и Мая!  Hug Растете здрави и щастливи!

# 298
Честит празник на Гого, Мишо и Мая и от нас!!! Да са здрави, весели, и много щастливи!

Как е живота като е човек на пет?  Simple Smile Мариана всяка сутрин се мери на стенатата колко е пораснала (защото точно на деня ще ѝ отбележа височината) - това са тренировки на сухо, и все вдига с една педя нагоре, "видя ли, още повече, още повече!"  Simple Smile

# 299
  • Габрово
Как е живота като е човек на пет?  Simple Smile

Мишо ме попита сутринта, кога пак ще има рожден ден  Mr. Green. Ех, тези подаръци все не му стигат ooooh!. Иначе малко се перчи с 5-те си години  Laughing.
Ето няколко снимки от празника в градината.

Общи условия

Активация на акаунт