Виждаме по нашите ЦВЕТЯ, че пролетта вече е дошла!

• 53 581
  • 482
  •   1
Отговори
# 90
Малее, докато ви намеря и вие сте изписали толкова много. Аз нямам с какво да се похваля, но се записвам да ви следя и да не ви изпусна  Hug

# 91
Момичета, имам страшен проблем с някои цветя. Едновременно започнаха да изсъхват- двете ми азалии, игликата и сенполията. Не знам каква беля точно съм им сторила ooooh!. Азалията - бялата тотално изсъхна, а я поливам . Сега я окастрих и каквото остана пресадих в торфена смес. Игликата ooooh!- подарък ми е от детето за 8 март- направо ми е жал. Ще купя тайничко нова и ще я сложа на нейното място, но как се гледа? Държа ги на хола, където е топло и слънчево и ги поливам през 3-4 дена.

# 92
Много е хубава игликата, лесно ли се гледа?

# 93
katyadjin , да не са измръзнали? ама пък игликата да измръзне...в едно помещение ли са всички? имам предвид при еднакви условия ли са гледани?
pazzzaазалията и игликата не обичат много топло. Имай предвид, че игликата е градинско цвете и зимува навън.. Азалията също не понася много топло. Най-подходящо е северно и източно изложение. Полива се с престояла вода и се тори с тор за кисели почви.
За теменужките също на север и изток е най-подходящото място. Неискат прекалена топлина.. Ако можеш покажи снимки, че така ще гадаем какво им е.

Колко интересно им казвате. Laughing А от къде си, Миленка?

Ками, показах под аватара  Hug

# 94
Ками,благодаря за препоръките,които си постнала за лилиума и неговото отглеждане,ще ми е от полза.
В скоро време и аз ще направя албум на моите цветенца и ще го представя на уважаемата цветарска аудитория newsm51.
Имам още едно въпросче.Видях ,че им разбирате на хибискусите/това е кит. роза,нали?/,ще се радвам някой да ми подскаже какво да го правя моя-имам го от около 1,5 години,беше захванат от отчеснато клонче,има само стъбло без разклонения,миналата пролет го подрязах с надежда да се разклони,но пак изби само един връх и не се разклонява.Също и не е цъфтял,единствената пъпка мин. година така и не се оформи и отвори,а падна.Сега се чудя пак ли да го подрежа и от къде точно-преди предишния разрез или след него newsm78,че дано се разклони и да се оформи като дръвче.

п.п. Честита нова темичка и Честита първа пролет!Много здраве и красиви цветенца на всички! flower

# 95
Честита пролет и от мен момичета.Аз дълго време не се вясвах от много работа ,но сега съм тук и имам нови придобивки. newsm44
Имам си азалия в бяло,циклама, кралска бегония,шарена шефлера, калатея и още едно което не го знам.Утре ще го снимам и ще ви питам как се казва.

# 96
Здравей,Деси  bouquetЧестити придобивки!Радвам се,че се завърна при нас!

# 97
Албенче,
аз никога не съм ви изоставяла и съм влизала да ви чета,но за малко и набързо.
Но сега съм тук и с вас. Peace

# 98
момичета от Варна
Знам че се писа в преходната тема , но за който търски луковици днес видях в Кауфланд  грамаден стенд с каквото ви душа иска.
Освен това имаше и от дървените скари на колелца 9.99.

Честита първа пролет с закъснение
  bouquet

# 99
...............
pazzzaазалията и игликата не обичат много топло. Имай предвид, че игликата е градинско цвете и зимува навън.. Азалията също не понася много топло. Най-подходящо е северно и източно изложение. Полива се с престояла вода и се тори с тор за кисели почви.
За теменужките също на север и изток е най-подходящото място. Неискат прекалена топлина.. Ако можеш покажи снимки, че така ще гадаем какво им е.

Благоаря за съветите! В хола не е чак толкова топло и си мисля, че не разредих правилно течната тор за азлия. Направих разтвора почти на око и май това ми е грешката. Цяла зима нищо им нямаше и сега......как можах! Игликата я извадих на терасата, ама тя е безнадеждно загубена. Хич няма и да я снимам, че гледката е плачевна! Сенполията- тъкмо и се радвах, че цъфна и се оказа много рядък цвят- бяло с лилаво и розово- и.. започна едно гниене от основата и така изсъхна. Отрязох още в началото няколко листенца и ги потопих във вода та да пуснат корени, както преди съм правила. Те също изгниха за съжаление. Crossing Arms
Така и така съм тръгнала да питам- имам един Бенджамин хванат от издънка, сега му смених почвата, че имаше мушици и гъби растяха в старата почва. Какво обича бенджамина, че от мъжа ми за 8 март имам един много рядък вид- бонсай бенджамин. Благодаря предварително!

Ками, показах под аватара  Hug

# 100
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Мдааа явно на игликата и е дошло в повече топлото от климатика....А дали има шанс да я спася, нещо пресаждане...?

А марантата ми не съм й променила с нищо условията, полудяваше, беше страхотна и изведнъж тези жълтини по края.. винаги е била в кухнята, където не се отоплява, освен от фурни и котлони всеки ден, но там не пада под 14-15 градуса.. Незнам какво да я правя?Сега чета  ипо други форуми, но щ се радвам, ако някой е имал такъв проблем да ми помогне

# 101
katyadjin  да не е попаднала вода по листенцата или да е много суха. Моята по едно време я бях забравила да я поливам и беше започнала да жълтее, сега е полудяла.  Grinning Иглика имах преди две години и ми умря. Бях се заканила да не си купувам, но тези дни не устоях. Пак си имам една но не знам как ще се справя с нея. За бенжамина знам че не трябва да се мести много често, защото започват да му капят листенцата.
Аз от Кауфланд постоянно си купувам неща, но не в Бг.  Simple Smile Има голям избор на семена. Сега съм на тема тънък лук. Да видя що за чудо е.  Simple Smile

# 102
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди две години си купих пакет с луковици от някакъв алиум, разноцветен бил, красив бил  Rolling Eyes моите всичките са бели и жълти и не е нещо особено, а и не мре че да сии купя друго нещо

пусто любопитство  Blush разрових се да видя твоя и намерих това  Hug 

http://agrosaveti.com/agro/zelenchuci/722-div-chesan.html

катяджин - игликата на балкона и я остави да се съживи, а моята калатея май съхнеше от сухия въздух. лятото я изкарах навън и се оправи  Peace

# 103
И аз съм се чудила дали мога направо в торф да сея, притеснявам се заради киселинността му и го смесвам с почва, мислите ли, че няма да има проблем и да сея?

К@ми, аз съм посяла моите семена в торфени шайби и нямам проблеми – почти всичко поникна.

Да се отчета за вчерашното изложение. Имаше много интересни аранжировки и композиции. А зюмбюлите как опияняващо миришеха...Ето малко снимки. Извинете, че не съм ги подредила.
В търговската част повечето щандове бяха заети от фирми за озеленяване и оформяне на дворове и терени. Разнообразие на цветя нямаше. Повечето бяха градински. Имаше луковици за разкошни лилиуми и далии (поне на картинките изглеждаха). Така се натъжих, че нищо не си избрах. И съвсем на края, на последния щанд имаше африкански теменужки. Аз към тях съм малко предубедена, имам няколко и никоя не ще да цъфне повторно, забравих какъв им беше цвета. Ама много красиви бяха и не се сдържах – ей тези двечките  си взех. И едни много интересни саксии си купихме. Тук има повече снимки и видео. Можете да разгледате.
Имам и други придобивки, не от изложението. Предишния ден, уж само да разгледаме един цветарски център и резултатът – бенджамин (още не е почнал да капе) и пеперомия каперата. А какви орхидеи имаше...  Heart Eyes Heart EyesИ там снимах.
За Aitep (тъй като пеперомиите са ти слабост) – тук видях много подробни снимки. 

# 104
Момичета, имам страшен проблем с някои цветя. Едновременно започнаха да изсъхват- двете ми азалии, игликата и сенполията. Не знам каква беля точно съм им сторила ooooh!. Азалията - бялата тотално изсъхна, а я поливам . Сега я окастрих и каквото остана пресадих в торфена смес. Игликата ooooh!- подарък ми е от детето за 8 март- направо ми е жал. Ще купя тайничко нова и ще я сложа на нейното място, но как се гледа? Държа ги на хола, където е топло и слънчево и ги поливам през 3-4 дена.

От опита ми с азалиите ще ти кажа, че не ти изсъхва защото не си я поливала, а защото си я преполяла...корените сигурно са и загнили!

Общи условия

Активация на акаунт