Времето не спи , март ще отлети, а пък ние всички ще сме майки мили и добрички!

• 13 691
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,хайде и аз да се запиша,че само чета наготово Simple Smile Първо да честитя на всички новообебили се мами,да са им живи и здрави отрочетата!!!   bouquet
Незнам с това кърмене... първо,че режима ни е "когато си поискам",второ,че като почне да цока и седи на цицата по един час и дреме... аз все си мисля ,че не и стига, но пък винаги памперсите са пълни и дори повръща. Но понеже четох,че трябвало да папка по около 100 мл на хранене,а тя изкунсумирва едва 50 мл( това е по моя преценка,защото около 60-70 мл изцеждам от двете гърди) и така де.. постоянно се шашкам. Да не ви казвам как паднах преди час от стола докато я храних,слава Богу тя нищо не усети,защото си остана на възглавницата,но аз доста се уплаших. Относно гъбичките в устичката ... и ние имахме... но и давам Фунгостатин.... ( много съм доволна,афтичките изчезнаха още на следващия ден,но ще продължа да и ги давам още ден-два) ,отгоре на всичко май сме и с пъпна херния,защото след като ни падна пъпчето... така си и остана да стърчи  и ще видя педито какво ще каже в понеделник. Иначе бебка е много послушничка.... но тези колики ни разказа играта... нито еспумизан помога,нито тоя чай на хип. давам вече втора опаковка Инфакол... ама незнам до колко и действа,защото все се гърчи милото..  Cry Относно разходките... много ми се иска да я изкарам вече ,поне за малко пред блока,но пусто му страх Sad а и педито е една "лелка",дето ако питам нея.. ще каже чак лятото да правим разходки!!! Sad Та така де,мисля да почакам до 40-я ден Simple Smile Сори за дългия пост,ама аз понеже рядко се отчитам... та така де Simple Smile Ще бягам,че бубата плачее...   Hug за всички

# 136
За коликите аз пробвах еспумизан и сабсимплескс но не помогна, сега пробвам колиеф и е доста по-спокойна  Party само дето са много скъпи Shocked

# 137
  • София
Благодаря на всички за отговорите за кърменето, ако и други се включите, ще съм ви благодарна... Калин ме изненада в гръб днес, благоволявайки да вкуси нежеланата до момента гърда и малко се притесних  Embarassed

Искам сега да ви питам нещо от серията тъпи, затова съм зарязала Калин на татко му и влизам пак тук. Изрязахме му ноктите и му махнахме ръкавичките... ами Калин си яде ръцете  #Crazy успява да си ги налапа целите... Вие как се справяте с това?

П.С.

vily_st,

Цитат
4. Как разбирате, че гърдата е изцоцана?

Дава под 10 мл. при цедене

Цитат
5. Вечер имате ли кърма?

Да.

# 138
  • София
Влизам само да ви кажа, че преди малко се чухме с Мери - помоли ме да ви кажа, че много ви целува и ви праща хиляди поздрави!!! Миличката, наистина звучеше доста умореничка, каза, че много я болят шевовете, че не било никак бързо и леко, но важното е, че са добре! Малко се притеснява, че няма от кой да получи повече подробности за бебка, (една акушерка само е казала, че е добре), но аз я успокоих, че сега е важно тя да си почива и да се възстановява бързо, а утре сутринта вече ще се гушкат с принцеската!!!
Мери ми каза, че стиска палци да се засечем  Mr. Green Дано!
С теб сме, миличка и те прегръщаме!!!!

# 139
момичета искам да попитам вие как се справяте?аз имам малък проблем-малката от  вчера не е акала-до колкото си спомням някоя от вас имаше такъв проблем да сподели!!!!!!
за кърменето-ние се кърмим на поискване-спи 3-4 часарпосле хапва, и така постоянно   bouquet имам кърма, цедя съвсем малко кол  bouquetото да се облекча по 5 мин.след сукане и така .....
много спокойно бебче та това за сега от нас

# 140
kikomeri,честита ви дъщеричка,много да ви радва и да и осигорите едно прекрасно детство.
Честито и на Есме,дати е жива и здрава малката принцеса .

# 141
Роска - споко мила, тези дни и ти ще гушкаш бебка.  Hug
Поздрави на Мери, да е спокойна, ще и я дадат бебка.  Hug
Зори- моята не беше акала 3 дни и бутнах термометъра сама. Съвсем лекичко.
Зеленкото- ние си седим без ръкавици и си ядем ръцете като огладнеем. Аз по това разбирам, че иска да папка. Пък и доколкото помня в една от лекциите пише, че това е начина им да усещат и изучават.

от нас лека вечер  Hug
на мамитата 2 в 1 стискам палци всичко да мине ок.

# 142
Напа, Есме и Мери, честити ви рожби! Да растат здрави и щастливи за радост на мама и тати    bouquet
Ей, Мери видя ли, че излезе бебка... само дето се шашкаше...Чакането си заслужаваше нали? Чакаме те с новини и снимки на скайп Simple Smile
Честита месечинка на Борко  Hug
Успех на всички, на които предстои най-вълнуващия момент  Hug
Зеленко, аз никога не съм слагала ръкавички на Мария и тя често си лапа ръцете, като я виждам и мога и ги вадя от устата.
Айде, лека от мен, че малката наду гайдата...

# 143
Ей, аз докато се наканя да се разпиша и тя темата стигнала наполовина  Laughing

Като гледам обсъждате актуален и за мен въпрос - постоянното висене на гърда и рев, като се отдели  ooooh!
Днес бяхме на гости при майка ми за севтеи тя се шашна как почти през целия ден бебето не се отдели от мен  Laughing Кърмене, цокане, после спане, все в мен. И почти постоянно бяхме с цица в устата.
Аз от седмица и половина някъде предлагам да суче и от двете гърди. Т изсуква едната и след 30мин цокане я прехвърлям на другата да си досуче. Мисля си, че вече доста са й се увеличили нуждите от мляко и днес дори си мислех, че май и от двете не й стига. Но ес надявам утре вече да сме оправили положението  Peace
Иначе и аз съм забелязала, че и при колики иска да суче и се успокоява. Пък не знам дали ги бъркат с глад  Rolling Eyes

Хайде отивам, че пиявицата пак ме зове  Mr. Green

# 144
Всички имате много поздрави от Есме, каза който може да ражда нормално, че секциото било много гадно Simple Smile Боли я, но е доволна, че е станало така, че поне да е с бебка вече.

Зеленкото ли питаше за редуването на гърдите? Аз откакто си оправих проблема със свръхпроизводството, т.е. някъде от вчера Simple Smile започнах да давам по една гърда на хранене. Някак естествено стана, мисля, че само веднъж много ме болеше неизползваната, но нещата се регулираха. Все пак има моменти, в които са ми по-напрегнати и давам и двете, за да ги облекчи.

В тази връзка искам да питам - аз спрях тотално да се цедя (и то тъкмо след като получихме парен стерилизатор за подарък и бях решила каквото цедя да замразявам, че бая изхвърлих) и искам да питам има ли още някоя  от вас, която само кърми и не се цеди. Питам просто ей така за сверка, че като си суче вече регулирано и не се цедя допълнително, няма да се окажа в един момент с по-малко кърма..Знам, че не би трябвало, ама да си питам аз.

# 145
Аз не се цедя след кърмене  Peace Всъщност никога не съм се цедила след къремене. Точно, за да не предизвикам излишна лактация  Peace Ако усетя, че някоя гърда е много пълна, това свата основно сутрин, давам да посуче малко и от нея  Peace
Аз дефакто така и не стигнах до използването на помпа - нито с Маги, нито с Мира. Общо взето се окщаза доста излишна покупка за мен това  Rolling Eyes

# 146
Чудесно, знам си аз, ама то нали няма угодия - първо защо са толкова пълни, после - ами сега като се регулират, ще му стига ли Simple Smile

# 147
Здравейте,
аз съм вече тук, ама бая сте изписали и докато ви изчета.ехее...тъкмо малко да науча отговорите на моите ежедневни въпроси и чуденки  Simple Smile

# 148
Цитонамазка док ми каза, че трябчва да направя на 6-тия месец след раждането. Иначе е много доволен - както от шева Simple Smile (нали той е майстора), така и от матката Simple Smile - прибрала се е изцяло. Иначе за секса каза да не тормозя мъжа ми и да си правим секс Simple Smile, да не се притеснявам, ако има леко кафяво течение след секс. Упражнения каза да поизчакам, може само на пътека или коремни преси, но не и разтягащите от типа на каланетика и т.н. За трето - да чакам поне 6 месеца  Laughing (то не че има къде да го сместим, но аз пък много искам).

За кърменето през половин час - Ники също ми виси понякога на гърдите по цял ден, причините за което може да са няколко: коликите да го мъчат и така се успокоява (при нас това е честа причина); да има т.нар. криза на растежа, по време на която бебето суче по-чест оот обикновено, за да си осигури повече млекопроизводство за увеличаващите му се нужди от мляко; или просто да е неспокойно и да иска да се гушка в мама повечко Simple Smile

Зелено човече, аз с Гого давах първо едната гърда да я изцока изцяло, после предлагах другата - колкото иска. След това почвах от последната предложена - в обратен ред. Но с него се опитвах да следвам режим в началото (после се отказах де). Сега обаче съм на друг принцип, тъй като не спазвам режим и от самото начало сме на поискване и съответно правя така - ако Ники цока от едната гърда докато я изпразни цялата, предлагам втората, на следващото кърмене почвам от последната предложена, ако обаче зока малко и в гърдата има още мляко, предлагам я и на следващото и на по-следващото кърмене, докато я изпразни съвсем и тогава минавам на другата. Вторият вариант е подходящ, когато кърменето е било кратко и паузата между кърменията е малка. Така му осигурявам и предното, и задното мляко (което е всъщност хранителното).

За яденето на ръцете - обикновено е признак или че е още гладно бебето (проверка - кърми се и ако гълта, гладно е), или че просто му се суче (проверка - кърми се, но не гълта, а само си цока). Има бебета, които просто искат да сучат повече, без да се хранят - те често си лапат ръчичките, в което няма нищо лошо и не е нужно да се отучват насила, това става от самосебе си.

Нагаина, аз също не се цедя след кърмене - досега съм се цедила общо 4 пъти, два от които, за да оставя изцедена кърма при излизания, а другите два - защото ми се бяха напълнили гърдите толкова много, че не издържах. След като се регулира лактацията, не е нужно цедене, а е нормално и гърдите вече да се усещат по-меки - това е така, защото при регулирана лактация кърмата се произвежда основно на момента при сукането.

Пишката и аз съм решила да не я забелвам. С Гого дърпах, дърпах, като отидохме един ден на консултация при джи-пи-то и тя каза, че трябвало вече да е забелена и викна хирургичната сестра да му я забели - беше адски гадна манипулация и дедето пищя ужасно. После пак му се залепи. Нашата си педиатърка като чу, много се ядоса че са го пипали изобщо. Постепенно пишката му се позабели, сега е на 5 години почти и има съвсем малко останало за отлепяне (точно над ръба) - детето само си я дърпа и така става по естествен начин. Сега с Ники смятам д аизбегна този тормоз и да го оставя като в белите държави - природата и времето да си кажат думата по естествен път.

# 149
В тази връзка искам да питам - аз спрях тотално да се цедя (и то тъкмо след като получихме парен стерилизатор за подарък и бях решила каквото цедя да замразявам, че бая изхвърлих) и искам да питам има ли още някоя  от вас, която само кърми и не се цеди. Питам просто ей така за сверка, че като си суче вече регулирано и не се цедя допълнително, няма да се окажа в един момент с по-малко кърма..Знам, че не би трябвало, ама да си питам аз.

Ми и аз не се цадя... малко ме е яд даже, че купихме целия комплект на Авент /с помпа, стерилизатор и сумати джажи там/. Един единствен път след стерилизация се опитах да цадя и на 20-тия грам се отказах.
Имах леко напрежение в гърдите първите дни като се прибрахме в къщи, но много бързо се регулираха нещата при нас с Рая и не ми се е  налагало след това да ползвам помпата.

Общи условия

Активация на акаунт