Времето не спи , март ще отлети, а пък ние всички ще сме майки мили и добрички!

• 13 693
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Честити рожби на Роня77, napa, Кикоимери и Есме! Да са ви живи и здрави!  Hug  Heart Eyes   bouquet
На мамите, които ще раждат скоро - леко!  Hug
СзА, збаравих да пиша преди - Поли-Уоли и Аничка са ви вече вкъщи, каза че при първа възможност ще пише.
Лепенка за пъпчето ползвахме и ние, за прибиране. Не съм съгласна, че е вредна - тя не се слага като още "раничка", а след като падне и е щръкнало, за да не се получава пъпна херния - така са ми казвали д-ри.
Пишката не я пипам, така реших и с баткото и още е "незабелен".
Много са сладки и пухкави бебоците!  Heart Eyes Алекс е още бая по-кльощав, нали скоро си върна теглото от раждането.  Rolling Eyes
Така ви завиждам, че вече сте почнали разходките. Аз още не смея (освен заради времето сега), но от другата седмица смятам да почнем по малко. Първо на балкона де  Crazy
И ние имаме проблем със сученето, както първия ден ме учуди и засука, след като 25 дни е бил хранен със сонда и шише, сега реве страшно на гърда  ooooh! С 300 зора се прилъгваме и захапва със силиконовото зърно. Караме предимно на изцедена кърма и размразявана.  Sad Днес успя да суче 30мин, но пак беше гладен после и си изпи и шишето  ooooh!

# 121
Имам един въпрос - някоя мама пие ли от този българския лактогонен чай /само съм увала за него/, как се казва, от къде го купувате? Че тоя на хип много бързо ми свършва, а е скъпичък.
Нашето оченце също много сълзи, един такъв жълт и лепкав секрет излиза, особено сутрин.И аз мисля, че е конюктивит, ама изчаквам, че в понед. и без това сме на консултация и тогава ще питам.Сигурно ще трябва капки да слагаме.От къде обаче толкова малки и ще имат конюктивит?  newsm78
А сутринта пък така ни стресна София, както си спеше, изведнъж като ревна, ама направо се дере и пак започна да и излиза млякото през носа, така се изплаши милото...какво е това чудо, не знам.

# 122
Момичета, тапата е  Party
А сега? Какво да правя? Вие колко време след тапата започнахте с контракциите? Малко ми е изнервено и превъзбудено... ако не започна скоро да раждам, ще се побъркам  Crazy
А колко само съм гладна... мисля да се наям, пък кавото-това  Whistling
 Hug

# 123
Ади и моята тапа изтичаше цял ден, че и на следващия. Но както казаха и другите- телефонче на доки.
А ние всичките сме с теб.  Hug  bouquet

да ви се похваля, че преди малко пак хапнахме от гърдата  Rolling Eyes

# 124
  • София
Днес се включвам няколко пъти, познайте защо  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Есме Вихронрав, честита ти радост  Hug

Зеленко,каква поставка ползваш в коридцето,може ли да пратиш снимки???как се къпете или на коридцето?

Ползваме най-обикновена поставка, представлява облечена с хавлия метална рамка, има във всички бебешки магазини, струва между 5 и 8 лв. След баня хавлиената част се маха и се суши. За къпането, къпем се по лекциите на сп. 9 месеца, вариантът за мама + татко (Tony_st, помня вашето представяне Simple Smile , само дето ваничката ни е проста и не "оттичаме" водата, а за изплакване накрая просто вдигаме Калин над водата и го обливаме с канчето. Иначе дупето мием на чешмата вече, а ако е студено като днес - в леген в стаята, не е трудно за сам човек Simple Smile

И сега един смешен въпрос към майките, които кърмят. Моля тези, които не го правят по някаква причина, да не се чувстват засегнати! А тези, които отговорят, да не ми се смеят  Whistling Искам да питам вие от кога сменяте гърдите, т.е. да предлагате само едната на всяко хранене и едва при нужда - и другата. Аз да припомня, че Калин отказва едната гърда, та кърмя само от другата, но като едно инато магаре не пропускам да предложа и нежеланата гърда всеки път, като после я изцеждам, за да поддържам лактация. Ами днес буболечка ме изненада и... изпразни нежеланата гърда Simple Smile Занимава се с нея сигурно 40 минути, но аз си знам, че тя дава наполовина на другата... така си е от началото, а и нали изцеждам... виждам... И, естествено, след половин - един час Калин се сети, че не му е стигнало, та си поиска пак, и изпразни почти докрая и другата... Та принципно искам да знам, в случай, че не се окаже единичен случай, а реши да я уважава по-често, как процедирате вие. Имам пред вид най-вече майките с мъничко по-големи бебенца, а не съвсем наскоро появилите се - за там знам, че се предлагат и двете гърди...

Цитат
За кърменето и дохранването искам да споделя нещо.
Ей сега яде близо един час от двете гърди. Не много енергично, но преглъщаше. Аз обаче, като видях, че вече е час хранене, реших, че или й стига, или не може да се нахрани с кърма. Сложих я в кошарата- да видя дали ще спи или ще иска да яде още. Еми- размрънка се, бушува, давах залъгалка - плюе. Реших, че трябва да дам АМ. Направих й и си изяде 60 мл.
Въпроса е - трябваше ли да продължа да я държа на гърда и след този един час или добре съм направила с АМ?

oki4, Калин често прави това, само дето от едната гърда, де... Като усетя, че се одрямва съвсем, вдигам го да се оригне и той обикновено се унася. Слагам го в креватчето и той след малко се буди - като почне да търси цица, пак предлагам... гледам превди това да го занимая малко, че д амине време, но рядко успявам, защото просто си е гладен и реве... Разбира се, това е моят начин, не съм компетентна да определя дали си права - бих пуснала тема в Кърмаческия, защото питането е съвсем конкретно. А коликите не можеш да сбъркаш: почервенява личицето, гърчи се, може да пръцка и да издава звуци като напъване да ака, рязко изпищява или плаче дълго и силно...

Белла, лекарка за прибиране на пъпчето или водонепропусклива за къпане? Защото първата е само по медицински показания при опасност от херния (не е профилактична!!!) и не се ползва "по самоназначение". А за отговор: не ползваме лепенка за прибиране.

*Nikita*, аз се наливам с българския лактогонен чай, от аптеката се купува, но има явно различни разфасовки, защото аз купих онзи ден за 1,30 лв. от квартала, а съм чела за цена 7 лв. Понеже имах количество от приятелка дадено, пиех си на око когато се сетя, но като купих, видях там пропорции и т.н., ама не го спазвам точно, май приемам повече... В него има и копър (срещу коликите на бебето Simple Smile Казваш чай за кърмачки или лактогонен и готово.

П.С.   hahaha  hahaha  hahaha Абе моята линийка трети ден е на "1 месец", какво й стана  newsm78  newsm78  newsm78 Иначе благодаря за поздравите на всички  Hug

# 125
Adi i bebe успех   Hug важното е че  в най скоро време ще се гушкате с бебчо ! Стискам палци !

# 126
adi_i_bebe, моята тапа падна 2 седмици преди да ми изтекат водите newsm78, но нямах нито контракции, нито болки. Тогава моята докторка ми каза, че падането на тапата не значи задължително, че настъпва раждане. Чак като ми изтекоха водите в полунощ и отидох в болницата, родих по спешност Peace

зеленко, аз от самото начало предлагам за сега само едната гърда и доизцеждам след като е ял. Според мен е много добре, че предлагаш и двете гърди, така ще стимулираш повече. При мен за сега му стига само от едната и затова не предлагам и другата, но си спомням че с Елена към втория-третия месец предлагах и дветеWink
  bouquet

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 19:23 от dideto

# 127
Честито на всички, които са родили - Кикоимери, Есме, Рониа и Напа. Да сте живи и здрави!   bouquet

Тази нощ пак не спахме. буди се да яде през 2 часа. А през деня го будя да се храни. Питам се дали след време ще започне да спи повече през нощта? С този режим направо ще се побъркам.  #Crazy

И още нещо се сещам - какво слабително мога да пия докато кърмя? Имам един чай ЦЯРЪ още от бременността, дали е подходящ?

# 128
Честита малка госпожица на Есме!!! Да и жива и здрава и да радва мама и тати.

Ади, спокойно, ще родиш скоро, ако не тази нощ, то утре. Hug Моята тапа падна в 9 и половина сутринта. Цял ден имах леки контракции. Чак към 18 ч. полека зачестиха и тръгнах към болницата и след 3 часа родих. Спокойно ще се случи и при теб. Hug С теб сме и кураж!

Зеленко, значи помниш как ние къпахме куклата на лекциите?!? Laughing Първата вечер в къщи нашият тати каза, че ще ги съди тези от 9месеца, защото го учили на кукла дето била 2 пъти по-голяма от Рая тогава..Simple Smile Сега се справя много добре - къпем се точно по същия начин. Искам да ти кажа, че нашата вана е с тапа за отичане на водата, ама и на нас ни е по-лесно да вдигнем Рая и да я полеем, вместо да отичаме водата.

Аз давам последователно и двете гърди при кърмене. Започвам от тази, с която съм свършила предишното кърмене, но тя Рая яде през час, или два зависи....щото тя няма режим - сама си го прави както си иска. Днес спа следобед 3 часа и сега яде наред и от двете гърди. През нощта яде по-малко и заспива на гърдата, затова суче само от едната, та другата я даваме като се събуди осверепяла от глад. Обикновено изпразва първата гърда вече за 8-12 мин. и продължава с другата още 4-7 мин. след което изпуска зърното. Ако не успее да се оригне връща малко и започва да хълца, тогава за да спре да хълца и давам да суче от втората гърда малко..минута-две и тя престава да хълца.

# 129
  • София
Мери, Кико - честита ви радост - мале как се развълнувах само.... С Мери двечките си чакахме заедно, само се оплаквахме и бъзикахме, даже имахме уговорка заедно да "пеем" на Деси по телефона  Crazy , докато си чакаме заедно разкритията...  Joy Миличка, много много се радвам - ето, че днешният ден е бил твоя Голям ден! Да е жива и здрава Ангела, да расте здраво и безгрижно бебче и много радва всички!!! На мамата - бързо възстановяване. Гергина, мерси, че ни уведоми - чакаме те с още малко подробности - как е родила, как са двечките принцеси и т. н. Аз ще и пиша един смс ей сега да и честитя, ама нищо - ти пак и предай много поздрави от всички нас!!!
Дес, вече е мой ред, нали?
Esme, мила, честито и на теб - нека Теодора расте здрава и щастлива!!! На мама - бързо възстановяване и чакаме подробности!
Ето и Есме вече се обеби, май само аз и вероники и sisilota_88 се помотваме още (не, че толкова бързам, но определено не ми се влиза в болница...) чак ми се реве, честно... знам, че няма не родили бременни, ама ...
Много благодаря на всички, които сте ме мислили - много сте мили, момичета, наистина!!! Трогната съм от вниманието! Ние вчера имахме големи емоции - сутринта в 11.00 ч. бяхме в ТК на доплер - моята док ме прати при Савова да ме прегледа... лягам аз и тя вика, "О, госпожо, водите ви са намалели, ако бяхте моя пациентка, щях да ви задържа веднага за предизвикване на раждането... Плацентата била добре, но според нея бебка вече трябвало да излиза... От там аз рева от вълнение, явно днес ще е деня... Звъня на моята док и тя викам аз идвам към 13.00 ч. - ще погледна резултатите, ще направим запис и преглед и ще решим... Аз и таткото 2 часа живяхме с идеята, че влизам след малко... Е, да, ама не - моята док каза, че важното е, че плацентата дава на бебето необходимите му кислород и храна, водите били намалели, но това било нормално за края на 9ти месец, записите ми бяха перфектни - демек бебето му било добре, а след прегледа за разкритие, беше категорична, че не съм готова (шийката на матката не е изгладена) и ако сега тръгнела да предизвиква раждането можело и 2 дни да се мъча и да не мога да родя..... Тоест, няма да се ражда!!! А, пък аз тамън се бях нагласила вече...  Joy голям смях - първо рев, че ще раждам, после рев, че няма да раждам... Моята док е на мнение, че терминът ми е сгрешен - по-късна ми била овулацията, пък и бебка била мъничка по главичка и там другите мерки... Само пък дето пък теглото излезе 3,333 кг, което пък хич не ми звучи малко...  newsm78
Аз да ви попитам, щом водите са ми намалели, значи са изтичали по малко, нали? Аз как така не съм разбрала?
Сега всеки ден съм на запис на тонове, и ако още няколко дни не родя, трябва да постъпвам в болница - адски ми е притеснено... да не говорим и че моята док вече е извън София... (оказа се, че не излизала отпуска, ами я пращали в командировка във Варна - там обучавали разни доктори и я пращат от ТК и нямало как да откаже или отложи - не можеше да повярва, че ми е хрумнало, че би излезла в личен отпуск, без да ме "довърши".... Голям съм карък - точно сега ли, тази седмица, я изпращат... Както и да е, и да се тръшкам и да не се тръшкам, нищо няма да променя... Тя си идва на 27ми, нищо чудно да я дочакам, като гледам натам вървя...
SZA, благодаря за отговора ти!
adi_i_bebe,  Hug Стискам ти палци!
rosita_ta, много, много благодаря за разказа ти за присъствието на таткото!!! Нашият тати много иска, но нали писах как всички доктори като чуят и се опитват да ни разубедят и затова в началото усетихме едно леко съмнение дали пък да не ги послушаме... Но, в крайна сметка, сме решили да сме заедно, дано не съжаляваме - още веднъж благодаря затова, че сподели с мен твоите изживявания...
ronja_77, честита рожба, да ти е жива и здрава! napa, честит ти юнак и на теб и дай Боже на всеки такова бързо и леко раждане!
stasi8510, успех утре! Стискам ти палци за бързо и леко раждане! За съжаление май и аз вървя към предизвикване... Sad
Пак ми докривя нещо, лека ви вечер и цунки!

# 130
Роска, спокойно мила... нещата ще се наредят и при теб...Значи Савова се е върнала - тя ни следеше на доплера по време на бремеността, но за наш късмет, или пък не, замина след НГ за 3 месеца на специализация, ето защо родих при твоята докторка. Не се тревожи всичко ще е наред и при теб. Hug Hug Hug

# 131
  • Варна
Искам да попитам какво мислите за сънливо бебче и хапване. Дани е голяма поспалана (през деня) и ако не се разбуди сама до около 3.5-4ч след последното кърмене се налага да я будя, колкото и да не ми се иска. А иначе рискувам да изпуснем хранене.. Иначе вече суче добре. Какво ще кажете - дали защото е сита си поспива добре ?

# 132
Добър вечер и от мен!

Днеска бях на запис на тоновете и всичко е ок!
Утре пак ще ходя --така до 27-ми ако не родя до тогава!Същата работа като Роси!
Не ще да излиза!Казаха ми да си правя дългиииииииииииии разходки ама по това време как да ги правя като ми е толкова студено!

Ето една снимка от мене:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=212736&pid=11174336
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=212736&pid=11174327------с малката бъдеща кака!

Вече наистина искам да раждам !

Esme, мила, честито и на теб!

Лека вечер и спокойни и спинкащи бебоци!

# 133
За втори път го почвам този пост, нещо ми се скапа нета....
Роня77, napa, Кикоимери и Есме честита ви радост, да са живи и здрави бебоците, много да ви радват вас и щастливите татковци.

Аз нещо тези дни не съм на кеф, чета ви, но не ми се пише. Вчера бях на преглед, всичко ми е ок, само незнам защо като застана пред докторката всички въпроси си забравям.
Роси днес цял ден те мисля, ама сватовете са в нас и все не стигам до телефона, хайде мила, стискам палци скоро да почне fingerscrossed
stasi8510 и на теб ще стискам палци, дано всичко утре да мине бързо и безпроблемно и да си гушкаш едно здраво бебче.

От вчера Алек е на поискване, ама да ви кажа съвсем се обърках, по цяла нощ снувам, че го кърмя...И сега въпросчета:
1. Как разбирате, че бебоците ви са се наяли?
Алек до сега не е пускал цицата, редовно си заспива за нея, ама я държи и като я дръпна се събужда и почва да се ядосва и да иска да яде още. И това около 40мин-1 час. От скоро прави и друго- яде, връща, след което пак иска да яде.
2. Това, че връща не значи ли, че се е нахранил?
Аз поне си мисля, че връщането е в повече за коремчето
3. Случвало ли ви се е бебоците да ви се въртят с цица в устата, да махат с ръчички и мрънкат?
Алек редовно го прави и оттук следващия въпрос
4. Как разбирате, че гърдата е изцоцана?
Мойте и преди яденето им и след не намирам разлика, все си тежат...
5. Вечер имате ли кърма?
Мойта ужасно много намалява...поне така си мисля, защото Алек се дразни много докато цоца
6. Възможно ли е да се мъчи от коликите и затова да иска да яде толкова много?

Извинявам се за дългия пост, но все имам чувството, че не правя нещата както трябва Sad

# 134
  • Варна
Роска  Hug  спокойно миличка, ти си на ред  Mr. Green  като гледам си спазвате списъка написан от мен така че няма страшно  Hug И на Мери вчера и казах "споко няма да се наложи да предизвиквате раждане" И ето... Сега на теб го казвам  Wink  Вервай ми  Hug

Общи условия

Активация на акаунт