Отговори
# 225
  Joy и аз незнам Юле????

# 226
Имам едно делово предложение. Имам обичай да публикувам къде ще ходим на разходка, за да се срещаме с познати, ако и те имат желание да се видят с нас.
В събота следобед ще ходим на разходка в парк Оборище мисля че беше  newsm78 . Някъде към 5 предполагам, че ще се занесем успешно до там. Ако някой има път, може да се видим. Пращам телефон на лични, макар че ние сме забележителни и се познаваме отдалеч.

# 227
Наричат го още фишу или боа. Дългите цветни перушини, с които се окичва Лайза Минели примерно. Wink

# 228
  • София
Голям сън му ударихме ние, няма що  Mr. Green То на Василия и стига и толкова, а мен никой не ме пита  Tired Вече си хапна и кремчето даже и сега реди пъзели.

На мен хобитата ми ги знаете - кулинарията и декораторството, и в двете експериментирам на мах. Вярно, че второто при мен е по-скоро комерсиално занимание, но се надявам и с първото да започна да изкарвам пари след време, като си отворя кръчма  Mr. Green Между другото, Дита, през юни имаме сватба в/около В.Търново, тъй че ще се видим, живот и здраве  Peace

Отивам да си мариновам една рибка за довечера, че съм й се наточила от вчера    chef

Биси, нямам думи...

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 18:18 от Цецето

# 229
  • София
Наричат го още фишу или боа. Дългите цветни перушини, с които се окичва Лайза Минели примерно. Wink
  Peaceето кой знае  Laughing.Еми....., не е само Лайза Минели  Joy Joy
Днес само трябва да се обяснявам  Crossing Arms

За гърнето смятам,че не им е рано на нашите бебешори, ама нас си ни мързи /включително и себе си слагам в това число/.Ако перяхме като луди 5 ката дрехи на ръка както едно време, когато не е имало памперси, можеше и да знаят вече.

Цеце, ти верно много спа  Joy Joy.В събота имаш ли планове?Може да се видим на пицка  Wink

Юле, не ми се скубе  Rolling Eyes-аз обичам да експериментирам с цветовете, а не с дължината  Laughing, обърни се към Галакси  Mr. Green

# 230
Добре, предавам се! Ще си плащам! Wink Щом на всякъде практиката е една и съща, дори вероятно ще си спестя недоволството пред директорката. Вчера бях много насъбрала, но днес малко ми отмина. Въпреки, че си имам мнение по въпросът Wink

От друга страна съм много доволна от яслата и явно ще се наложи да преглътна някой от негативните й стани! 

Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 231
Таш, пак до мързела допираме  Mr. Green Като, така или иначе, переш пет ката дрехи, що да не се опиташ да го приучиш и да си спестиш малко работа.
Ама аз от какъв зор да насилвам нещата. Пък в по-късна възраст, приучването става по-лесно и само тогава ще пера по-малко дрехи и килими   Laughing
Цеце, а някоя сватба на плажа няма ли да има  Flutter Кога ще се запознаем ние с теб  Crossing Arms

# 232
Забравих: утре сутринта пътуваме за родния град, че зникна работа там и събота нали сме на сватбата на приятели.
Да не се чудите и маете къде съм, Юлееее - аз отговарям за Обрище Simple Smile , пусто.... ще отсъствам. Тюх ,,,,,ама после съм си тук 3 седмици.....
Лека вечер дами.

# 233
  • София
юле, утепА ме с този парк Оборище....за Заимов ли става въпрос? Там, където са театрите? Ако е хубаво времето, здрави сме и нещо не ни мине път ще се обадя да се видим с децата Simple Smile

На мен просто ми е ужасно нервно! Тези дни се занимавам с разплод на кучката и ми писна! Четвърти ерген сменяме и все не става работата. Уж им се пуска, после се извърта и ги наклецва по няколко пъти. Извратено куче. Навъртяхме стотици километри, изговорих стотици минути, телефона ми го няма само по кофите разлепен, а бабите ги омаломощихме от гледане на децата. Ей сега си тръгна поредният ерген- разкошен, голям, спокоен, с опит, абе суперски...а на нашата вече й минало разгонването и хептен не стана. Оджавкаха квартала. Поне ни дойдоха на крака. Много ми е скапано, такова търсене на мъжки падна, така се бяхме решили да си имаме кученца и да си оставим едно...никога няма да мога да си позволя да си купя друго от тази порода Sad
Е, позанимавах ви с малко по-други проблеми, ама това ми е на сърцето. Мъка, мъкааа...  Crazy

Хайде, лека нощ  Hug

# 234
  • София
Ехо, къде сте? Сигурно гледате брадърите или айдълите  Thinking Ние днес все пак нагласихме режима и Василия си заспа овреме. Ще си пусна една серийка и заспивам. Добре, че утре е петък, че хич не можах да вляза в ритъм тая седмица Embarassed

Арабела, засега нямаме морска сватба, но май месец ще има една сравнително близо до Варна. Едва ли обаче ще имам време да отскоча. Но човек никога не знае къде ще го отвее вятърът, току виж сме си спретнали някоя срещичка в морската  Wink

Дианче, не се ядосвай толкова, ще пробвате пак наесен, може пък тогава да е по-дащна вашта мома  Joy

Лека нощ от мен!

# 235
  • София
Май ви казах веднъж, че когато бях в пощата и пощальонката учудено и нахално разпитваше подробности за мен, защото съм била малка, пък съм имала дете. Днес същата пощальонка ме гледа строго и вика:"Момиче, едно си родила сега и пак бременна!"  ooooh! . Да знаете, че не съм бременна или поне аз не знам. Моля ви, аз съм била с голямо кривогледство за себе си , като се мислех за слаба  Grinning . А и да съм бременна какво от това? Нея к'во я бърка на колко години и колко деца ще раждам? Аз не съм си позволила да се възмущавам защо докато търсеше колета ми с едната ръка, с другата набутваше мазна баница, въпреки, че е с наднормено тегло  Crossing Arms

За яслите - ако можех да го дам, щях да го направя, защото ми се работи и защото имаме нужда от пари, но се радвам, че съм принудена да си седя вкъщи с детето, защото защитавам тезата, че за детето е най-добре да е с родителите си поне до 3 годинки. Пък и като слушам за тия пусти болести  Sad . Единстевно редовната комуникация с много дечица няма да мога да му я осигурявам редовно, но ще гледам да направя всичко възможно.
Бакши, Митко не се крие докато ака. Само застава мирно, очите му се зачервяват и след звука идва миризмата  Grinning
Дитта, защото не мога да изсуша косата на Митко, започнах да го подстригвам още когато беше на 6 месеца.
Тали, не знам дали си спомняш, че миналата година практикувах ЕБХ(естествена бебешка хигиена). Та от там прочетох бая материал и достигнах до информацията, че децата имат инстинкт за чистота и ако майката е достатъчно наблюдателна, ще разбере кога на бебето(дори новородено) му се пишка или ака. Аз започнах късно - на 6-7 месеца, но въпреки това жънех успех и смея да кажа голям  bowuu . Другата страна на нещата е умственото развитие на детето. Към втората година децата започват да успяват да задържат и да осъзнават ясно за какво иде реч, което означава, че ако не се практикува ЕБХ, няма как да изискваш от детето да задържа. И понеже е масово явление майките да не издържат на петата смяна на напикани дрехи или на поредното наакване зад фикуса, започват да повишават тон на детето, доста си позволяват и потупване. Широко е разпространена и практиката детето да се държи продължително време на гърне(особено в яслите), строги прецеждания през зъби:'Сядай веднага на гърнето" или "само да си станал от гърнето" и т.н. Тези ситуации са силно стресови за едно дете и макар, че е много вероятно то да бъде дресирано да върши работа на указаното място, много е вероятно в по-късна възраст да изпадне в криза на постоянно наакване, напикаване, също така и нощно напикаване. Също има последствия и за психиката на детето. И от тази масова невъздържаност или неосведоменост на майките, започват масовите прокламации за така полезното оставяне на памперса до по-късна възраст. А работата е там, че колкото по-рано се махне, толкова по-добре. Стига да липсват неправилното отношение към детето и скандалите около напишкания килим  Simple Smile . А за по-малко изпуснати пишкания е необходимо с детето постоянно да има човек, които да наблюдава внимателно и да се старае да улови знаците на детето. След ремонта вкъщи реших, че искам килима да остане чист до пролетта и сложих памперса, който Митко не понасяше в началото. язък, че съм го мъчила, сега килима е целия в най-различни манджи, та малко напикавания нямаше да се забележат  Mr. Green
Диана а какво ви е кутрето?

# 236
Привет, мами!

Вярно бе, Роси, сега прочетох в един сайт, че на Благовещение празнуват и Габриелите, може би защото Божият ангел-вестител Гавраил е съобщил на Дева Мария, че ще роди Божи син. Обаче по-прието е да се празнува днес и ние днес отбелязахме празника на нашата племенничка. За нея днес бе двоен празник – имен ден и празник на буквите, на който бяхме специално поканени. Цитирам: „Габриела има имен ден на 26 март, когато православието отбелязва Събор на Св. Арахангел Гавриил.На този ден празнуват още Габриел, Габи, Гавраил и Гаврил.”
Честит празник на всички, носещи тези имена!

За играчките, най ми допада следния подбор на препоръчвани такива за възрастта 12-18 месеца: строителни блокчета; играчки, които могат да се бутат и дърпат; играчки, които могат да се подреждат в определен ред или такива, които влизат една в друга; катерушка или мини шведска стена ; топки; дъска и изтриващи се маркери за рисуване; играчки от типа на велосипеда; дърводелски тезгях или детска кухня ; книжки с картинки. 
Четох, че любимата играчка може да помогне на детето да преживее някоя стресова ситуация – ходене до поликлиниката, привикване в детската градина, преместване в нов дом. За детето тя е бъде нещо познато в непозната обстановка.

Исках отдавна да ви питам и сега се сетих, като прочетох, че някои мислят да дават децата на ясла за половин ден. Та въпросът ми е, възможно ли е това за държавните ясли, след навършени 2 години на детето.  Иска ми се да я водя след 2 годинки, но само от време на време и то преди обяд, но възможно ли е това, също и предвид факта, че желая да си я гледам до 3 годинки с неплатено майчинство, а се водя на безсрочен трудов договор. Не знам дали го обясних добре – искам да се среща и играе с децата там, да участва в някои занятия и празници, ама на съвсем свободен режим.
Друго, за което съм се чудела, е, ако че детето е записано на детска градина в един град и лятото отидем в друг град за няколко месеца, мога ли да го запиша и на другото място за това време, без да го отписвам от първия град.

Минутките на мама:
Имате ли си вече другарче за сън?

Дари си няма такова , макар че аз се опитвам да й внедрявам в кошарата разни агенти.

Лека вечер!

# 237
Тали, ако желаеш, ще ти разкажа как премина обучението на Иво за гърне и защо не мисля, че съм била мързелива  Laughing

Дидига, по принцип само от теб зависи кога ще си вземеш детето от ясла  Peace Възможно е да ти обърнат внимание върху това, но все пак ти си човекът, който преценява кога да си прибере детето. При условие, че плащаш пълна такса обаче - за половин ден посещение нямаш намаление от таксата. По втория ти въпрос - щом всяка  община е сама за себе си, напълно спокойно може детето ти да е записано в две ясли в две общини.

Другарче за сън не желае да има. Хвърля ги безмилостно навън от кошарата.

Дианче, мисля че за един и същ парк говорим  Mr. Green как се казва последно?

# 238
Добро утро!

Чакането пред градината върви цивилизовано засега Laughing, дано продължим така Peace

Тали,  за мързела, да така е сега с второто ме мързи да се мъча, а и вече знам че няма смисъл...Но с първото и аз като много от вас бях ентусиазирана и желаех да го науча от рано на гърне. Започнах на 8 месеца и имах успех....за 2 месеца. След това той категорично започна да отказа да седне на гърнето, опъваше се като струна и ревеше с пълен глас...а аз се ядосвах че нещо което вече знае, не иска да го върши. Ами премерих се и захвърлихме гърнето до 2 год. когато той сам започна да си показва че има пиш. Не че стана изведнъж, казваше но не чакаше да седне на гърнето Mr. Green Постепенно и това се оправи...За това сега ме мързи и нямам намерение да се мъча и да си тровя нервите Wink

За другарчето за спане: Има един муфлон, който се въргаля из кошарата, но не си го гушка като спи все още. А от скоро и любимия Додо на Хриси е при Гого...незнам защо newsm78

слънчев ден на всички Hug Hug Hug

# 239
  • София
Добро утро  Hug

Хайде сега не се оправдавайте, че не ви мързи  Mr. Green-щом могат да си пуснат телевизора, все ще могат да се изпишкат и на гърне  Mr. Green.Не искам да се заяждам, спирам по тая тема  Crazy
Юлче, искам непрекъснато нещо да обясняваш Hug

Биси, кой чака сега пред градината  newsm78, да не изпуснем реда  Mr. Green

Дианка, колко годишно е кучето, аз май съм я виждала някъде по снимките, нали  newsm78.Нищо, ще им пусне когато реши, не и харесват явно уредените срещи  Mr. Green.Домъчняло ми е и за вас, може да се пуснем по вашето паркче и ние  Rolling Eyes

Катюшка, абе по МОЛ-овете ли те изпратихме теб, а  Joy Joy.Я покажи какво си купи, много обичам да гледам.Как е новата работа, колегите, харесва ли ти, искам ферман с разкази, много семпличко влизаш напоследък  Hug

Кате, щом харесваш яслата, приеми и това  Hug.За разболяването по яслите и аз си мисля, че няма как да се ограничи 100%, нали децата може да са заразни още преди да се е забелязало и си ходят.Със Слави спорим сега, че Алекс ходи 5 дни, а вече 7 е у дома, но нищо чудно последният петък той да е заразил някой и така.Ще свикнат  Heart Eyes.Ти не искаш ли да го запишеш и на държавна ясла или заради недостига на местата само предпочете частната?

Галакси, хубаво изкарване на вас, душице  Hug.Ей, не можеш а я прежалиш тая Стара Загора  Laughing, остани някой уикенд, да те видим и ние  Hug

Лек ден, милички, явно ще е слънчев и прекрасен, а е и петъъък   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт