Отговори
# 210
Дита, честито ви братовчедче!
Косичките и на двамата ги суша със сушоар (от голямо разстояние обаче - поне 50см), че винаги им правим банята преди лягане и не искам да спят мокри (ние спим на 14-15 градуса  Mr. Green ). Но те обичат да се сушат, защото и двамата са контета и само да им кажеш ,че ще станат красиви и веднага се подреждат на опашка за каквото и да става въпрос и мижат от кеф. Днес сутринта Младен каза, че на Данката са му пораснали ноктите и той миличкия си гледа ноктите (сви пръсти  и обърна дланта към лицето си съвсем като мацка  Mr. Green ) и вика "Аууууу" с едно разочарование в погледа и гласа  Joy

Ванилия, вчера гледахме Гуми маци клипчета по ю тюб, Иво много ги хареса. Сетих се, че Рони ги обича и им ги пуснах. Има една Шо-ка-ка-о, любима ми е вече  Peace

На Иво дълго време му викахме Шушка. Толкова дълго, че той си научи името доста късно. Други имена за Иво - Гъзолечо  Mr. Green , Барбаклечо, Ивуш, Ив, Ивайличко, Ивчинко, Ивки-бъбривки.
На Дани - Наньо (Иво го кръсти), СуперДани (От рекламата на СуперЛюбо, нали имаше един ред - той е дебеееел, та нашата реклама беше: Той е дебееел, той не е дебееел, той е СуперДани!), Данка-глезанка, Дани-дебелани и прочие.

Игри - опитва се да строи с Легото на Иво, но още няма достатъчно сила. Обича да бърка манджи. Напоследък любимата игра е да се засили (като малко булдозерче ми е  Heart Eyes ) и да тича напред назад с викове буууууу. Всъщност тичане е силно казано, по-скоро е по-бързичко клатушкане от обикновеното, че ходенето още не ни е силна страна.

Весе, ми тя Стели говори колкото наш Иво  Joy

За яслата - аз се радвам, че успях да гледам Иво досега, много ми е интересно да общувам с него и да откривам света през очите му, да му обяснявам разни неща. Вече е време обаче да мине в следващ етап, за да може да свикне да общува с хора, с които е равнопоставен и които по-нататък ще му бъдат преобладаващата среда. Надявам се да минем без кризи (макар че се съмнявам, напоследък е като ваденка, залепена за дупето ми  Tired ). За Данката има време, сега ще кандидатстваме за ясли от септември, но тъй като имам възможност и подкрепа от Младен, ако не го приемат, ще го гледам вкъщи, докато го приемат все някога. Ще открием и с него света, както го открихме с Иво  Heart Eyes  Ако го приемат в ясла, ще го пускам за половин ден.

# 211
Дитта, честито братовчедче! Да расте живо и здраво и да станат добри приятелчета със Симона!
Аз суша косата на Елица със сешоар. Само понякога протестира леко, но като цяло й е интересно. А и колко коса има, тя като перушинка и много бързо я изсушавам.
Ванилия, чудесна градина! Няма ли да го вземат по-рано Рони, щом е такъв зор за българчета  Laughing
Жу, браво на твоите дечица! Стефан кога го преместихте при Таня, когато спря да се буди нощем ли? И при нас трябва да се в една стая, но ме е страх Елица да не буди кака си през нощта. А и на мен ще ми е по-трудно да претърчавам до там. От друга страна, все ме гложди нещо, че ако спи отделно от нас, ще й е по-спокоен съня.
Весе, нашата кака бърбореше много и приятелките ми като кажеха, че не я разбират се чудех, толкова ли не могат да се напрегнат  Laughing и да се досетят какво казва  Crazy
Обаче, преди две-три години, гледах един неин видео запис и се оказа, че след толкова години, нищо не й разбирам  Mr. Green
Ама наистина много приказва Стелито  Laughing Това, което разказах за нас, се отнася за един по-късен период - около година и седем-осем месеца.
Лилчо, приятно изкарване довечера и дано има успех заспиването без мама  Laughing
Не пиша нищо по рубриката, защото нямаме никаква по-интересна, специфична и задържаща вниманието за по-дълго време, игра.
Стандартното - разглеждаме книжки, драска с молив, рисувам й, разпилява щипките из цялата стая, катери се по мебелите /вечно е покикерена върху принтера и натиска разни копчета, не знам до кога ще оцелее  ooooh!/, рови из играчките си и се заиграва ту с едно, ту с друго. Голяма любов към куклите има напоследък. С топки обича да играе. Криеницата при нас се изразява само в криене на очите, за секунда, не повече. Много е смешна  Laughing... наистина нищо по-интересно не се сещам.
От вчера има триколка с дръжка за родителя отзад и сега това е хита. Обикалям целия апартамент, вече свят се зави. Следобяд ще я изкарам малко пред блока с нея и я оставям в общата стаичка, при количката, обаче.
Навън, най-много обича да се рови из пясъка и из разни камъчета. Но лопатки не признава - действа с ръце /най-много с някоя пръчка/ и по сто пъти ги опитва и с уста  Close

# 212
Днес сутринта Младен каза, че на Данката са му пораснали ноктите и той миличкия си гледа ноктите (сви пръсти  и обърна дланта към лицето си съвсем като мацка  Mr. Green ) и вика "Аууууу" с едно разочарование в погледа и гласа  Joy
Joy Joy Рязането на ноктите ми е най-трудното упражнение. Трябва да опитам тактиката с красотата и аз.
Иначе е голям нарцис. Само да й кажеш "ау, колко си красива" и търчи до огледалото да се види.
И въобще, огледалата май са много интересна игра  Laughing, забравя се там  Mr. Green
Или да се гледа на снимки. Но пък за снимките, обича да разглежда и други, не само такива на които присъства тя.

# 213
Ditta,честито!Моната ще има другарче за игра LaughingДа ти е жив и здрав племеника!
За рубриката , действаме със сешоар . Духаме на ниска степен и от далече.
Ноктите   и на нас са ни голям зор.Режа ги като спи или го приклещвам и действам CrazyА моите хич не ги вълнува как изглеждат 

# 214
Здравейте.
 Ditta честито ви братовчедче.
Косичката на Ива я суша с сешоар на най ниската степен.
Рязането на ноктите е доста сложна задача.Обикновено я вземам да седне в мен и я стискам.Тя пищи криви се и аз едвам успявам да и ги изрежа.

А тук при нас даже обикаляме да ги каним за ДГ, за училища. На Учителите им излизат мазоли докато обходят всички в района и си съберат група/клас.

Положението при нас с яслите и градините е по същият начин както е писала Маджурката.Но на този етап аз не мисля да пускам Ива на ясла.За нашите ясли съм чувала само лоши неща.

За игрите. Ива предимно се заиграва с книгите и химикалите на батко си.Хваща химикала и се мъчи да имитира батко и как пише.Само че от няколко дни се е научила и да къса книгите.Обикновенно сяда на дивана хваща една книга и никой като не я гледа започва да къса на малки парченца.От нейните играчки най обича да бута количката за кукли.Може и един час да обикаля с нея из стаите без да и омръзне.
.

# 215
Либра как сте?

# 216
  • София
Здравейте, прекрасни!  bouquet

Аз позачезнах напоследък, но се разправям с едни битови въпроси ooooh! Пералнята ми се потроши по невероятен начин. Наистина е буквално счупена, ама цялата. Извън металната обвивка всичко е на части. Та сега в Нашият дом нищим проблема белким се разбере причината. Ако имате пералня с горно отваряне внимавайте, защото се оказва, че е възможно барабана да се отвори по време на прането и да разруши цялата пералня. Освен това цялата баня беше в частички, което означава, че ако имаше някой вътре определено щеше да бъде уцелен от някоя от тях. Вчера купихме нова пералня  ooooh! Днес чакам да я докарат и да си приберат старата. Ще я монтират чак в понеделник и не ми се мисли какво пране на ръка ме чака. Ако някой от вас е прал детски дрешки на ръка може ли да ме осветли с какъв прах и има ли трик да не остане от него по дрешките?

Такива работи около нас. Сега младежа води всеки гостенин до банята да му покаже как се е счупила пералнята.  Joy Онзи ден си притисна леко пръстчето между две чекмеджета и сега и те влизат в тура за туристи. Показва точно къде се е защипал и им казва Не, за да не защипят и те. Интересно, че като се защипа и наби чекмеджето при положение, че никой не го е удрял и не е виждал хора да удрят други хора или предмети.  newsm78 Е, преди лягане се разбрахме, че чекмеджето не е виновни и той му прости и му махна за лека нощ.

За уменията- в моята книга за развитието на децата за 17-ти месец пише:
В края на този месец детето би трябвало да:
-използва две думи
-да пие от чаша

възможно е:
-да строи кула от две кубчета
-да се качва по стъпала
- да съблича някаква дреха
-да "храни" кукла

не е изключено даже:
-да строи кула от четири кубчета
-да идентифицира два предмет от картина, като ги посочва
да комбинира думи
-да хвърля топка през рамо
-да говори и да бъде разбирано в половината случаи

Това го пиша само за справка да си имаме варианти на стъпките в развитието. Ако искате следващият месец ще напиша и изброеното за него. Книгата е много забавна и в нея за биберон- залъгалката пише, че е сигурно, че на детето няма да му се наложи да го извади от устата си, за да целуне булката/младоженеца на сватбата. Не било опасно и чак толкова вредно и до четири годишна възраст се отказвали сами. При нас никога не е минавала залъгалката, а мама беше в тази роля. Та сега поне един дерт по- малко.

За гърнето- мотае се едно из хола, но нашия го пълни с играчки или си го слага като шапка. Като му дойде времето ще се започне да го използва. Не се притеснявам за това, а и насила хубост не става. На самото гърне пише 18+

За яслите- мислех да остана вкъщи докато стане на 3 години, но следващата зима не си представям как ще се забавляваме. Май ще е най- добре за всички да походи на ясла, макар и за половин ден. Сега търся хубава частна ясла и ако някой може да препоръча ще ми е от голяма полза. Гледах някаква ясла по системата Монтесори, но се оказа, че е със статут на детски клуб и не ми се рискува.

За игрите- най- любимата му е да ходи с чехли или джапанки на мама или татко. Овладял го е до съвършенство и успява да ходи и с двете.  Joy Второто любимо, което съчетава с първото е да "говори" по телефона. На трето място- "пее" и танцува, и "свири" на китарата на тате. Обича да разглежда книжки с животни, играе много и с една къщичка на Чико, в която се пъхат фигури и животни и се отключват вратички /все още не може да ги отключва к ключовете и действа с груба сила/. Пълни и изпразва две чекмеджета, два коша с играчки, опитва да реди прост пъзел от дървените /не му е най- забавното/.

Толкова засега. Не отразих никой, но в този километричен пост, просто, няма повече място. Весел и приятен следобед за всички!

# 217
За рубриките: Игрите, нищо особено...играчките са пръснати из цялата детска, ходи взема нещо, захвърля го в другия край на стаята и идва да ме дърпа да ходим в кухнята Crazy Обича да се катери, качва се на стол, от там на масата и така...сега столовите са два по два един върху друг за да огранича паданията Wink Вечер като се върне баща му и брат му играят на гоненица или нещо подобно  Mr. Green Христиан казва "Тате, хайде аз бягам- ти хванеш" и хуква от стая в стая, Гого след него и баща им след тях...следва боричкане на леглото и т.н. Имат си ред: първо Хриси, после той сам казва "а сега Гоги", а и Гого си го търси с вдигнати ръчички и викове "а, а, а..." Това ми е любимото време на деня, защото сядам на дивана и гледам телевизия, и никой не ме  закача известно време Mr. Green

Не им суша косите с нищо друго освен с кърпа...Къпя ги преди сън, но не ме притеснява... Аз самата се суша с сешоар само ако се налага спешно да излизам иначе не Naughty

Ноктите режа трудно, много се дърпа...Докато спи също не става, веднага се събужда Grinning На Хриси вече няма проблеми той сам си казва като му "драскат" и иска да му ги изрежа Grinning

# 218

Днес баткото е по добре.Но снощи пак беше с температура и с пристъпна кашлица.
Ива засега е добре.Но едвам я удържам да не ходи при батко си.Все реве и се сърди за него.

само за снимка беше ми много интересно да прочета това което си написала.
Ива от чаша още не може да пие сама.Мъчи се да строи с  кубчетата.Дори преди няколко дни като излизахме на разходка се качи сама по стълбите във входа като се придържаше за стената.Дрехите си не се мъчи да ги съблича но обувките и чорапите си постоянно ги събува и тръгва да ходи боса.

# 219
Снимке ,искрени съболезнования! Няма ли начин да те съжалят?! С малко дете си все пак!
 Моят съвет е вземи си прах за ръчно и цветно пране,по-лесно се отмива !

# 220
  • София
Биси, ама вие денонощно на смени ли висите на тая опашка???  #Crazy

Аз не ви казах, но като се прибрах онзи ден Василия направи страхотна криза  Sad Както си стоеше и си играеше с рогцата, и изведнъж писна, но такъв рев, какъвто не съм виждала досега. Първо си помислих че си е бръкнала в окото, но нямаше зачервено в очите, после пък решихме, че може майка да е минала през крака й с краката на фотьойла, като е ставала, събух я, нямаше никакви следи. Прегледах й цялото тяло и нищо не видях. Час и нещо пищя, определено беше от болка, накрая й дадох да пийне малко светена вода и й намокрих очичките и се успокои  Rolling Eyes После, като разбрах, че е яла грах за обяд от детската кухня, си навързах нещата и реших, че е била коремна криза някаква, както преди месец стана със зелето....А малко по-късно изкара граха в памперса, абсолютно необработен  Shocked Или й е по-чувствителен стомаха, или от детската кухня нещо не са го доварили като хората тоя път. Все пак освен от зеле, ще я лиша и от бобовите за още известно време.

Докато ме е нямало й е избило първото кътниче, макар че има още 1 преден да и покарва. Наваксахме си и ние вече със зъбетата  bowuu За радост последните не сме ги усетили много, не сме имали неспокойни нощи, да чукам на дърво, но пък като си помисля колко още тепърва ни чакат....

За уменията - нормално си се развива за възрастта детето, някои неща и по-рано ги усвои, доста бърбори, слиза от стъпалото вече без да се държи, но се качва с помощ. Но аз не се втелясвам също в таблици и графици и не сравнявам с други деца  Peace Жива и здрава да ми е само  Heart Eyes Чакам с нетърпение момента, когато ще можем да разговаряме. Сега понякога изпада във фаза, идва при мен и прави половинчасов монолог, в който ми обяснява нещо много сериозно, придружено с много жестове, но аз хващам само по някоя и друга думичка и викам "Да, мами"  Joy

Иначе с игрите нямаме проблем, играе си на/със абсолютно всичко налично, много обича да рисува, като държи доста професионално химикалката или молива; вече си прави въображаеми неща с конструктора и после ги нарича с имената им. Първия път, без да сме правили кола до тоя момент, си сглоби нещо подобно и даже го подкара по земята с "бррррр" Shocked "Правила" си е също телефонче /това го разбрах, защото си го сложи на ухото и викаше "ало-ало"/ и нещо, което сигурно е било каруца, защото после викаше как прави кончето  Joy

Личи си обаче, че се е натъжила за мен, докато ме е нямало. Тая сутрин се събуди в 5 и като ме видя облечена, ревна  ooooh! Закъснях за работа чак, докато я прилъжем с баба й, пуснах й Чебурашка и е откарала до 10ч. будна. Съответно спа до обяд, пропусна си следобедния сън, сега я гледам, че нещо залита из леглото и дано да се прилъже да заспи, че иначе ще трябва да си спи следобедния сън вечерта и после да будуваме по нощите  Tired А и аз като не съм си взела дрямката, ми е едно чоглаво и недоспано сега.

Роси, като продадете дините наесен направо с камиона към Солун потегляйте  Joy Само че ще трябва да търсиш роднина митничар на връщане с толкова стока от ИКЕА-та  Joy

Ох, тоя пост го пиша от 12 наобед  Shocked Девойката заспа, така че ви оставям и аз.

Снимка, лоша работа това с пералнята  Thinking За препарата - какъвто и да вземеш, ако има силно замърсяване едва ли ще можеш да изжулиш всичко на ръка, а и не си струва чак такива усилия. В понеделник, като ти монтират новата пералня, ще си ги пуснеш пак и готово! Laughing

# 221
 newsm68 Здравейте "другарКи"....   newsm68
Аз чак сега смогнах да седна, че малкия бандит не ме оставя да дишам самостоятелно, псоле ще ги търсим тези моменти, но те ще са само мит.  smile3505 , еми......
Снощи свеки се обади и каза, че се ядяло риба и ние хукнахме да си набавим, майка ми пък не била разбрала и каза, че сме се объркали, както и да е??? Ядохме хек и с картофки задушени с пресен лук и магданоз.Муцка.  #Silly smile3534 Ники оправи почти 1 шепа маслини, после картофи и риба..... eat
Аз се надъних,че не бях яла цял ден и после пуфтях като парен локомотив из нас....., сипахме си малко Бейлисче и да замезим съвсем.  Hands Clap

Ники отговаря на пуснатите тестчета от вас, това не че ме радва, но не ме и притеснява. Както казва Цецето, аз е се втелясвам по подобни таблици и схеми, но е един вид сверяване на часовника с умението на детето. Катери се много, стълбите ги катери с моя помощ или се набира по парапета, но аз не го оставям, че изведнъж се пуска и ще тупне по глава или гъз, храни се на ужким, сърба супа и пие вода пак така, слага си едни мои слънчеви очила и като му кажа:" лелеееееееееее Колко си хубав" и той се разтапя, конти се, мушка глава в скута ми, нарцис, дето викате вие...., Ники има много къса коса и не суша с нищо, само търкам с хавлията му.
Сега ще си вадя Софийска ЛК с ново местожителство, за да натрупам бонус точки с докуметите за яските и детските градини, няма как, с тези бюрократщини ще се занимавам от другата седмица.
Дианчеее - еми аз ги засях вече, карай, но няма да ги вадя навън разсада, когато стане топло.

Рубриката на Галаксина
"В какво  обичате да експериментирате, къде се чувствате в свои води/каква област"???

Г: Аз например обичам да съчетвама различни типове мебели в нас и да размествам на ново целите стаи. Експериментирам много с косата, но не и цвета си. Чувствам се свободна да правя неща, които разбирам и са ми интересни, не мога да експериментирам в готвенето, не е моята страст и стихия!   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Hug Peace

# 222
Биси, ама вие денонощно на смени ли висите на тая опашка???  #Crazy

Да Цеци, пълна лудост Crazy През два часа даваме дежурства по 2 човека. Днес като отивах за кухнята на обяд минах от там...едното момиче беше на дежурство със 6 месечното си бебе в колата ooooh! Нямала на кого да го остави...Пълна истерия ни е обхванала

# 223
  • София
Снимка, гадна работа-на мен пералнята ми е любимия уред у дома  Heart Eyes и ако се счупи, ще чакам новата  Laughing.Този път каква си взехте, пак ли с горно отваряне?Аз не знам защо, не ги харесвам, всъщност в нашия малък апартамент няма и варианти за място над пералнята  Mr. Green
Преди няколко дни попаднх на твое мнение в темичката за книгите, много ми хареса изказването ти   Hug, въпреки че не съм от почитателите на "Малкият принц".За мен беше по-впечатляващо, че моите писатели от ТОП 3 не присъстваха и в стотицата  newsm78

Маджурка, не съм съгласна че оцветяването убивало художествените заложби, това или го имаш или не  Crazy.Като бях много малка имаше едни страхотни руски книжарници и само исках да ми купуват книжки за рисуване и оцветяване от там  Laughing

За яслите и градините:Става ми малко кофти от изказванията как детето ТРЯБВА да се гледа вкъщи поне до 3 години.При нас няма вариант единият да не получава заплата дори месец, а за години дори не коментирам.Не обичам по-малко детето си, също искам да изживявам различно моменти с него, но това е положението.Има си и плюсове и минуси работата, де:доста по-нервна съм като цяло, но срещата и с други хора ми се отрази добре  Laughing

Биси, ненормална работа, наистина.А и няма как да се прередиш е**си, всички са с деца  #Crazy.Стискам палци  Hug

За гърнето:днес явно няма да съм съгласна с нищо  и затова няма да се изказвам по тоя въпрос сега  Mr. Green

Галакси, да размествам мебелите ми беше една от страстите преди Слави.Той се ужасява от това и казва, че му разбивам така вътрешния мир  Joy Joy Joy.Затова се съобразявам и му го разбивам рядко и по малко  Laughing.
Сигурно затова ми "изби" в друга насока и сега мога да съчетая несъчетаеми дрехи  Laughing.Мога да ида с марабу на пазар или с дънки на театър и все се чувствам "на мястото си"  Laughing
Специално по темата ти не се сещам нещо конкретно, аз нямам постоянно хоби и се хвърлям в различни посоки, паля се и се гася бързо  Laughing

# 224
А какво е марабу  Blush

Кажи си за гърнето де, какво толкова. Най-много да се пооскубем, тъкмо ще имаме оправдание за нови прически.

Общи условия

Активация на акаунт