ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 81 164
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Деси, аз подписах отказ есента. Не беше нито писмо в свободен текст, нито адресирано до някоя институция.  Сестрата написа, че отказвам да ваксинирам в книгата, където се регистрират всички деца и ваксини, а аз просто се подписах отстрани. До сега никой не ме е търсил за нищо.

# 706
  • Добрич
Някой отказвал ли е проба "Манту"?

Дали и за нея мога да подпиша отказ, ако лекарката ни настоява?

# 707
Много пъти сме дискутирали защо да не се подписва отказ - това е писмен документ на базата на който вече може да се задвижи цялата машина по глоби, наказания, тормози (въпреки че е толкова тромова и мързелива, че най-често не се задвижва ,но все пак, основанието го има с писмения отказ). Устният отказ не вАжи, т.е. не е достатъчно основание.
В случая на Деси, която иска да си запази отношенията с педиатъра, а тя я натиска, съветът на Мултимодал е добър, а ако не стане, по-добре да се подпише отказ.
Другото, което можеш да направиш Деси, е да питаш Алексанър в негова тема "Въпроси към класически хомеопат" за добър хомеопат в Бургас и съответно да споделиш проблема с ваксините. Сигурна съм, че и в Бургас има такива и те ще ти помогнат да решиш проблема с ваксините и да си сигурна, че има на кого да разчиташ за здравето на детето.

# 708
anuschka, преди месец отказахме проба Манту. Като оформяха листа на дъщеря ни от прегледа писаха директно, че сме отказали ваксина. Така писа лекарят и на листа, с който потвърждавахме отказа си. Така ми се бяха разтреперили краката от разправии, че дори и не се сетих в момента за това какво сме говорили преди по въпроса. Пък и сметнах, че ще е коректно от наша страна.

# 709
Някой отказвал ли е проба "Манту"?

Още не съм, но ще я откажа категорично. Нищо няма да подписвам, да си гледат работата, нагли хора. Няма аз да им бера грижа за непопълнените формуляри. Омръзнало ми все пациентът да е в неизгодна позиция и за всичко той да носи отговорност. Изобщо не ми пука ще се скарам ли с личната или не - дори смятам мъжът ми да уреди този въпрос, защото нея нещо я страх от него, винаги е по-любезна когато детето е с баща си и не отказва каквото и да било. Така че - с таткото за ръка и личната да се оправя сама с бумажките си.

# 710
По същество пробата Манту е свързана с ваксинация,така че ако сте отказали ваксини,би следвало да не се прави и тя.

# 711
По същество пробата Манту е свързана с ваксинация,така че ако сте отказали ваксини,би следвало да не се прави и тя.

Проба манту, можеш да хвърлиш око и в Здравния (в темата на Бърди), не е показателна за създаден имунитет.
Прави се, ако има предпоставки - контакт с болен от ТБ и/или съмнения за наличието.

Дори Бърди ще ти каже, че отдавна НЕ СЕ ПРАВИ манту и реваксинация с БЦЖ...

# 712
  • Добрич
Благодаря на включилите си!  bouquet
Ще мога да ви споделя след около месец как е минало с отказа при нашата лекарка.

# 713

Проба манту, можеш да хвърлиш око и в Здравния (в темата на Бърди), не е показателна за създаден имунитет.
Прави се, ако има предпоставки - контакт с болен от ТБ и/или съмнения за наличието.

Дори Бърди ще ти каже, че отдавна НЕ СЕ ПРАВИ манту и реваксинация с БЦЖ...

Казвам каква е практиката в страната и защо при децата се прави ...

# 714
Казвам каква е практиката в страната и защо при децата се прави ...
Прави се, защото има запазени някои атавистични остатъци от руския имунизационен календар, по който се ваксинираше по соц-а.
А предполагам също, защото ваксината е българска...

# 715
# 716
На нас проба манту не са ни правили, всъщност дори не е гледала резултата от БЦЖ, поне не е казала нищо, аз не съм видяла да я гледа, а и няма нищо видимо на рамото на детето. Едва ли е нейн пропуск, но зная ли, може сестрата да е отбелязала по погрешка, че БЦЖ е хванало и лекарката затова да не я е гледала. Просто предполагам, защото си мисля, че ако все още в БГ държат толкова на това манту за потвърждение дали БЦЖ е хванало, сигурно и документация си водят за това, то иначе няма как да помнят на кое бебе са погледнали рамото и на кое не. А проба манту се прави и при  съмнение за наличие на болестта, но мисля, че случая на Агнешка не е такъв, тя все пак поиска друга инфо.
Аз днес си написах изреченийцето с отказа, поиска и моите ЕГН, тел и адрес да напиша на листа. Просто на този етап не съм се отказала още от класическата медицина, въпреки че и хомеопат ще ползвам (първо себе си записах, защото всъщност не детето, а аз имам разни болести, които ми пречат, а и след като кърмя друг избор, освен хомеопатия нямам; после ако преценя, ще запиша и детето). За мен, да кажеш, че отказваш, а да откажеш да потвърдиш решението си с подпис, е равносилно да си развалиш отношенията с ЛЛ. Ако аз съм на мястото на ЛЛ, точно това ще стане! Така го разбирам аз. Не може да каже човек, че отказва, а после да откаже да го потвърди, нали така?  newsm78 То разбирам, ако мине номера с друг лекар, де, тогава си струва да се сбогуваш с настоящия, но не ми се вярва просто. Но ще следя какво ще споделите тези, които го направите.  Wink
Аз в крайна сметка не помня дали сред тук пишещите съм прочела някой, който да е успял да се договори с ЛЛ на детето да пише в картона, че ваксината е поставена, а всъщност да не е. Има ли хора с личен такъв опит или само чужд опит можете да споделите. Зная, че тези неща не са за пред публичното пространство (аз не мисля така, но някои - да - и затова се съобразявам) и затова моля, ако има някой с личен такъв опит да ми пише едно ЛС.  Praynig

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 20:46 от desi_sunshine

# 717
Desi,и аз като теб не исках да си развалям отношението с ЛЛ и в карайна сметка подписах отказ.Само да кажа,че не е било в свободен текст,а в бланката за профилактичните прегледи педито написа нещо в смисъл,че майката отказва въпросната ваксина поради страх от отрицатрелни странични ефекти и т.н.Звучеше приемливо за мен.Проблеми от тогава не съм имала,никой не ме е търсил за нищо,а и самата лекарка като питах какво следва след подписването тя каза,че нищо не следва...

# 718
На голямата ми дъщеря трябваше да й правим проба Манту миналата година.Педиатърката ни даде направление ,но аз така й не я заведах,а и нямам намерение,никой не ме е търсил.

# 719
  • в матрицата
Тая глупост с подписването на отказ, са си го измислили ЛЛ, като един вид застраховка, в случай , че някой им държи сметка, Мен колко пъти ми обясняваха, че щели да ги глобят, ала бал, аз им казах, като ви глобят, ще ми кажете сумата и аз ще ви я върна. До този момент никой не е глобен, аз никъде не съм се разписвала. Защо някой лекар, не се разпише, че гарантира 100% безопасността на ваксините, тогава, аз ще се разпиша, че ги отказвам, не им се връзвайте на глупостите, хората се опитват да си "свършат работата"...

Общи условия

Активация на акаунт