ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 78 830
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 960
Аз мисля, че въобще не ги следят. ОПЛ са задължени да им пращат справка с неваксинираните деца. Т.е. всичко зависи от това дали ОПЛ пращат тази справка и кои деца включват в нея. Много от тях, съответно, отлагат до последно пращането (или пък пишат, че няма деца с изоставащи ваксини), за да избегнат по-нататъшни обяснения какво, защо и как.

Е, ако по стечение на обстоятелствата от ДГ пратят инфо за някое неваксинирано дете, естествено, че няма да изпуснат да засекат.

# 961
  • в матрицата
me4ta22, мен точно това " какво май ще реши директорката" най ме притеснява.... Аз мисля да не слагам фалшиви ваксини в картона, и съм решила да водя битка, ако това бъде причина да не приемат детето ми, но това ще е с цената на много нерви, както и ако стане така, че приемат детето, поради моите действия, то детето ще бъде под наблюдение от целия учителски екип - ще е черната овца... За това много се надявам, чрез петицията за промяна на имунизациония календар, да се промени нещо, защото сегашното положение за мен си е чисто нарушение на правата ни!!!

# 962
  • в моя свят
Suzza аз също се надявам чрез петицията нещата да се променят,защото това наистина си е губене на нерви.И не трябва да е така.И точно това ми беше мисълта,че такова законово право да отказва достъпа на неваксинирани деца в децки и учебни заведения НЯМА.Споделям моя опит,защото ние сме минали вече по този път и детето ми е вече по голямо,но никой не обръща внимание.Навсякъде ни се втълпява,основно от ЛЛ,че това ще бъде най-големия ни проблем при отказ от ваксиниране.Едва ли не това се изтъква като най-голям довод дори пред вероятноста детето да се разболее от болест за която има ваксина,а ние сме отказали.И гледай ти настъпва една паника и последните страници става въпрос само за това.Дотолкова ни плашат с това,че няколко мнения прочетох на майки,които до сега са ваксинирали и решават да откажат реваксинация и ги е страх,че поради липсата на една ваксина дори детето им няма да бъде допуснато до училище.А такова нещо няма,но явно наистина някой искат сами да си образуват нерви и притеснения още преди да са опитали или минали по този път.Ако има такива случай на по сериозни заплахи както някой писа,че си е ваксинирал детето набързо с 2 ваксини заради училище,то тези случай са инцидентни и родителите сами са виновни,че се поддават на манипулации и не си търсят правата.И не винаги трябва да водим битки и моя опит доказва,че не навсякъде се заяждат за непоставени ваксини и да използват това като предтекст за неприемане на детето.Може би аз съм имала късмет,но все пак не сме били само в една ДГ или училище.Но ако ми се беше наложило да бодя битка щях да го направя и тази битка ще бъде на по високо ниво от възпитателките или учителките,които тези неща не ги касаят и не бих се притеснявала от това детето ми да не е черната овца заради това.И в крайна сметка черна овца в очите на някоя госпожа може да стане по хиляди други причини.И аз се надявам да имаме успех с петицията,защото наистина някой са склонни да фалшифицират документи,за да нямат спънки в градините.Това си е решение на всеки и също е вариант,но отново цената е нерви и притеснения да не те хванат.Дано чрез петицията това се промени.

# 963
Мег, ние гледахме картона на нейното дете и там нямаше печати. За подписи не погледнахме.  Peace

MY NAME, ще очакваме инфо от теб, защото ще бъде наистина много полезно от първа ръка да знаем как е... Hug
Иначе в профила на детето , където са необходимете документи за записване за ясла си пише:"Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал;
Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал", което според мен значи, че по закон е задължително да има всички ваксини за да тръгне на ясла. За ДГ пращат същите изисквания ,ако не се лъжа  newsm78

me4ta22, според мен там , където няма проблем с местата в градините не правят на въпрос за ваксините, но  в София.... Crazy

# 964
  • в моя свят
Не само в София има проблем с местата в ДГ.Може би в малките градове да,Но тук във Варна проблема със свободните места също е много голям.

# 965
А и в малките населени места ,са още по-стриктни в изпълнението на ´´предписанията ´´ Peace

# 966
me4ta22, напълно съм съгласна с теб по всички въпроси!  Peace  Мисля, че трябва да споделяме всички "заплахи", които сме получили, въобще всичко, което ни се случва във връзка с неваксиниране. Така ще сме подготвени откъм изненади и по-трудно ще им се поддадем. А и по този начин се вижда, че са твърде много начините за манупилация, някои доста се различават един от друг - или искат подпис, или собственоръчно написан Отказ на отделен лист, или изпращат в РИОКОЗ ( Crazy представете си - едната страна-ЛЛ праща при трета-РИОКОЗ и с какво право??? Що не ме пратят на почивка в Испания, ами в РИОКОЗ  Laughing). Това само ги утвърждава единствено и само като безпочвени и жалки манипулации, вместо реални и основателни (на даден закон или НА) заплахи (по-точно предупреждения, санкции и т.н., официални и писмени)...докато не сподели някой, че наистина си е изпатил от РИОКОЗ.  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 19:26 от desi_sunshine

# 967
  • в моя свят
...докато не сподели някой, че наистина си е изпатил от РИОКОЗ.  Crossing Arms
Дано на никой не се случи такова нещо....
Междудругото днес вече след работно време се сетих,че всеки споделя опита си и опита на свои познати относно този наболял въпрос за приема в държавни заведения и на всеки са казвали различни неща и заплахи...та си помислих защо да не взема да звънна по телефона в ХЕИ и да попитам направо там имат ли право неваксинирани деца да посещават въпросните децки заведения.Не знам дали въобще ще ми отговорят и как ще реагират на подобен въпрос,но ще опитам.Имам телефона на имунизационен кабинет в ХЕИ Варна за всякаква информация и консултация относно имунизациите,но реших,че ще е по добре да се обадя направо в София.Та от нета намерих телефоните на 2 отдела(не намерих точно с такова наименование),които мисля,че ще могат да дадат такава информация или поне да ме прехвърлят на друг отдел и утре ще се обадя.Дори мисля да запиша разговора на запис направо от GSM-а.Ще споделя какво са ми отговорили.Малко ме притеснява,че не знам какво да кажа ако ме попитат защо задавам въпроса и ако кажа,че детето ми вече е голямо и е било на ясли,градини и училище малко ще се зачудят.......Ако някой има идея да пише....мислех да измисля примерно,че имам малко дете и мисля да откажа на собствена отговорност ваксините,че уж все още не съм го решила окончателно,че сега се информирам и имам много въпроси,но ЛЛ ми е казал и за това,че няма да приемат детето на градина и едва ли не у-ще и бих искала да знам дали е така законово.... newsm78

# 968
  • жителство на место
Попитах: Какво се случва ако в яслата иска да се запише дете без ваксини?
Отговор: Майката носи отговорност за ваксинирането на детето.  Няма проблем за приема на детето. Майката носи бележка от ЛЛ, който дава обяснение, защо детето не е ваксинирано и така с другите документи се сформира досието на детето.
Въпрос: Ако детето не е ваксинирано, защото майката не желае?
Отговор: Такъв случай няма Shocked /от малък град сме- Добрич/ Обикновено не са ваксинирани алергични деца и това обяснение е описано в картона им. Всички картони и досиета се проверяват от ХЕИ. Аз като завеждаща нямам право да връщам дете, поради факт, че не е ваксинирано.

Добрич може да е малък град, но имаме педиатри, които са склонни да пишат, че ваксините са сложени в картоните, без това да е факт. Разбира се това е временно решение и партизанщина, но пък върши работа за момента. Ще ви следя и ще се включа във всяка инициатива, която ще ни даде легално право на избор

# 969
Отговор: Майката носи отговорност за ваксинирането на детето.  Няма проблем за приема на детето. Майката носи бележка от ЛЛ, който дава обяснение, защо детето не е ваксинирано и така с другите документи се сформира досието на детето.
Отговор: Такъв случай няма Shocked /от малък град сме- Добрич/ Обикновено не са ваксинирани алергични деца и това обяснение е описано в картона им. Всички картони и досиета се проверяват от ХЕИ. Аз като завеждаща нямам право да връщам дете, поради факт, че не е ваксинирано.
................

което потвърждава и предния ми пост Peace
колкото и много да ви се виждат пишещите и четящите тук, истината май е ,че са пренебрежимо малко количество спрямо масата,...която от своя страна нехае за нашия проблем.

# 970
Отговор: Майката носи отговорност за ваксинирането на детето.  Няма проблем за приема на детето. Майката носи бележка от ЛЛ, който дава обяснение, защо детето не е ваксинирано и така с другите документи се сформира досието на детето.
................

което потвърждава и предния ми пост Peace
колкото и много да ви се виждат пишещите и четящите тук, истината май е ,че са пренебрежимо малко количество спрямо масата,...която от своя страна нехае за нашия проблем.

Това дали не се нарича естествен подбор? Един вид

# 971
# 972

Попитала си в конкретна ясла нали?? Това не означава, че в другите ясли в града ви няма такива случаи...

# 973
  • жителство на место
Да, да, в конкретната ясла

# 974
Grace', благодаря за линка.   bouquet
Още доказателства против МПР ваксината. Страшно... В текста е пропуснато нещо, което чух във видеото - че външните белези, клюмналите очи и уста - са специфични симптоми, когато е нарушен (или е бил нарушен, не чух добре) кръвния поток през мозъка. Моля да ме поправи някой, ако греша!
А относно това, че наистина сме малко на брой противниците на ваксините (ха, и себе си включих, макар че не съм убедена с/у всички ваксини на 100 %), мисля, че това е факт. Има единици такива както у нас, така и в чужбина. Затова и лекарите спокойно си пишат предварително, че са сложили ваксините, защото не очакват да се сблъскат с отказ въобще. Но в последно време нещата се промениха и дано се променят в същата посока все повече и повече, защото бройката няма значение за една истина - не я променя това, колко хора знаят за нея!

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 23:21 от desi_sunshine

Общи условия

Активация на акаунт