Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 632
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 705
da qdosana sam. a ti qvno si 1 ot parvite zapisani i zatova taka govori6. ako imate skayp moje da mi pi6ete  galina1815 4e tuk e po slojno a i 6te izlizam ot foruma 4e samo se qdosvam

# 706
  • Варна
Явно още има неразбрали,че тези списъци си ги правим ние, за да има някакъв ред на чакане и да се избегнат безредиците на 1.04. Освен това тези дежурства на смени, позволяват на човек да ходи и на работа. Директорките изобщо не ги касаят списъците- те са отвън, пред градините и са си за нас самите. Днес един татко звънял на д-рката и се заканвал за тия списъци. Ама какво ги занимавате д-ките. Това е м/у нас хората. Аз където чакам се разбираме и всичко върви добре.
marianik ние тук във Вл-во също искаме да се включим в тези предложения. Днес на проверката сутринта казах на хората за 11ч. пред Общината , но незнам дали са идвали. Имаме един татко, който се заинтересува много и искаме да се включим в подписването. Дори тук имаме и някои допълнителни запитвания и предложения- специално за ЦДГ "Пламъче". Как може да се направи. Аз не видях окончателния текст на предложението-  Embarassed. Може ли да ми изпратите текста на лични и да го разпечатам. Мисля,че на 1.04 или на 2.04 могат вече повече хора да отидат пред Общината

# 707
някой знаели по електронен път дали ще се приемат документи и как ще става

# 708
  • Brokenpromiseland
Няма какво да се ядосваш..Дори и да си без някакво регламентирано предимство, винаги имаш шанс.Явно не си прочела темата назад и поста ми, че само за една вечер при нас 3-4 човека не се явиха на дежурство, което автоматично ги изхвърля от списъка..така примерно 30 става 25-и, а 25-ият 20.Шансовете растат, надеждата още повече...при това само за една вечер.
За това няма първи, няма последен, всеки е длъжен да дежури според разбраното, защото за всички има смисъл....а и има доста хора които подават в две градини - те също ще освободят поне едно място...

Няма как по електронен път..заявлението трябва да се подаде в съответната градина, след като директорката се увери, че имате набор от документите.

# 709
На мен пък ми се струва нередно, да се обсъжда едно и също нещо...Прочети темата от 10 страници назад и ще ти се поизясни поне част от проблема.

Ей затова говорих...всеки ден сме като в омагьосан кръг - тъкмо стигнем до нещо градивно и се появи някой, който не си прави усилията да прочете 3 страници назад или който просто иска да разбуни духовете  Rolling Eyes

Много сте смели на приказки някои, днес колко дойдоха пред Общината - знаете ли??? 4 майки и 1 татко!! Цифром и словом толкова! Ако тръгнат да се правят протести не виждам как ще се съберем просто. Много е лесно във форума да се плюе другия, да се обиняваме и да гледаме в канчето на съседчето (в случая в списъчето), а не да се огледаме малко по-широко и да видим къде е проблема и малко от малко да се опитаме да направим нещо.

Искам да изкажа приятната изненада от културния и цивилизован начин, по който вървят нещата пред Дъгата   bouquet

# 710
  • Варна
....а и има доста хора които подават в две градини - те също ще освободят поне едно място...
Затова е много важно да се извоюва списък с резервите. Защото когато някой се откаже, ние изобщо не виждаме кого взимат директорките. И също ако може в списъка на приетите, освен графичките с предимствата, да е посочен и входящия номер, който им е даден.

# 711
Директорките се сърдят, защото си имат съвсем користна причина. След като всеки си знае номера от реда на опашката и го сравни с номера, който директорката му е дала при подаването на документите, може веднага да му светне колко деца са регистрирани междувременно по втория начин. Затова си следете много стриктно какъв номер ви дават!!!

# 712
не всички майки имат възможност да седят във форумите и да знаят какво става по детските градини - кога се започват спизаците кога да доидат на срещи пред кметсвота и т.н.

# 713
  • Варна
Директорките се сърдят, защото си имат съвсем користна причина. След като всеки си знае номера от реда на опашката и го сравни с номера, който директорката му е дала при подаването на документите, може веднага да му светне колко деца са регистрирани междувременно по втория начин. Затова си следете много стриктно какъв номер ви дават!!!
Точно така е. Защото свикнаха да колят и бесят. От сутринта да си записват връзкарчетата, а на номер 1 да му се дава по-заден номер. Защото някой не си е правил труда да чака, а си е дал пакета от документи на човек от градината. А това по-законно ли е от нашите списъци??

# 714
  • гр.Варна
marianik ние тук във Вл-во също искаме да се включим в тези предложения. Днес на проверката сутринта казах на хората за 11ч. пред Общината , но незнам дали са идвали. Имаме един татко, който се заинтересува много и искаме да се включим в подписването. Дори тук имаме и някои допълнителни запитвания и предложения- специално за ЦДГ "Пламъче". Как може да се направи. Аз не видях окончателния текст на предложението-  Embarassed. Може ли да ми изпратите текста на лични и да го разпечатам. Мисля,че на 1.04 или на 2.04 могат вече повече хора да отидат пред Общината

Благодаря ви,но сори-имах час за 11.30 ч. днес. Срещнахме се пред общината с представители на "Незабравка" , "Ян Бибиян" , "Победа(или как?) в ОДЗ"Чайка" лично занесох подписка,но за съжаление не получих ... Както и да е ...Не очаквах чудеса...
Бяха пет страници подписи,мисля достатъчно за сега .
За друга организация ще подкрепя с каквото мога,но нямам възможност аз да организирам,помолих някой да съчини текста на отвореното писмо - темата затихна и пак задъвкахте глупости...
Имам разрешение да влизам два пъти на ден в БГ-мама ,иначе ще си загубя работата,съжалявам...

# 715
  • Варна
Ако не те затруднява, може ли да ми пуснеш все пак текста на Предложението, което внесе. Ние пък може да се организираме и да атакуваме нашето кметство тук като начало. Той таткото предложи след проверките, освен дежурните, останалите да ходим пред Кметството, но аз му казах,че трябва ясно да си формулираме исканията, а не просто да апелираме- "Искаме места за всички деца"

# 716
  • варна
директорките не се сърдят за това. просто и те нямат нужда от истерия и не виждат смисъл от едноседмично висене.
а що се отнася до връзкарчетата, те не са на директорката, а на служители на общината. на една директорка и се обаждат поне 5по-видни личности от общината и и определят няколко деца които да приеме. така, че прозрачността и одобрението и от общината е най-трудната възможност.
а що се отнася до протеста. ако някой може да го организира законово за 1-ви ще е чудесно. ще може да се разгласи по всички градини сутрента, защото наистина не всички родители са в този сайт

# 717
Трябва най-малко 72 часа по-рано да се внесе в Общината Уведомлението, че ще има протест.

# 718
  • Brokenpromiseland
marianik    bouquet  ..ти си живото доказателство, че "който иска намира начин"...
galinche, за да видиш предложението трябва само да отидеш няколко страници назад...незнам защо очакваш някой на готово да ти снесе инфото..

Цитат
г-н Коста Базитов, зам. кмет на гр. Варна
копие: До дирекция "Образование", Община Варна
копие: До дирекция "Здравеопазване", Община Варна
копие: До Постоянна комисия "Образование" към ОбС, гр. Варна
Предложение

Във връзка с проблемите, касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност, отправяме предложение за следното,
В краткосрочен план:
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства. По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни и така ще се осигури прозрачност на ползваните предимства
   2. Точна информация за резервните бройки и начина, по който ще бъдат класирани
В дългосрочен план:   
  3. Прозрачност по отношение на замразяването на строежите на детски градини.
   4. Построяване на нови детски градини на територията на гр. Варна за срок  от 2 години, които биха осигурили достатъчно места за всички деца.     

Oчакваме своевременни мерки по гореизложените предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок. Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог, чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Приложение : подписи на родители,заявили съгласие с предложението

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 16:34 от мама_на_фъстъче

# 719
  • Варна
а що се отнася до връзкарчетата, те не са на директорката, а на служители на общината. на една директорка и се обаждат поне 5по-видни личности от общината и и определят няколко деца които да приеме. така, че прозрачността и одобрението и от общината е най-трудната възможност.
Да, и това е вярно. И д-рките са м/у чука и наковалнята. Защото и те гледат да си опазят хляба.Тя корупцията в нашата държава е най-голяма на най-горните етажи.

Общи условия

Активация на акаунт