Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 508
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 825
Лично до Дина и Биси ..
за списъка не знам защо си мислите, че някой трябва лично да ви информира, Навсякъде това става с обаждане по телефона на разбрали за списъка съседи и приятели ( сами си правете извода имате ли такива)

Относно мръсотията на квартала..  направете си труда да погледнете какво оставяме след себе си на тротоара пред ДЗ при все, че кофите са точно до нас.

И ние деца възпитаваме, НО как на никой не му прави впечатление, че си хвърля фаса на улицата...

Въпросното дере не е дошъл кмета да си фърля боклука, нито някой от Младост или Владиславово

Току-що се прибирам от дежурство пред градината, майките не са изобщо 10, а много повече .. Факт е обаче, че има скатавки,  факт е че има и една жена, която 3 пъти на ден идва за да се кара и да мърмори.. а после да обяснява как от това стоене пред градината ще си загуби работата..

Вчера една баба дошла специално само за да се отметне и нервничеше,  а като стана дума за дежурства се оказа, че не можели .. Ми да чудесно защо си мисли, че някой и е длъжен

А лъжата, която се написа пак от новорегистрирана или гост майка, че директорката е излизала да се кара направо ме хвърли в тъча..
Да факт е директорката е излязла и е дала на майките
- заявления http://it.varna.bg:4433/dzpriem/docs/obrazec.pdf
- разпечатка на разясненията  http://it.varna.bg:4433/dzpriem/index.php?page=faq

ПС: Нарочно пускам и връзки към информацията, за да не плъзнат и слухове, че "10-те майки" са се сдобили със свръх секретна информация

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 14:43 от KOTE

# 826
ЕЙ, малко от малко не четете  Rolling Eyes
За да се направи митинг трябва да се подаде заявление в Общината за събитието поне 72 часа по-рано. За 31ви изтървахме влака и за 1ви също - заради съботата и неделята.

Тези новорегистрирани майки, дето само всяват смут...  ooooh!
Александра, много добре си го написала  Peace

Предложение - да направим тема за протеста, където да се мисли градивно и конструктивно

# 827
  • варна
относно списъка  пак ще кажа
 да за списък съм , но в рамките на ден два -а не една седмица напред .
не ме квалифицирай моля какви приятели имам и какви не  ,защото сега сте пред градината със списъка ,но утре  може и да не се  дишате  защото на едната детето влязло, а на другата не .
научила съм и двете си деца да хвълят боклука на определяно място  и площадката съм чистила
а въпросноте дере докато не го покрият никога няма да го видим чисто -неприятно но факт !

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 14:56 от dina1

# 828
  • Варна
02.04 може да е по-удачен като дата, все още ще сме ядосани, но пък ще сме на работа...

# 829
Абе хора, вие полудяхте ли????????????????????
как въобще ви идва на акъла да казвате, че за списъците трябвало да ви уведомяват приятели/съседи и по това да съдите кой какви приятели има?
Ами и аз имам много близки приятели, които чакат за ДГ тази година, и макар че отивайки на работа видях че има списък пред ДГ до нас, мислите ли че това е един ственото нещо което ми е на главата?
Естествено, че не очаквам другата година като някой направи списък от януари месец за април, да ми се обади да ми каже!То и затова е пълен абсурд това със списъците. Всички в квартала с малки деца се знаем, ясно е, че ще се разберем и ще направим списък, и тези които не са от близките блокове ще го д......., е разбира се, освен ако някой от тях не застане на пост от тази година.Супер, а?
сори,ама не се сдържах

# 830
В Славейче списъка е факт, но като прехвърлят всички деца от яслата,  сестри и братя, и другите му там предимсва, и за какво ли ни е този списък

# 831
е познавам поне 5 майки  (едната от който живее на 10 метра по надолу ) как една не ми пошушна ,че има спъсък 

Ето това ми провокира да коментирам .. Извинявам се за което

Мдаа чудесно би било да е само 1-2 дни преди това, но при положение че истерията започна по-рано тази година .. не виждам на кого трябва да се сърдим ..всички се въвлякохме в този филм..

Пак повтарям : не съм инициатор, не съм и от супер първите номера, но не понасям някой да се мъчи да прави организация, а другите да му намират кусури по форуми

# 832
Не мога да разбера,ако повече си дежурил пред градината с по-голямо предимство ли си, или просто въпрос на желание и възможност
Нали така или иначе на 1-ви ще се влиза по реда в списъка

# 833
Не не си с по-голямо предимство, но честно ли е 20-30 семейства да им се спира тока от дежурене, а да пазят реда на 60-80 човека ..
Почти навсякъде е ако не се явиш на дежурство те задраскват от списъка

# 834
radost266, ходих до Пламъче сутринта, беше спокойно. Записаните сигурно вече са 60 и нагоре.

# 835
  • Варна
този юни ще ми се види сметката 6те чакам за малкия дали е приет на ясла и големия за градина стискаите палци
И аз съм сестра по оръжие, пардон, по очакване. Две опашки, две заведения, две деца.

# 836
  • гр.Варна
Олеее,ужас... Влизам (с риск да ме уволнят) да видя дали има предложения по точка 1) 2) 3) 4) Много от мненията ги пропускам

Единствено Смин е разбрала за срока- 72 часа...изтървахме и 1-ви

Текстописците с дар слово се умълчаха...

Друго няма какво да пиша...

# 837
nova mama благодаря ти.Ти във списъка ли си ?

# 838
  • варненка от София
Аз пък виждам, че дъвчем само списъците и не успяваме да се съберем и да мислим като едно, за да направим протест. Така нещата ще си останат и другата година същите и по-другата. Кучетата лаят, керванът си върви....

Видно е, че е безумно да се чака толкова дълго време, но в същото време човек прави каквото може, за да даде шанс на детето си и се хваща на хорото. Ако го няма този ред, на първи ще е ад и ще се избием. Ето сутринта свекърва ми е дежурила от 4 до 8 сутринта пред градината с други родители, не защото е ранобудна жената, а така ни се падна. Минала е патрулка да провери как са нещата и са казали, че около 7-8 градини са под наблюдение, явно очакват драми. Аз почти съм убедена, че такива ще има. Превърнахме се в скотове и се дебнем, но такова е положението - напрегнато и все по-напрегнато ще става...

# 839
да в списъка съм

Общи условия

Активация на акаунт