Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 539
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 780
  • варна
аз имам !
служебна бележка
лицето...........................
служи............
в отдел............ булстат.........
при ................
настоящата се издава ...............
да послужи пред...........
че лицета е на труд .договор номер..........

изходящ номер                        подпис печат

# 781
Какво точно ви пише в служебните бележки от работодателя?

Още никой ли не си е извадил такава бележка?
В моята ми написаха:
........... издава настоящата сл. бележка в уверение на това, че лицето............ с ЕГН........ е назна4ена на трудов договор номер......... със срок постоянен и работи на длъжност......... Лицето е усигорено за всички осигурителни случаи.
Настоящата да послужи пред ДГ......... за приемане на детето.......[/
b]

# 782
 В Правилата е написано какво да съдържа служебната бележка:

4.1. Документ от работодател, че двамата родители работят в общинско, държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел, който съдържа: изх.№, мокър печат с подпис и Булстат на фирмата.

# 783
  • Варна
За самоосигуряващи се родители, заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за предходната календарна година -
за това е подал молба

,а получил тази по чл.92...

Стои пред данъчното и ме пита ,да се връща ли ,да вдига скандал?

Не всички самоосигуряващи се лица подават такава декларация. marianik писах ти ЛС.

# 784
  • гр.Варна
искането за удостоверение  си  го полълваш сам и отбелязваш какво искаш да ти издадат.така че мисля че не сте попълнили правилно  newsm78

Ние сме от тези,които правилно попълват...И знаем какво искаме...

Затова сега в 13ч. ще отиде да си вземе и спешно издадената декл.по чл.50
Благодаря на всички,които ми помогнаха

В общината ми казах,че става и с чл.92

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 12:03 от marianik

# 785
а, понеже много се изприказва за списъците. в момента пред Звездичка няма нито един чакащ. има кола Голф с надпис списък, но в нея няма чакащи. знам, го понеже мъжа ми току що заведе детето. думите му бяха "няма чакащи, има тарикати"
така, че които има желание да отива и ще е първи

Гери чакащите са в две коли Wink

# 786
Лицето е усигорено за всички осигурителни случаи.
И не е в предизвестие - това било важно, защото удостоверявало, че няма да е съкратено лицето през този период.

# 787
В Правилата е написано какво да съдържа служебната бележка:

4.1. Документ от работодател, че двамата родители работят в общинско, държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел, който съдържа: изх.№, мокър печат с подпис и Булстат на фирмата.

Чела съм ги. Това са реквизитите. Интересуваше ме съдържанието, момичетата бяха така любезни да ми покажат.

Благодаря ви!

# 788
  • Варна
Тези допълнителни документи може да изкарате до 10.05, не са спешни за в момента  Peace

По повод на поста на майката която чака пред Карамфилче - никой не е длъжен да ви уведомява че списъка е започнал, вие като заинтересован родител който знае че места няма за всички, и който евентуално е чул за подобната истерия миналата година, би трябвало да минава през градината ако ще и по 10 пъти на ден седмица-две преди приема, за да не изтърве началото на списъка. Списък обикновено започват поне 3-4 родители, и мълвата за него се разпространява доста бързо. Това го казвам със съвсем добри чувства, без да ви обвинявам, и за двете ми деца сме се редили и спали пред градината и яслата, знам за какво става дума.

# 789
  • варна
Alexandra нали не мислиш ,че един работещ родител има възможност  да минава 10 пъти около градината ,за да ДЕБНЕ  кога 3-4 родители ще си направят списък?

# 790
Alexandra, не навсякъде правенето на списъци е коректно. Например на Детското градче, списъкът е започнал (според съставителят му) в 18ч. на 25.03. Аз обаче бях там в 19,30ч и нямаше абсолютно никой. На въпроса ми къде е бил съставителят му тогава, ми отговори, че отишъл да чака пред друга градина в този момент  Shocked Е, това коректно ли е?

# 791
  • Варна
Alexandra нали не мислиш ,че един работещ родител има възможност  да минава 10 пъти около градината ,за да ДЕБНЕ  кога 3-4 родителя ще си направят списък
Имах предвид примерно сутрин и вечер на отиване и връщане, 2-3 съседки които излизат през деня, позната майка която имаш за тази градина... С поста си исках да кажа, че не трябва да се обвинявате взаимно, защото ако не бяха тези майки, щяха да са други, просто при липсата на места е кой преварил той заварил  Tired
Вижте, не защитавам никой, нито искам да се карам, винаги ще има едни първи, и едни последни които ще са ядосани на първите

# 792
  • варна
е познавам поне 5 майки  (едната от който живее на 10 метра по надолу ) как една не ми пошушна ,че има спъсък 

# 793
  • варненка от София
е познавам поне 5 майки  (едната от който живее на 10 метра по надолу ) как една не ми пошушна ,че има спъсък 

Това вече си е до човек, наистина. Аз като разбрах, че има списък пред нашата градина, казах на още 2 комшийки, въпреки, че реално погледнато сме си конкуренция.

# 794
Миналата година също имаше напрежение, но списъците започнаха предния ден - НЕДЕЛЯ.

Господин Кмете СПИТЕЛИ - не виждатели какво става последните 2-3 години? А какво ще е догодина?
Но какво ви бърка вас нали си вземате парите по различните там пректи - а родителите да си издират очите по така наречените проверки 10 дни преди датата на приема на документи. За мое щастие не съм в този екшън, но съм безкрайно възмутена от наглостта на власт имащите. Освен да си гласуват някой друг празник и да си напрвят приемите, май с друго не им се занимава....

Общи условия

Активация на акаунт