Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 542
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте,
искам да споделя с вас огромното си отвръщение от цирка ,който се разигра снощи пред Карамфилче,това беше някаква бутафория,тържество на човешката простотия и отчаяние...
Група от амбицирани родителки"поели нещата в свои ръце"-най активните,най загрижените....правят и размахват списъци,въдворяват ред и  държат  ужасно груб тон....Кой по дяволите е разрешил на тези жени да решават съдбата на моето дете....Не се ли нарушават моите права,след като не съм уведомена кога и в кой момент започва съставянето на този списък....та нали затова има дата и час,обявени официално......Дори това измислено дежурство не включва хора от последните номера на списъка...едва ли не като безнадеждни....Дежурят първите номера,със самочувствието на вече приети.....И така детска градина Карамфилче е вече превзета...пази се денонощно от някъква неформална организация....И ако някой реши да си потърси правата ще бъде смазан от разгневена тълпа....
Срам ме е че участвам в подобен идиотизъм.....но за жалост тълпата ме повлече....моето дете ще бъде изместено от ей такива псевдоорганизаторки....честно да ви кажа предпочитам връзкарите....

Напълно те поткрепям аво съм отвратена.Напр
Успех на всички ...най вече на онези ,които не са толкова безумно нахални и стоят встрани с последното номерче от списъка,кротко изчаквайки реда си.....НЕКА И ТОЗИ ПЪТ ПУСНЕМ ПРОСТОТИЯТА НАПРЕД!!!!!!!

Напълно те поткрепям Напр аво съм отвратена.Но за Моряче.И смятам,че трябва  да има гласност този списък.Например на 30.04 сутринта.А не някой безделник решил да направи списък още от 28.03.Що за безумие е това newsm78
[/quote]

# 886
Веднъж да завидим на майките с близнаци, ей... горките, все ги оплакваме и съжаляваме как се справят Simple Smile на тях им е най-лесно за сега т.е. не само на тях, но на тях поне легално им е леко сега, докато на на някой други ....

# 887
Да ви споделя нещо интересно.
Днес на събирането вечерта пред градината се оказа, че няма желаещи за дежурства. Представете си първите 40-45 човека вече им е омръзнали само те да висят и се оглеждаха към нас, които сме по-близо към стоте отколкото към заветните 38 бройки, които уж са сигурни, че ще влезнат.
Казвам им, че нямам никакво намерение да вися пред градината при положение, че дори нямам и малка надежда и сама се чудя за какво се записвам в разни безумни списъци и те сърдити, че не било тяхно само задължение да се редуват - всички сме трябвало да сме с еднакъв принос. Казвам й: Госпожо ако ми позволите да се разменя номера с този на вашето дете ще вися тук всяка вечер до 1.04., но при положение, че съм десети номер, но .... отзад напред нямам никакво намерение да ви помогна. Който има зор да си пази портала на градината. И аз имам зор ама .. късмет, не съм се организирала по-рано да направя списъка и сега вече не ми е интересно да им помагам на безумието, което са сътворили (10 дни предварително, все пак имам работа на която повече държа отколкото да си губя времето пред градината, една година ще намеря някой да ми гледа детето, а наплив за прием във втора въразстова група почти няма).
ПРИЗОВАВАМ ВИ - Всички, които са като мен, назад в списъците НЕ СИ НАРУШАВАЙТЕ СЪНЯ, НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТАКИВА умници, които хем са ни вгорчили живота, като са си се събрали и направили удобен за тях списък, хем не им се стои пред градините. Като са толкова загрижени за децата си да си стоят и да им пазят ред пред входа, а за нас... ще покаже времето, може и да имаме шанс въпреки крайните номера в заветните списъци. В списъка за градината пред нашия блок първите номера са заети от хора които не живеят в района, странно дали ще успеят да приемат децата им преди моето, ще го проверя след това. Работя във варненски вестник и съм се наточила на страхотно разследване след приема. Късмет пак от мен.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 23:11 от malka feia

# 888
Това си е техен проблем, хабят време. Нали вие от района после ще ги изместите по списък?! Да си чакат.

Проблемът е, че губят и моето време. Вместо да се чака от 01.04.

# 889
  • Откъм Варната
... а наплив за прием във втора въразстова група почти няма....

Ами то и места почти няма във 2 група.

# 890
Разбрах едно аз за сега, че докато стоим пред компютрите и плюем, другите без компютри вкъщи и без сериозни ангажименти, като нас са направили списък и са първи в него Simple Smile, а ние ще си стоим тук и ще плюем и децата си ще се наложи да гледаме вкъщи може би  Joy Joy Joy Интересно ми е дали има поне един потребител от пишещите в темата, който е бил пръв и списъка е започнал от него.. Simple Smile

п.п. Плачем за нова тема..

# 891
Интересно ми е дали има поне един потребител от пишещите в темата, който е бил пръв и списъка е започнал от него.. Simple Smile

Че да го разчекнете ли?  Joy Joy
 Stop Споко - не съм първа.

# 892
В никаъв случай, само от любопитство. А и да ми се затвърдят подозренията  Laughing

# 893
Аз не съм от първите. Записахме и бяхме 26 номер, но в момента сме 19. Много хора отпадат, но и организацията на списъка ни е желязна. #Crazy Ако не е мъжът ми аз не бих издържала. Всяка вечер имаме събрание, всяка сутрин от 7 до 8:30 трябва някой да се разпише срещу номера. Не можеш да записваш повече от един човек (едно дете), т.е. ако приятелката ми ме помоли да и запиша детето -ядец. На дежурство, което е през 4 или 6 часа, няма право да се дежури за сметка на друг.т.е.можешда се смениш с някой, но неможе един човек да дежури вместо 2 номера. Абе  като германски войници сме, но така и трябва да е. Само дето на мъжо вече са му червени очите и не може да спи от притеснение да не се успи и да ни зачеркнат. Компромис никакъв!
А една приятелка покрай всеобщата истерия-сама създаде списък-за градина в Аспарухово. Проверявала-4-5 дни и нямало никой. Обадила се на друга позната и хоп ето ти 1 и 2 номер. Така се започва-някой трябва да е пръв!

# 894
  • Варна
Не съм първи номер, изпревариха ме леко. При това припоследната ми обиколка не съм видяла списъка. Ако не го бяха почнали в сряда, аз щях да гопочна в четвъртък. Физически не можех да издържам на напрежението, чак се задушавах  ooooh! И да, лично аз се обадих веднага на 3 майки, които са номерата след мен. Просто мъжът ми откри списъка и ми звънна оттам. Хората преди мен явно са комшии и се познават. Сега ще ходя на събрание, снощи мъжът ми се побърка от възможността да не чуя телефона и да проспя проверката, ето това еположението. Ние сме 30 човека за 19 места, айде от Общината да натиснат ще станат 30 места, но...кой ги знае колко с предимства.. Защо няма ограничение на прием с предимства, да речем 30-40 %, така ще бъде в София?
Дайте да се събрем събота или неделя след приема и да обсъдим какво да предприемем, като видим колко ще се съберем ще ви стане ясно дали има смисъл от протест изообщо...

# 895
  • варна
tsve_te?
стрували си мъжа ти да не спи от притеснение ?стрували си цялата тази истерия ,която сами си направихте една седмица по рано ?
вярно ,че 3-4 майки( в майчинство)  правят списъците   и истерията ,работещите ходят на работа .хайде сега като са си направили списъка  да си дават и дежурствата и да не се оплакват ,че ги овикват .сами са си виновни

# 896
Омръзна ми вече от постоянните мрънканици и олаквания на повечето от вас. Стига с тия смешни определения "майки в майчинство", "хора без работа" и т.н. Да аз съм доста напред в списъка. Но това изобщо не ми пречи да ходя на работа, дори малко повече от много хора (работя вклчючително и нощно време).Въпреки това правим всичко възможно да приемат детето ни , защото иначе положението става много по-зле. А за всички, които казват че се примиряват и ще гледат детето си 1 година - е как ще го правите бе хора, нали РАБОТИТЕ. По-нагоре пък пишеше, че пак група майки се били наговорили. Ами наговорете се  вие бе хора, какво чакате. Всеки говори,ама ....Аман от оплаквания и от безсмислени оправдания - аз минах оттам  ама нямаше никой или всякакви други такива. 100 човека видели , само 2 не и вече скандала е готов. Късмет на всички.

# 897
Аз разбирам, че се ядосвате на списъците и на мен не са ми по вкуса. Но не разбирам как много хора се изненадаха от сегашното положение. Него ли знаехте, бе, хора? Не го ли очаквахте? Ние с мъжа ми от месеци се чудим как ще се справим, защото му предстоеше пътуване и отсъства.  Не можахте ли да си организирате близките извън града /предполагам, че е най-трудно за тези, които не са от Варна/ или приятелите, или да си вземете отпуск? Вярно е, че никой не е очаквал чак такава истерия, но се предполагаше, че ще има доста проблеми, съдейки по миналата година. Информацията в сайта на общината висеше от толкова месеци, как не стана ясно какви документи се искат, че личните карти трябва да се сменят, че трябват бележки от месторабота...Ние от Нова година умуваме кога да си вземем отпуските, за да имаме шанс да запишем детето си, а някой се "изненадали". Аз нямам никакви приятелки от квартала, никой не ми се е обаждал. Обикалях по сто пъти около градината и пак не съм от челните редици, а по-скоро в крайните. Но това е положението. Не съм се замисляла като съм си купувала жилището преди 4 години, че ще имам късмет да има по-малък наплив за градината на нероденото ми дете. Аз даже очаквах да има повече хора, но първи още е далече...Но много се издразних на вечно мърморещите, които негодуват, защото не знаели или не искали да чакат.

# 898
tsve_te?
стрували си мъжа ти да не спи от притеснение ?стрували си цялата тази истерия ,която сами си направихте една седмица по рано ?
вярно ,че 3-4 майки( в майчинство)  правят списъците   и истерията ,работещите ходят на работа .хайде сега като са си направили списъка  да си дават и дежурствата и да не се оплакват ,че ги овикват .сами са си виновни

Браво на вас работещите. По цял ден висите във форума, плюете хората и се оплаквате колко много работите. А ние горките "хора без работа" си висим пред градините, защото нямаме работа и не ни пука дали ще има къде да ходи на градина детето ни или ще трябва само да се гледа докато ние работим Joy . Хем казвате че не можете да стоите пред градините, хем се оплаквате че сте назад, хем не ви се занимава. Ами защо тогава изобщо обиждате хората. А на 1 април може би ще искате да влезете първи да си подадете молбите, защото сте на работа.

# 899
  • Варна
много гневна, извинявай но ти от скука ли се заяждаш с хората? Не ти ли идва на ума, че хората са страшно изнервени?
п.п. Повечето имат интернет на работното си място  Peace
 moni-simoni, много добре си го написала. точно така е, има хора които все още не знаят какво да носят, дрънкат за бележки от НАП, не знаят предимствата и проче. Това за мен е тотална незаинтересованост и безхаберие Peace

Общи условия

Активация на акаунт