Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 776
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 495

Това как да го разбираме? Не гледаме....осветли ни  Simple Smile

# 496
Моля ви кажете за подписите  PraynigКак точно ги искате?

# 497
  • Варна
Добре де, нищо не казаха че се заплащат удостоверенията, за това колко деца евентуално ще са без места...Само всяващ паника репортаж, нищо съществено

# 498
  • Варна

Това как да го разбираме? Не гледаме....осветли ни  Simple Smile
Mr. Green Осветих вече

# 499
  • гр.Варна
Добре, момичета, но мисля, че трябваше да добавим и искане за ПОСТРОЯВАНЕ НА ДОСТАТЪЧНО НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ!!!! За мен това е единствения начин да се спре с тази простотия с изнервящо чакане, списъци, които в крайна сметка не са гаранция, че детето ще бъде прието...

Абсолютно подкрепям! Аз и по-горе писах - за мен тези искания са крайно недостатъчни и отчасти могат да помогнат, но нищо не искаме за по-глобалното решаване на проблема и догодина - ще се чака един месец може би! А защо да не искаме и промяна в организацията на приемане на молбите? Или може би като мине нашия зор и ще си млъкнем, за да поема щафетата другите майки, които догодина ще се сблъскат с тази огромна тъпотия!?
И пак ви питам - ИСКАТЕ ЛИ НЕЩО ДА ИЗЛЕЗЕ ВЪВ ВЕСТНИКА, ПО-КОНКРЕТНО? Тези искания, искате ли утре да има журналист на срещата пред Общината в 11 ч.?

мани,подготви ако искаш ти текста за тези искания- предложи ги да ги обсъдим ,ако стане до понеделник,може да се съберем по глобалните проблеми.

# 500
  • Варна
мама_на_фъстъче  Peace
prysila - ето намерила си начин - майка ти гледа детето, за всичко се намира начин. Пред мен алтернатива няма - или аз на работа, детето на градина, или и 2мата вкъщи, затова ще вися ако трябва и 100 дни, защото го правя за детето си, пристината от ситуацията. ОБАЧЕ това, че се съгласявам да вися толкова, не значи, че се примирявам с положението  Rolling Eyes

СЕГА С ГОЛЕМИ БУКВИ ПАК ДА ПИТАМ - КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА СЪБРАНИЯТА ПРЕД ГРАДИНИТЕ, КОГАТО СЕ РАЗПИСВАМЕ ВСИЧКИ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПОДПИСКИТЕ, СЕГА Е МОМЕНТА  Peace

Само дето майка ми е на 67 години и със заболяване на сърцето и затова звъня по 100 пъти на ден да проверявам в къщи всичко наред ли е. На това ако му викаш алтернатива.

# 501
Добре, момичета, но мисля, че трябваше да добавим и искане за ПОСТРОЯВАНЕ НА ДОСТАТЪЧНО НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ!!!! За мен това е единствения начин да се спре с тази простотия с изнервящо чакане, списъци, които в крайна сметка не са гаранция, че детето ще бъде прието...

Абсолютно подкрепям! Аз и по-горе писах - за мен тези искания са крайно недостатъчни и отчасти могат да помогнат, но нищо не искаме за по-глобалното решаване на проблема и догодина - ще се чака един месец може би! А защо да не искаме и промяна в организацията на приемане на молбите? Или може би като мине нашия зор и ще си млъкнем, за да поема щафетата другите майки, които догодина ще се сблъскат с тази огромна тъпотия!?
И пак ви питам - ИСКАТЕ ЛИ НЕЩО ДА ИЗЛЕЗЕ ВЪВ ВЕСТНИКА, ПО-КОНКРЕТНО? Тези искания, искате ли утре да има журналист на срещата пред Общината в 11 ч.?

мани,подготви ако искаш ти текста за тези искания- предложи ги да ги обсъдим ,ако стане до понеделник,може да се съберем по глобалните проблеми.

Отделен текст ще ми е трудно да подтогвя. Хич ме няма по тази част, мислех на едно да бъдат нещата...

# 502
  • Откъм Варната
Запис, отивам да поспя, после ще ви изчета че бая сте писали, интересни работи обсъждате, ама с моята работа нещо няма да мога да съм полезна, че не остава много свободно време.

# 503
  • Brokenpromiseland
Prysila, всеки си има своите проблеми и терзания. И на мен не ми е приятно да оставям дъщеря си само на моята баба която е примерно на 83 години( както се случва понякога) , ама когато се налага рискуваш и звъниш не по 100, ами по 200 пъти.

# 504
  • гр.Варна

Отделен текст ще ми е трудно да подтогвя. Хич ме няма по тази част, мислех на едно да бъдат нещата...

Не,не е добре да е на едно. Това което аз искам е процедурно предложение.
Но опитай- и мен ме няма,но все пак направих стъпката . Подготви Ти текста(имаш дар слово,по това което чета,че пишеш) ние ще допълваме...

# 505
  • Варна
Ето, ще ви препиша част от това ,което миналата година обеща заместник кмета Базитов :

1. Строителство на ОДЗ в района на Кауфланд
-срок на започване 06.2008 г.
срок на завършване - 31.12.2008 г. - което не се случи
Общ брой места - 100 за ДГ, 36 за ясла
Прогнозен брой на местата по възрасти
- 2 първи групи - пак не се случи
- 1 втора група
- 1 трета група

2. Строителство на ЦДГ в кв. Младост
Срок на започване - 2009 г.
Срок на завършване 12.2009 г.
Брой места по възрастови групи - 100 за ДГ
- 2 първи групи
- 1 втора група
- 1 трета група

3. Строителство на ЦДГ на ул. Цар симеон
Срок на започване - 2008г. - мисля,че не е почната
Срок на завършване - 2009 г.
Брой места по възрастови групи- 50 за ДГ
- 2 първи групи

4. Строителство на ЦДГ в двора на ОУ"Христо Ботев"
Срок на започване-2009 г.
Срок на завършване - 12.2009 г.
Брой места по възрастови групи - 150 за ДГ
- 2 първи групи
- 2 втора група
- 1 трета група
-1 четвърта група

5.Строителство на ЦДГ на ул. " Капитан Райчо"
Срок на започване-2009 г.
Срок на завършване - 12.2009 г.
Брой места по възрастови групи - 100 за ДГ
- 2 първи групи
- 1 втора група
- 1 трета група

До началото на новата учебна година / предполагам,че става дума за 2008 г. / ще бъдат разкрити от оптимизация на съществуващата база 90 места за ДГ / ОДЗ № 14 "Дружба", ОДЗ № 15 "Морска звездица", ЦДГ № 7 "Изворче" и ОДЗ № 36 " Ран Босилек" /, а от разширяване на базата в ЦДГ № 25 "Люляче" 50 места за ДГ и 16 за детска ясла. До края на календарната 2008 г. предстои откриване на 50 места от разширението на ЦДГ № 5 " Слънчо" и започва строителството на ул. " Цар Симеон" с 50 места, което ще завърши през 2009 г.

Незнам колко от това се е осъществило, но май не е много.

# 506
Опитах се да нахвърля моето мнение в общи линии (моля, просто поправете, без много критика):

До г-н Коста Базитов, зам. кмет на гр. Варна
копие: До дирекция "Образование", Община Варна
копие: До дирекция "Здравеопазване", Община Варна
копие: До Постоянна комисия "Образование" към ОбС, гр. Варна
Предложение

Във връзка с проблемите, касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност, отправяме предложение за следното,
В краткосрочен план:
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства. По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни и така ще се осигури прозрачност на ползваните предимства
   2. Точна информация за резервните бройки и начина, по който ще бъдат класирани
В дългосрочен план:   
  3. Прозрачност по отношение на замразяването на строежите на детски градини.
   4. Построяване на нови детски градини на територията на гр. Варна за срок до 2 години, които биха осигурили достатъчно места за всички деца.

Oчакваме своевременни мерки по изложените от нас предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок. Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог, чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Приложение : подписи на родители,заявили съгласие с предложението

# 507
  • Варна
Prysila, всеки си има своите проблеми и терзания. И на мен не ми е приятно да оставям дъщеря си само на моята баба която е примерно на 83 години( както се случва понякога) , ама когато се налага рискуваш и звъниш не по 100, ами по 200 пъти.

Не, обяснявам ти,че не смятам за приемливо да вися пред ДГ 20 дни само и само да набутам детето си там , а още 500 други да не са приети. Смятам ,че трябва да има достатъчно места за всички и приемането на детето ми да зависи само от моето желание, а не от условията на някой друг. Но ако не си разбрала от първият път ,нямам намерение да си губя повече времето.

И на теб може да ти се случва понякога, а аз треперя всеки ден вече от година и половина, но НЯМА да вися като идиот 20 дни на опашка пред ДГ. Може да се обадя 100 пъти в Общината, да пиша жалби и да протестирам ,но няма да им направя удоволствието да съм поредната овца от стадото.
Спирам да пиша, защото още от миналата година се убедих, че няма смисъл в това. Все пак се радвам, че поне има няколко майки тази година, които ще се опитат да направят нещо за благото на всички. Успех.

# 508
  • Brokenpromiseland
Бъди сигурна, че няма човек, който да смята това чакане за нормално, но няма от жалост за другите 500-1000 деца да загърбя собствените си интереси и да се наложи да напускам работа...Това е все едно да кажеш..."Аз отказвам да се храня , защото знам, че по света сега има поне 500 000 гладни деца"....А и някак не вярвам в чистият ти алтруизъм...съдейки по грубият ти изказ.
...но можеш да си сигурна в едно - ако не се редиш на опашката "като идиот" не 20 дни (които всъщност са вече 6), ами още 4 години ще трепериш за детето си...само защото сега не искаш да си "овца" като мен, и да висиш по опашките.

Цитат
Спирам да пиша, защото още от миналата година се убедих, че няма смисъл в това. Все пак се радвам, че поне има няколко майки тази година, които ще се опитат да направят нещо за благото на всички. Успех.

За благо ще се борят всички родители, които в близките няколко дни ще подпишат протестната декларация....това са всички чакащи по опашките...Не знам хора като теб, които си стоят у дома как ще я подпишат.....Не забравяй, че не всеки пише в БГ-Мама и знае за подготвящото се събитие.

# 509
  • Варна
Пресила, абсолютно споделям мнението ти, мъжът ми също (едвам го карам да обикаля градината). Но разбери така твоето дете ще остане без място. Лудост е, но в момента нямаме алтернатива.
Затова поне след висенето да вдигнем аларма и да се помъчем да променим нещата. Едното подаване не ни гарантира нищо. имаше неприети и с входящ номер 2 ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт