Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 758
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 480
Аз ще се опитам да дойда утре, а искате ли нещо по-конкретно да пишат във вестника, казвайте - още има време?

# 481
  • варненка от София
До г-н Коста Базитов, зам. кмет на гр. Варна
копие: До дирекция "Образование", Община Варна
копие: До дирекция "Здравеопазване", Община Варна
копие: До Постоянна комисия "Образование" към ОбС, гр. Варна

Предложение

Във връзка с проблемите, касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност, отправяме предложение за следното:
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства. По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни и така ще се осигури прозрачност на ползваните предимства (имаше дублирано "в")
   2. Точна информация за резервните бройки и начина, по който ще бъдат класирани

Oчакваме своевременни мерки по изложените от нас предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок. Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог, чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Приложение : подписи на родители,заявили съгласие с предложението

Аз като моля другарка, но имаше неща, които изискваха редакция. Поправих ги, може и професионална деформация да го наречете  Blush

За подписа много исках да го направя, но пред нашата градина още няма списък, а на мен с малката ще ми е трудно да се движа много много, а и коремът ми пречи  Blush

# 482
Добре, момичета, но мисля, че трябваше да добавим и искане за ПОСТРОЯВАНЕ НА ДОСТАТЪЧНО НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ!!!! За мен това е единствения начин да се спре с тази простотия с изнервящо чакане, списъци, които в крайна сметка не са гаранция, че детето ще бъде прието...

# 483
  • Варна
Аз ще се опитам да дойда утре, а искате ли нещо по-конкретно да пишат във вестника, казвайте - още има време?
Супер е, че пишат, но има и друга страна..така и пред градините където няма хора ще се нароят списъци. Хората все пак са на работа, а утре е четвъртък.. Thinking

# 484
mia_ata, няма да спрем до тук, просто това е началото и най-спешното  Peace

Иначе има още Слънчо да се човърказащо е спрян и т.н

# 485
Момичета, искам да попитам за подписите, трябва ли да са по номера? За всяка градина да започва от номер 1 или без номера ипосле да ги номерираме пред общината всички заедно. Казвайте и аз ще занеса за подписи пред Слънчо.
Мисля да приинтирам писмото и на гърба да са подписите или на отделен лист?

# 486
  • гр.Варна
marulka,благодаря ти
mia_ata както казах,нека това мъчно и постижимо нещо да постигнем до 01.04

Разбира се,че ще протестираме и глобално,но разбери, в  момента акцентираме върху прозрачност -малката стъпка към големия път...  

# 487
ОК, аз ще дойда  Peace

# 488
Добре, момичета, но мисля, че трябваше да добавим и искане за ПОСТРОЯВАНЕ НА ДОСТАТЪЧНО НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ!!!! За мен това е единствения начин да се спре с тази простотия с изнервящо чакане, списъци, които в крайна сметка не са гаранция, че детето ще бъде прието...

Абсолютно подкрепям! Аз и по-горе писах - за мен тези искания са крайно недостатъчни и отчасти могат да помогнат, но нищо не искаме за по-глобалното решаване на проблема и догодина - ще се чака един месец може би! А защо да не искаме и промяна в организацията на приемане на молбите? Или може би като мине нашия зор и ще си млъкнем, за да поема щафетата другите майки, които догодина ще се сблъскат с тази огромна тъпотия!?
И пак ви питам - ИСКАТЕ ЛИ НЕЩО ДА ИЗЛЕЗЕ ВЪВ ВЕСТНИКА, ПО-КОНКРЕТНО? Тези искания, искате ли утре да има журналист на срещата пред Общината в 11 ч.?

# 489
  • Brokenpromiseland
мани*, според мен това още повече ще изнерви хората.Ще стане така, че хората ще започнат още повече да се карат и вместо сегашните 6 часови дежурства на денонощие, ще ходим на всеки час да се разписваме...или още по лошо от сега всички нон-стоп да седим...Ето тогава майките с деца, и въобще родители без странична подкрепа ще видят зор...сега с дежурствата е пак търпимо...

# 490
Утре и аз съм в 11 ч пред общината Peace

# 491
  • Варна
Гледате ли БТВ?

# 492
  • гр.Варна
Мани, ние утре няма да правим митинг пред общината . Просто ще ми донесете подписите ,и ще го приложа към предложението си . Това е за утре...
Няма смисъл утре от журналисти пред общината-или о.к. мога да дам интервю(ихааа как прозвуча) ...Но разбери-за повече не е точно утре момента...

# 493
  • Варна
Показаха Делфинче и данъчното, накрая завършиха с изречнието, че на първи април се очакват огромни опашки. това е, нищо за липсата на места, за спреяното строителство и т.н.

# 494
Накрая го хванах, но май е било кратичък репортаж'

Общи условия

Активация на акаунт